Marketplace kalite politikası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Marketplace kalite politikası
Microsoft marketplace kalite politikası konusunda bir bildiri yayınladı. Microsoft marketplace uygulama sayısını artırmaya yönelik çalışmalarının sürdügünü ve daha çok destek vermeye devam ediceklerini duyururken bazı uyarılarda da bulundu. Öncelikle bu uyarılar için dikkat çeken bir kaç başlıgı paylaşmak istiyorum.

1- Markalaşma ve ticari farklılaşma üzerine güçlü vurgular yapılarak ticari marka sorunlarının çözümü ve en yüksek kalite standartlarında bir magaza oluşumu desteklenicek.

2-Marketplace anahtar kelime sistemi ile sıkı kontrol altında tutulacak ve windows phone un kalite standartlarını karşılamayan gereksiz olduguna karar verilen geliştirici uygulamaları marketplace ten kaldırılıcak.

3-geliştiriciler uygulama yüklemesi sırasında ulaşılabilirlik ve kullanım kolaylıgı açısından uygun kategori seçimi konusunda özel olarak uyarıldı.

4-Birden çok kategori altında aynı uygulama paylaşan geliştiriciler katalogdan kaldırılacak.

5- Belki de en önemlisi bu, birbirinin kopyası ve-veya benzeri olan fakat aynı işlevi gören uygulamalar işlevsellik ve kalite standartları uygunluguna göre kaldırılacaktır. Uygulamalar birbirine benzerlik dışında ayrı işlevsellikler sunarsa bu tür uygulamalara izin verilecektir.

Sahte uygulama artışını önlemek ve minimuma indirmek aynı zamanda yüksek kaliteli kullanıcı marketi oluşturmak için bu kurallar titizlikle kontrol edilip uygulanacaktır.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Google Play'deki yığınla çöp uygulama gibi olmayacak. Google gibi sırf sayı olarak üstünlük kurmak için geleni geçeni kabul etmeyecek. Google Play gibi yığınla virüs, trojan vs. barındırmayacak. Güzel.

anılbaran

anılbaran

Üye
Google Play'deki yığınla çöp uygulama gibi olmayacak. Google gibi sırf sayı olarak üstünlük kurmak için geleni geçeni kabul etmeyecek. Google Play gibi yığınla virüs, trojan vs. barındırmayacak. Güzel.

yorumunu begendim evlat :oke:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
evet arkadaşlar marketplaceTürkiye artık tamamen hizmete girdi. Dün geceden itibaren microsoftun yaptıgı açıklamayla sadece geliştiricilere açık olan marketplace artık Türkiye lokasyonu için indirime de açıldı.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
hayırlı olsun abi :) Ve bu politikayla ilerlerse nitelik olarak play i geride bırakır çok rahat

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Cidden harika bir yorum... :oke:

pRime.

pRime.

Üye
Ve ayni zamanda 225mb'tan buyuk dosyalar olamayacak. Bunun anlamini sanirim biliyorsunuzdur.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Ve ayni zamanda 225mb'tan buyuk dosyalar olamayacak. Bunun anlamini sanirim biliyorsunuzdur.

hayır bilmiyoruz söyler misin?

Ayrıca o boyutta dosya nerdeyse google play'de de yok. 80 mb olarak indiriyorsun, kurulunca 500 mb oluyor. Bu da bence benzer işler. Kurulunca boyut artar. Ya da kurulduktan sonra ek dosya olarak indirir.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
nokiada da var aynı olay ek bileşenleri kurulum sırasında indiriyor

• Beğen
Tepkiler: ultrayer6
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
s3 te de tintin böyle :ehe

• Beğen
Tepkiler: ultrayer6
pRime.

pRime.

Üye
Appstore'da infinity blade oyunu 1.5 gb civarında bir boyuta sahip ve tek dosya olarak indiriyor. Diğer tüm oyunlar aynı şekilde iniyor.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Yakında marketplaceda da genişlemeler olacaktır bence

doctorrr

doctorrr

Üye
bi üç dört seneye dev olur marketplace google play çok maymun iştahlı...

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
iştahlısı fazla baba direk maymun :d:

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Appstore'da infinity blade oyunu 1.5 gb civarında bir boyuta sahip ve tek dosya olarak indiriyor. Diğer tüm oyunlar aynı şekilde iniyor.

dikkat edersen appstore demedim, google play dedim :oke:

ayrıca ne farkeder ki, oyun verileri öyle ya da böyle iniyor cihaza. bahane bulmak için kendinizi fazla kasmayın. :oke:

pRime.

pRime.

Üye

dikkat edersen appstore demedim, google play dedim :oke:

ayrıca ne farkeder ki, oyun verileri öyle ya da böyle iniyor cihaza. bahane bulmak için kendinizi fazla kasmayın. :oke:

Niye google play ile karşılaştırmak için kasıyorsun? İki kapalı sistemi karşılaştır? :)
Ki kalite politikası olan market appstore. ;)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bence bu kadar atışmayın be abi. Serdar abi sen tekelliğe karşı değil miydin apple da tekel binevi?

ultrayer6

ultrayer6

Üye

Niye google play ile karşılaştırmak için kasıyorsun? İki kapalı sistemi karşılaştır? Yer mi? Yemez. :)
Ki kalite politikası olan market appstore. ;)

google play ile karşılaştırmamın nedeni, ikisinin de oyun ve program indirip kurma sisteminin aynı olmasıdır. Ben, sen anlayasın diye Google Play'i örnek verdim. Anladın?

Şimdi AppStore'u örnek versem, oyun ve uygulamalar tek parça iniyor onda. Ama Google Play'den örnek veriyorum ki sistemin nasıl işlediğini anlayasın.

Google Play'den oyun indirirsin, birkaç mb iner, sonra kalan dosyayı oyun içinde wifi ile indirir. Windows Phone da benzer sistemle çalışıyor. Tüm demek istediğim bu.

Konuyu nerelere çekiyorsun yahu! :kotu: :ah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...