maxicep 06 / maxicep 08...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatihyet

Fatihyet

Üye
    Konu Sahibi
maxicep 06 / maxicep 08...
merhaba arkadaşlar, 4 Ocak 2006 da maxicep'e üya oldum -istanbul buluşmalarına katılanlar beni tanır =) - çok yakından takip etmesemde kardeşim salihyet aracılığıyla bazı konulardan haberdar oluyorum ve elbetteki arada sırada işim düşüyo ve siteye giriyorum.. ancak bugün farkettim ki maxicepte baya bi değişiklik var, eskiden temayla ilgili, altyapıyla ilgili problemler olurdu, çok güzel bi forum ortamı da vardı, 400bin küsür üye de yoktu... şimdi ise maşallah temada vs. hiçbir problem yok 400bin küsür kişi de üye olmuş... ancak bu 400bin üye kim? görüyorum ki 12-13 yaşında arkadaşlar var, sitede zaman zaman +16, +18 konular var, sitenin konu dışı bölümü yetmemiş, oyun cafe açılmış, oda yetmemiş gereksiz mesajlar bölümü açılmış, küfürlü mesajlar, seviyesiz diyaloglar gırla gidiyo. şimdi 400bin üye bu mu? 400bin üyeli bir forumda seviye böyle mi olmalı? umarım yöneticilerimiz bu konuyla ilgilenir, nitekim bugün internet cafelere bile 13 yaşından küçüklerin girmesi yasak! özellikle yaş konusu ve konu dışının kabarıklığı beni çok rahatsız etti, umarım gelecekte daha kalabalık değil daha seviyeli bir maxicep görürüz...

Salihyet

Salihyet

Üye
bu konuyu çözmek çok zor, sitenin her gelene açık , seçicilikten uzak olduğunu biliyoruz.. Ama üyelerin tavırlarının sebebi, hoşgörüye dayanıyor, affettikçe tavırlar art niyetli ve arsız bi hal alıyor.. Kanımca yapacak bir şey varsa, ona yetkim yok :)

cool_eagle

Üye
merhaba arkadaşlar, 4 Ocak 2006 da maxicep'e üya oldum -istanbul buluşmalarına katılanlar beni tanır =) - çok yakından takip etmesemde kardeşim salihyet aracılığıyla bazı konulardan haberdar oluyorum ve elbetteki arada sırada işim düşüyo ve siteye giriyorum.. ancak bugün farkettim ki maxicepte baya bi değişiklik var, eskiden temayla ilgili, altyapıyla ilgili problemler olurdu, çok güzel bi forum ortamı da vardı, 400bin küsür üye de yoktu... şimdi ise maşallah temada vs. hiçbir problem yok 400bin küsür kişi de üye olmuş... ancak bu 400bin üye kim? görüyorum ki 12-13 yaşında arkadaşlar var, sitede zaman zaman +16, +18 konular var, sitenin konu dışı bölümü yetmemiş, oyun cafe açılmış, oda yetmemiş gereksiz mesajlar bölümü açılmış, küfürlü mesajlar, seviyesiz diyaloglar gırla gidiyo. şimdi 400bin üye bu mu? 400bin üyeli bir forumda seviye böyle mi olmalı? umarım yöneticilerimiz bu konuyla ilgilenir, nitekim bugün internet cafelere bile 13 yaşından küçüklerin girmesi yasak! özellikle yaş konusu ve konu dışının kabarıklığı beni çok rahatsız etti, umarım gelecekte daha kalabalık değil daha seviyeli bir maxicep görürüz...

katılıyorum dostum sana inşalla hilerde daha güzel olur:)

Caldere

Caldere

Üye
Katılıyorum 4.000 Üyenin 2.000'ni Sömürücü:@

Ozan

Ozan

Admin
küfürlü mesajlar seviyesiz diyaloglar gırla gidiyo.

Bunun aslı olduğunu düşünmüyorum bence incelenmeden yapılan yorum veya tamamen anlayış farkından kaynaklı bir durum.

Küfürlü mesajın sitemizde 1 gün dahi durması mümkün degildir (en kötü ihtimal o da)
Seviyesiz ve karşı tarafı tahrik edici konusmalara da, forum kuralları gereği yaptırım uygulanıyor.
Görülmese de duyarlı üyelerimiz tarafından yapılan sikayet raporları, bize çok yardımcı oluyor.

Tşk.

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
ya maxicepte bi tek ben küçük olarak üye oldum bunda ne gibi bir sakınca olabilirki gerektiğinde
telefon için bazı konular fln açıyorum bazen eğleniyoruz ama azda olsa maxicepe yararım dokunuyor.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Açıkçası çok yeni bir üye gibi görünsem de forumda geçirdiğim zaman hiç de az değil, günde yirmili saatlere ulaşabiliyor. Özellikle MaxiCep'in arşivlerini taradığım, 2-3 senelik konularında dolaştığım gibi sürekli güncellenen pek çok bölümünün de sıkı bir takipçisiyim. Bu nedenle naçizane görüşümü sorununuza cevap olarak eklemek haddini kendimde görmem umarım sizin için bir sorun oluşturmaz.

Öncelikle +18 paylaşımı nerde gördünüz bilmiyorum ama test etmek isterseniz gerek ben, gerek tüm duyarlı üyeler ve eminim yönetim buna hazırdır, +18 olan bir konu açın forumun istediğiniz herhangi bir köşesinde, nerede isterseniz, en az girildiğini düşündüğünüz yerde. Bakalım ne kadar süre kalbilecek?
Ya da küfredin? Saygısızlık edin?

Madem bu tarz konuları görüyorsunuz şikayet butonunu kullanın. Ben gecenin üçünde yazdığım şikayete dakikalar içinde cevap alabiliyorum ve şu ana kadar yöneticilere attığım hiçbir mesajım cevapsız kalmadı. Bu kadar sıcak bir ortamın olduğu bir yerde aynı zamanda böylesi bir disiplini görmek kolay değildir.

MaxiCep sitesi cep telefonu sorunlarına çözüm bulmaktaki başarısı, teknoloji alanındaki paylaşımlarında kalitesiyle birlikte, konu dışında üyelerine sağladığı sıcak ortam ve kaliteli tartışma sahası ile de üyelerini memnun ediyor, burada geçirdikleri zamanı dolu dolu yaşamalarını sağlıyor. MaxiCep çok yönlü ve her yönüyle göz dolduran bir site olmuş durumda.

Nasıl ki sokakta size asılan biri olabileceği gibi, nasıl ki bir teşhirciyle karşılaşabileceğiniz gibi, nasıl ki hiç tanımadığınız minibüs şöförü neredeyse nedensiz olarak size küfredebileceği gibi, internet ortamında da aynı problemleri yaşarsınız. Önemli olan bu haksızlık yaratan eylemlere müdehale edilmesidir. Ki yukarıda bahsettiğim gibi, burada derhal müdehale ediliyor.

İnternet kafelere getirilen yasağa gelince. Yasağı getiren yönergenin gerekçesinde;

“12 yaşından küçük çocukların yanlarında veli ya da vasileri olmaksızın internet kafelere girmeleri, eğitim ve öğretimlerini aksatabilecekleri, zararlı alışkanlıklar edinebilecekleri, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğinden yasaklanmıştır.
Yazmaktadır.

MaxiCep sitesinde biraz daha gezerseniz üyelerimizin birbirine hadi bakalım artık ders çalış diye baskı bile yaptığını görebileceğiniz gibi öğrencilere yararlı olan çeşitli bölümlerimiz olduğu gibi, Kpss'ye girecek öğrencilere bizzat Kpss alanında öğretmen olan bir üyemiz tarafından maddi-manevi destek verildiğini bile görebilirsiniz.

Kaldı ki gerekçede belirtilen diğer hususlarla da sitemizin arasında bir ilişki kurmanız mümkün değil. MaxiCep 12-13 yaşında üyelere sokaklardan çok daha güvenli ve fiziksel-ruhsal gelişimlerini geliştirici bir ortam sunuyor.

Bu da gerek cep telefonu ve diğer teknoloji alanındaki bölümlerin, gerekse üyelerin birbiriyle iletişiminin sağlandığı ve sosyalleşmenin gerçekleştiği bölümlerin büyük bir çabayla tertemiz tutulmasından kaynaklanıyor.

Büyümeye devam!..

Fatihyet

Fatihyet

Üye
    Konu Sahibi

Bu da gerek cep telefonu ve diğer teknoloji alanındaki bölümlerin, gerekse üyelerin birbiriyle iletişiminin sağlandığı ve sosyalleşmenin gerçekleştiği bölümlerin büyük bir çabayla tertemiz tutulmasından kaynaklanıyor.

[/quote]

siz internette mi sosyalleşiyosunuz? internet 10 yaşında bi çocuk için güvenli mi yani? yani gençler sabah internete girip sosyalleşsin akşam da kpss ye çalışsın ve sağlıklı bi gelecek beklesin ülkemizi... peki söylediğim herşeyi geri alıyorum, mantığınız hep böyle olur diye umuyorum ve sizi tebrik ediyorum...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
İnternet güvenli değil,
-internet kafelere girişin belli bir yaş gurubunun altına yasaklanması ile sitemiz arasında kurduğunuz bağlantının aksine-
MaxiCep güvenli.

dreamboys69

dreamboys69

Üye

siz internette mi sosyalleşiyosunuz? internet 10 yaşında bi çocuk için güvenli mi yani? yani gençler sabah internete girip sosyalleşsin akşam da kpss ye çalışsın ve sağlıklı bi gelecek beklesin ülkemizi... peki söylediğim herşeyi geri alıyorum, mantığınız hep böyle olur diye umuyorum ve sizi tebrik ediyorum...

internet 10 yaşındaki biri için güvenli yada değil,bunu çocugun velisi düşünsün.ama maxicep ile kimsenin sağlığı bozulmaz aksine bilgili bile olabilir.
internet dünyasında ***** yayını yapan sitelerede 10 yaşındaki çocuklar giriyordur ve siz o sitelere böyle bir uyarı yapmayı deneyin yanıt bile alamazsınız.
kocaman bir aile ortamı olan maxicep sitesinde ki gibi ortamı olan başka bir site bulabilceğinizi sanmıyorum.
burdaki insanların çoğu birbiriyle gerçek yaşamdada görüşür.
söylesene kaç tane forumda insanların gerçek yüzlerini gördünüz.
yada kaç tane forumda insanlar biraraya gelip oturup yemek yer,gezer,eğlenir.
hasta oldugunuzda,mutlu oldugunuzda yorumları ile sizlerin yanında olur...
eğer sizin için 10 yaşındaki çocuklar önemliyse onlara hitap eden bir site yapında faydanız olsun.
ülkemizin durumunu internete girmeyerekmi düzeltecek 10 yaşındaki çocuklar?

diğer sitelerden farkımız sağ al köşede yazıyor....

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Yönetim Profosyonel Arkadaşlar İnsanlar Değişiyor Bırakında Olsun.

_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
Merhaba,

Uygunsuz mesaj içerikli konu/mesajlar, rahatsız olan kullanıcılar tarafından raporlandığı zaman müdahale gecikiyor yahut ihmal ediliyor gibi bir sorun yok ise nedendir bu figan?
Kullanıcıların hepsinden mükemmelliyet beklemek yanlış olur, lakin zamanında bizlerinde yanlışları oldu.Yönetimi çok büyük uğraşlara sokan davranışlarda bulunduk.Her kullanıcının böyle dönemleri olmuş olabilir, istisnalar da olmak üzere..

Yönetime yardımcı olmak, onların takip edemeyeceği büyüklükteki kategorilerde uygunsuz içerikli mesajları onlara bildirmek, büyük ölçüde katkı sağlayacaktır Forum lehine.Üye sayısının artması için uğraştığımız zamanları hatırlıyorum da, şimdi aslında bize sırtımızı yaslayıp izlemek düşüyor.

Öncelikli Ozan ve Yönetimde bulunup/bulunmayıp Maxi'nin gelişiminde katkısı olan tüm herkese selam ve teşekkürler..

İyi eğlenceler..

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Arkadaşım Sitemizde Üye Fazlalığı Demek Siteyi Seviyesiz Yada Sakıncalı İçerik +18 dediğin konuların sitemizde ulunması yasak bu ve benzeri konularda sitemiz Modları ve Site Üyelerimiz Gereken Önemi Fazlasıyla Veriyolar... Siteye Üye Yaşının bi sınırlamasını yapmak ne kadar mümkün olur bu şikayet ettiğin diğer konu??? Sitemize Üye olurken Yaş Girmeyi zorunlu kıldık diyelim üye olan arkadaşın yaşını düzgün girdiğini nasıl bilebiliriz zaten sitemiz kurallarında da üyeler kendi bilgilerinin sorumluluğu ve yazlıklarının sorumluluğunu yalnız kendi üzerlerine aldıklarını beyan edip kabullenmiş oluyor... Yani dürüst olunmadığı taktirde yaş sınırı olan sitelere bile giriş mümkün... İnternet güvenli mi yada güvenli internet varmı internet yetişmeye gelişmeye yardımcı mı?? diye sordun internet kullanıldığı amaca göre yararıda olur zararı da önemli olan küçük yaştaki kişilerin bilgisayarı kontrollerini sınırlamak ve belli alanlarda filitre ile engellemektir... en doğrusu bu ama bu demek değildir ki sitemizde sakıncalı içerik var!!! sitemizin bütün forumlarına ve konularına bakabilirsin....

İyi Forumlar

jöly

Üye
fatihsagohiphop™;1062626' Alıntı:
ya maxicepte bi tek ben küçük olarak üye oldum bunda ne gibi bir sakınca olabilirki gerektiğinde
telefon için bazı konular fln açıyorum bazen eğleniyoruz ama azda olsa maxicepe yararım dokunuyor.

Fatihcim kardeşim sen üzülme...yaşı küçük olup yaşından olgun davranan siteye katkıda bulunan bir üyesin...senin gibi yaşı küçük pek çok üye var...

yönetim gerektiği zamanlarda gördüklerinde ve şikayet edildiğinde hemen müdahele ediyor...üye sayısı artabilir daha da artacaktır...Blackrose'un da dediği gibi herkes gerçek yaşını,adını vs. yazmayabilir...bunu kimse anlayamaz...

Ozan

Ozan

Admin
Merhaba,

Uygunsuz mesaj içerikli konu/mesajlar, rahatsız olan kullanıcılar tarafından raporlandığı zaman müdahale gecikiyor yahut ihmal ediliyor gibi bir sorun yok ise nedendir bu figan?
Kullanıcıların hepsinden mükemmelliyet beklemek yanlış olur, lakin zamanında bizlerinde yanlışları oldu.Yönetimi çok büyük uğraşlara sokan davranışlarda bulunduk.Her kullanıcının böyle dönemleri olmuş olabilir, istisnalar da olmak üzere..

Yönetime yardımcı olmak, onların takip edemeyeceği büyüklükteki kategorilerde uygunsuz içerikli mesajları onlara bildirmek, büyük ölçüde katkı sağlayacaktır Forum lehine.Üye sayısının artması için uğraştığımız zamanları hatırlıyorum da, şimdi aslında bize sırtımızı yaslayıp izlemek düşüyor.

Öncelikli Ozan ve Yönetimde bulunup/bulunmayıp Maxi'nin gelişiminde katkısı olan tüm herkese selam ve teşekkürler..

İyi eğlenceler..
Güzel ve anlamlı mesajın için teşekkürler.

Bize şu an lazım olan, sizin gibi düşünen olgun ve bilinçli üyeler.

Konuda geçen "Yaş" kavramıyla alakası yok bu olgunun. :oke:

Salihyet

Salihyet

Üye
Söylenmek isteneni ya yanlış anladınız, yada isteyen istediği gibi anlayıp uzun uzun yorumlar yaptı, tek tek cevap verecek vakit yok ama şunu söyleyeyim;
bir cümlenin içinden tuhaf b i şekilde verilmek istenen mesaj dışında şeyler algılamışsınız, söylenmek istenen daha yoğun olmayan, içi boş bi maxi olunmuş buna dikkat çekilmek istenmiş, +18 paylaşım var, vs . denilmiyor, siz sadece cvp'Inız olan şeyleri görmüşsünüz fakat bu sitede yanlış bişeyler varsa buna cevap veremiyorsanız bırakın cevap alabileceğimiz kişiler konuda kaybolup gitmesin, koca konuda sadece internet cafe ve +18 paylaşım kelimesi geçiyor diye tamamen saptırıldı.. Neyse , uzun uzun belkide toplu konuşma ile konuşurduk belki ama bu şekilde olmaz, ne konuyu okuyan nede konuya cevap yazanlar konuda anlatılmak isteeneni anlayamadı.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Konuyu açan arkadaşa herkes yüklenmiş, sanırım anlatmak istediklerini tam olarak anlatamadı, kendisini birebir tanıyorum ve ilk İstanbul buluşmasında asıl anlatmak istediğini konuşmamızın doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendisi maxicepi seven ve imkanı olduğunda aramızda bulunan birisidir.

;)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Söylenmek isteneni ya yanlış anladınız, yada isteyen istediği gibi anlayıp uzun uzun yorumlar yaptı, tek tek cevap verecek vakit yok ama şunu söyleyeyim;
bir cümlenin içinden tuhaf b i şekilde verilmek istenen mesaj dışında şeyler algılamışsınız, söylenmek istenen daha yoğun olmayan, içi boş bi maxi olunmuş buna dikkat çekilmek istenmiş, +18 paylaşım var, vs . denilmiyor, siz sadece cvp'Inız olan şeyleri görmüşsünüz fakat bu sitede yanlış bişeyler varsa buna cevap veremiyorsanız bırakın cevap alabileceğimiz kişiler konuda kaybolup gitmesin, koca konuda sadece internet cafe ve +18 paylaşım kelimesi geçiyor diye tamamen saptırıldı.. Neyse , uzun uzun belkide toplu konuşma ile konuşurduk belki ama bu şekilde olmaz, ne konuyu okuyan nede konuya cevap yazanlar konuda anlatılmak isteeneni anlayamadı.

Ağabeyinin kurduğu tümceler anlam itibariyle pek bir abartılmış Salih ve ben yazdıklarından bir ya da iki cümle anlayabildim; ya bizde bir kıtlık var, ya da ağabeyin gerçekten forum adına hayal kırıklığına uğrayıp kullanacağı kelimeleri iyi seçememiş.

Forumun hiçbir yerinde küfürlü mesajlar ve seviyesiz diyaloglar gırla gitmiyor. Sadece "çok samimi" olan üyeler bu "çok samimi" ilişkilerini mesajlarına fazlasıyla yansıtıyorlar; Tabii bu da psikolojik olarak "Seviyesiz mesaj" olgusunu öne çıkarıyor üyelerde ve elbette ki rahatsız oluyorlar, bunu farkediyoruz hatta bizim de rahatsız olduğumuz durumlar, mesajlar olmuyor değil.

Hep eski ortam denir durur, eski ortamı sen de biliyorsun ben de biliyorum; herkes birdi belirli kişiler belirli arkadaşlarıyla yazışmazdı forumda. Birinin yazdığına tüm aktif üyeler karşılık verirdi. Ancak şimdi her üyenin belirli bir arkadaş grubu var ve bu arkadaş grubunun dışındakilere çoğunlukla mesaj yazmazlar; kendilerine yazılan mesajı da ters teptirirler: - Bu durumun oluşmasında hiçbir üye ve yönetici "bu ortamın böyle olmasında benim suçum, günahım yok" diyemez. - Foruma gelir gelmez bazı üyelerle aşırı samimi olan, bazı üyelere karşı uzak duran üyelerden herkes rahatsız olur ve bu size soğuk gelen üye bir gün size bir mesaj yazdığı zaman forumda hemen bir tartışma çıkarılır; içi boş bir tartışma. Üstüne girilen ikili veya grup tartışmalar "tartışma burada kaldı" diyerek bitirilmezse ve dün girilen tartışmada güdülenilmiş karşıtlık duygusu bugün devam ederse, elbette böyle şikayet edilen bir ortam oluşur.

Biz bu 'ortam' meselesini temmuz ortası gibi MSN'de toplu görüşme yoluyla konuştuk bazı 'eski toprak' üyelerle, eğer yine konuşmak istenirse bu durum, konuşuruz.

12 - 13 yaşındaki üyelerin mesajlarından duyulan rahatsızlığa ise diyebilecek bir şeyim yok açıkçası. Adı üstünde; çocuk .. Bu küçük üyelerimizden bile gıcık kapan, nefret eden üyeler var ve bunlar abisi ablası yaşındalar; üstelik bu 'gıcıklığını' forumda dalga geçerek belli etmekten de hiç çekinmez! Sorarım size, büyüklerinden 'adam akıllı davranış' görmeyen üye 'adam akıllı' konu açar mı?

Ayrıca, 12 - 13 yaşlarındaki çocukların internet sitelerine üye olmaları değil, internete girmeleri tamamen yasak. Bunun sorumluluğu da ailededir. Eğer aile sorumlu davranmayıp da çocuk gelir bizim sitemize üye olursa biz bu üyeyi foruma kabul etmeyebiliriz, ancak bunların adı çocuk olmasına rağmen aklı fırlamalık dolu; bilmiyor mu kayıt sayfasındaki doğum tarihi alanında kendisini 94 doğumlu seçmeyi? E biz o zaman ne yapacağız?

Salihyet

Salihyet

Üye
Zaten kişilerin konuşmalarına dikkat çekmek istemiş ki bu konuyu bu tarz diyalogları önlemek için açtığını düşünüyorum :) ;)

Furkan96

Furkan96

Üye
fatihsagohiphop™;1062626' Alıntı:
Dogru soyluyorsun biz size ne yapiyoruz ..Suçumuz ne:agla

--------------- Ekleme ---------------

A

12 - 13 yaşındaki üyelerin mesajlarından duyulan rahatsızlığa ise diyebilecek bir şeyim yok açıkçası. Adı üstünde; çocuk .. Bu küçük üyelerimizden bile gıcık kapan, nefret eden üyeler var ve bunlar abisi ablası yaşındalar; üstelik bu 'gıcıklığını' forumda dalga geçerek belli etmekten de hiç çekinmez! Sorarım size, büyüklerinden 'adam akıllı davranış' görmeyen üye 'adam akıllı' konu açar mı?
oguziverson ve coll_eagle gibi.Dalga gecenlerden:@

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt