Haber Microsoft Yeni Windows Phone İşletim Sistemi Ve Yeni Telefon Üzerinde Çalışıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Microsoft Yeni Windows Phone İşletim Sistemi Ve Yeni Telefon Üzerinde Çalışıyor
Microsoft, geçtiğimiz senelerde büyük zararlar ederek durdurduğu Windows Phone işletim sistemini yeniden geliştiriyor. Yeni telefonların nasıl çıkacağı ise merak konusu.
Microsoft’un PC’ler üzerindeki üstünlüğü, artık kesin olarak kabul edilebilir düzeyde. Ülkemiz dahil dünyanın birçok ülkesinde Windows işletim sistemlerinin “baskın” olarak kullanıldığını kabul edebiliriz. Akıllı telefonlar piyasaya ilk çıktığında Microsoft, Nokia ile beraber mobil platformlara özel telefonlar çıkarmış ancak Android ve iOS’un arkasında kalarak istediği verimi bu alanda alamamıştı.
Windows Phone telefon satışları, dünya çapında bakıldığında %1’in altına düşmüş durumda. Nokia’nın mobil bölümünü satın alan Microsoft, Nokia ile yollarını ayırmış ve mobil platforma olan ilgisini kaybetmişti. Yeni gelen bilgilere göre ise bu durum pek öyle değil.

Microsoft yeni bir Windows Phone işletim sistemi ile çalışacak telefon hazırlıklarının içerisinde.Android ve iOS’un Windows Phone’u geçtiği bir gerçek, ancak Microsoft gibi bir şirketin neler yapacağını bilemiyoruz. Şu anda ayrı bir Windows Mobile şubesi çalıştırdığı anlaşılan Microsoft’un yeni işletim sisteminin şu ana kadar gördüğümüz şeylerden tamamen farklı olduğu konuşuluyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Microsoft’un yeni projede neler yapacağı bilinmiyor, ancak Android ve iOS gibi iki dev işletim sisteminin karşısına yeni bir işletim sistemi çıkaracaksa köklü bir sistem olmalı. Bu da Windows 10’da ve PC’lerde çalışan tüm uygulamaları çalıştırabilen bir telefon geliştirdiğini akıllara getiriyor. Şimdilik her şey söylentilerden ibaret, ancak bizzat Windows 10 işlevinde bir mobil işletim sistemi çıkar ve sistem performansını da ona göre kurulabilirse, piyasaya yeni bir gedikli işletim sistemi gelebilir.

Kaynak: Webtekno
 

Ekli dosyalar



technogamer2345

Üye
Hadi Microsoft, belkide GTA V, bir tek Microsoft telefonlarda çalıştırılabilecek..
 
serinaga

serinaga

Üye
Bekleyelim görelim bakalım, cihazlar piyasaya sürüldüğünde nasıl olacağına karar veririz artık. Yeni kobaylar arama moduna geçerse de aman uzak dursun, sağlam bir sistem ve cihaz ile ilgi çekebilirse, mağaza için de ciddi uygulama geliştirmeli, yani Microsoft'un ciddi anlamda çalışması gerek ...
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Microsofta Nokia'nın gibi yenilen pehlivan güreşe doymaz mantığında gidiyor hadi bakalım ne olacak
 
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
x86 mimarisi üzerine yoğunlaşmaları lazım. Başka çareleri yok. Ama bunu yaparken geçmişte yaptıkları hatalardan ders almaları lazım ve milleti kobay olarak kullanmamaları lazım.
Birde yeni sistemi çıkartınca eski kullanıcılarını pas geçmemeleri gerek. Makul seviyelerde eskiyi getir yeniyi götür cihaz takas ve değişimi yaparlarsa tadından yenmez olur.
 
franklinda

franklinda

Üye
Yeni sistem üzerinde x86 platformu ve windows installer yapısı mevcut olacak bu sayede pc üzerinde çalışan her uygulama ve oyun çalışacak özel bir uygulama geliştirmek gerekmeyecek ama asıl muamma intelin işlemci ve grafik yongasımı olacak yoksa pc deki gibi ek nvidia amd grafik birimi ikincil olarak yer alacak mı yada intelin yanında Qualcomm seçeneğide olacakmı işlemci bazında çünkü Qualcommun x86 platformunda çalışma yaptığı zaten biliniyor ben artık çoklu grafik desteği ile çift grafik birimini telefonda görmek istiyorum misal :)
 

byburkay

Üye
2si bir aradalarda ne güzel tutturdular hatta herkes artık onlara yöneliyor ki bende kullanıyorum , buradad izlediği stratejiyi uygulamaları lazım , güncel olması lazım ve uygulama sorununu çözmelerileri lazım senkronize olması lazım , ve doğru düzgün bir homescreen tasarlamaları ve özgünleştirmeleri lazım metro arayüzünde değişikler yapmaları lazım bildirim kilit ekranı kısacası doğru düzgün gerçekten bunu kullanan insanların fikrini almaları lazım... yoksa başa dönerler...
 
  • Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar biraz gerçekçi olmak gerek. Bu dev dediğimiz Microsoft firmasının yazılım anlamında bilmem kaç yıldır bir sistem geliştirmeye çalıştığı ve kat ettiği yolu birebir birlikte yaşadık ve gördük. Adamların bu konudaki yeteneklerini (ağır aksaklıklarını, beceriksiz stratejilerini) canlı canlı gördük. Ben böyle bir planları olduğunu pek sanmıyorum. Diyelim ki gerçekten yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışmaya başladılar. Biz adamların ne kadar ağır ve beceriksiz programcıları olduğunu biliyoruz. Düz mantıkla bakıldığında en az 5 - 6 yıl daha bu yeni sistemi "ki öyle bir sistem varsa" adam edebileceklerini sanmıyorum. Yani 2022'den önce hatta belki 2025'ten önce kullanılabilir ele avuca sığar bir sistem görebileceğimizi sanmıyorum. Bi şöyle android ve ios sistemlerine bakın. İnsanlar artık telefonları ile Türkçe konuşuyor. Türkçe sorular sorup not aldırıyor, mesajlarını telefonlarına Türkçe konuşarak yazdırıp göndertebiliyorlar. Microsoft sözde bize müthiş yapay zekaya sahip Cortanasını sunacaktı. :P
 
  • Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, hasan3472ty, Aybin.Kilic ve 1 kişi daha
franklinda

franklinda

Üye
Bence direk windows pc sürümüne mobil arayüz eklenecek ve yola devam edilecek telefonda da bu amaç için pc donanımlarının bire bir aynı özelliklerde mikro boyuta getirilmişleri kullanılacak artık windows yüklerken ilk ekranda mobil yada pc diye seçeceğiz sadece çünkü tek hakim oldukları alan pc sektörü ve telefona yazılım uyduracağına telefonu pc yapmak amacındalar :)
 
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Aynı kıt kafa ile gelecekse ise büyük bir yalan dünyayı yine bekliyor. Wp çok iyidi ama ekip kötü idi üvey evlat muamelesi yapıldı

NX531J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
franklinda

franklinda

Üye
Pc uygulamalarından memnun değilmisiniz telefon olunca illede telefon için bir şeyler yapılmadan direk yükleyip kullanmak çokmu fantezi kaçıyor insana :)

Direk pc uygulamaları kurulacağına göre bence herhangi bir uygulama geliştirme gereği olacağını sanmıyorum sadece mobil uygulamaların wp sürümleri x86 yapısına adapte edilir o kadar burada geliştirilmesi gereken kısım tamamen donanım :)
 
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
WP 7 dönemlerinde yoktum ama WP 8 den daha düne kadar her aşamasında şahit olduğum Microsoft deneyiminden sonra zerre kadar güvenmiyorum bunlara artık. Telefon yaptık uzaya çıkıyor dese yine çekinerek bakarım. O kadar nefret ettirdiler ki kendilerinden. İlk günden son güne kadar hep tok satıcı gibi davrandılar. İnsanları aldatmalari ve defalarca yarı yolda bırakmalarından bahsetmiyorum bile. O yüzden azıcık gerçekçi olalım ve bu tip haberlere inanmayalım.
 
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Yeni bir işletim sistemi dedikleri WM 10 tabanlı ama İos Android arayüzlü bişey olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
symbianbelle

symbianbelle

Üye
Abi ben bu saatten sonra birşey olacağını ya da yeniden ayağa kalkabileceğine inanmıyorum. Windows Phone uygulamalarına desteği kestiği gibi bir de android ve ios için çalışmaya devam ediyor. Microsoft Garage ekibinin yeni uygulaması Face Swap android için yayınlanmış. Hadi Windows Phone öldürdün de Windows 10 Mobile için yayınla o da yok. Yani anlayacağınız Microsoft'a sağlam bir tokat atma vakti geldi. İlk fırsatta 2012 yılından beri içinde olduğum bu sistemden kaçacağım.
 

Benzer Konular



Üst Alt