Jelly Beanci
Üye
Koyu ekran beyaz ekrana göre daha az pil tüketir senin ekran sürelerini biz bilemeyiz ayrıca güneşli havada daha iyi görünür evet
Bu beyazlık olayı sadece stock lollipopda var touchwiz siz ana ekranda hangi duvar kağıdını kullanıyorsanız o renkse olur yani değiştirebilirsiniz fakat stock romda bu fark etmiyor
Pil süresi telefonun panel tipine göre değişir örn amoled beyaz ekranda normal pip süresi verirken siyah ekranda sahada fazla ekran süresi verir yani fazladan ekler bu IPS veya diğer ekran panellerinden farklıdır
Yani bi zararı YOK
Arka planın kullandığın duvar kağıdı renginde olduğunu biliyoruzda mesajlar ayarlar telefon rehber klavye gibi genel olarak bir çok arka ekran lolipopta beyaz temaya geçmiştir. Ayrıca biz zararı var demedik kim ne derse desin iki tane note 3 varsayalım birisinde beyaz resmi açalım pixellerin tamamında diğerinde siyah hangisinin pili daha çabuk biter? Yıllardır pil kullanımı ile yapılan yorumlarda koyu tame kullanın varsayımı dalaveremiydi yani? Veya ultra güç tasarrufunda neden telefon siyah renkte kullanılmakta? Vs vs
bu cevap @teknolojibaronu na gitsinBu amoled ekranlarda geçerli bi şey
Eğer LCD ekranlarda siyah rengin nekadar zor üretildiğini biliyor musun ?
Amoled de her pixelin kendi minik arka aydınlatması var ve kendi başlarına kapana biliyor
ama lcdlerde bu tüm pixeller için bi tane var ve hiç kapanmıyor
Siyah renk üretmek için pixele giden Işığı filtrelemek gerekiyor ve daha fazla enerji tüketiyor yani beyaz ekran daha koyal üretiliyor fakat bu amoled de böyle değil siyak renk üretmek için sadece pixelin arka aydınlatması kapatılıyor ve bu yüzden pil ömrünü olumlu etkiliyor
Öyle bir olay imkansız. Telefon kapandığı anda ram belleklerine giden elektirik kaybolur dolayısı ile ramde ki verilerde sıfırlanır.Bence ART bin pek faydası yok gibi
(Eğer telefon şarjı biter pili düşüp çıksa bile açılınca RAM kaldığı yerden devam ediyor sıfırlamıyor
ben şaka yapmıyorum kasıtlı da olsa kapattım açtığımda ram yerinde kalıyor en azından G2 de böyle bu olay muhtemelen art dan kaynaklanıyor olabilirÖyle bir olay imkansız. Telefon kapandığı anda ram belleklerine giden elektirik kaybolur dolayısı ile ramde ki verilerde sıfırlanır.
Art'ın en çok faydası yoğun I/O yapan uygulamalarda belli oluyor. Photoshop Touch gibi.
ben şaka yapmıyorum kasıtlı da olsa kapattım açtığımda ram yerinde kalıyor en azından G2 de böyle bu olay muhtemelen art dan kaynaklanıyor olabilir
şuan videosunu da çektim en kısa zamanda paylaşırım ben de ilk gördüğümde bu nasıl oluyor diye sordum ama olabiliyormuş.
Eğer son kullanılanlar ekranının aynı şekilde kalmasından bahsediyorsan bunun ram ile alakası yok. Aynı olay iOS da da geçerli.ben şaka yapmıyorum kasıtlı da olsa kapattım açtığımda ram yerinde kalıyor en azından G2 de böyle bu olay muhtemelen art dan kaynaklanıyor olabilir
şuan videosunu da çektim en kısa zamanda paylaşırım ben de ilk gördüğümde bu nasıl oluyor diye sordum ama olabiliyormuş.
Ben güç kesintisi anlamında bunu note 2 ye cm12 kurduğumda da yaşamıştımG2 de pili nasil cikardin acaba dusunce pilin cikmasini birak kapatip acsan yine bosalir ram arkadasin dedigi gibi acik uygulamalarda uygulama isimleri yazar ama calismaz dokununca tekrar yukler.
Özellikle videodan sonra bütün verileri kapatıp bi chrome sayfasına tıkladığımda direk açıldıBen de ondan bahsediyorum iste o gorduklerin calisiyor anlamina gelmiyor tiklasan bastan yukler
Ben güç kesintisi anlamında bunu note 2 ye cm12 kurduğumda da yaşamıştım
Ve video
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?