Mali-400mp vs Adreno 220 >> Hangisi daha başarılı?

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Mali 400 biraz daha iyi deniyor ancak Adreno 220 oyun konusunda gerçekten çok rahat. Mali 400 gpu'lu tabletimde Chainfire 3d ile Qualcomm'u seçmeme rağmen bugüne kadar sadece grafik hatası olan Street Fighter 4'ü hatasız çalıştırabilmiştim onun dışında oyun uyumlu değilse zaten sıkıntı oluyor Chainfire gene falan boş yani.

• Beğen
Tepkiler: abandonware ve MasteLaa
Matador03

Matador03

Üye
mali400mp ' nin performansını s3'den görebilirsiniz fazla yorumlamama gerek yok

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Mali 400 biraz daha iyi deniyor ancak Adreno 220 oyun konusunda gerçekten çok rahat. Mali 400 gpu'lu tabletimde Chainfire 3d ile Qualcomm'u seçmeme rağmen bugüne kadar sadece grafik hatası olan Street Fighter 4'ü hatasız çalıştırabilmiştim onun dışında oyun uyumlu değilse zaten sıkıntı oluyor Chainfire gene falan boş yani.
Adreno 220 hafife alınmamalı.Performans konusunda Mali den daha iyi bence..Dediğim gibi abim Gs2 Mali400 ile çıkarıldı Gs2 HD Mali 400 koymadılar 800x1280 desteklemediği için Adreno 220 koydular..Adreno 220'den sonra Mali 400 gelir benim görüşüm..

• Beğen
Tepkiler: abandonware ve Elektr0
SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Tamam beyler sakin sıkıntı yok:tebessüm:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Sony Ericsson'lu Adreno 220 derim çünkü Sony oyunların kendi cihazlarına uyması için özel ayarlar yaptırıyor. Kasma derdi sıfırlanıyor. Yani bu bilgisayardaki şikayetlere benzemez. Hani derler ya "HD6950 ekran kartım var Battlefield 2 kasıyor" diye, işte Sony özel ayarlar sayesinde oyunu neredeyse her cihazında rahat oynattırıyor :oke:

• Beğen
Tepkiler: abandonware ve Elektr0
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi

[video=youtube;kF67XFXq_ys]http://www.youtube.com/watch?v=kF67XFXq_ys[/video]
Videoyu izle ondan sonra tekrar düşün.
Gözün gönlün açılsın dediğin oyunun çok daha iyileri 7-8 yıl önce pc ve konsola çıkıyordu zaten :oke:

siz konsol filan deyince benim kafa ps vita veya psp ye gitti fakat tabii bir telefon olmasada belki kalın ve büyük bir telefonda (içine daha çok malzeme alabilecek bir telefonda :) ) bu gerçekleştirilebilinir. daha 4 çekirdekli telefon düşünülemezken birden htc one x çıktı. belki oyun konsolu tarzında bir telefon yakın zamanda çıkar. bizce mümkün :) bu arada crysis 2 yi oynamıştım fakat bana biraz saçma bir oyun gibi geldi. sizce?

- - - Eklendi - - -

Sony Ericsson'lu Adreno 220 derim çünkü Sony oyunların kendi cihazlarına uyması için özel ayarlar yaptırıyor. Kasma derdi sıfırlanıyor. Yani bu bilgisayardaki şikayetlere benzemez. Hani derler ya "HD6950 ekran kartım var Battlefield 2 kasıyor" diye, işte Sony özel ayarlar sayesinde oyunu neredeyse her cihazında rahat oynattırıyor :oke:

herhalde overclockluyor demek istedin kardeşim. samsung s3 de filanda maliyi overclockluyor. zaten aynısını htc de yapıyor; benim evo 3d filan fab. çıkışlı overclocklu. ;)

- - - Eklendi - - -

mali400mp ' nin performansını s3'den görebilirsiniz fazla yorumlamama gerek yok

önemli olan performanstan çok uyumluluktur ;) mali max payne ile filan uyumlu değil.

- - - Eklendi - - -

Mali 400 biraz daha iyi deniyor ancak Adreno 220 oyun konusunda gerçekten çok rahat...

doğru söze ne denir :)

canaytekin

canaytekin

Üye
konsol kalıtesınde degılde konsola yakın oyunlar gelebılır sonucta adreno 320 ve mali gpu nun son cıkacak serısı baya ıddıalı gelıyor ama hepımızın kacırdıgı bır nokta var tamam bı sekılde bu markalar konsol kalıtesınde oyun oynamayı sundu dıyelım pekı ısınma sorununa karsı ne yapacaklar yanı crysıs 2 yı on sanıye oynadıktan sonra gpu yumu yakıcaz asırı ısınmadan ancak sogutma sısıtemı tam olarak oturdukdan sonra konsol kalıtesını dıllendırebılırız asphalt 7 yı bıle yarım saat oynuyorsun mali veya adren farketmez telefon yanıyor tabırı cayızse ve performans gozle gorulur bır sekılde dusuyor herkese ıyı forumlar

amcalu1

amcalu1

Üye
Adreno oyun için daha iyi

Türe

Türe

Üye
önemli olan performanstan çok uyumluluktur ;) mali max payne ile filan uyumlu değil.

Sonuçta akıyor mu ? Akıyor :ok2:

canaytekin

canaytekin

Üye
adreno 220 kullanıcısı olmama ragmen malı 400 daha iyi performans verıyordur ama cıkacak olan adreno 320 baya ıyı olacak

- - - Eklendi - - -

adreno 220 kullanıcısı olmama ragmen malı 400 daha iyi performans verıyordur ama cıkacak olan adreno 320 baya ıyı olacak
pardon yanlıs yazdım malı 400 den daha ıyı adreno 220 ama mali 400mp daha ıyı adreno 220 den

MasteLaa

MasteLaa

Üye

- - - Eklendi - - -

pardon yanlıs yazdım malı 400 den daha ıyı adreno 220 ama mali 400mp daha ıyı adreno 220 den
Ben Adreno 220 nin daha performanslı olduğunu düşüyorum :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
donanımın performansta tek basına belirleyici olmadığını htc one x te gördük.işletim sistemi optimizasyonu ve uygulama/donanım uyumluluğu da başlıca etkenlerden

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa ve Amaru Shady
MasteLaa

MasteLaa

Üye
donanımın performansta tek basına belirleyici olmadığını htc one x te gördük.işletim sistemi optimizasyonu ve uygulama/donanım uyumluluğu da başlıca etkenlerden
Galaxy s2 de Mali400 kullanılırken s2 HD de Adreno 220 kullanılıyor :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Galaxy s2 de Mali400 kullanılırken s2 HD de Adreno 220 kullanılıyor :hmmm

donanimin ne kadar guclu oldugu kadar sistemin de donanimin gucunun ne kadarini kullandigi onemli. Basit bir ornek vermek gerekirse xp sp3 ile 1gb gorunen ekran karti win7 ile 1.5gb gorunebiliyor veya 8gb ramli bir donanimin win7 de 4gb gozukup win8 de 8gb'in tamaminin gorunmesini gosterebiliriz. Mobil platformlar icin de bu gecerli iki ayri telefonda adreno220 iki ayri performans verebilir bu tamamen uretici firmanin yazilimi telefondaki sisteme optimize etmesiyle ilgili bir durum.

MasteLaa

MasteLaa

Üye

donanimin ne kadar guclu oldugu kadar sistemin de donanimin gucunun ne kadarini kullandigi onemli. Basit bir ornek vermek gerekirse xp sp3 ile 1gb gorunen ekran karti win7 ile 1.5gb gorunebiliyor veya 8gb ramli bir donanimin win7 de 4gb gozukup win8 de 8gb'in tamaminin gorunmesini gosterebiliriz. Mobil platformlar icin de bu gecerli iki ayri telefonda adreno220 iki ayri performans verebilir bu tamamen uretici firmanin yazilimi telefondaki sisteme optimize etmesiyle ilgili bir durum.
Anladım abim dediklerini teşekkür ediyorum açıklaman için :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
mevcut sistemler icinden de bir ornek vermek gerekirse htc titan2 wp platformundaki en yuksek saat hizli işlemciye sahip 1.5ghz hem de 16mp kameraya sahip. Lumia900 ise 1.4ghz 8mp kameraya sahip. Resimlerin karşilaştirmasina baktigimizda lumianin cogu resimde titan2den daha iyi performans verdigini goruyoruz. Bunun birinci sebebi wp7x platformunda standart olarak kullanilan snapdragon s2 chipsetlerin qualcomm sitesinden destekledigi ozelliklere bakarsak maksimum 12mp kamera destegi oldugunu goruyoruz. Yani eşit şartlarda nokia htc'den daha başarili bir optimizasyon kurmuş wp'de.

canaytekin

canaytekin

Üye

güzel acıklama

MasteLaa

MasteLaa

Üye
mevcut sistemler icinden de bir ornek vermek gerekirse htc titan2 wp platformundaki en yuksek saat hizli işlemciye sahip 1.5ghz hem de 16mp kameraya sahip. Lumia900 ise 1.4ghz 8mp kameraya sahip. Resimlerin karşilaştirmasina baktigimizda lumianin cogu resimde titan2den daha iyi performans verdigini goruyoruz. Bunun birinci sebebi wp7x platformunda standart olarak kullanilan snapdragon s2 chipsetlerin qualcomm sitesinden destekledigi ozelliklere bakarsak maksimum 12mp kamera destegi oldugunu goruyoruz. Yani eşit şartlarda nokia htc'den daha başarili bir optimizasyon kurmuş wp'de.

Bu Xperia S ve iPhone 4s arasındaki ilişkiye benzer bir ilişki değil mi :hmmm Xperia da Chipsetin yetersizliğinden kaynaklanan bir durum var bence :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Bu Xperia S ve iPhone 4s arasındaki ilişkiye benzer bir ilişki değil mi :hmmm Xperia da Chipsetin yetersizliğinden kaynaklanan bir durum var bence :hmmm
bu karşilaştirmalarda ios'u ayri degerlendirmemiz lazim. Cunku donanimdan en yuksek verimi kullaniciya sunan sistem %97 ile ios'tur. İos'tan sonra bu konuda en başarili sistem symbiandir. Android os burada kaybediyor donanimin kullaniciya yansiyan gucu %60lardaydi en son bu durum jb ile ne kadar degişti onu bilmiyorum. Wp ile ilgili bu konuda bir bilgiye hicbiryerde rastlamadim ama donanimi iyi kullandigini soyleyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: canaytekin

Üst Alt