Karşılaştırma Lollipop mu, Kitkat mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Dark-Evil

Dark-Evil

Üye
Her ne sürüm çıkarırsa çıkarsın Android hiçbir zaman bir IOS ya da Windows kadar stabil olmayacak kitkat ta bunu gördüm , lollipop kullanmadım ama okuduklarimdan bunu çıkardım. Sanırsam linux tabanlı olmasının dezavantajı. Samsung ta bunu gördü ve Microsoft ile yakınlaştı.
bu okuyarak olmuyor maalesef , tamam lollipop kusursuz değil ama hız konusunda ben (5.1 ile) bir kusur görmedim :). kitkat'ta bende performans'lıydı , ios ve windows'un da kötü tarafları mevcut. üç işletim sisteminin'de kötü bi tarafı var. yani hiçbiri kusursuz değil :)

gericikoyluyobaz

gericikoyluyobaz

Üye
lolıpop

freestyleminds

freestyleminds

Üye
bu okuyarak olmuyor maalesef , tamam lollipop kusursuz değil ama hız konusunda ben (5.1 ile) bir kusur görmedim :). kitkat'ta bende performans'lıydı , ios ve windows'un da kötü tarafları mevcut. üç işletim sisteminin'de kötü bi tarafı var. yani hiçbiri kusursuz değil :)

Söylediklerinin hepsine katılırım. Lakin mevcut durumda rakiplerindeki ilerlemeye bakarsak android bu konuda yavaş ilerliyor. Bana windows xp dönemindeki ram yetmezliğini hatırlatıyor. Windows ve ios daha çok islemci den güç alırken android halen ram e yükleniyor. Haliyle de takılmalar kaçınılmaz oluyor. Nedense firmalar yazılımsal olarak lollipop a entegre olmakta sorun yaşıyor. Kitkat ta baştan bu kadar sorun görmemiştik. Ama önceden şahsa muasır ios u saymazsak rakibi yoktu. Şu an windows un gelişimini yakından takip ediyorum. Uygulamaları oturdukları sonra windows a karşı android nasıl bir atak yapacak çok merak ediyorum.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
İos'un ramle isi yokki adeta süs.
Wp asla bir android ya da ios seviyesine gelemeyecek o yüzden Google'ın atak yapmasına gerek yok.
Microsoft,windows phone'u windowslastırmak yerine windows'u windows phonelastırdı olay kısaca bu ve en basitinden arayüz konusunda bile yanlıs yolda bırak uygulama oyunu.

freestyleminds

freestyleminds

Üye
İos'un ramle isi yokki adeta süs.
Wp asla bir android ya da ios seviyesine gelemeyecek o yüzden Google'ın atak yapmasına gerek yok.
Microsoft,windows phone'u windowslastırmak yerine windows'u windows phonelastırdı olay kısaca bu ve en basitinden arayüz konusunda bile yanlıs yolda bırak uygulama oyunu.

Masaüstü için windows 10 gayet hoş olmuş. Tile işini seviyorum ama arayüz geliştirmesi olarak ne kadar ileri gidebilir onu bilemiyorum. Tek kuşkum olmayacak tarafı stabilitesi ve güvenliği windows un. Ama senin aksine bu işin sonunda gülen tarafın microsoft olacağını düşünüyorum.

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Masaüstü için windows 10 gayet hoş olmuş. Tile işini seviyorum ama arayüz geliştirmesi olarak ne kadar ileri gidebilir onu bilemiyorum. Tek kuşkum olmayacak tarafı stabilitesi ve güvenliği windows un. Ama senin aksine bu işin sonunda gülen tarafın microsoft olacağını düşünüyorum.

Yaklaşim doğru fakat Wp eskisi gibi stabil değil. Şahsen 8.0, 8.1 ve 10 kullandim lumiada. Ama 8.0 da ki stabilite uçmuş gitmiş. Sürekli bi yükleniyor yazisi falan bunaltiyo insani.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
KitKatta Lollipop havası isteyenler NOVA LAUNCHER PRİME yüklesin ve xposedtanda Monster Ui yükleyin Lollipop Görseline sahip olun.

freestyleminds

freestyleminds

Üye
Yaklaşim doğru fakat Wp eskisi gibi stabil değil. Şahsen 8.0, 8.1 ve 10 kullandim lumiada. Ama 8.0 da ki stabilite uçmuş gitmiş. Sürekli bi yükleniyor yazisi falan bunaltiyo insani.
Preview da daha 10 yani kararlı sürüm değil gayet normal, 8.1 :) 10 kararlı sürüm yayinlandiginda normale biner.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Xperia Z1'i Kitkatta beğenmezdim hantal gelirdi ama 5.0.2'yi yükledikten sonra 4.4.4 nimettir diyorum. Bariz sistem hataları ve kasmalar mevcut. Ram 1 GB boş görünüyor ama Home tuşuna bastığımda ikonlar 2-3 saniye sonra teker teker dizilmeye başlıyor.

Chrome da lolipop güncellemesinden sonra sekme değiştirmek işkence. Her sekme değiştirdiğinde sayfaları tekrar tekrar yüklüyor. Bazen de klavye saptıyor. Chrome tarayıcıda bişey yazmak için mesaj alanına tıkladığımda klavye açılıp kapanıyor. En kısa zamanda Kitkata geri dönmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dark-Evil
Dark-Evil

Dark-Evil

Üye
Xperia Z1'i Kitkatta beğenmezdim hantal gelirdi ama 5.0.2'yi yükledikten sonra 4.4.4 nimettir diyorum. Bariz sistem hataları ve kasmalar mevcut. Ram 1 GB boş görünüyor ama Home tuşuna bastığımda ikonlar 2-3 saniye sonra teker teker dizilmeye başlıyor.

Chrome da lolipop güncellemesinden sonra sekme değiştirmek işkence. Her sekme değiştirdiğinde sayfaları tekrar tekrar yüklüyor. Bazen de klavye saptıyor. Chrome tarayıcıda bişey yazmak için mesaj alanına tıkladığımda klavye açılıp kapanıyor. En kısa zamanda Kitkata geri dönmeyi düşünüyorum.
o 5.0.2 , 5.0.1 , 5.0 neydi öle ya , resmen berbat , hatalı , sorunlu bir sürümdü. son uygulamalar panelinde bile ben kasma hissediyordum dolaşırken. 5.1 geldikten sonra hızlandı tekrar fakat şarz sorunu devam ediyor :)

0MG90

0MG90

Üye
Ben 5.0.2'de zor durdum. Sürekli uygulama durduruldu hatası, eksiklikler vs. 4.4.4 şu an daha iyi.

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ben 5.0.2'de zor durdum. Sürekli uygulama durduruldu hatası, eksiklikler vs. 4.4.4 şu an daha iyi.

o 5.0.2 , 5.0.1 , 5.0 neydi öle ya , resmen berbat , hatalı , sorunlu bir sürümdü. son uygulamalar panelinde bile ben kasma hissediyordum dolaşırken. 5.1 geldikten sonra hızlandı tekrar fakat şarz sorunu devam ediyor :)
şu anda 4.2 ve 4.4 tabletlerim var çift çekirdek 1gb ram, onlar bile xperiadan hızlı yani. bilgisayarı açmaya üşenmesem hemen dönerim 4.4'e

• Beğen
Tepkiler: baskahmet ve Dark-Evil
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
O degil de G2 suan lollipop ile sorunsuz ve inanin yedek alip hard reset atmaya vaktim olmadigindan hard reset bile atmadim ne temiz kurulum ne reset bir hata bile görmedim ve akicilik sahane kitkattan farki yok istelik sarj bana daha iyi geldi.

RowneSM

RowneSM

Üye
note 3 tede şuan lollipop sorunsuz

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
oguzxw

oguzxw

Üye
5.1.1 Hızlı Şarz Hızlı Gidiyor KitKat Kat Kat Daha İyi Şuanlık :D

freestyleminds

freestyleminds

Üye
Sarj meselesini boşuna beklemeyin öyle gider. Her güncellemede Planlı eskitme yapıyorlar, kullanıcıyı yeni ürün alsın diye özellikle sarj konusundan vuruyorlar.

_JacKoLovsKi_

_JacKoLovsKi_

Üye
S4 lollipop rus romu nasıl kullananlar memnun mu ?

PriZm

PriZm

Üye
Note 2: CM12.1 - Sorunsuz
Note 4: Stock 5.0.1 - Sorunsuz.

Konuda çok fazla bilgiye dayalı yanlış olan bilgiler var.

• Beğen
Tepkiler: AHKE ve baskahmet
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Lollipop'ta 5.0 da sorun var sanirim

• Beğen
AHKE

AHKE

Üye
Note 2: CM12.1 - Sorunsuz
Note 4: Stock 5.0.1 - Sorunsuz.

Konuda çok fazla bilgiye dayalı yanlış olan bilgiler var.
Evet Bende note 2 de Cm12.1i kullanıyorum bir sorunyok oyun performansı da iyi touchwiz tabanlı romlara göre
Normal kullanımlarda da bir takılma falan görmedim

Üst Alt