ArMaGeDdOn_87
Üye
ne zaman ileride oldular ki ?Onca zaman sonra ilk defa Nokia/Microsoft adına üzüldüm. Geri kalındığı, bazı konularda rakiplerinden daha geç kaldıkları çok belli oluyor.
Boşuna bekleyip sonrada boşuna para harcamayın eğer yeni telefon alcaksanız iPhone 6 yı bekleyinBence bombalar için MWC'yi beklememiz gerekecek. (Şubat 2015)
Yok.
Diğerleriyle eş ya da onları bastıracak yeni teknoloji haberleri o tarihte gelecektir diye düşünüyorum.
valla dediklerine harfiyen katılıyorum sen nokia kaç yıllık bir firmasın ve insanları hala heyecanlandıracak güzel gelişmeleri getirme hani bir laf vardır herkes gider mersine nokia gider tersine nokianınkide o hesap işte insanları hiç heyecanladırmıyor artık hala kamera özellikleri ile ilgileniyor bataryayı az koyuyor rami az koyuyor biz ne anladık o zaman bu işten yakında bende xperia z3 alacağım ve microsoft yada nokia ne zaman adam akıllı bir telefon çıkarınca geri dönüş yapmış olacağım bakalım benim umudum vardı nokiadan bu konferastan ama fıs çıktı yaBastıramaz abi sen ki en eskilerdensin o kadar zamandır ne zaman onlerine geçti acaba? En basitinden bir örnek vereyim slowmotion getirdiler hala daha gelmedi bize. Yani bunlar bu kafayla hep arkalarında kalacaklar o diğer firmaların. Şubat gelsin yine arkalarında kalacaklar emin ol. Ben bir buçuk senedir hep bunu gördüm. Her etkinlik öncesi biriler hep senin gibi söyledi ben dahil dedik hep bu sefer önlerine geçecek bu sefer iyi olacak dedik ama hep gerisinde kaldı. Hala daha akıllanmadılar. Devam etsinler bunlar gorcez kar zarar açıklandığında. Hiçbir telefonda insanı heyecanlandırmaz mı ya. Valla diğer platformları daha iştahla takip eder oldum.
Her türlü düşünceye saygı duyarım ama Nokia'nın Microsoft'a geçişinden sonra yaptığı en iyi cihaz olarak gösterebilirim 830'u. 930'da bile bazı anahtar özellikler eksikken 830'da bile bunların bulunuyor olması gerçekten iyi. (Glance Screen gibi). İşlemci konusunda Snapdragon 400 olması bazı kullanıcıların kafasını karıştırıyor olabilir ama bu telefon zaten amiral gemi olması için tasarlanmadı, o yüzden işlemci konusuna da fazla takılmamak gerek bence. Bütçesi orta seviyelerde olanlar için her yönüyle güzel telefon. 10 MP kameranın yanında hem Carl Zeiss, hem Pureview, hem de OIS özellikleri var. 820'ye göre batarya daha iyi, tabi arasındaki donanım farklılıkları ne kadar etkiler bilemiyorum ama Nokia'nın yapacağı firmware güncellemesinin performansına göre konuşmak daha doğru olur bence. Bir 820 kullanıcısı olarak almayı düşünüyorum şu anda. 730 ile 830'un arasında kaldım ama ülkemize gelince daha detaylı bakma şansına sahip olursam net kararımı o zaman vereceğim.
Teknolojiyi adım adım sunan her zaman nokia oldu o da battı artık kullanıcılar ona cevabını verdi,şimdide sıra microsoft un WP bölümünde en fazla 2 yılı varBasitçe:
- Nokia / MS 6 ay sonra rakiplerine yetişir diyoruz ama rakiplerde o 6 aylık süreçte boş durmamış oluyor ve yeni bir teknolojiyle yeniden ileri zıplama yapıyor. Sonuç yine geride kalmak oluyor.
- Hadi sonraki 6 aylık süreçte diyorsun yakalar bunları ama rakip o 6 aylık süreçte yine boş durmayacak ki.
Senin asıl yapman gereken şey 12 aylık teknolojini 12 ay sonra değil hemen şimdi sunmak. Ancak böyle rakiplerinin önüne geçebilirsin. Valla benim gördüğüm şu zamanda teknolojiyi yavaş yavaş müşteriye sunmak stratejisi artık sökmüyor. Elini çabuk tutan kazanıyor.
evet o strateji eskidendi yavaş yavaş tek tek hatırlarsanız arabalarda bile öyleydi arka camlara bile otomatik açılır koymadılar klima desen yoktu vs hep tek tek geldi şimdi kendi park etmeyen araba yok neredeyseBasitçe:
- Nokia / MS 6 ay sonra rakiplerine yetişir diyoruz ama rakiplerde o 6 aylık süreçte boş durmamış oluyor ve yeni bir teknolojiyle yeniden ileri zıplama yapıyor. Sonuç yine geride kalmak oluyor.
- Hadi sonraki 6 aylık süreçte diyorsun yakalar bunları ama rakip o 6 aylık süreçte yine boş durmayacak ki.
Senin asıl yapman gereken şey 12 aylık teknolojini 12 ay sonra değil hemen şimdi sunmak. Ancak böyle rakiplerinin önüne geçebilirsin. Valla benim gördüğüm şu zamanda teknolojiyi yavaş yavaş müşteriye sunmak stratejisi artık sökmüyor. Elini çabuk tutan kazanıyor.
şöle snapdragon 805li 3gbramli ve 4k video çeken bir lumia gelirse işte o zaman tadından yinmez vallahi ya
artık nokiadan hiç bir beklentim yok seye kadar yolu var cehennemin dibine kadar yolu varen çok da bu mesaja üzüldüm. @muratalperr55 ne kadar da umutlanmış zavallıcak
Valla hocam sende bizim gibi yavaştan bazı şeyleri anlamış,görmüşsün belli ki bu yazdıklarına aynen katılıyorum.Bastıramaz abi sen ki en eskilerdensin o kadar zamandır ne zaman onlerine geçti acaba? En basitinden bir örnek vereyim slowmotion getirdiler hala daha gelmedi bize. Yani bunlar bu kafayla hep arkalarında kalacaklar o diğer firmaların. Şubat gelsin yine arkalarında kalacaklar emin ol. Ben bir buçuk senedir hep bunu gördüm. Her etkinlik öncesi biriler hep senin gibi söyledi ben dahil dedik hep bu sefer önlerine geçecek bu sefer iyi olacak dedik ama hep gerisinde kaldı. Hala daha akıllanmadılar. Devam etsinler bunlar gorcez kar zarar açıklandığında. Hiçbir telefonda insanı heyecanlandırmaz mı ya. Valla diğer platformları daha iştahla takip eder oldum.
Ben herşeyi her zaman görüyorum fakat bunları söylemek için doğru zamanı bekliyordum.Valla hocam sende bizim gibi yavaştan bazı şeyleri anlamış,görmüşsün belli ki bu yazdıklarına aynen katılıyorum.
Görmemek elde değil bende yıllardır gördüğüm halde nokia kullanıyorum ama hani bir adam hep yanlış yaparda savunursun sevdiğinden ama en sonunda arkasından sende çekilirsin ya nokia'nın işi ona dönecek en sonunda sevenleri samsun yada apple'a dönecek yazık aşırı derecede tolerans gösterdik doğrusu 920 bozulsun değiştireceğim zaman baktım nokia hala geride benim tahminim 2016 yarısına denk geliyor o zaman başka marka arkadaşlar ama düzelirse nokia ya devamBen herşeyi her zaman görüyorum fakat bunları söylemek için doğru zamanı bekliyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?