Şu an iphone'umdan yazıyorum ve 5800 hala köşedeki masanın üstünde kapalı bir şekilde duruyor. Şu an ona bakıyorum. Atamadım da, ne uğraşmıştık lan. Kendi özel sehpası vardı, ona koyardık, kalemiyle müzik çalardan şarkı açar, çift hoparlörü ile müzik dinlerdik. Beyaz bir bass kulaklığı vardı. En son kaplıcalara gittiğimde orada unuttum, daha da bulamadım o kulaklıktan. Ne güzel sesi vardı lan, az mı film izledim 5800'dan. Takılması bile zevkliydi. Şimdi elimdeki cihaz yağ gibi çalışıyor, aldığımdan beri hiç takılmadı ama bir 5800 tadı vermiyor. İple bağlanan üçgen bir plastiği vardı. En son gerizekalı gibi bir vidayı onunla açmaya çalışırken kırmıştım. Kalem artık yuvaya oturmamaya başlayınca hafiften bükerdik. Cfw yüklerdik, hava durumu widget'i falan koyardık. Animasyonlar değiştirirdik. Polarbit favori oyun firmamızdı. Hiç unutmam, Quake kurmuştum, oyunu iyi oynayamıyordun ama zevkliydi. Windows 95 emülatörü kurmuştum. Hey gidi günler. Yeni yazılım yüklemeye çalışırken cihaz dondu da az mı heyecanlanmadık? Korkmadık? Menüsünde kaydırma yaparken titreyişi bile hoştu. Skyfire vardı, Bolt vardı. Flaş niyetine idi. Nokia Photo Browser kurup da nasıl sevindik? Ooooo über bir şeydi. Fotoğraflar hızlıcq dönüyor, 3D arayüz barındırıyordu. Ovi Haritalar'dan harita indirip GPS niyetine kullanmadık mı? Yere düşürüp korkmadık mı? Resesif ekranda multi-touch aramadık mı? Not defterine garip kodlar içeren notlar yazarak telefonun hızlanabileceğine inanmadık mı? Telefona attığımız videolar açılmıyor diye bilgisayarda saatlerce convert etmedik mi? Sistemin kendi tarayıcısına sövmedik mi? Yine de flaş isteyen indirme sitelerinde kendi tarayıcısını kullanmadık mı? Bounce oyununu hatmetmedik mi? Shazam'la aradığımız şarkıları bulmadık mı? V60 güncellemesini aylarca bekleyip, geldiğinde "bu muymuş?" demedik mi? Stylus kalemi kaybettiğimiz olmadı mı hiç? Ya da 4 tuşa birden basarak hard format attığımız?
Bir efsane geldi geçti. Ve efsane olarak kalacak.