Açıkçası çok yeni bir üye gibi görünsem de forumda geçirdiğim zaman hiç de az değil, günde yirmili saatlere ulaşabiliyor. Özellikle MaxiCep'in arşivlerini taradığım, 2-3 senelik konularında dolaştığım gibi sürekli güncellenen pek çok bölümünün de sıkı bir takipçisiyim. Bu nedenle naçizane görüşümü sorununuza cevap olarak eklemek haddini kendimde görmem umarım sizin için bir sorun oluşturmaz.
Öncelikle +18 paylaşımı nerde gördünüz bilmiyorum ama test etmek isterseniz gerek ben, gerek tüm duyarlı üyeler ve eminim yönetim buna hazırdır, +18 olan bir konu açın forumun istediğiniz herhangi bir köşesinde, nerede isterseniz, en az girildiğini düşündüğünüz yerde. Bakalım ne kadar süre kalbilecek?
Ya da küfredin? Saygısızlık edin?
Madem bu tarz konuları görüyorsunuz şikayet butonunu kullanın. Ben gecenin üçünde yazdığım şikayete dakikalar içinde cevap alabiliyorum ve şu ana kadar yöneticilere attığım hiçbir mesajım cevapsız kalmadı. Bu kadar sıcak bir ortamın olduğu bir yerde aynı zamanda böylesi bir disiplini görmek kolay değildir.
MaxiCep sitesi cep telefonu sorunlarına çözüm bulmaktaki başarısı, teknoloji alanındaki paylaşımlarında kalitesiyle birlikte, konu dışında üyelerine sağladığı sıcak ortam ve kaliteli tartışma sahası ile de üyelerini memnun ediyor, burada geçirdikleri zamanı dolu dolu yaşamalarını sağlıyor. MaxiCep çok yönlü ve her yönüyle göz dolduran bir site olmuş durumda.
Nasıl ki sokakta size asılan biri olabileceği gibi, nasıl ki bir teşhirciyle karşılaşabileceğiniz gibi, nasıl ki hiç tanımadığınız minibüs şöförü neredeyse nedensiz olarak size küfredebileceği gibi, internet ortamında da aynı problemleri yaşarsınız. Önemli olan bu haksızlık yaratan eylemlere müdehale edilmesidir. Ki yukarıda bahsettiğim gibi, burada derhal müdehale ediliyor.
İnternet kafelere getirilen yasağa gelince. Yasağı getiren yönergenin gerekçesinde;
“12 yaşından küçük çocukların yanlarında veli ya da vasileri olmaksızın internet kafelere girmeleri, eğitim ve öğretimlerini aksatabilecekleri, zararlı alışkanlıklar edinebilecekleri, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğinden yasaklanmıştır.
Yazmaktadır.
MaxiCep sitesinde biraz daha gezerseniz üyelerimizin birbirine hadi bakalım artık ders çalış diye baskı bile yaptığını görebileceğiniz gibi öğrencilere yararlı olan çeşitli bölümlerimiz olduğu gibi, Kpss'ye girecek öğrencilere bizzat Kpss alanında öğretmen olan bir üyemiz tarafından maddi-manevi destek verildiğini bile görebilirsiniz.
Kaldı ki gerekçede belirtilen diğer hususlarla da sitemizin arasında bir ilişki kurmanız mümkün değil. MaxiCep 12-13 yaşında üyelere sokaklardan çok daha güvenli ve fiziksel-ruhsal gelişimlerini geliştirici bir ortam sunuyor.
Bu da gerek cep telefonu ve diğer teknoloji alanındaki bölümlerin, gerekse üyelerin birbiriyle iletişiminin sağlandığı ve sosyalleşmenin gerçekleştiği bölümlerin büyük bir çabayla tertemiz tutulmasından kaynaklanıyor.
Büyümeye devam!..