Karşılaştırma Lumia mı Android mi

Sponsorlu Bağlantılar

WebStyle

WebStyle

Üye
Uygulama bolluğu açısından kesinlikle Android. Benim oyun ve uygulama ile pek işim olmaz derseniz Lumia'da düşünülebilir..

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk
SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Uygulama bolluğu açısından kesinlikle Android. Benim oyun ve uygulama ile pek işim olmaz derseniz Lumia'da düşünülebilir..

yalnız androidden önce ios gelir uygulama çokluğunda ve kalitesinde

papakudioflu

papakudioflu

Admin

biz ona uygulama degil de oyun bollugu bakimindan diyelim. Wp'nin hem sistemindeki uygulamalar hem de markettekiler ihtiyaclari rahatlikla goruyor.

payzen

Üye
wp8 iyidir

WebStyle

WebStyle

Üye
yalnız androidden önce ios gelir uygulama çokluğunda ve kalitesinde

Tabi ki orası öyle de ben konuya göre mesaj yazdım. :) Kuşkusuz uygulama zenginliği olarak şu anda ios'un üstüne tanımam.

oska1989

Üye
birincisi wp8 daha gelmedi ve o daha çıkana kadar daha iyi androidler çıkacak.ikincisi lumia 920 çıktıktan sonrada ne androidler çıkacak.demek istediğim android tarafı çok hızlı gelişiyor.ve şunu unutmayın bu piyasada rekabeti artıran hep androidler ve iphone oldu.eskiden en pahalı telefonları nokia yapardı.(n97 ye kadar)nokia inşallah tutturur ama şu bi gerçek fiyatlar git gide uçuyor sözde rekabet var.eskiden bilerek mp düşük telefon satıyorlardı(yani 3 megapiksel teknolojisi varken 2 sürüyorlardı)şimdide aynı olay ghz yarışına döndü.yani hız.olan hep kullanıcıya oluyo fiyatlar hep uçuyo.düşünsenize şu an 1000 tl.altında iyi bir telefon yok piyasada.her şey rant olmuş.ben de alacam şimdi bakıyorum 1000 liraya tel.alsam zaten eskimiş teknoloji.en az 1500 vermem gerek az para değil ki arkadaş.herkes gönlüne kesesine göre alır inşallah...

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
oska1989 şu forumda ilk defa her cümlesi mantıklı olan , objektif ve bişeye haybeye avukatlık yaparcasına savunmayan tek yorumu senden okudum . Dediklerin doğru . Özelliklede cidden piyasada 1000 TL altında telefon almaya kalksan belki işini görür ama bi teknoloji meraklısı için malesef eski modeller düşer . Ve şu dediğinede katılıyorum wp8 daha çıkmadı bencede çok fazla yorum yapılamaz ama şu doğru . Daha iyi androidler çıkabilir . Hani çıkar demiyorum çıkabilir . Benim fikrime göre en iyi sistem iostur . Bu konuda arkadaş lumiamı androidmi diye sorunca android dedim . Yani wp7.5 in bana göre çok fazla eksikleri vardı . Wp8 de onlar olurmu olmazmı emin olamıyorum çünkü ne microsoft a nede nokia ya güvenim yok . Ama doğrusunu söylemek gerekirse Lumia 920 sağlam geliyo gibi . Ve cidden aklımdaki sorunları giderilmiş bir wp8 tadından yenmez .

Kısacası bekleyip görmek lazım . Ben şuan Sony xperia S kullanıyorum . Direk ıce cream sandwich yüklü aldığım için androiddeki şikayetleri pek görmedim . Hani donmadır vs . Menüler arası geçiş hızı vs . Yani herşey iyi gidiyo . Uygulama oyun çok bol ve bence en önemlisi bu uygulama ve oyunlar çok oturmuş artık . Hızlılar . Ama tabi androidinde sony xperia s inde eksikleri var . Özelliklede 4 inç ekranlı telefonlar sanki ele oturması sorun gibi . Yani tek elle telefonu kullanmak biraz sıkıntılı . Ben lumia 800 de tek elle gayet rahat kullanırdım çünkü ufaktı . Keza ıphone 4s tede .

Piyasadaki telefonların ve firmaların bu kadar fiyat olarak uçmasınıda aslında ben üreticilere bağlamıyorum bunuda belirtip yazıma son veriyim . Ben bu fiyatları malesef ülkemizin lanet olası şartlarına , vergilerine ve komisyonu bol tutan satıcılara bağlıyorum . Yurtdışında en kral telefonu 700 para birimine alıyoken burdaki en iyi telefon 3 bin para birimi . Bu işteki terslik firmaya ait olamaz .

Saygılar

oska1989

Üye
aynen katılıyorum.ben nokia kullanıyorum şu an.değiştirmek için acele etmiycem en azından yılbaşına kadar.her 3 sistem telefondan da alabilirim.pat diye dalmıycam parayı kolay kazanmıyoruz sonuçta.bana 2 sene gitsin yeter.ben en az 2 sene kullanmam lazım.ha bu ara yurtdışı cihazlara talep çok millet haklı bu kadar vergi varken herkes akrabasına eşine dostuna aldırsın girip çıkarken.keşke vergiler düşük olsa da gidip bayiden alabilse herkes.hayırlısı olsun diyelim.

erdgnblt

erdgnblt

Üye
valla ios android ikisini de kullandım android jb yi hala da kullanıyorum,jelly beanle gerçekten bir çok şey değişmiş ve güzelleşmiş android ama hala bir takım eksiklikleri var kullanımı hala biraz karmaşık,performans konusunda ics yi ikiye katladığını rahat söyleyebilirim. Wp 7.5 u da Ali abinin lumia900 de bir tur kullanmış biri olarak söylüyorum ki sistem gerçekten muazzam ben telefonu elime aldığımda kaç tane sayfa açıktı arkada neler neler oluyordu kinetik kaydırmada telefon gram yavaşlamıyor,arayüzü çok hoş ve herşey elinizin altında hiç sağ sola elleşmenize gerek yok,gerçekten güzel ama eksikleri mevcut onlarda wp8 de gideriliyor zaten.. Gelelim konu içinde yorumlarınızda geçen MeeGo ya.. Size şu kadarını söyliyim hani açık kaynak telefonla uğraşmayı seven falan diyorsunuz ya açık kaynak seven adam eline N9 aldığı zaman gidip bir android cihaza kolay kolay elini sürmez.. MeeGo gerçekten kullanım kolaylığı sadeliği tasarımı efektleri ve sınırsız özgürlüğüyle mükemmel bir sistem,Nokia sistemin başını yedi o ayrı ama Jolla dan ben ümitliyim.. N9 da yapabileceğiniz şeylerin sınırı yok,bir open kernel atın veyahut inception yapın overclocklayın cihazı,unrestricted ui ile bildirim çubuğunu istediğiniz gibi döşeyin tweak le cihazınızda normalde ulaşamadığınız şeyleri değiştirin ve daha neler neler.. Kısacası kimse gelip de android açık kaynak demesin bi kere sistem dosyaları kapalı.. Açık kaynak = MeeGo = N9 ..

bu da benim cihazın bildirim çubuğu varın gerisini siz düşünün.

Valla Noktasına Virgülüne katılıyorum. Ama şuda bir gerçekki; Nokia öyle bir cihaz çıkardıki sınırı yok (n9). Geliştiriciler yapsın kullan veya yap kullan bir sistem. Bazı işletim sistemlerini yükle. Donanım güzel. Tasarım en iyisi zaten. Kamerada güzel.
920 olmasa 1 dk beklemeyeceğim bir cihaz.

Bir yanlışlık var. Samsung tarihinin en iyi zamanını yaşıyor. Nokia'yı birincilikten Samsung indirdi.
Çöplük kodlar tabirinize katılmıyorum.

Samsung kötüye gidiyo demedim. Android in kötüye gitmesini çöplüğe dönüşmesini ve iyileşememesini sağlayan kötüye götüren marka Samsung.

birincisi wp8 daha gelmedi ve o daha çıkana kadar daha iyi androidler çıkacak.ikincisi lumia 920 çıktıktan sonrada ne androidler çıkacak.demek istediğim android tarafı çok hızlı gelişiyor.ve şunu unutmayın bu piyasada rekabeti artıran hep androidler ve iphone oldu.eskiden en pahalı telefonları nokia yapardı.(n97 ye kadar)nokia inşallah tutturur ama şu bi gerçek fiyatlar git gide uçuyor sözde rekabet var.eskiden bilerek mp düşük telefon satıyorlardı(yani 3 megapiksel teknolojisi varken 2 sürüyorlardı)şimdide aynı olay ghz yarışına döndü.yani hız.olan hep kullanıcıya oluyo fiyatlar hep uçuyo.düşünsenize şu an 1000 tl.altında iyi bir telefon yok piyasada.her şey rant olmuş.ben de alacam şimdi bakıyorum 1000 liraya tel.alsam zaten eskimiş teknoloji.en az 1500 vermem gerek az para değil ki arkadaş.herkes gönlüne kesesine göre alır inşallah...

O çıkana kadar, bu çıkana kadar. :)
Tamam çıksında Android 5 gibi birşey çıkcağını sanmıyorum. Olsa bilgileri yavaş yavaş gelirdi.
Bb 10 zaten Mart 2013
Tizen çıkmadı Badayı Symbianı artık saymıyorum Wp yanında geçemezler Meegonun yeni bir sürümüde çıkmayacağına göre
iOS da yenilik açısına değil hata giderme açısına yöneldiğinden

Kasıma kadar 920 yi donanım ve yazılım olarak geçebilcek, 2 yılda eskitebilecek etkenler göremiyorum.

İhtiyaç arttıkça fiyat elbette artçak.
Klasik telefonlarda çıkıyor yeni ama uygun. 200-250 tl ye.
Asha 311 çıktı resmi fiyat 400 tl 1 ghz işlemci ve oyun desteği harika sosyal ağları var.

Ama 920 isteyip fiyatınıda 800 lira istemek saçma olur.

• Beğen
Tepkiler: n000k
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Valla Nokia N9 a birazcık destek verseydi şuan bambaşka şeyler olabilirdi.. Keşke wp geçtiğinde meego yu bırakmasaydı..

umt07

umt07

Üye
ben bu saatten sonrasında 1000 tl ve üzerini telefona vermeyi saçma buluyorum. Ohun uygulama için düşünenlere diyorum bunu. Ya bilgisayar al ya pad al yada küçük olsun dersen psp al. Öyle her yerde asosyal gibi oyun oynamıycaz ki biz bu telefonlarla günlük işler fln. Bu yüzden tasarım sağlamlık stabilite (ki benim için en onemli olan kısımdr) gibi özellikleri sağlam olmalıdır. Her zaman derim al bi tane tablet bağla altına 1100 sana mükemml akıllı telefon olur. ŞuN günümüzde 3000 tl ye bir iphone bir android bir nokia alacağıma gider bilgisayar alırım varsa geliştiririm. Özet: Bence donanımlı tel almak saçma

alaStar

alaStar

Üye
:ehe:ehe:ehe

Wp8 mi? Android mi? bu tamamen ihtiyaç meselesidir . Kimisi uğraşmak istemeyip sistem ve donanım uyumu gayet yeterli olan wp8 kullanır. Kimiside sistem dosyalarına ulaşıp istediği gibi kisisellestirebilecegi android kullanır;) tamamen kisinin kendi isteğine bağlı olan bir durum;)

O değilde bu internetten video izleme olayı nasıl olacak wp8 de flash desteği yok html5 filan mı olacak acaba ?

Takipçi Satın Al

Üst Alt