Püf Noktası Lumia 1520 Vs Galaxy Note 3 Fotoğraf Karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 1520 Vs Galaxy Note 3 Fotoğraf Karşılaştırması

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Kim çekti bu resimleri, kaynak? Bana pek inandırıcı gelmedi. Hatta hiç inanmadım :)

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
alical33

alical33

Üye
note 3 ün kamerası da gündüz çekimlerinde hiç yabana atılacak bi kamera değil keskinlik çok iyi

serverfun912

serverfun912

Üye
Samsung kamerada çok iyiyim diyen Nokia'ya çok yakın 20 MP Nokia kamerası 13 MP Samsung kamerasıyla ortalama aynı şeyleri çekiyor 7MP farkını göremedim.

bugracivcik

Üye
Fark yok benim resimler idare ediyo ama :)

Nokia Lumia 1020 ile gönderildi.

alical33

alical33

Üye
mesele mp değil note 3 gündüz çekimlerde iyi ancak flaşlı ve az ışıklı çekimlerde vasat gündüzde çok hassas gerçi çekim yaparken bulanık çıkmasın diye gündüz de flaş açıyordum

Tacettinn

Tacettinn

Üye
Bunlar gerçek ise Note 3 renkleri korumuş

serverfun912

serverfun912

Üye
Kamera deyince en iyisi Htc diye geliyor aklıma MP önemli değil ise.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Abi yazıyorum kim paylamış, güvenilir kaynak mı? Hemen Lap diye inanmayın. Bence yalan diyorum. Hemen benim altıma iyiymiş diyorlar :kop: Nesine iyi kardeşim? Nerden biliyorsunuz sorgulamadan? Ben şimdi şuraya 3310 la Iphone 5S i karşılaştıran iki resim atim, IP5S i yerle bir edecek kadar berbat resmi, 3310 u profesyonel kamera gibi net gösterecek resmi ayarlayıp paylaşayım, inanacak mısınız? Bunu ayarlamam çocuk oyuncağı benim için :cool

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim, 4MaGuS ve kamuraN021

alo123

Üye
Fanboyluk yapmaya gerek yok. Note 3 gerçekten çok başarılı bir kameraya sahip. 1520den 1 tık önde :)

• Beğen
Tepkiler: Tr_SERGEN
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Note 3 güzel bir kameraya sahip olabilir ama 1520'nin önünde diyebilmen için ikisinide alıp bir süre kullanıp gerçekten testlerini yapman gerekiyor.
Benim paylaşıma güvenmeyin deme sebebim ilk önce paylaşımın kaynağının belirtilmemiş olmasıdır. Sonra donanım ve yazılım olarak ikisininde kullandığı teknolojisidir. OIS (Görüntü sabitlemesi titreşim engelleme) teknolojisinden tutun, pureview teknolojisine, kullanılan lenslere kadar.

Lumia 1520 kullanan arkadaşlar var bu sitede. Çekilen videoların titreşimlerini en aza indiren teknolojisi ile, hem video hemde fotoğraf kalitesi olarak L1020 ye yakın kalitede sonuçlar verildiğini direk telefonun incelemesini yapan buradaki yönetici arkadaşlar ve kullanan arkadaşlar belirttiler. E note 3 ü de iş yerimde kullanan arkadaşımla yaptığımız karşılaştırmalı kullanımlardan biliyorum. Bunca gözlemden sonra hala diyebiliyorum ki, biri diğerinden üstün denilebilmesi için sağlam kaynak ve bilgi gerekiyor.
Yukardaki yazımda da herhangi birinin diğerinden üstün olduğunu yazmadığım halde soruyorum şimdi bunun neresi fanboyluk?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, mehsevim, ÖEY ve 1 kişi daha
Akhtoher

Akhtoher

Üye
Note 3 güzel bir kameraya sahip olabilir ama 1520'nin önünde diyebilmen için ikisinide alıp bir süre kullanıp gerçekten testlerini yapman gerekiyor.
Benim paylaşıma güvenmeyin deme sebebim ilk önce paylaşımın kaynağının belirtilmemiş olmasıdır. Sonra donanım ve yazılım olarak ikisininde kullandığı teknolojisidir. OIS (Görüntü sabitlemesi titreşim engelleme) teknolojisinden tutun, pureview teknolojisine, kullanılan lenslere kadar.

Lumia 1520 kullanan arkadaşlar var bu sitede. Çekilen videoların titreşimlerini en aza indiren teknolojisi ile, hem video hemde fotoğraf kalitesi olarak L1020 ye yakın kalitede sonuçlar verildiğini direk telefonun incelemesini yapan buradaki yönetici arkadaşlar ve kullanan arkadaşlar belirttiler. E note 3 ü de iş yerimde kullanan arkadaşımla yaptığımız karşılaştırmalı kullanımlardan biliyorum. Bunca gözlemden sonra hala diyebiliyorum ki, biri diğerinden üstün denilebilmesi için sağlam kaynak ve bilgi gerekiyor.
Yukardaki yazımda da herhangi birinin diğerinden üstün olduğunu yazmadığım halde soruyorum şimdi bunun neresi fanboyluk?
Ben 1520 Kullanıyorum konudaki 1520'ye ait olduğu söylenilen fotoğrafların 1520 ile alakası yok. Galaxy S3 ile karıştırmış olmasınlar ?

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, mehsevim ve ÖEY
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Şöyle haberler kesinlikle insanın kafasını karıştırmak için bence

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
ustaca73

ustaca73

Üye
fotoğraflar gsmarenadan. kaynak gayet güvenilir.

m542tf

m542tf

Üye
Ya o resimler 1520 ile çekilmemiş yada ben 1520 kullanmıyorum. Note 3 hakkında fikrim yok.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim ve ÖEY
Akhtoher

Akhtoher

Üye
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim ve ÖEY

alo123

Üye
Resme sağ tık, yeni sekmede aç derseniz kaynağı görebilirsiniz. Bir arkadaş demiş donanım ve yazılıma bakıyorum 1520de oıs ve purewiew var. Belki kağıt üzerinde 1520 daha öndedir ama yazılım konusunda bunu söyleyemem. En basitinden ben bir 920 kullanıcısıyım ve bazen resmi çektiğim andaki fotoğraf ile 2 saniye sonra işlediği hali arasında dağlar kadar fark oluyor. Ayrıca yazılımdan kaynaklı gündüz çekimlerinde sıkıntılar hala tam giderilemedi.

luckysleven

luckysleven

Üye
Bende olaya şöyle bir boyut kazandırayım , bütün resimler birbirinden iğrenç hangi telefonun çektiği önemli değil bana biri bu resimleri çeken telefonu bedava vermek istese almam ( eyer derdim kameraysa ).. yani resimlerden öncelikle hiç bir şey anlaşılmıyor kıyaslama yapmaya yetecek resimler değil .. Ben 1520 yi bilmem ama note3 iyi bilirim nasıl çektiğini hani öyle göz ardı edilebilecek bir performans değil note3 deki ama yukarıda ki resimlere bir anlam veremedim : ) Bana göre fotoğraf çekilecekse ve bir kıyaslama yapılacaksa renk cümbüşü olan , hareketli objeler çekilmeli öyle kıyaslama yapılmalı .. Öyle boyası dökülmüş balkonlarla ayıcıklarla olmaz ..

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, suyunsesi, ÖEY ve 1 kişi daha
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Resme sağ tık, yeni sekmede aç derseniz kaynağı görebilirsiniz. Bir arkadaş demiş donanım ve yazılıma bakıyorum 1520de oıs ve purewiew var. Belki kağıt üzerinde 1520 daha öndedir ama yazılım konusunda bunu söyleyemem. En basitinden ben bir 920 kullanıcısıyım ve bazen resmi çektiğim andaki fotoğraf ile 2 saniye sonra işlediği hali arasında dağlar kadar fark oluyor. Ayrıca yazılımdan kaynaklı gündüz çekimlerinde sıkıntılar hala tam giderilemedi.
Bende bir L920 kullanıcısıyım, her çektiğim resim güzel olacak diye birşey yok, üniversitede fotoğrafçılık dersi almış biri olarak şunu söyleyebilirim ki bir resme ortamda bulunan her şey etki eder. Ben 920 ile çektiğim resimlerde hiç sıkıntı yaşamıyorum :)

Burak Altun

Burak Altun

Üye
Arkadaşlar kimin iyi olduğu beni ilgilendirmez ama genelde bu tür sitelere firmalar tarafından para veriliyor. Benim telefonumu öv diye. Ancak fotoğraflar gerçek olabilir. Bilerek kötü çekilmişte olabilir. Lakin şunu da belirtmek isterim ki 1520'de kötü çekilmiş olsa bile Note 3'ün kamerası yabana atılacak gibi bir kamera değil.

Üst Alt