Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Fiyat apple ile aşağı yukarı aynı olacaksa eksi bir durum eğer rakibinden gerideysen fiyat avantajın olmak zorunda olmaz ise tüketici zaten almaz iysini yaygın olanı pazarda güçlü olanı tercih eder ben uzun süre daha bir aksilik arıza vs olmaz ise 920 telefonumu kullanacağım ama değişeceğim zaman eğer ilerleme söz konusu değil ise Samsung veya Apple alacağım
bu arada 1520 4K çekiminde zaman zaman sorun oluyor çektiğim videoların sadece 16 sn seyretiyorum en güzel anlar kaçtı deli oldum

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Fiyat apple ile aşağı yukarı aynı olacaksa eksi bir durum eğer rakibinden gerideysen fiyat avantajın olmak zorunda olmaz ise tüketici zaten almaz iysini yaygın olanı pazarda güçlü olanı tercih eder ben uzun süre daha bir aksilik arıza vs olmaz ise 920 telefonumu kullanacağım ama değişeceğim zaman eğer ilerleme söz konusu değil ise Samsung veya Apple alacağım
bu arada 1520 4K çekiminde zaman zaman sorun oluyor çektiğim videoların sadece 16 sn seyretiyorum en güzel anlar kaçtı deli oldum
Fiyatların 200€ değerindeki Continuum Dock ünitesi, kablosuz şarj ve kablosuz hoparlör seti ile birlikte İphone 6S ve İphone 6S Plus'ın biraz altında olacağı söyleniyor.

Fakat ne var ki Lumia 930 ve Lumia 830'da da gördüğümüz üzere Türkiye'de bundle tabir edilen aksesuar paketli satışlar yapılmıyor. Bunun yerine fiyatı düşürme yoluna gidiliyor. E 200€'nun 700 liraya yakın bir tutar ettiğini düşünürsek cihazlar aksesuar paketleri olmadan makul fiyatlara gelecektir. Ama aksesuar paketisiz satış olmazsa, o zaman 2.500/2.700 civarına çıkarsa bu fiyattan satış yapmak çok zor olur.

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim

ArMaGeDdOn_87

Üye
Bak ben ne güzel alıntı yaparak lafı muhatabına söyleyebiliyorum.

Eleştirmek farklı bir şey. Bu yapılan eleştiri değil ki. Ya da ben doğru anlatamıyorum. Ortada olmayan donanımlara sahip telefonu yapmıyor diye söylenen şeylere eleştiri de denemez. Bu tamamen ön yargıdan kaynaklı sinir yansıması.
ekimde tanıtılcak telefon için 810 ve 3gb yeterli donanım,ön yargı diye bişey yok şu anda bu mesajı 5 senelik laptopumdan atıyorum ve microsoft bana büyük bir iyilik yaptı Windows 10 güncellemesini verdi şu anda sistem iyi çalışıyor,mozilla da çökmeler eskisi gibi değil daha az oluyor,kullandığım telefon 920 donanım olarak bazen aksatsada yinede yeterli bunu çoğu mesajımda söylemişimdir,burada ben ön yargı değilde objektiflik görüyorum,ben bu forumda her firma hakkında objektif olarak yorum yaparım,ön yargı kimde acaba sizden bir örnek verelim hatta alıntı yapmıştım mesajınızı(Lenovo P70) siz bence bu kafayı değiştirin,bu forumda herkes kimin objektif oldduğunu biliyor

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
siz bence bu kafayı değiştirin,bu forumda herkes kimin objektif oldduğunu biliyor
Bu nasıl bir haktır ki bana karşı böyle bir terbiye verme cüretinde bulunabilirsiniz. "Bu kafayı değiştir" lafını çocuğunuz olur da terbiye alma çağına gelirse inşallah ona karşı kullanırsınız. Alacağınız cevap da umarım hoşunuza gider.

Objektiflik konusuna gelirsek, burada doğruları söylemek -birilerine göre- taraflılık olacak veya aman bize objektif değilsin derler diye yanlış söylenene karşı doğru bildiğimizi saklayacak değiliz elbette. Konuda geçen mesajlardaki tutarsızlığı, tutarlı ve gerçek bilgiler ışığında yapılan analizlerle ortaya koyuyoruz ama sonuçta biz taraflı oluyoruz. Neyse insanlar okur, değerlendirir kimin doğru kimin yanlışı söylediğini anlar zaten.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen, pirenuri, Faruk Aytekin ve 1 kişi daha

ArMaGeDdOn_87

Üye
Bu nasıl bir haktır ki bana karşı böyle bir terbiye verme cüretinde bulunabilirsiniz. "Bu kafayı değiştir" lafını çocuğunuz olur da terbiye alma çağına gelirse inşallah ona karşı kullanırsınız. Alacağınız cevap da umarım hoşunuza gider.

Objektiflik konusuna gelirsek, burada doğruları söylemek -birilerine göre- taraflılık olacak veya aman bize objektif değilsin derler diye yanlış söylenene karşı doğru bildiğimizi saklayacak değiliz elbette. Konuda geçen mesajlardaki tutarsızlığı, tutarlı ve gerçek bilgiler ışığında yapılan analizlerle ortaya koyuyoruz ama sonuçta biz taraflı oluyoruz. Neyse insanlar okur, değerlendirir kimin doğru kimin yanlışı söylediğini anlar zaten.
ben sizin ön yargılı olarak yazdığınız çok fazla mesaj bulurum bir daha hatırlatayım LENOVO P70,kafa yapısıyla terbiyenin ne alakası var ? sizin kafa yapınız yanlış(sadece bu konularla ilgili)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ben sizin ön yargılı olarak yazdığınız çok fazla mesaj bulurum bir daha hatırlatayım LENOVO P70,kafa yapısıyla terbiyenin ne alakası var ? sizin kafa yapınız yanlış(sadece bu konularla ilgili)
Ne olmuş Lenovo P70 konusunda. Hatırlatırsanız sevinirim.

Dediğim gibi bir insana "bu kafayı değiştir" demek onu yönetmek ve yönlendirmek için söylenir. Doğru ya da yanlış bulduğun şeyi söylersin o ayrı bir şey. Ama bu kafayı değiştir dedin mi iş farklı bir boyuta geçer. İnsanlara bu tarz yaklaşımlar hoş değil. Herkesi olduğu gibi kabul etmek, doğrusunu yanlışını söylemekle, değiş demek arasında çok fark var.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen ve ON9

ArMaGeDdOn_87

Üye
Ne olmuş Lenovo P70 konusunda. Hatırlatırsanız sevinirim.

Dediğim gibi bir insana "bu kafayı değiştir" demek onu yönetmek ve yönlendirmek için söylenir. Doğru ya da yanlış bulduğun şeyi söylersin o ayrı bir şey. Ama bu kafayı değiştir dedin mi iş farklı bir boyuta geçer. İnsanlara bu tarz yaklaşımlar hoş değil. Herkesi olduğu gibi kabul etmek, doğrusunu yanlışını söylemekle, değiş demek arasında çok fark var.
Android versiyonu için güncellenmiş 4.200mAh versiyonu da olacakmış. Ama herhalde telefon yarım kilo falan olur.
diğer mesajdada o kadar bataryanın 200-250 gr gelebilceğini söylemişsiniz,bende cevap olarak Lenovonun p70 modelinde 4000 mAh kullandığını ve cihazın toplam ağırlığının 149 gr olduğunu söylemiştim

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
diğer mesajdada o kadar bataryanın 200-250 gr gelebilceğini söylemişsiniz,bende cevap olarak Lenovonun p70 modelinde 4000 mAh kullandığını ve cihazın toplam ağırlığının 149 gr olduğunu söylemiştim
Eee bunun neresinde bir acaiplik var ki. Bu şimdi objektif olmamak için yeterli mi? Ben bu forumda yıllardır yüzlerce belki de binlerce kişi için telefon tavsiyesinde bulundum. Çıkarın bir tane Windows Phone yanlısı yönlendirme yaptığım mesajımı. Burada özellikle Lumia almak isteyip de almaması için tavsiyede bulunduğum kişiler çoktur. Siz herhalde objektifliğin kelime anlamını karıştırdınız.

ArMaGeDdOn_87

Üye
Eee bunun neresinde bir acaiplik var ki. Bu şimdi objektif olmamak için yeterli mi? Ben bu forumda yıllardır yüzlerce belki de binlerce kişi için telefon tavsiyesinde bulundum. Çıkarın bir tane Windows Phone yanlısı yönlendirme yaptığım mesajımı. Burada özellikle Lumia almak isteyip de almaması için tavsiyede bulunduğum kişiler çoktur. Siz herhalde objektifliğin kelime anlamını karıştırdınız.
neresinde mi objektiflik wp li cihaz için başka konuşuyonuz :) konu android e gelince cihazın o batarya ile 250 gr olacağını söylüyonuz :) halbuki 250 gr değilde 149 grama bile cihazın satışa çıkması olasılık :)

dakamon

dakamon

Üye
Her şeye olumsuz bir cevap var herkeste. Peki ne yapsın Microsoft yol gösterin o zaman. Şu yonga setini adını da vererek kullansın deyin. Biz de öğrenelim Ekim ayında satışa çıkacak cihazlarda kullanılabilecek en yüksek seviyeye donanım neymiş.

Biz diyoruz ki şu anda en üst seviye yonga setleri Snapdragon 810 ve Snapdragon 808. Siz hala yok Exynos yok SD820. Samsung'tan başka Exynos yonga seti kullanan firma mı var? İntel'in şu andaki üst seviye yonga seti Atom Cherry Trail. Geçen yılın chipseti. Atom Skylake X5-X7 chipsetler de 2016 yılında piyasaya çıkacak.(Bu arada sadece chipset fiyatı da 270$) Microsoft'un Piyasada olmayan donanımları telefonlarda kullanmasını mı istiyorsunuz anlamadım ben. LG, daha Snapdragon 810 cihazlar bile doğru dürüst piyasaya girmeden Snapdragon 808 ile çıkarttı amiral gemisini. Ne oldu satmadı mı?

Benim gördüğüm şu: Microsoft şu anda altın kaplamalı titanyum gövdeye sahip, İntel İ7'li 16-32gb Ram’li akıllı telefonlar da çıkartsa amaçsız ve bilinçsiz bir şekilde eleştirecek çok insan var.
Amaçsız ve bilinçsiz bir müşteri yığını var dünyada o yüzden olabilir mi? Müşterilerin yüzde kaçı amaçlı ve bilinçli yüzde 10? 20? yoksa daha mı az. Yoksa chipset desin biz 820 yi bekliyoruz ve ilk 820 kullanan cihaz bizim cihazımız olacak desin buda millette heyecan aratacaktır emin olun. Yeni çıkacak amiral gemi modeli alacak ekenomik durumum var fakat emin olun onu alacak heyecanım yok birçok kişinin de yok. Hele birde iphone fiyatına çıkacakmış millet iphone almaz mı sizce? Elimde hem 820 hem 640xl si olan bir insanım ve 3 yıldır kullanıyorum WP yi insanların bakış açılarını düşüncelerini 3 yıldır tartıyorum biçiyorum. Siz ne kadar haklı sebeplerle savunsanız da durum değişmeyecek Lumia kan kaybetmeye devam edecek. Bir şeyleri görüyorum yaşıyorum. Bu yüzden durumun pekte doğru olmadığını söylüyorum. Zaten satışların hep alt seviyelerde bari en üst seviyeni öyle bir yapki niş ürün olsun. İnsanlar o telefonun kendisinde olmasıyla bir özellik hissetsin. Yani en kötü apple gibi kendi işlemci tasarımını kendi geliştirme yoluna gitsin zaten lumia aynı iphone gibi oldu bu gidişlede böyle görünmeye devam edecek.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
neresinde mi objektiflik wp li cihaz için başka konuşuyonuz :) konu android e gelince cihazın o batarya ile 250 gr olacağını söylüyonuz :) halbuki 250 gr değilde 149 grama bile cihazın satışa çıkması olasılık :)
Bir kere bu haberi yapan kim ona bir bakın. Objektif olmasam, cihazı Android versiyonunu hiç habere bile katmam ki kaynak sitede de Android modelinden eser yok. Ama gitmiş firmanın resmi web sitesinden cihazın tüm modellerinin özelliklerini çıkartıp haberi tam yapmışım, üstüne bir de sayfada yapılan güncellemeyi de konuda belirtmiştim. Hala daha takıldığınız nokta cihazın ağırlığı için yapılan yorum oluyor. Sanki aynı batarya Windows Phone versiyonuna takılsa telefon hafif mi olacaktı.

"Doğru ya Android işletim sistemi ağır olunca telefon da ağır oluyor. "

Amaçsız ve bilinçsiz bir müşteri yığını var dünyada o yüzden olabilir mi? Müşterilerin yüzde kaçı amaçlı ve bilinçli yüzde 10? 20? yoksa daha mı az. Yoksa chipset desin biz 820 yi bekliyoruz ve ilk 820 kullanan cihaz bizim cihazımız olacak desin buda millette heyecan aratacaktır emin olun. Yeni çıkacak amiral gemi modeli alacak ekenomik durumum var fakat emin olun onu alacak heyecanım yok birçok kişinin de yok. Hele birde iphone fiyatına çıkacakmış millet iphone almaz mı sizce? Elimde hem 820 hem 640xl si olan bir insanım ve 3 yıldır kullanıyorum WP yi insanların bakış açılarını düşüncelerini 3 yıldır tartıyorum biçiyorum. Siz ne kadar haklı sebeplerle savunsanız da durum değişmeyecek Lumia kan kaybetmeye devam edecek. Bir şeyleri görüyorum yaşıyorum. Bu yüzden durumun pekte doğru olmadığını söylüyorum. Zaten satışların hep alt seviyelerde bari en üst seviyeni öyle bir yapki niş ürün olsun. İnsanlar o telefonun kendisinde olmasıyla bir özellik hissetsin. Yani en kötü apple gibi kendi işlemci tasarımını kendi geliştirme yoluna gitsin zaten lumia aynı iphone gibi oldu bu gidişlede böyle görünmeye devam edecek.
Bk bun sözlerine ben de katılırım. Zaten dünden beri anlatmaya çalıştığım bu cihazların on numara bel yıldız cihazlar olduğu değil. Daha iyi olabilir evet ama mevcut durumda imkanlar bunlar.

Ben de daha iyi donanıma sahip cihaz kullanmak isterim. Mesela Snapdragon 820 yerine ondan daha iyi oldığu ve hatta benchmark testlerinde Exynos 7420 yonga setini bile geride bırakan Deca-core Helio X20 ile gelsin isterim ama gerçekte bunun için en az üç ay daha beklemek gerekir. Bunu da biliyorum ve ona göre yorum yapıyorum.

Sonuç olarak 6 Ekim tarihinde tanıtılır Ekim ayı içinde satışa sunulacak bir cihazda kullanılacak en iyi yonga setleri Snapdragon 810 ve Snapdragon 808'dir. Bu konuda eleştiri yapmak haksızlık olur. Ama şunu diyebiliriz; ya arkadaş nedir bu 20MP takıntısı Lumia 1520'den beri aynı. Değiştir artık şunu 21MP yap diyebiliriz. Ya da odak uzaklığını F bilmem kaç yap diyebiliriz. Ya da bataryayı 3.500mah'in altında tutma olayı eleştirilebilir. telefonlar Tepsi kadar oldu hala aynı bataryalar kullanılıyor. Bunlar eleştirilebilir. Ama olmayan bir şey üzerinden firmalara vurmak da doğru değil.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve ON9

ArMaGeDdOn_87

Üye
Bir kere bu haberi yapan kim ona bir bakın. Objektif olmasam, cihazı Android versiyonunu hiç habere bile katmam ki kaynak sitede de Android modelinden eser yok. Ama gitmiş firmanın resmi web sitesinden cihazın tüm modellerinin özelliklerini çıkartıp haberi tam yapmışım, üstüne bir de sayfada yapılan güncellemeyi de konuda belirtmiştim. Hala daha takıldığınız nokta cihazın ağırlığı için yapılan yorum oluyor. Sanki aynı batarya Windows Phone versiyonuna takılsa telefon hafif mi olacaktı.

siz bu forumda yöneticisiniz ve doğal olarak haber yapacaksınızki bu site tıklama alsın,takılma deği,ben doğruları söylüyorum,ancak bi türlü hatanızı kabul edemediniz,evet o batarya wp için de androidli bir cihaz içinde takılsa hafif olacak işte objektiflik budur,ancak biz burada doğrulardan ve objetiflikten bahsederken yine yazınızı yazmışsınız :)
artık başka bişey yazarak vaktimi harcıyamam zaten bu sözle herşey tekrar açığa çıkıyor ..

ON9

ON9

Üye
Ama burada gözden kaçan bir nokta var şöyle ki
Yeni sezon ürünler pahalı olur malumunuz. Siz diyorsunuz ki Hem 820 olsun hem iphone dan çok ucuz olsun. Öyle bir dünya varsa hepimiz ışınlanalım. Ama şunu demek istediğinizi(Aslında) varsayarak katılıyorum. Yeni cihazların tanıtımı ile piyasa ya gelme suresi arasındaki farkta diğer markaların yeni modellilerle çıkması Milleti yönlendiriyor. O zaman cihaz tanıtımlarını belki yılın ilk çeyreklerinde yapmalı.

ArMaGeDdOn_87

Üye
Ama burada gözden kaçan bir nokta var şöyle ki
Yeni sezon ürünler pahalı olur malumunuz. Siz diyorsunuz ki Hem 820 olsun hem iphone dan çok ucuz olsun. Öyle bir dünya varsa hepimiz ışınlanalım. Ama şunu demek istediğinizi(Aslında) varsayarak katılıyorum. Yeni cihazların tanıtımı ile piyasa ya gelme suresi arasındaki farkta diğer markaların yeni modellilerle çıkması Milleti yönlendiriyor. O zaman cihaz tanıtımlarını belki yılın ilk çeyreklerinde yapmalı.
Microsoft istediği fiyatı koyabilir ancak iPhone ile aynı fiyatta çıktığını düşünelim yüz bin kişiye sorsan lumia 950 mi alırsın yoksa iPhone 6s mi diye yüzbn kişide iPhone der

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Arkadaşlar önce wp şu kadar ram şu kadar işlemci ile şunu yapar olayını bir kenara bırakalım açın bir oyunu bakın kasıyor mu kasmıyor mu ?
Örnek verelim; adamların kendi kodladıkları oyun, age of empires çatır çatır kasıyor, oyunu açmak istemiyorum artık. Yani o kadar ram o kadar işlemci ile siz ancak ara yüzde gezebilirsiniz sistem uygulamaları kendini kapatıyorsa burada bir sorun vardır değil mi?
Sonra şu apple böyle yaptı yine de bu kadar sattı olayını da bırakın, hepimiz biliyoruz ki apple'ın satışlarının fazla olmasında isminin payı küçümsenmeyecek kadar fazla (hatta geçen günlerde bir haber gördüm insanlara iphone 6s tanıtımından önce apple ın ilk çıkardığı telefonu gösterip iphone 6s bu demişler tepkiler; beğendim,tasarım güzel olmuş, alırım ben bunu..)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, ON9 ve Esendağlı
Bay H

Bay H

Üye
    Konu Sahibi

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Güncel kurla Xl 2550 lira yapıyor. Üst seviye Lumia gene hayal olarak kalacak

astala_61

astala_61

Üye
Fiyatı gayet normal ne bekliodunuzki zaten adı üstünde amiral gemi telefonlar tabiki fiyatıda o kadar olacak yanındaki aksesuarla bu fiyatdan gelirse bence az bile zaten ..

versino2

versino2

Üye
950 çok iyi ya 1800 filan olsa biriktirip alırım.Elimdeki 925 de torunlarıma yadigar bırakırım

Üst Alt