musicianfaruk
Üye
Lumia 920 İzlenimlerim ve Alacaklara Tavsiyelerim
21 Ocak Sabahı Kadıköye gittim ve kendime beyaz bi Lumia 920 aldım . 3 Gündür kullandığım cihazım hakkındaki yorumlarımı yeni alacaklar için fikir vermek açısınan yazmayı düşündüm . Ve eskidende lumia 800 ve ardından Sony Xperia S kullanan biri olarak yazıcam bunları . Lumiayı windows sistemi hakkında ve eski lumiaları bilmem konusunda kıstas aldım . Sony xperia s ide androidin özgürlüğü , ekran kalitesi ve kamerasıyla kıstas alıcam .
Evet arkadaşlar benim gördüklerim bunlardı . Telefona dair olumsuz bi kaç düşüncem var ama bunlar tamamen yazılımsal ve apollo ve portico ile bunlar kalkan sorunlar . Çok çok ufak sorunlar ve kullanıma engel teşkil etmiyor .
Windows phone alacaklara ve lumia 920 modelini düşüneceklere şu tavsiyeleri veriyorum :
Şuan aklıma gelenler bunlardı . Okuyan ve kafasında şimşek çakabildiğim herkese teşekkürler . Sorularınız olursada sorabilirsiniz
- Bi kere şunu kesinlikle belirtmeliyimki telefon beklentilerimin çok çok üstünde çıktı .
- İlk kutuyu açtığımda gözlerim kamaştı . Bembeyaz parlak ve ele sağlamlık hissi veren bi kasası vardı . 188 gram saçmalığına kesinlikle kulak asmayın çünkü telefon nasıl oluyosa bunu cihaza inanılmaz yaymış ve hissetmiyosunuz . Bu bi zevkmidir bilmiyorum ama ben hafif telefonu sevmiyorum . Telefon elde biraz ağır durmalı
- Kutudan sonra sim kartımı taktım ve açılmaya başladığında ilk anda bi kurulum yaptı . Ardından ekran açıldı ve bi şokuda orda yaşadım . Çünkü ciddi anlamda bu kadar net bi ekran beklemiyodum .
- Telefonun menüsünü gezmeye başladığımda hissedilir derecede bi hızlılık ve arkadaşlar altını çizerek söylüyorumki bu cihaz şuana kadar kullandığım en iyi dokunmatiğe sahip . Resmen siz dokunmadan algılayacak nerdeyse
- Telefonun dolby teknolojisi ve eq ayarları çok gelişmiş . Kulaklığı muazzam derecede iyi olmasada çok kaliteli bi ses deneyimi yaşatıyo . Benim SONY marka çok gelişmiş bi kulaklığım var her zaman onu kullanırım . Onla denediğimde farkı anladım .
- Ses seviyeleri kesinlikle yeterli derecede bence . Hem dışarıya hem içeriye
- Telefona konulan özellikler çok hoşuma gitti . Ayarlar menüsüne girerseniz bu daha net görebilceksiniz .
- Telefon şarjı konusunda forumlardan gördüğüm için ilk aldığımda batarya kalibrasyonu yaptım ve şuan size abartmıyorum telefon şarjı kokluyo resmen . Düşünün ben yatarken wifiyi açıp uygulama indiren biriyim . Ona rağmen diğer günün sonuna kadar en fazla % 20 ye geldi . Üstelik müzik dinledim mesaj attım ve telefon görüşmesi yaptım .
- Bazı arkadaşlar forumda kasadan ses geldiğine dair şikatetler yazmıştı . Bende korkmuştum ama böyle bişeye rastlamadım . Kasa muazzam oturtulmuş . Telefonu salladığım halde hiçbir ses gelmiyo
- Yine bazı arkadaşlar telefonla konuştuğunda karşıya sesin az gittiğini söylediler ve çözüm olarakta telefonu yüzünüze tam yapıştırın denmişti . Benim cihaz şansımmıdır bilmiyorum ama ben bu sorunuda yaşamadım . Deneme yaptım arkadaşımı aradım . Telefonumu kendimden uzaklaştırsam bile sesim hep net gitti .
- Kamera kalitesi beni yine şoka uğratan şeylerden biriydi . Geceleyin karşı tarafımızı bi çekeyim dedim . Bakın ben bile zor görüyorum . Yahu benim zor gördüğüm şeyleri telefon öyle bi çektiki inanamadım . Yani bu teknolojinin içeriğini merak ettirdi . Ama uyarıyorum flashı kapatın . Mümkün olduğunca flashsız çekim yapın .
- Telefonun zune a bağlı kalmaması harika olmuş . Pc ye takınca flash disk gibi görüyo ve istediğiniz şeyi rahatça atıyosunuz .
- Mağaza eskisine göre çok gelişmiş . Şahsen ben aradığım hemen hemen herşeyi buldum . Bi kaç ufak eksik var onlarında tamamlanıcağına yürekten inanıyorum .
Evet arkadaşlar benim gördüklerim bunlardı . Telefona dair olumsuz bi kaç düşüncem var ama bunlar tamamen yazılımsal ve apollo ve portico ile bunlar kalkan sorunlar . Çok çok ufak sorunlar ve kullanıma engel teşkil etmiyor .
Windows phone alacaklara ve lumia 920 modelini düşüneceklere şu tavsiyeleri veriyorum :
- Eğer android ve iostaki oyun , uygulamaları bunda bulmayı umarsanız yanılırsınız . Bakın bir çoğu var aslında . Şahsen dediğim gibi ben aradıklarımı buldum ama sizler bulamayabilirsiniz . Market gelişime müsait bunuda unutmayın . Ama ben beklemem ben bu sistemdede ararım derseniz ya eldeki uygulamaların bi çoğunda eksiklikler var yada ücretli .
- İos için bişey diyemem ama androidden windowsa geçen biri aradaki hız farkını anlıcaktır . Android meğer zulümmüş bunu anladım . Bakın çift çekirdek 1.5 ghz idi sony xperia m . ona rağmen yani .
- Elinizdeki telefonun duruşu sizce önemlimi ? Eğer önemliyse alcağınız telefon lumia olmalı canlarım
Ben böyle düşünüyorum . Yani S3 ün ve diğerlerinin o çirkin duruşu ve kalitesiz malzemesinden sonra bu telefona dokununca Ferrariye dokunur gibi olcaksınız . - Sakın ama sakın insanların : NOKİA DAN ADAM OLMAZ , ALMAYIN ŞU NOKİAYI demelerine aldırmayın . Alıcağınız telefon 6600 değil yada symbian sistem değil . Bu telefon hakikaten nokia nınmı dedirtecek kalitede .
Şuan aklıma gelenler bunlardı . Okuyan ve kafasında şimşek çakabildiğim herkese teşekkürler . Sorularınız olursada sorabilirsiniz