aslına bakarsanız acaba demenize gerek yok kimse kusura bakmasın ama tam anlamıyla hepimiz kazıklandık ve kazıklanıyoruz... Belki siz ve bir kaç arkadaşımız tam olarak eksikleri bilerek aldınız..
Peki NOKIA markasına güvenerek cihazları alan arkadaşlarımız ne yapsınlar, kendimden örnek vereyim evet forumdan bazı araştırmaları yaptım ilk zamanki yapılan yorumlara baktığımızda oldukça tatminkar yorumlar vardı evet eksikler sıralanıp anketler yapılmıştı ancak kimimiz yada kaç arkadaşımız cihazda olması gereken temel özelliklerin 2 sene sonrasında cihazlara güncelleme fiyaskolarıyla dağıtılacağını..cihazı ilk elime aldığımda evet işte bu ekran büyük ve canlı kutucuklar al beni diye göz kırpıyor sağlam kasası var forumdan takip ettiğimiz başarılı çekimler yapan kamera tamam bunlar iyi verdik parayı aldık ya sonrası........ sıralamaya gerek yok ben zararı 650 tl olarak görmüyorum birde şu mantıkla bakalım iphone 4s mi lumia 920 mi derken 920 yi aldım 1650 tl verdiğim lumia resmen elimde kaldı telefoncular yüzüne bakmıyor kendim sitelerden satayım dedim 750 tl istedim 2 ayda 5 msj geldi 4 çağrı geldi adam dalga geçer gibi 450 tl ye satarmısın kısacası 1000 tl den fazla zararım oldu 4s alsaydım düşmanıma bile 1000- 1250 tl arasına verebilirdim.........
... ve şimdi ise ne zaman geleceği belli olmayan güncellemelere umut bağladık ama unutmamak gerek ki biz bu güncellemeleri alsakda tam anlamıyla memnun olmayacağız çünkü elimizdeki var olan cihazlar yine aynı cihaz olacaklar beklenen güncellemeler gelene kadar kim bilir ne özelliklerde cihazlar çıkacak biz teknolojiyi geriden yaşamış olacağız. günümüz teknolojisinde bir telefonun kullanım süresi en fazla 2 yıldır sonrasında ya cihazın arızalanır yada daha üstün özelliklerde yeni cihazlar çıkar ve değiştirirsin. Sizinde dediğiniz gibi bir cihazda olması gereken temel özellikler bile olmadan cihazları bize sattılar şimdide doğal olarak tepkilerimiz artıyor.... şundan eminim ki ben ve bir çok arkadaşımız beklenen güncellemeler gelene kadar çoktan cihazları değiştirmiş olacak umarım bizden sonrası kullanacak olan arkadaşlar keyifle kullanırlar yani biz keyfini süremedik bari bizden sonraki kullanan arkadaşlar inşallah sorunsuz kullanırlar....
Bence doğru demiş. Resmen elimizde patladı (2. el olarak). Yani telefonumu 450 ye satacak kadar da enayi değilim gider bi akrabaya falan veririm telefonu olmayan yinede satmam. 920 ye 450 diyorlarsa 820 300 derler herhalde. Telefonların 2. eli neredeyse yok bence. Bunun nedeni de sistemin hala popüler olmayışı. Nasıl olsun ki, adam elindeki androide bakıyor ios a bakıyor ki donanımları senin lumiandan düşük olsa bile senin telefonunu beğenmiyor diyor benim bu dandik telefonumda şu var bu var diyor (işletim sistemi özellikleri) sende yok diyor oldumu galaksi ace senin 920 den yada 820 den daha güzel telefon. Adam bildirim merkezi diye bir övünüyor bakıyor sende yok pehh bumu telefon diye ezikliyor seni. Bunlar yaşanan şeyler. Sadece candy crash arayan insanlar var

eksiklik eksiklik donanımda değil. Bizim insanlara kağnı gibi telefon yap ama her b..ku olsun o telefon mükemmel olur

lafın özü şu ki kendi telefonlarımızın sıkıntılarına katlanabiliyoruz da bi başkasının telefonlarımızı kendi o 600 700 tl lik androidlerinden daha dandik görmeleri bitiriyor insanı

adama anlatamıyorsun da derdini

2. el de lumialar acayip bir düşüşe uğruyor 2. el değeri neredeyse yüzde 60 düşüşle satılıyor. Bunun olmaması için bazı kilit noktasını oluşturan eksiklikler giderilmesi lazım. Geçen bi mağazada kadının biri lumialar nasıl diye sordu satıcı valla çok eksiği var uygulamalar olsun özellikleri olsun sistemin çok eksiği var dedi hiç olumlu yönleri geçmedi konuşmada kadın iphone 4 ile lumia yı soruyordu adam iphone u paketletti verdi. Adam mağazada incelerken telefonu şunu yapıyor öncelikle ana menüyü bi arıyor bulamıyor

üstten elini aşağı doğru çekiyor bildirim merkezi yok uygulama bakıyor uygulama yok telefonlarda( bunda mağazanın biraz b.k yemesi koysana içine uygulama dimi) sonra adam bu ne biçim bi telefon be diyip 30 sn de lumia reyonundan uzaklaşıyor. Umarım 8.1 den sonra işte olay budur diyebilirler. Örneğin şuda çok dikkatimi çekiyor mağazalarda teşir ürünlerindeki lumiaların güncellemeleri yapılmıyor. Bunada ayrı bi uyuz oluyorum valla. eminim 8.1 gelecek bunlar hala güncellemeyi yapmamış olacaklar saçma saçma eski sistemde yine insanları uzaklaştıracaklar sistemden.