Yöneticilere ufak bir sorum var.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Yöneticilere ufak bir sorum var.
Çok merak ettiğim birşey var, maxicepte crac*k, seia*l, patc*h gibi kelimeler yazamıyoruz, bunları yazmak için illa * koymamız gerekiyor.. Yani bunlara izin yok. E, tabi bunlarla beraber korsan yazılımada izin yok.. İçimizden hiç biri ücretli bir yazılımın tam sürümünüde maxicepte paylaşamaz, paylaştığı anda konu kapanır ve ceza yer.. Bu normal, olması gereken bir şey aslında. Fakat işin anlamadığım yanı telefonlar için yazılan uygulamamaların ve oyunların korsan halleri (örneğin google playstore'da belirli bir ücrette satılan bir uygulamanın apk dosyası) burada paylaşıldığı zaman konulara neden müdehale edilmiyor? Neden konular kilitlenmiyor? Buyrun:

Yasalı:
Korsanı: http://www.maxicep.com/android-oyun/max-payne-mobile-v1-0-apk-658077.html

Yasalı: .
Korsanı: http://www.maxicep.com/android-oyun...1-0-3-apk-sd-download-indir-yukle-731995.html
Hemde en son bağlantısını verdiğim konuyu bir moderator açmış..

Üstelik forum kurallarındada bundan bahsedilmiş:
"1. Telif haklarıyla korunan yazılımların kırılmış, tam sürüm hali veya C*rack, k*eygen, s*erial vb. içeren versiyonlarının paylaşımı kesinlikleyasaktır ve Forum yöneticileri sürekli denetim yapmaktadır. Bulunması durumunda, mesajı yazan kişiye ceza verilerek, içerik siteden silinecektir. Gözden kaçan durumlarda, mesajlardaki "Sikayet Et" butonu veya sitenin en altındaki "İletişim" linki ile, bizi haberdar edebilirsiniz. En kısa zamanda müdehale edilerek gereken yapılacaktır.. . blah blah"


Paylaşılan PC yazılımlarının korsan ve yasadışı olduğu kadar mobil bölümlerde paylaşılan uygulamalarda yeterince korsan vede yasadışı. PC yazılımlarında korsana hayır denirken mobilde izin vermek ne kadar doğru sizce? Bir uygulama geliştirici olarak bu konuya daha fazla sessiz kalamadım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Runner626 ve Türe


Türe

Türe

Üye
haklisin veysel ne diyeyim (y)
 
  • Beğen
Tepkiler: abandonware
MrExpert

MrExpert

Üye
Yemin ediyorum ayni konuyu 1-2 gün içinde ben açicaktim iyi açtın :)
 
  • Beğen
Tepkiler: abandonware
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Yemin ediyorum ayni konuyu 1-2 gün içinde ben açicaktim iyi açtın :)

ben, bir üyenin telefon oyunları paylaştıktan sonra emeğe saygı yazdığı için 5 ay evvel açacaktım bu konuyu ama nasip bugüneymiş :)
 
Runner626

Runner626

Üye
Legal korsanlık uuuv :aha:
 
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Konu sapmasın.
 
OPC

OPC

Üye
Aynen haklısın söylenicek bir şey yok
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Nerden esti acaba ? bu çelişki.. :hmmm bu konunun yeri konu dışımıdır, yoksa site hakkında'ya mı açılmalıydı, yada hiç açılmamalımı?

Yıllardır uygulamaların her türlüsünü kullanıp keyifini süren paylaşan üyelerimiz bugün bunun hesabını sorma ve savunma gereğini neden duyuyor anlamış değilim !

Telif hakkı ile korunan içerikler paylaşıldığı taktirde, siteye telif hakkı sahibi tarafından ihbar gönderilir ve siteden kaldırılır.

Telif hakkı ile korunan; kırılmış illegal yazılımları, mp3, film, işletim sistemi, oyun hileleri vs ve vb türleri paylaşan üyelere sadece ikaz verilir ve tekrarlanmaması konusunda uyarılır. ( Ceza verilmez) tekrarı - devamı halinde sistem cezası verilir.

Bu konu hakkında daha önceleride konuşuldu ve tartışıldı.
Bir uygulama geliştiricisi olarak yanlış yerde sesinizi duyurmaya çalışmışsınız. Bunu duyurmak istiyorsan Tüm Mobil içerikli sitelerde yapman gerekir sadece burda değil.
Mobil uygulama Telif hakkı peşine düşülmüş olsa idi milyon geliştirici yada firma hakkını savunurdu ve yasaklardı.

bu konuda mumkun oldugunca kullanicinin yaninda olmak gerekiyor. Oyun ve uygulamalar bir kac firma haricinde telif hakki korumasi olmasina ragmen takip işlemine tabi tutulmuyor. Bunun nedeni hem takibinin neredeyse imkansiz olmasi hem de bu şekilde daha cok kullaniciya ulaşabileceklerini bilmeleri. Ayrica cogu geliştirici firma bu paylaşimlar olmasa adini bile duyuamaz. Video muzik kitap gibi paylaşimlar konusunda zaten yeterince hassas davranmasak malum sitelerin başina gelenler bizim de başimiza gelirdi. Aslinda bu konuda soylenebilecek cok fazla da bişey yok cunku bu paylaşimlar uzun vadede yapimcisina fayda sagliyor onlar da bu yuzden peşine duşmuyorlar. Benim kendi adima soyleyebileceklerim bu kadar. Umarim yardimci olmuştur.

Keyifli forumlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede, Nextman, Samsunspor ve 1 kişi daha
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt