LG P970 ICS Şarj Sorunu!

Sponsorlu Bağlantılar

CagriMonsteR

Üye
    Konu Sahibi
LG P970 ICS Şarj Sorunu!
Arkadaşlar iyi akşamlar herkese, Hepinizin yardımını bekliyorum.
LG optimus black'i 1 Ay önce Bimeks'den satın aldım. Ben ilk batarya şarjını 8 saat yaptım. daha sonra direk ics'ye güncelledim. fakat artık şarj sorunu delirtti beni resmen telefondan soğudum. 3G kapalı, ekran 20'de. GPS, v.s herşey kapalı.
Abartısız söylüyorum müzik açıyorum, 2 Dakika müzik dinlyiroum %2 şarj gidiyor. Siz düşünün artık
Oyun oynuyorum 5dakika 60 olan şarj 57 ye düşmüş. Yemin ediyorum illallah ettim.
V30a orjinal sürümünü güncelledim, SFT ile. (LG resmi mobil tool'dan bi türlü yapamadım, bi kaç hafta önce yapdım fakat nasıl bir lanet işse AME versionu yükleniyor)
Telefonu aldım alalı, resmen soğudum ya. Hiç güzel kullanamadım. Forumu okyuorum, kimisi 2 gün , 1 gün falan yazıyor. Kimisi evet benimde şarj sorunum var. Lütfen bana bi öneride bulunun telefon yeni, servisede gitmek istemiyorum yardımlarınızı bekliyorum!
:(
 


technoshark

technoshark

Üye
Merhaba dostum, öncelikle normalde telefonunu aldığında bir hafta boyunca şarjında bir durum söz konusu oluyor.. Çabucak gidebiliyor.

Fakat daha sonrasında telefon kendine geldiğinde şarj kendisine geliyor. Sana demem o ki Türkiye rom unda tuhaf bir durum var banada rast geldi çabucak şarj bitiyor. Benim sana tavsiyem Fransa romuna geçmen.. Yada farklı romları denemen Türkiye dışında :)

Ayrıca 3. part yazılımlar kullanmanıda önerebilirim kullanmadığın zamanlarda telefonunun şarjını dengelemesi adına.. Task Killer mesela.
 

CagriMonsteR

Üye
    Konu Sahibi
Ben yasal olmayan romlar kullanmak istemiyorum, Ama bu şarj sorunu cidden çok sıktı beni. İnsan 1 aylık telefondan sıkılırmı?
Ayrıca Task Manager proğramıda yüklü, napsam bilmiyorum.
Acaba bataryam mı bozuldu 8 saat şarj ettim sonra direk güncelleme yaptım, ama bilmiyorumki. Sürekli değiştirdim ama bi 2.3'e geri döndüm, bi 4.0 yükledim.
 
technoshark

technoshark

Üye
Sen birazcık daha kullan aynı durum devam eder ise teknik servise götür o zaman.
 
Optimus White

Optimus White

Üye
ben de türkiye ics yi yükledim. resmen deli oldum. telefonu elime alıp 10 dakika kurcalasam %3-4 şarj gidiyordu. fransa romunu denedim. singapur romunu denedim. ama sadece 1-2 şer gün denedim. sonra ızs denedim. sonra zeus 7.06 ya geçtim. ama geri izs ye döndüm :) şu an beni yaklaşık 2 gün götürüyor. çok internette dolaşmam. telefonla konuşuyorum. mesaj da çekiyorum. subway surf diye bir oyun var onu oynuyorum. sabah 7.30 da şarjdan çekince ertesi akşam yatana kadar beni idare ediyor.

ama kötü birşey yaptım bu arada. telefonu root yaptım :)

- - - Eklendi - - -

kardeş pm kutunu boşalt
 
technoshark

technoshark

Üye
Bende Nemesis rom kullanıyorum.. En güzeli bana o geldi :) Fransa romuda iyiydi ama ben rootlu tercih ettiğim için en çok işime Nemesis geldi :D
 
Optimus White

Optimus White

Üye
Bende Nemesis rom kullanıyorum.. En güzeli bana o geldi :) Fransa romuda iyiydi ama ben rootlu tercih ettiğim için en çok işime Nemesis geldi :D

kardeş bu nemesis ne menem bir romdur öyle :) var mı ekran görüntüleri falan görsellik olarak nasıl?
 

CagriMonsteR

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler yorum yazmışsınız, Root falan kullanmak istemiyorum bende. Genede türkiye olmasada en azından lg'nin resmi olarak yayınladığı rom'ları kullanmak istiyorum. fransa romunu deneyeceğim yakında fakat, Ben AME versionu ile TUR versionunuda denedim. ikisi arasında hiçbir fark yoktu. tek farkları radyo vardı. fransa icsdede aynı şey olur boşa denemiyim diye tereddütte kalıyorum. bataryamdamı sorun var onuda bilmiyorum ama Optimus white arkadaşda aynı sorunlar varmış, bilmiyorum. Garantiye gitmek saten hiç istemiyorum.
Mesaj kutumu boşalttım :)
 
enver_techno

enver_techno

Üye
Bu konuda sıkıntısı olan çok kişi var forumda. simdilik tek çare modifiyeli romlar olabilir..
 
alaStar

alaStar

Üye
Kardeş mesaj kutun doluydu sana cevap veremedim sen telefonu ilk aldığın da en azından 24 saat şarj etmeliydin telefonuna batarya kalibrasyonu yapmalısın
 

CagriMonsteR

Üye
    Konu Sahibi
ya iyi diyosunda bu batarya kalibrasyonu tam olarak nasıl yapılıyor ya her site başka bişey söylüyor, kimisi Rootlular için diyor kimisi başka bişey tam anlamıyla doğru olarak hangisi? ve ne işe yarıyor
 
alaStar

alaStar

Üye
Htc nin resmi olarak açıkladığı kalibrasyonu dene
 
enver_techno

enver_techno

Üye
Genel İpuçları:
1) Gereksiz hizmetleri kapatın: Telefonumuz çalışırken arkada kullanmadığımız Bluetooth, Wi-Fi, GPS gibi birçok gereksiz hizmet çalışıyor olabilir. Bunları sadece kullandığınız zaman açmak size çok büyük pil tasarrufu sağlayacaktır. Özellikle GPS verisi; pil ömrünü su gibi içmektedir. Ayarlar kısmından Bluetooth, Wi-Fi ve GPS seçeneklerini kullanmadığınız sürece Kapalı konumunda tutun.
2) Ekran Parlaklığı: Telefonunuzu bir video izlemek vs. için kullanmıyorsanız ekranınızın parlaklığını sonuna kadar açmanız gereksiz. Bunun yerine otomatik aydınlatma seçeğini kullanmanız en iyisi olacaktır.
3) 3G – 2G Arası Dolaşım Verisi: 3G olmadığı zaman veri transferi olmayacak gibi şeyler düşünenler var fakat 3G sadece hizmetin hızını etkiler. Bunun yerine 3G ‘yi kapatmak bataryanız için çok faydalı olacaktır.
Ayarlar > Kablosuz Özelliği ve Ağlar > Mobil Ağlar > Bağlantı Türü >Sadece GSMayarını seçerek 3G’yi kapatabilirsiniz.
4) Flash Player: Bildiğiniz gibi Flash videolar ve Flash animasyonlar telefonun işlemcisini aşırı kullandığı için, internette gezinirken pil ömrünüzü aşırı tüketecektir. Bunun için ‘i indirerek ihtiyacınız olmadığı zamanlarda Flash Player’in kullanımını kapatabilirsiniz.
5) Task Killer Kullanın: ile arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatabilirsiniz. Task Killer da biraz şarjı azaltabilir fakat arka planda çalışan uygulamaları kapatmak şarjınızı daha uzun süre götürecektir.
6) Son Sürüme Güncelleyin: Telefonunuz için çıkan güncellemelerde daha uzun batarya süresi sağlayabilmek için yenilikler bulunabilir. Bu sebeple telefonunuzun versiyonunu güncel tutun. Ayrıca bu işlem; indirdiğiniz uygulamalar için de geçerli; indirdiğiniz uygulamalarıı da güncellemek en iyisi olacaktır.
7) Batarya Kullanım Ekranını Aktif Yapın: Telefonunuzu kullanırken kalan ve kullandığınız batarya ömrünü görmek iyi olacaktır, böylelikle telefonunuzu daha tedbirli kullabilirsiniz.
Ayarlar > Telefon > Batarya Kullanımı seçeneği aktif yapmanız yeterlidir.

Genel batarya süresi uzatma ipuçlarının ardından ayda bir (istatistik sıfırlama hariç) telefonunuzun pilini yeniden kalibre etmeniz iyi olacaktır, pil kalibresi nasıl yapılır adım adım bakalım:

  • Pil tamamen dolana kadar telefonu şarj edin.
    • Bu işlemi USB kablo ile bilgisayardan değil, normal şarj aleti ile yapmanız gerekiyor.
    • Ekranın sağ üst kısmındaki pil göstergesini dikkate almayın. Pilin tam dolu olduğunuAyarlar (Settings) -> Telefon hakkında (About) -> Durum (Status) -> Pil durumu (Battery status) kısmından görün. Burada Dolu () yazması gerekiyor.
  • Pil istatistiklerini sıfırlayın
    • Bunun yollarını aşağıda yazacağım.
  • Telefonu istatistikleri sıfırlar sıfırlamaz şarjdan çekin.
  • Pili tamamen bitip kendiliğinden kapanana kadar kullanın.
    • Bu sırada telefonu katiyen şarja takmayın.
    • Telefonu USB aracılığı ile bilgisayara dahi bağlamayın.
    • Telefonu yeniden başlatmayın ve kapalı tutmayın.
  • Telefonu pil tamamen dolana kadar şarj edin.
  • Normal kullanıma dönebilirsiniz.
Gelelim istatistikleri nasıl sıfırlayacağınıza (İstatistik sıfırlamayı Root olmayan cihazlar Fabrika ayarlarına dönerek yaptıkları için ayda bir kalibre yaparken bu adımı atlayabilirler). Eğer telefonunuzun Bootloader kilidini açtıysanız ve Custom Recovery kullanıyorsanız veya telefonunuzu Root’ladıysanız bu iş kolay. Değilse, maalesef biraz canınız sıkılacak.

  • Telefonunun Bootloader kilidi açık olanlar:
    • Recovery menüsünü açın ve buradan “Wipe Battery Stats” seçeneğini seçin.
  • Telefonu Root’lanmış olanlar:
    • Android Market’ten ‘ı kurun
    • Ekranlardan birine 1×1 bir Battery Monitor Widget koyun ve üstüne tıklayın
    • Settings tuşuna basın
    • Çöp kovası resimlerinden Statistics yazana basın ve yazanları takip edin.
  • Telefonunu aldığı gibi kullananlar:
    • Telefonu fabrika ayarlarına döndürün.
    • Bunun için Ayarlar (Settings) -> Gizlilik (Privacy) -> Fabrika verilerine sıfırla (Factory data reset) seçeneğini seçin ve söylenenleri takip edin.
Not: Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek tüm verilerinizi silecektir ama maalesef dişinizi sıkıp bunu bir sefer yapmanız gerekiyor . Pil istatistikleri korunaklı bir depoda tutulduğundan, bu istatistikleri sıfırlamanın başka bir yolu maalesef yok.
Üç hususa daha dikkatinizi çekelim:

  • Piliniz tam dolduktan sonra çıkartıp tekrar şarja takmayın. Bump Charging denilen bu yöntem çok az ek kullanım süresi sunabilir ama pilinizin toplam ömrünü kısaltır.

  • Lityum polimer pillerin tamamen boşaltılması da bu pillerin ömrünü kısaltır. Burada yaptığımız işlem, aslında, pilin tamamen boşaltılması değildir. Pili telefonun dışına çıkarıp farklı düzeneklerle boşaltmaya çalışmayın. Hatta kalibrasyon bittikten sonra telefonunuzu mümkün olan her an şarj edin.
  • İstatistik sıfırlama olayını Root olmayan telefonlar Fabrika ayarlarına geri dönerek yaptıkları için; ayda bir kalibre yaparken bu adımı atlayabilirsiniz.


- - - Eklendi - - -

Böyle bir yazı buldum, ne kadar doğru bilemiyorum. :hmmm
 

CagriMonsteR

Üye
    Konu Sahibi
Htc nin resmi olarak açıkladığı kalibrasyonu dene



Telefonunuzu açın ve telefonunuzu 8 saat veya daha uzun süre şarj edin (bu süre boyunca şarjdan çıkarmayın),
Ardından telefonunuzu şarjdan çıkarın ve kapatın. Telefon kapalıyken 1 saat kadar telefonunuzu tekrar şarja takın,
Sonrasında telefonunuzu tekrar şarjdan çıkarın, telefonunuzu açın ve 2 dakika bekleyip; telefonunuzu kapatın ve tekrar 1 saat daha şarj edin.
bu yöntemi uyguluyorum umarım işe yarar
 

ayaz22

Üye
Kardeş bende de aynı telefon var. şarj sorunu aynı. yaptigin işe yararsa haber ver lütfen
 

CagriMonsteR

Üye
    Konu Sahibi
umarım işe yarar ya, vallahi bıktım şarj sorunu şuan fransa romundayım gene hiç bi fark yok çok şarj sorunu var.
anlamadım gitti en olmadı yeni batarya alcam yada servise götürcem :(
 

ayaz22

Üye
umarım işe yarar ya, vallahi bıktım şarj sorunu şuan fransa romundayım gene hiç bi fark yok çok şarj sorunu var.
anlamadım gitti en olmadı yeni batarya alcam yada servise götürcem :(

benim sürüm hala 2.3.4 v20c ama şarj çok kötü. bir kaç gün önce bimeksten aldım.güncellemedim.piyasada 3000 mhz bataryalar war uyar mı acaba
 


Üst Alt