Lumia 920 İzlenimlerim ve Alacaklara Tavsiyelerim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 İzlenimlerim ve Alacaklara Tavsiyelerim
21 Ocak Sabahı Kadıköye gittim ve kendime beyaz bi Lumia 920 aldım . 3 Gündür kullandığım cihazım hakkındaki yorumlarımı yeni alacaklar için fikir vermek açısınan yazmayı düşündüm . Ve eskidende lumia 800 ve ardından Sony Xperia S kullanan biri olarak yazıcam bunları . Lumiayı windows sistemi hakkında ve eski lumiaları bilmem konusunda kıstas aldım . Sony xperia s ide androidin özgürlüğü , ekran kalitesi ve kamerasıyla kıstas alıcam .

• Bi kere şunu kesinlikle belirtmeliyimki telefon beklentilerimin çok çok üstünde çıktı .
  • İlk kutuyu açtığımda gözlerim kamaştı . Bembeyaz parlak ve ele sağlamlık hissi veren bi kasası vardı . 188 gram saçmalığına kesinlikle kulak asmayın çünkü telefon nasıl oluyosa bunu cihaza inanılmaz yaymış ve hissetmiyosunuz . Bu bi zevkmidir bilmiyorum ama ben hafif telefonu sevmiyorum . Telefon elde biraz ağır durmalı
  • Kutudan sonra sim kartımı taktım ve açılmaya başladığında ilk anda bi kurulum yaptı . Ardından ekran açıldı ve bi şokuda orda yaşadım . Çünkü ciddi anlamda bu kadar net bi ekran beklemiyodum .
  • Telefonun menüsünü gezmeye başladığımda hissedilir derecede bi hızlılık ve arkadaşlar altını çizerek söylüyorumki bu cihaz şuana kadar kullandığım en iyi dokunmatiğe sahip . Resmen siz dokunmadan algılayacak nerdeyse
  • Telefonun dolby teknolojisi ve eq ayarları çok gelişmiş . Kulaklığı muazzam derecede iyi olmasada çok kaliteli bi ses deneyimi yaşatıyo . Benim SONY marka çok gelişmiş bi kulaklığım var her zaman onu kullanırım . Onla denediğimde farkı anladım .
  • Ses seviyeleri kesinlikle yeterli derecede bence . Hem dışarıya hem içeriye
  • Telefona konulan özellikler çok hoşuma gitti . Ayarlar menüsüne girerseniz bu daha net görebilceksiniz .
  • Telefon şarjı konusunda forumlardan gördüğüm için ilk aldığımda batarya kalibrasyonu yaptım ve şuan size abartmıyorum telefon şarjı kokluyo resmen . Düşünün ben yatarken wifiyi açıp uygulama indiren biriyim . Ona rağmen diğer günün sonuna kadar en fazla % 20 ye geldi . Üstelik müzik dinledim mesaj attım ve telefon görüşmesi yaptım .
  • Bazı arkadaşlar forumda kasadan ses geldiğine dair şikatetler yazmıştı . Bende korkmuştum ama böyle bişeye rastlamadım . Kasa muazzam oturtulmuş . Telefonu salladığım halde hiçbir ses gelmiyo
  • Yine bazı arkadaşlar telefonla konuştuğunda karşıya sesin az gittiğini söylediler ve çözüm olarakta telefonu yüzünüze tam yapıştırın denmişti . Benim cihaz şansımmıdır bilmiyorum ama ben bu sorunuda yaşamadım . Deneme yaptım arkadaşımı aradım . Telefonumu kendimden uzaklaştırsam bile sesim hep net gitti .
  • Kamera kalitesi beni yine şoka uğratan şeylerden biriydi . Geceleyin karşı tarafımızı bi çekeyim dedim . Bakın ben bile zor görüyorum . Yahu benim zor gördüğüm şeyleri telefon öyle bi çektiki inanamadım . Yani bu teknolojinin içeriğini merak ettirdi . Ama uyarıyorum flashı kapatın . Mümkün olduğunca flashsız çekim yapın .
  • Telefonun zune a bağlı kalmaması harika olmuş . Pc ye takınca flash disk gibi görüyo ve istediğiniz şeyi rahatça atıyosunuz .
  • Mağaza eskisine göre çok gelişmiş . Şahsen ben aradığım hemen hemen herşeyi buldum . Bi kaç ufak eksik var onlarında tamamlanıcağına yürekten inanıyorum .
Yine bazı arkadaşlar telefon takılmalarından bahsetmiş . Arkadaşlar 4 gündür elimde hep oynuyorum kurcalıyorum ve bir kez bile donduğunu görmedim . Dediğim gibi her cihaz aynı değildir . Sanırım bana iyi bi cihaz denk geldi .

Evet arkadaşlar benim gördüklerim bunlardı . Telefona dair olumsuz bi kaç düşüncem var ama bunlar tamamen yazılımsal ve apollo ve portico ile bunlar kalkan sorunlar . Çok çok ufak sorunlar ve kullanıma engel teşkil etmiyor .

Windows phone alacaklara ve lumia 920 modelini düşüneceklere şu tavsiyeleri veriyorum :

• Eğer android ve iostaki oyun , uygulamaları bunda bulmayı umarsanız yanılırsınız . Bakın bir çoğu var aslında . Şahsen dediğim gibi ben aradıklarımı buldum ama sizler bulamayabilirsiniz . Market gelişime müsait bunuda unutmayın . Ama ben beklemem ben bu sistemdede ararım derseniz ya eldeki uygulamaların bi çoğunda eksiklikler var yada ücretli .
  • İos için bişey diyemem ama androidden windowsa geçen biri aradaki hız farkını anlıcaktır . Android meğer zulümmüş bunu anladım . Bakın çift çekirdek 1.5 ghz idi sony xperia m . ona rağmen yani .
  • Elinizdeki telefonun duruşu sizce önemlimi ? Eğer önemliyse alcağınız telefon lumia olmalı canlarım :) Ben böyle düşünüyorum . Yani S3 ün ve diğerlerinin o çirkin duruşu ve kalitesiz malzemesinden sonra bu telefona dokununca Ferrariye dokunur gibi olcaksınız .
  • Sakın ama sakın insanların : NOKİA DAN ADAM OLMAZ , ALMAYIN ŞU NOKİAYI demelerine aldırmayın . Alıcağınız telefon 6600 değil yada symbian sistem değil . Bu telefon hakikaten nokia nınmı dedirtecek kalitede .

Şuan aklıma gelenler bunlardı . Okuyan ve kafasında şimşek çakabildiğim herkese teşekkürler . Sorularınız olursada sorabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, NUD, roadrunner2635 ve 1 kişi daha

caglar b

caglar b

Üye
düşüncelerin ve tecrübelerinin insanlara yardımcı olması dilegiyle :tşk:

gkcll

gkcll

Üye
:tşk: kardeşim on numara izlem olmuş kafasında ? Işareti olanların işine yarar

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
  • Sakın ama sakın insanların : NOKİA DAN ADAM OLMAZ , ALMAYIN ŞU NOKİAYI demelerine aldırmayın . Alıcağınız telefon 6600 değil yada symbian sistem değil . Bu telefon hakikaten nokia nınmı dedirtecek kalitede .

+1:oke:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Emeğine sağlık.
Lumialı Günlerin seyir defteri gibi olmuş.
Almak isteyenler için fikir verici güzel bir konu.:oke:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, musicianfaruk ve ardacumhur
Lumiance

Lumiance

Üye
Hayırlı olsun kardeş Lumia gerçekten harika. Umarım düşünen arkadaşlara da yardımcı olur yazdıkların

Symbianize

Symbianize

Üye
Param olsada bende alsam :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
memnun kalmana sevindim. Özellikle daha önce wp7 kullanıp aradaki gelişimi görmen ileride yaşanacak gelişmeler için bazı ip uçları vermiştir.

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk

IVI-Elia

Üye
Benim için de aynıları geçerli.Sadece benim cihazın kasasında bir sorun vardı.Onu da değiştirdik.Kargonun bugün gelmesi lazım.En geö Yarına gelir İnşallah..

ardacumhur

ardacumhur

Üye
roadrunner2635

roadrunner2635

Üye
Arkadaşım ağzından resmen bal damlıyor. Gerçekten çok güzel anlatmışsın. Artık dönüşü yok. Bağımlılık yarattı bende bu Lumia 920. Bu yazıdan sonra kesinkes alacağım bende :D Çok teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk
ardacumhur

ardacumhur

Üye
İşte "lumiaşk" bu :)

Bize katılanlar her gün çığ gibi büyüyor :sarıl:

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim arkadaşlar beğenileriniz ve okuma zahmetiniz için teşekkürler :)

Ben normalde katı bi eleştirmenim . Ama önceden eleştirirken biraz önyargı yaptığımı anladım . Bunun sebebide WP7 kullanıcısıydım ben ve cidden WP 8 in farkını anladım . Ve tabi yeni lumia cihazınında .

Soru sormak isteyenler bu konu altında herşeyi sorabilirler dostlar .

Bu arada nazardanmıdır nedir dün marketi gezerken 2 kez dondu ama çok kısa sürdü . 15 saniye kadar bi süre dondu ve geri geldi :) Kısacası güncelleme gelene kadar bu tip durumlarda sabırlı olup beklemenizi öneriyorum . Keza siz tuşlara baktıkça telefon dahada kasar o tip bi durumda .

• Beğen
Tepkiler: n000k
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Rica ederim arkadaşlar beğenileriniz ve okuma zahmetiniz için teşekkürler :)

Ben normalde katı bi eleştirmenim . Ama önceden eleştirirken biraz önyargı yaptığımı anladım . Bunun sebebide WP7 kullanıcısıydım ben ve cidden WP 8 in farkını anladım . Ve tabi yeni lumia cihazınında .

Soru sormak isteyenler bu konu altında herşeyi sorabilirler dostlar .

Bu arada nazardanmıdır nedir dün marketi gezerken 2 kez dondu ama çok kısa sürdü . 15 saniye kadar bi süre dondu ve geri geldi :) Kısacası güncelleme gelene kadar bu tip durumlarda sabırlı olup beklemenizi öneriyorum . Keza siz tuşlara baktıkça telefon dahada kasar o tip bi durumda .

o donma mağazadan da kaynaklı olabilir. Çünkü dun bir kaç kişi daha aynı sorunu yaşadı.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Tahmin etmiştim mağaza kaynaklı olduğunu :) Çünkü telefonu kurcalarken yada ne bilim içinde gezerken işlem yaparken tek donmaya rastlamadım ali abi . Yani bu telefonun beni bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmemiştim . Alırken bile içimde şüpheler vardı ama hepsi kalktı .

Bundan sonra aktif bi lumia kullancısı olarak yola devam edicem sanırım . Yani bundan sonraki modellerinde ilk alıcılarından biri olucam :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Tahmin etmiştim mağaza kaynaklı olduğunu :) Çünkü telefonu kurcalarken yada ne bilim içinde gezerken işlem yaparken tek donmaya rastlamadım ali abi . Yani bu telefonun beni bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmemiştim . Alırken bile içimde şüpheler vardı ama hepsi kalktı .

Bundan sonra aktif bi lumia kullancısı olarak yola devam edicem sanırım . Yani bundan sonraki modellerinde ilk alıcılarından biri olucam :)

yani Haziran ayında yine telefon değiştiriyorsun:kop:

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Abi o erken olur ya lumia 920 ye azcık doymam lazım :) Yaw hemde çıkmasın hemen yeni model biz amiral gemisi olarak iyidik :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Abi o erken olur ya lumia 920 ye azcık doymam lazım :) Yaw hemde çıkmasın hemen yeni model biz amiral gemisi olarak iyidik :D

haziranda gelirse dolu dolu 8ay amiral gemi kalmış olucak NL920. Bu zamanda iyidir iyi.

emelli

emelli

Üye
arkadşlar 5 şubatta L920 elimde ama daha çok var sanki:hmmm

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Bence geç değil ya az kalmış :) Hangi renk alıyosun ? ve nerden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt