Ali_KRKY
Üye
Ocak sonu, şubat başı dendi.TR çıkış tarihi belli olmadı mı henüz?
Benim anlamadığım Nokia'nın üreyim bandıyla birlikte ASHA ve LUMİA isimlerini de 10 yıllığına satın almıştı. Madem Lumia üretilmeyecek ASHA yı zaten görmedik. Bu kadar para neden verilmiş olabilir????
Meego üretilmesin diye .
Çünkü küçük bir ayrıntıyı kaçırıyorsunuz. Nokia, (2013 yılındaki şartlar için konuşuyorum) Windows Phone telefon üretmezse Windows Phone platformu ayakta kalabilir mi? Mümkün değil çünkü platformda satılan her 10 telefondan 9.5'i Lumia.Benim anlamadığım Nokia'nın üreyim bandıyla birlikte ASHA ve LUMİA isimlerini de 10 yıllığına satın almıştı. Madem Lumia üretilmeyecek ASHA yı zaten görmedik. Bu kadar para neden verilmiş olabilir????
dünyada Surface Phone diye bir şeyin varlığından bile haberdar olmayan kaç yüz milyon insan var biliyor musun?lumia 950 serisi veya 650 'yi son üretilen Lumia olarak almak ne kadar mantıklı ? @papakudioflu ben şahsen bekler surface alırım ...
lumianın ms tarafından üretilmeyeceğini bilen bir kaç yüz milyon insan vardır herhalde .Bir çok haber sitesinde çıktı.Hem soruma cevap alamadım soruma soruyla cevap vermeyeydin eydi .dünyada Surface Phone diye bir şeyin varlığından bile haberdar olmayan kaç yüz milyon insan var biliyor musun?
Hesabına uyan herkes alır tabi ki. Sonuçta Surface Phone dediğimiz cihaz benim tahminlerime göre 800$ civarında bir fiyata sahip olacak. Ha belki Surface Phone adı ile orta ve alt seviye telefon da çıkarırlar bilemem ama ben Surface markasının alt seviye bir cihazda yer almasına karşıyım. Tahminimce Microsoft da buna izin vermez.lumianın ms tarafından üretilmeyeceğini bilen bir kaç yüz milyon insan vardır herhalde .Bir çok haber sitesinde çıktı.Hem soruma cevap alamadım soruma soruyla cevap vermeyeydin eydi .tamam bazen soruya soru ile cevap vermek aslında cevabın ta kendisidir ama ben istediğim cevabı alamadım.
O zamanlar bizim gibi bir kaç yüz bin forum kullanıcısı kendi kendine gelin güvey oluyordu. Surface Phone diye en ufak bir bilgi kırıntısı bile yoktu ortada. Tasarımcının biri konsept bir telefon çizmiş adını da Surface Phone koymuştu. Hatta tam hatırlamıyorum ama özellikleri de bugün için bile ciddi derecede abartı olmuştu. Ama şimdi bu cihaz hakkında bir çok bilgi sızdırıldı internete.@erhanercan Lumia ların yeni kasaları bana general mobile discoveryleri hatırlatıyor. Sağlamlık hissiyatları kalmadı görünüm açısından bence. Ahh ah. Nerde o Nokia'nın takosları. En azından taş gibilerdi. @papakudioflu 2013 buildde bir gezintiye çıktım Surface Phone söylentilerini konuşuyormuşuz ta o zamanlar. Gerisini düşünelim artık. 2yıl 7 ay once tamı tamına. Elde ne var ? Kocaman bir sıfır(Cortananın sembolü) o bile beta hala.
Bu aynı zamanda istihbarat savaşı. Şu an dünyada medya sektörü tamamen istihbarat örgütlerinin savaş alanı. Her örgüt kendi işletim sisteminin yaygınlaşmasını ister. Google ve microsoft hangi istihbarat örgütünün kontrolünde olduğu malum. Nokia (symbian, meego) ise farklı bir örgütün idi. Şimdilik Nokia'yı sindirdiler. Velhasıl onlar savaşıyor, biz de bilmeden tribünde tezahürat yapıyoruz. Yani "hangisi bizi daha iyi sesli, görüntülü dinleyecek, gps ile takip edecek, parmak izimizi, sesimizi, görüntümüzü sisteme aktaracak, hatta sağlıkla ilgili datalarımızı toplayacak?" diye onlara güzel veriler, fikirler veriyoruz. Her neyse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?