Mali-400mp vs Adreno 220 >> Hangisi daha başarılı?

Sponsorlu Bağlantılar

CasuS_87

CasuS_87

Üye
mali400mp :good:

lunarguardian

Üye
bu karşilaştirmalarda ios'u ayri degerlendirmemiz lazim. Cunku donanimdan en yuksek verimi kullaniciya sunan sistem %97 ile ios'tur. İos'tan sonra bu konuda en başarili sistem symbiandir. Android os burada kaybediyor donanimin kullaniciya yansiyan gucu %60lardaydi en son bu durum jb ile ne kadar degişti onu bilmiyorum. Wp ile ilgili bu konuda bir bilgiye hicbiryerde rastlamadim ama donanimi iyi kullandigini soyleyebiliriz.

Hocam verdiğin bilgilerin çoğu yanlış ve çelişkili

Nedenmi.

Yukarıda yazdığın donanımı en verimli kullanan sistem IOS tur yazmışsın bu böyle değil işte sıralama altta yazdım.

1-windows phone 8
2-Android 4.1.2 jb
3-Meego Harmattan
4-windows phone 7.5 VE ios
5-symbian anna-bella VE Maemo
6-Badaa

Bu yukarıda yazdığım sistemlerin hepsini kullandım hala daha kullanıyorum.

Ama bunlar samsung un yeni nesil mobil OS u Tizen çıkana kadar olan sıralama şayet tizen çıktığı vakit bu sıralama ister istemez değişecek ve değişmek zorunda.
İos artık eskisi gibi değil zaten apple markasının albenisi yavaş yavaş yokoluyor.
Benim kişisel görüşüm yakın zamanda mobil işletim sistemlerinde 3 rakip olacak (tizen - wp8 - android) gerisi maalesef oyun dışında kalacak.

Ayrıca yukarıda bir arkadaşta çok ilginç ve komik bir şey yazmış.
Ne yazmış

Mali400mp nin 800x1280 çözünürlüğü desteklemediğini yazmış ama Galaxy note da hangi gpu kullanıldığını ya bilmiyor yada iyi sallıyor.
Galaxy note da mali 400mp kullanılıyor ve çözünürlükte 800x1280 ve performansta 10 numara.

Konuyuda şöyle özetleyim.

Mali400 ve adreno 220 arasında kalanlar için yazayım kesinlikle mali400 çok daha iyi gpu dur.
Ayrıca çoğu oyunda sorunsuz çalışmaktadır azda olsa sorun çıkaranlar var illaki bu sorunlarıda cihazı rootlayıp iyi bir custom rom ve kernel ile aşabilirsiniz...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hocam verdiğin bilgilerin çoğu yanlış ve çelişkili

Nedenmi.

Yukarıda yazdığın donanımı en verimli kullanan sistem IOS tur yazmışsın bu böyle değil işte sıralama altta yazdım.

1-windows phone 8
2-Android 4.1.2 jb
3-Meego Harmattan
4-windows phone 7.5 VE ios
5-symbian anna-bella VE Maemo
6-Badaa

Bu yukarıda yazdığım sistemlerin hepsini kullandım hala daha kullanıyorum.

Ama bunlar samsung un yeni nesil mobil OS u Tizen çıkana kadar olan sıralama şayet tizen çıktığı vakit bu sıralama ister istemez değişecek ve değişmek zorunda.
İos artık eskisi gibi değil zaten apple markasının albenisi yavaş yavaş yokoluyor.
Benim kişisel görüşüm yakın zamanda mobil işletim sistemlerinde 3 rakip olacak (tizen - wp8 - android) gerisi maalesef oyun dışında kalacak.

Ayrıca yukarıda bir arkadaşta çok ilginç ve komik bir şey yazmış.
Ne yazmış

Mali400mp nin 800x1280 çözünürlüğü desteklemediğini yazmış ama Galaxy note da hangi gpu kullanıldığını ya bilmiyor yada iyi sallıyor.
Galaxy note da mali 400mp kullanılıyor ve çözünürlükte 800x1280 ve performansta 10 numara.

Konuyuda şöyle özetleyim.

Mali400 ve adreno 220 arasında kalanlar için yazayım kesinlikle mali400 çok daha iyi gpu dur.
Ayrıca çoğu oyunda sorunsuz çalışmaktadır azda olsa sorun çıkaranlar var illaki bu sorunlarıda cihazı rootlayıp iyi bir custom rom ve kernel ile aşabilirsiniz...

o mesajin tarihine baktiysan ne wp8 vardi nede android 4.1.2 celişki buna diyoruz genelde:D

Seglopsi

Seglopsi

Üye
soru sanırım yanlış olmuş, Adreno320 mi? Mali400 şeklinde olcaktı, Adreno320 daha iyi tabiki, yok soruda hata yoksa Adreno220 ise(Adreno225 in alt versiyonu olan) Mali400 daha iyidir kesinlikle..

lunarguardian

Üye

sevgili modum 32 bit ve 64 bit olayini duymadiniz sanirim 8 gb ram e sahip bir bilgisayar win 7 de nasil 4 gb gozukur(ki yine imkansiz 32 bit 4 gb gormuyor 3.5 goruyor max) win 7 nin surumu 32 bittir ondan oyle gorur ama 64 bit versiyonunu yuklersin 8 gb yi gorur ki bu rakam 32 ye kadar uzaniyor yanlis hatirlamiyorsam he bu olay win 7 icin gecerli degil xp den itibaren baslayan bi olay nedni ram miktarlarinin artmasi

simdi gelelim bu gpu meselesine oncelikle rambo arkadasimizin yaDigi yorumdaki hd6950 var battlefield kasiyor demesi cok sacma cumku o denli bir gpu yu optimize etmesende hayvan gibi yer o oyunu birde baska bir arkadas isinmadan dert yanmis cok dogru crysis 2(ki quallcomm un burdan sallamaya yaptigini gorebiliriz konsol grafigi diyerek(yani rayman i kastetmediyse)) yi oynatamaz neden mi bir bellek yetmez iki islemci hizi yetmez(cpu degil gpu nun kendi islemcisi) uc cok isinir yani soyle bir ornek vereyim bende hd4850 var ve bozuktu bir aralar bende tamire goturdum adam cikardi hd2450 takti(yanlis hatirlamiyorsam ama hd2xxx serisi olduguna eminim) eee crysis war i acmaya calisti oyuna dahi girmedi ayrica yanacak seviyeye geldi gpu simdi bu hd2450 suan bahsettiginiz adreno 320 ye oyle bir gomer ki adreno felegini sasirir iste bu nedenle adreno 320 nin konsol grafigi olayi tamamen yalandir ki cok cok ilerde telefonlari konsol niyetiyle kullanabiliriz o zaman bu dedikleriniz olabilir ama suan icin imkansiz yani konsol grafigi demekle olmuyor bu is quallcomm her zaman ki gibi sallama is yapiyor ve konudaki sorunun cevabi ise adreno 220 dir mastela kardesimin dedi gibi bir olay mevcut mali400 den bir sey olmaz mali400mp den de olmaz

- - - Eklendi - - -

ayrica bu optimizsazyon orani icin de bir link alabilir miyim eger baska sistemler varsa bakmak istiyorrum

Win xp ( max 128gb)
Win vista (8-16 ve 128gb)
Win 7 (8-16 ve 128gb)
Win 8 (128gb ve 512gb ram)
Win server 2003 (512gb-1tb-2tb)
Win server 2008 (8-32-128gb - 1 ve 2 tb)
Win server 2012 (32-64 gb ve 4tb)

Bu sistemlerin 64 bit olan versiyonları yanlarında destekledikleri max ram miktarlarını yazdım.
Bazı itanium tabanlı 32 bit olan win server 2003 ve 2008 işletim sistemleri 32 ve 64gb ram destekler ama sadece server ve itanium tabanlı sismler için geçerlidir yani istisnadır.

Mobil işletim sistemlerinin optimizasyonu ile ilgili sitesini istemişsin diğer arkadaştan ama gerek ok.
Ben şimdiye kadar çıkan her mobil işletim sistemini kullandım ve son sayfada yazdığım mobil işletim sistemlerinin ayrıntılı olarak test yaptım (cpu-gpu-ram-stabilizasyon vs vs) yakında buraya eklerim incelersin.

Şu anda note ta android 4.1.2 jb kullanıyorum
4s te ios 6 yüklü
N9 da meego harmattan yüklü
Optimus 7 de wp 7.5 yüklü ve bu cihazları kullanıyorum

Android ile ios u kıyaslarsam 2 cihazda boş şekilde (yani hiçbir uygulama yüklü değil) kesinlikle android 4.1.2 jb ios 6 tan çok daha seri ve performanslı çalışıyor (ki note 1.4ghz çift çekirdek cpu ve 1gb rame sahip) bunu birde note 2 ile yaparsak bu testi arada çok daha fazla performan farkı çıkıyor ortaya (bu arada note 2 ve ip5 kullandım 3 gün ve kesinlikle note 2 ip5 ten çok daha stabil ve kararlı).
Birde wp8 bomba gibi geliyor belirteyim ve son olarakta meego kullanan N9 u kesinlikle görüp incelemenizi tavsiye ederim stabilite ve özellikle cihazın elde tutuş hissini ayrıca malzeme kalitesi olarak nokia nın yaptığı bu cihazı mutlaka bir yerden bulup görün inceleyin hatta kullanın kesinlikle muhteşem bir cihazdır...

- - - Eklendi - - -

o mesajin tarihine baktiysan ne wp8 vardi nede android 4.1.2 celişki buna diyoruz genelde:D

02-08-2012 tarihinde yazmışsın

Ve iyi araştır bakalım o tarihte o sistemler varmıymış yokmuymuş hee "ben yok biliyorum yada bulamadım" dersen onu anlarım ama emin olmadan yok demen şaşırtıcı.
Sonuçta SDK kitleri denen progları bilmiyon sanırım... :islik:naughty:

- - - Eklendi - - -

Ve iyi araştır bakalım o tarihte o sistemler varmıymış yokmuymuş hee "ben yok biliyorum yada bulamadım" dersen onu anlarım ama emin olmadan yok demen şaşırtıcı.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Win xp ( max 128gb)
Win vista (8-16 ve 128gb)
Win 7 (8-16 ve 128gb)
Win 8 (128gb ve 512gb ram)
Win server 2003 (512gb-1tb-2tb)
Win server 2008 (8-32-128gb - 1 ve 2 tb)
Win server 2012 (32-64 gb ve 4tb)

Bu sistemlerin 64 bit olan versiyonları yanlarında destekledikleri max ram miktarlarını yazdım.
Bazı itanium tabanlı 32 bit olan win server 2003 ve 2008 işletim sistemleri 32 ve 64gb ram destekler ama sadece server ve itanium tabanlı sismler için geçerlidir yani istisnadır.

Mobil işletim sistemlerinin optimizasyonu ile ilgili sitesini istemişsin diğer arkadaştan ama gerek ok.
Ben şimdiye kadar çıkan her mobil işletim sistemini kullandım ve son sayfada yazdığım mobil işletim sistemlerinin ayrıntılı olarak test yaptım (cpu-gpu-ram-stabilizasyon vs vs) yakında buraya eklerim incelersin.

Şu anda note ta android 4.1.2 jb kullanıyorum
4s te ios 6 yüklü
N9 da meego harmattan yüklü
Optimus 7 de wp 7.5 yüklü ve bu cihazları kullanıyorum

Android ile ios u kıyaslarsam 2 cihazda boş şekilde (yani hiçbir uygulama yüklü değil) kesinlikle android 4.1.2 jb ios 6 tan çok daha seri ve performanslı çalışıyor (ki note 1.4ghz çift çekirdek cpu ve 1gb rame sahip) bunu birde note 2 ile yaparsak bu testi arada çok daha fazla performan farkı çıkıyor ortaya (bu arada note 2 ve ip5 kullandım 3 gün ve kesinlikle note 2 ip5 ten çok daha stabil ve kararlı).
Birde wp8 bomba gibi geliyor belirteyim ve son olarakta meego kullanan N9 u kesinlikle görüp incelemenizi tavsiye ederim stabilite ve özellikle cihazın elde tutuş hissini ayrıca malzeme kalitesi olarak nokia nın yaptığı bu cihazı mutlaka bir yerden bulup görün inceleyin hatta kullanın kesinlikle muhteşem bir cihazdır...

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

sdk kitlerinden performans testimi yapiyorsun yoksa sistemi kullaniyorum derken emulatorden mi bahsediyorsun. Ayrica agustos ayinda wp8 sdk kiti henuz yayinlanmamişti. Daha gecen hafta yayinlandi.

lunarguardian

Üye

sdk kitlerinden performans testimi yapiyorsun yoksa sistemi kullaniyorum derken emulatorden mi bahsediyorsun. Ayrica agustos ayinda wp8 sdk kiti henuz yayinlanmamişti. Daha gecen hafta yayinlandi.

Dostum

Lumia 920 yi yaklaşık 4 gün kullandım (fransadan gelen arkadaşım almış kendine geçen ay bende kendisinden aldım kullandım)
Ayrıca sdk kitlerini programcılık ve temel komutlar bilgin varsa herşekilde kullanabilirsin.
Ayrıca wp8 in RT developer sdk kitleri mayıs ayında dağıtılmaya başlandı ama tabii bu kitlere herkez sahip olamaz ve bunlar genellikle versiyon üzerinde beta yada alpha beta sürüm geliştirme için kullanılıyor...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Dostum

Lumia 920 yi yaklaşık 4 gün kullandım (fransadan gelen arkadaşım almış kendine geçen ay bende kendisinden aldım kullandım)
Ayrıca sdk kitlerini programcılık ve temel komutlar bilgin varsa herşekilde kullanabilirsin.
Ayrıca wp8 in RT developer sdk kitleri mayıs ayında dağıtılmaya başlandı ama tabii bu kitlere herkez sahip olamaz ve bunlar genellikle versiyon üzerinde beta yada alpha beta sürüm geliştirme için kullanılıyor...

dostum sen bişeyleri fena halde kariştiriyorsun. Birincisi lumia920'yi gecen ay fransadan satin alip kullanman imkansiz. Zira lumia920 fransada bugun bile satişta degil kasimin 17'sinde satişa cikmasi planlaniyor. İkincisi winRT SDK'sini mayis ayinda kullanman imkansiz zira windowsRT 21Haziran'da wp geliştirici konferansinda tanitildi ve sdk'si da temmuz ayinda microsoftun sectigi kisitli sayidaki geliştiricilere acildi. Eger kullandigin sdk'nin surum kodunu soylersen sana hangi kiti kullandigini soyleyebilirim.

lunarguardian

Üye

dostum sen bişeyleri fena halde kariştiriyorsun. Birincisi lumia920'yi gecen ay fransadan satin alip kullanman imkansiz. Zira lumia920 fransada bugun bile satişta degil kasimin 17'sinde satişa cikmasi planlaniyor. İkincisi winRT SDK'sini mayis ayinda kullanman imkansiz zira windowsRT 21Haziran'da wp geliştirici konferansinda tanitildi ve sdk'si da temmuz ayinda microsoftun sectigi kisitli sayidaki geliştiricilere acildi. Eger kullandigin sdk'nin surum kodunu soylersen sana hangi kiti kullandigini soyleyebilirim.

Dostum ben sana lumia 920 yi ben fransadan satın aldım yazmışmıyım dikkatli okumadın sanırım.Cihazı fransada yaşayan arkadaşım aldı ve iş-gezi amaçlı geldiği türkiyede gördüm ve 4 gün kullandım yazdım.
Birde fransada cihazın çıkıp çıkmadığını nereden biliyorsunda o kadar emin yazı yazıyorsun sana yalan borcum yok seni tanımam sende beni tanımazsın dolayısı ile niye yalan söyleyim ki beni tanıyan tanır (donanımhaber-sahibinden-darkharware vs vs) oralarda nickim farklıdır (hepsinde aynı burada farklı) yani yalan dolanla işim olmaz kullandım diyorsam kullandım satışta değil diyorsanda şayet fransada tanıdığın bildiğin kişi yada kişilere sor varmıymış yokmuymuş görürsün.
Ayrıca sdk kiti içinde birşey demiyorum zira sidik yarıştırmaya gerek yok benim XDA vs vs gibi sitelerde birçok romum var mobil cihazlar için.
Bu arada istanbuldaymışsın benim dükkan kartalda yakınsan buralara gel çayımı çorbamı iç tanışalım hemde sana sdk ile olan uygulamaları göstereyim hatta diğer arkadaşıda denk getirebilirsem sana lumia 920 yide test ettirme şansım olabilir...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Dostum ben sana lumia 920 yi ben fransadan satın aldım yazmışmıyım dikkatli okumadın sanırım.Cihazı fransada yaşayan arkadaşım aldı ve iş-gezi amaçlı geldiği türkiyede gördüm ve 4 gün kullandım yazdım.
Birde fransada cihazın çıkıp çıkmadığını nereden biliyorsunda o kadar emin yazı yazıyorsun sana yalan borcum yok seni tanımam sende beni tanımazsın dolayısı ile niye yalan söyleyim ki beni tanıyan tanır (donanımhaber-sahibinden-darkharware vs vs) oralarda nickim farklıdır (hepsinde aynı burada farklı) yani yalan dolanla işim olmaz kullandım diyorsam kullandım satışta değil diyorsanda şayet fransada tanıdığın bildiğin kişi yada kişilere sor varmıymış yokmuymuş görürsün.
Ayrıca sdk kiti içinde birşey demiyorum zira sidik yarıştırmaya gerek yok benim XDA vs vs gibi sitelerde birçok romum var mobil cihazlar için.
Bu arada istanbuldaymışsın benim dükkan kartalda yakınsan buralara gel çayımı çorbamı iç tanışalım hemde sana sdk ile olan uygulamaları göstereyim hatta diğer arkadaşıda denk getirebilirsem sana lumia 920 yide test ettirme şansım olabilir...

ben sana yalan soyluyorsun demedim ki kariştiriyorsun dedim. Fransa'da bir cihazin satişta olup olmadigini bilmem icin fransa'da olmam veya orada tanidigim olmasina gerek yok ki. Ben dunyanin heryerindeki wp haberlerini takip ederim. Fransa'da da bu cihaz önsipariş aliyor şu anda teslim tarihi de kasım 17si deniliyor. Kartala uzagim ama yolum duşerse tabi ki gelirim tanişip cayini da icerim:oke:

Türe

Türe

Üye
Mali 400 sanırım ?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Dostum

Geçen ay derken :allalla:

Lumia 920 geçen ay dünyada hiçbir yerde satışta değildi ki?

Eski Lumialarla karıştırıyor olmayasın :hmmm
-----

Bu arada Adreno 220'yi bilmem de, 225'in yeri yanlış bilmiyorsam şu şekilde:

Adreno320 > Mali400MP > Adreno225 > Mali400

Türe

Türe

Üye

-----

Ama herşey gpu değil tabiki sistem de çok önemli

saruman_me

saruman_me

Üye

-----

bu sıralamaya göre tegra 3 tam olarak nerde oluyor hocam..?

pRime.

pRime.

Üye

-----

mali 400 ile mali 400 mp aynı şey iki farklı gpu olayı yok.

- - - Eklendi - - -

Ekli dosyalar

erko merko

erko merko

Üye
Mali 400 tabiki daha iyi.

pRime.

pRime.

Üye
bu arada adreno 220 daha iyi bir gpu'dur. mali-400 iyi bir gpu ama aynı zamanda eski bir gpu ve doku sıkıştırma desteklemiyor. bu da bazı oyunların olması gerektiğinden daha düşük performans vermesine sebep oluyor. yazılımla ve overclockla daha iyi hale getirilebilir ama, galaxy s3'teki performansı yadsınamaz.

- - - Eklendi - - -

erko merko

erko merko

Üye
bu arada adreno 220 daha iyi bir gpu'dur. mali-400 iyi bir gpu ama aynı zamanda eski bir gpu ve doku sıkıştırma desteklemiyor. bu da bazı oyunların olması gerektiğinden daha düşük performans vermesine sebep oluyor. yazılımla ve overclockla daha iyi hale getirilebilir ama, galaxy s3'teki performansı yadsınamaz.

- - - Eklendi - - -

Mali 400 daha iyi arkadaşım ;)

Üst Alt