Microsoft Build 2013 yaklaşırken Windows Phone ve beklentiler

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Microsoft Build 2013 yaklaşırken Windows Phone ve beklentiler
Microsoft her yıl Haziran ayında geliştiricileriyle bir araya geldiği BUİLD konferanslarını düzenliyor

Geçtigimiz yıl düzenlenen konferans Windows Phone açısından oldukça heyecanlı geçmişti. Windows Phone8 tanıtılmış,Windows Phone7.X cihazlar için Windows Phone7.8 güncellemesi duyurulmuştu. Windows8 cephesinde ise Consumer Preview sürümü indirmeye açılmış ve fiyatları belli olmuştu.

Bu yıl ki Build konferansı geçen yıldan daha renkli geçecege benziyor. Hem Windows8'in hem de Windows Phone8'in kullanılmaya başlamasıyla birlikte doğal olarak Microsoft'tan beklentiler arttı. Tabi ki Microsoft da bu sure içinde boş durmamış ve hem Windows için hem de Windows Phone için 8.1funcellemelerini hazırladı. Windows8.1 güncellemesi konferansın hemen ardından indirmeye açılacak. Peki Windows Phone8.1????

Bu konuda herhangi bir bilgi malesef yok. Fakat Microsoft'un gelenekçi yapısını da göz önüne alırsak geçen yılki konferans bize bu konuda ipuçları verecektir. Microsoft bu konferansta Windows Phone cephesini GDR2&GDR3 bilgileriyle geçiştirmeyecektir. Kişisel öngörüm Windows Phone8.1(Blue) güncellemesinin de tanıtılacağı yönünde.

Geçtigimiz hafta ülkemizdeki yerel medya ve portallarda Wall Street Journall'e dayandırılan bazı haberler yayınlandı. Aslında haberin orjinalinde anlaşma sağlanamadığı ve görüşmelerin sonlandırıldığı belirtilmesine rağmen bu haberlerde satın alım işlemi gerçekleşiyormuş gibi verildi. Aslında Nokia ve Microsoft iki aya yakındır ortak bir sürpriz hazırlıyor. Bu sürprizin ne olduğu konusunda kesin bir bilgi yok. Fakat satın alma işlemi olmadığı söyleniyor. Muhtemelen iki dev ortak donanımsal bir sürpriz hazırlığında. Bu bilgiyi paylaşma gereği duymamıştım fakat dun aldığım bir bilgiden sonra yazma gereği duydum. Microsoft'un Windows Phone ekip başkanı Joe Belfiore dun sabah itibariyle Finlandiya Espoo'daki Nokia fabrikasına geldi. Peki Joe Belfiore'un Nokia fabrikasında ne işi vardı? Bunu da bugün çözdük: "Büyük telefon dünyasına bir sürprizimiz var" diye bir açıklaması oldu. Acaba Nokia ve Microsoft ortak bir telefon mu üretecekler yoksa Nokia Microsoft' un SurfacePhone üretimini mi yapacak bunu zaman gösterecek.

Dört gün sonra başlayacak olan Build2013 konferansından beklentiler yüksek. Bir tarafta Windows8.1 diğer tarafta Windows Phone için GDR2&GDR3& BLUE güncellemeleri ve kullanıcıların beklentileri.

Sizce bu konferansta olacaklar,olmayacaklar ve olması gerekenler neler bizimle paylaşır mısınız?

• Beğen
Tepkiler: gkcll, Sensation ve PureFood

ÖEY

ÖEY

Üye
Bence artık wp8.1'i tanıtmaları ve kesin yayınlanma tarihini de söylemeleri gerekir. Ayrıca pazar ve müşteri beklentilerinden dolayı sene sonundan önce donanım yükseltmelerine izin verdiklerini açıklamaları gerekir. Benim beklentilerim bunlar.

sekajmer

sekajmer

Üye
Windows Phone 8.1 beliyorum sadece

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
O sürprizi tahmin edebiliyorum ama benim tahminimde olmayabilir,muhtemelen bir surface phone ama benim tahminim ve beklentim bu değil . Yarın bir konu açacağım Ali abi umarım orda yazacaklarimdan biridir,Nokia surface phone üretirse kendine zarar verebilir.

ÖEY

ÖEY

Üye
Ben Nokia Surface Phone üreteceğini pek sanmıyorum. Kendi bacağına sıkmak gibi bir şey olacak bence. MS'de Nokia gibi bir partner bulmuşken surface phone için ısrar etmez gibime geliyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
surface Phone üretilecekse ki büyük ihtimalle evet Nokia veya bir başkası fark etmez. Ama madem uretilecek ben Nokia yetkilisi olsam başkasına bırakmam kendim üretirim. Samsung Galaxy Nexusları üretip zarar mı etti:hmmm

HAM ZA

HAM ZA

Üye
nokia müşteri kaybediyo bi an önce wp8 e güncelemeler getirmeli.. Mağaza dışndan uygulama yüklemeşine izin vermeli yoksa batar.

n000k

n000k

Üye
nokia müşteri kaybediyo bi an önce wp8 e güncelemeler getirmeli.. Mağaza dışndan uygulama yüklemeşine izin vermeli yoksa batar.
mağaza dışından yükleme nokianın elinde değilki. MS nin elinde.. batcak birisi varsa Ms dir ozaman. tabi batıcaksa.. orası meçhul.. pekala ios batmadı.. Ms niye batsın?? diceksin iosta jb var, WP8 daha yeni, o yüzden hacklenemedi daha..!!!! hacklensin gör bak neler oluyor :D biz insanlar beleşi sevdiğimizden hackli WP8 in tadıda başka olur.. ozaman WP8 li teller kapış kapış gider!! kanımca tabi..

Not: Ali abinin dediğine tamamen katılıyorum.. üretilecekse Surface ozaman nokia üretsin :D müthiş olur :oke:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ben Nokia'nın Surface Phone üretmesini istiyorum doğrusu.

Türe

Türe

Üye
Temel ihtiyac duyulan seyleri getirseler bir de temel sosyal uyg. Arti oyun ve uyg. Getirseler bence gayet iyi olur. Ha tabi bir de kutulara ekstra biseyler :)

• Beğen
Tepkiler: n000k
kursat99

kursat99

Üye
Bence 4 çekirdek ve HD desteğini duyursunlar piyasa çok hareketlenir ve rekabet artar. :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Temel ihtiyac duyulan seyleri getirseler bir de temel sosyal uyg. Arti oyun ve uyg. Getirseler bence gayet iyi olur. Ha tabi bir de kutulara ekstra biseyler :)

başka bişey kaldı mı Süleyman:kop:

bu arada marketin mevcut haliyle mağaza dışından uygulama yükleme gelirse ondan sonra çok bekleriz mağazaya yeni oyun uygulama gelsin diye.

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, Türe ve n000k
n000k

n000k

Üye
bunları zaten istiyoruz be abicim :oke:

Türe

Türe

Üye

bu arada marketin mevcut haliyle mağaza dışından uygulama yükleme gelirse ondan sonra çok bekleriz mağazaya yeni oyun uygulama gelsin diye.

Ha evet abim hack olsa iyi olur :ehr

PureFood

PureFood

Üye
Yap bi güzellik be Microsoft abi :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia İngiltere yöneticilerinden Ray Haddow yaptığı bir açıklamada Nokia'nın Microsoft ile çok farklı bir proje üzerinde çalıştığını ve birkaç hafta içerisinde bu çalışmanın meyvelerinin ortaya çıkmaya başlayacağını vurguladı. Bu meyvenin ne olacağı konusunda kesin bir açıklama yok ancak bu tür bir açıklama kafalarda bir sürü soru işaretinin oluşmasına da neden olmadı değil.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Acaba Xboxtaki gibi bir hareket algılayıcı olabilir mi???

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye

Bencede abi yani ben şikayetçi değilim mağaza dışında program veya oyun yüklemeye böyle şimdilik iyi

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Çok şey istemiyorum açıkçası. Bir dosya yönetim programı ve uygulama oyunların hafıza kartına kurulması gibi özellikler yeterli gelir :)

- - - Eklendi - - -

Ha birde 3g görüntülü konuşma aktif olsaydı diyeyim

PureFood

PureFood

Üye
Nokia İngiltere yöneticilerinden Ray Haddow yaptığı bir açıklamada Nokia'nın Microsoft ile çok farklı bir proje üzerinde çalıştığını ve birkaç hafta içerisinde bu çalışmanın meyvelerinin ortaya çıkmaya başlayacağını vurguladı. Bu meyvenin ne olacağı konusunda kesin bir açıklama yok ancak bu tür bir açıklama kafalarda bir sürü soru işaretinin oluşmasına da neden olmadı değil.

Abi Nokia Türkiye neden boyle değil ? Her konuda o kadar pasif kalıyorlar ki... Ne.açıklama ne supriz ne bişey, Nokia Avrupa ekipleri bu konuda çok önde..

Üst Alt