Maxicep'teki İnanılmaz Mantık Hatası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Archonn

Archonn

Üye
    Konu Sahibi
Maxicep'teki İnanılmaz Mantık Hatası
Site Kurallarında
1. Telif haklarıyla korunan yazılımların kırılmış, tam sürüm hali veya C*rack, k*eygen, s*erial vb. içeren versiyonlarının paylaşımı kesinlikle yasaktır ve Forum yöneticileri sürekli denetim yapmaktadır. Bulunması durumunda, mesajı yazan kişiye ceza verilerek, içerik siteden silinecektir. Gözden kaçan durumlarda, mesajlardaki "Sikayet Et" butonu veya sitenin en altındaki "İletişim" linki ile, bizi haberdar edebilirsiniz. En kısa zamanda müdehale edilerek gereken yapılacaktır.
yazıyor ama forumun çoğu kategorisinde lisanssız yazılımların paylaşımı yapılıyor. Yöneticiler de bu paylaşımı yapanlar arasında.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :D
 


SHS

SHS

Üye
PC programından bahsediliyor ;)
 
Enes

Enes

Üye
 
  • Beğen
Tepkiler: mhmtkrtp ve Baydırman
Baydırman

Baydırman

Moderator
:bann:
 
Archonn

Archonn

Üye
    Konu Sahibi
senin mesajından önce atılan mesajdaki linke bak ;)

Nextman'in mesajlarını okuduktan sonra hak verdim kardeş gerçekten de firmalar kendileri başvuruyorlarmış tanıtım amaçlı bizim uygulamalarımızın korsan halini forumunuzda paylaşır mısınız diye yönetim de gerekli incelemeyi yapıp kararı yerine getiriyormuş. Ozan'ın da söylediği gibi sonuçta bunda üreticinin de çıkarı var. Bir de her yazılım paylaşılmıyormuş sadece oyun ve uygulamalar o yüzden sıkıntı yok :yuru:yuru
 
mhmtkrtp

mhmtkrtp

Üye

On dakkikadır gülüyorum :) hakikaten ibretlik paylaşım yapmış arkadaş :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Enes
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
Doğru söylüyorsun. Mobil platformlarda olan şeylerin çoğu illegal gameloft oyunları telefon hack mesela
 
Archonn

Archonn

Üye
    Konu Sahibi
Doğru söylüyorsun. Mobil platformlarda olan şeylerin çoğu illegal gameloft oyunları telefon hack mesela

Şuradaki kullanıcılar arasında maxicep'te paylaşılan yasadışı yazılımların suç teşkil etmediğini düşünen,kendini buna inandırmış biri varsa ya henüz ufaktır ya da aklından zoru vardır.Neden "yazılıma para vermek hiç huyum değildir", "evet doğru bir şey değil ama laf eden yok" demek yerine yaptığınızın doğru olduğunu savunmaya çalışıyorsunuz?
Yazılım korsanlığının ülkemizdeki denetimsizliğinden dolayı şu an maxicep gibi fikri ve sinai hakları ihlâl eden içerik barındırıcılara herhangi bir yaptırım uygulanmıyor.Pratikte hırsızlıkla eşdeğer bir durum bu. Bilen bilir yurtdışında PirateBay'in kurucusu buna aykırı davrandığından hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca uygulama tanıtımı yazılımın kırılmış hâlini paylaşmakla olmaz. Tanıtımın mantığı, elimizdeki yazılımı eksi artı yönleriyle kullanıcılara aktarmak olabilir. Malum yerlerden edinilmiş korsan yazılımı burada herkesin kullanımına açmak ancak emek hırsızlığı olur. Nextman üstte Revenful'un gönderdiği linkteki mesajında ancak bu konuda olduğu gibi maxicep'i savunmaya çalışan çoluk çocuğu ikna edebilir.

Konuyu gereksizlere açmamın sebebi de zaten biraz ironi yoluyla eleştirmekti. Gürbüz dayının resmini atıp takdirimizi kazanan arkadaşıma cevabım evet,forumdaki en mantık dışı ve tutarsız mesele bu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Bizim çoluk çocuk ikna ile işimiz yok değerli arkadaşım. Hukuk departmanımız bu konuda çoluk çocuk için çalışmıyor. Binlerce forum sitelerinde yayınlanan ücretli ya da ücretsiz uygulamaların bir arada durduğu yer. Zamanında kendi konularımda ücretsiz yayınlanan Sygic navigasyon uygulamaları vardı. Uyarı geldiğin an 24 saat içinde gereği yapıldı.

Esas sizin bu konudaki amacınız beni gerçekten düşündürdü. Bizler burada kimseyi oyalama ya da kandırma amacında değiliz. Heleki Ben hiç olmadım zira buna zaten yaşımda müsait değil. Bunu için bir konuda yorum yapmadan önce iyice araştırınız. Yoksa sizi ikna etme gibi bir çabamız yok bizler zaten hukuk çerçevesinde bize gelen bildirimleri değerlendiriyoruz.


Saygılarımla.
 
  • Beğen
Tepkiler: .NeXuS. ve asigsasi
Archonn

Archonn

Üye
    Konu Sahibi
Bir kişiye ait yapımı onun izni dahilinde olmadan genele açık biçimde paylaşmak uygunsuz olmakla birlikte suçtur. Ama ben suç boyutunu ele almıyorum. Çünkü lisanssız kullanım ihbara dayalı bir suç olduğundan dolayı burada programı yayınlanan kişinin savcılığa ihbarı durumunda sizi veyahut forum kullanıcısını bağlayıcı bir durum ortaya çıkar.Siz ister istemez bu durumda gerekeni yaparsınız. Bunun dışında zaten yazılım korsanlığı memleketteki hayli yanlış giden onca uygulama arasında üzerinde durulacak bir mevzu değil.

Gelgelelim "çoluk çocuğu ikna"dan kastım o konuda verdiğiniz cevabın samimi gelmemiş olmamasıydı. Ki tanıtım amaçlı yapılıyor ifadesini hâla savunuyorsanız -Ozan'ın mesajından da aynı manayı çıkarıyorum- fikrim değişmiş değil. Birinin sunduğu yazılımı kendisinden habersiz, illegal biçimde paylaşmanızın yazılımın tanıtımına katkı sağlayacağını, yazılımcıya yarar getireceğini savunuyor olamazsınız. Esasında bunu yapma hakkınızın olmadığını da zaten biliyorsunuzdur.

Aynı şekilde forumda yazan kural gereğince lisanssız yazılım paylaşımının yasak olması ile illegal yazılımların paylaşıldığı mesajlar üzerinde bir işlem yapılmaması sizce tutarsız değil midir?

Amacımı merak etmişsiniz,konuyu açarkenki amacım kullanım sözleşmesi alanında belirttiğiniz bu kural gözüme çarpınca,kuraldan anlaşılan ifadenin yerine uygulamada tam aksinin işlediğini yumuşak dille ele almak ve diğer kullanıcılarla birlikte gayriciddi ve eğlenceli biçimde tartışmaktı. Gereksizler bölümüne açmamın amacı da budur.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Kurallarımız açık ve net herhangi bir çelişki söz konusu değil bu sizin görüşünüz saygı duyarız. Fakat bizim bu konuda ne düşündüğümüzü veya arka planda nasıl ve kimlerle diyalog içinde olduğumuz konusunu bilmemenizden kaynaklı çelişkiye düşmenizde normal. Forum kuralları eğlence amaçlı gayriciddi tartışılacak konular değildir. Hukuki bir sıkıntı var ise siz veya bir başkası tarafımıza başvurarak ilgili konularda bizlere bilgi vererek gereğini yapılması konusunda başvurabilirsiniz.

Keyifli Forumlar.

:locked2:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
280
TheNightMare.
Cevap
20
Görüntüleme
1K
AIS
Bilişim Profesörü
    • Beğen
Cevap
7
Görüntüleme
393
BLasTeaR
Cevap
12
Görüntüleme
883
papakudioflu
abandonware
Cevap
9
Görüntüleme
612
Reşwan


Üst Alt