**LG G4** ((Kullanıcı Kulübü))

Sponsorlu Bağlantılar

serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Valla 1 saat 15 dk olmus %69 da 3 saat rahat bulur ama kullanima gore degisiyo acaba diyorum su 4000mh lik yada 6000mh lik bataryadan mi alsam gerci ben aldigimda yaninda yedek patarya ve sarz seti verdiler bedavaya da yyedek pili her zaman tasiyamiyorum.
Napalım yani hepimiz birer yedek batarya alıp cebimizde mi taşıyalım hacı :) konum ve senk. hep kapalı kullanıyoruz mobil veri hep açık günlük 2 saat 3 saat ekranla akşamı anca çıkarıyor.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

reflex

reflex

Üye
Napalım yani hepimiz birer yedek batarya alıp cebimizde mi taşıyalım hacı :) konum ve senk. hep kapalı kullanıyoruz mobil veri hep açık günlük 2 saat 3 saat ekranla akşamı anca çıkarıyor.

Yok ya nerde taşican taşıyamazsın ki ben taşıyamıyom bence biz telefonlara cm 13 falan yüklesek okadar çok gitmez ince ayar falan yapıcan kernelden ahh işte mm root yok.

• Beğen
Tepkiler: serdar_gs
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Yok ya nerde taşican taşıyamazsın ki ben taşıyamıyom bence biz telefonlara cm 13 falan yüklesek okadar çok gitmez ince ayar falan yapıcan kernelden ahh işte mm root yok.
Şu g5 çıksın gelecek romları merak ediyorum. Telefonu alalı 8 ay oldu daha ne root yüzü gördü ne rom format bile atmadım :D tek sıkıntı şarj onun dışında güzel.

• Beğen
Tepkiler: reflex

okkaliokan

Üye
Hocam ilgilenen arkadaşlar için belirteyim, operatörüme (avea) volte aboneliğimi başlattım. Görüntülü arama yapmak istediğimde ön kamera açılıyor. fakat aradığımız kişide de 4,5G ile volte aboneliği olmalıymış ve şebeke içi bir uygulama olduğu için onun da aynı operatör olmalıymış ki ancak o zaman görüntülü görüşme yapabilelim. saygılar

• Beğen
Tepkiler: reflex
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Yeni güncelleme geldi arkadaşlar türk telekom 4.5 GİGA içinmiş.

• Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu

abcderhan

Üye
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Olmaz fark etmez H815TR rom mu kurulu? İthal telefonların farkı garantisini ithal eden şirketlerin sağlaması.

• Beğen
Tepkiler: abcderhan

abcderhan

Üye
Olmaz fark etmez H815TR rom mu kurulu? İthal telefonların farkı garantisini ithal eden şirketlerin sağlaması.

inşallah alacağım yakında g4 ama aklım biraz da sony e kayıyor cevap için teşekkürler

• Beğen

engintaç

Üye
D

yurdaer86

yurdaer86

Üye
1 aydır lg g4 kullanıyorum. telefonum yurt dışı girişli. ilk 2 hafta kullanımımda şarjım aktif kullanımda 2. günü görüyordu
ancak türkiye romunu kurdum (4.5g güncellemesi ile gelen özellikler için) telefon 1günü zor çıkartmaya başladı
okuduğum yorumlara göre herkes aynı durumdan şikayetçi
LGUP programı ile sıkıntı olmadan benim kullandığım yazılımı kurabilirsiniz
V20c-SEA

Son düzenleme:

abcderhan

Üye
1 aydır lg g4 kullanıyorum. telefonum yurt dışı girişli. ilk 2 hafta kullanımımda şarjım aktif kullanımda 2. günü görüyordu
ancak türkiye romunu kurdum (4.5g güncellemesi ile gelen özellikler için) telefon 1günü zor çıkartmaya başladım
okuduğum yorumlara göre herkes aynı durumdan şikayetçi
LGUP programı ile sıkıntı olmadan benim kullandığım yazılımı kurabilirsiniz
V20c-SEA
niçin Türkiye romu kurdunuz? gereği nedir?

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
LG Developer haricinde Bootloader kilidini kaldırmanın başka bir yolu yok mu? Cihazı ikinci el aldım.Farklı bir imei atılmış.Sorgulamada tarihi eser sayılacak bir telefonun imeisi çıkıyor.Orjinal imeiyi bilmediğim için de bootloader kilidini kaldıramıyorum.Başka bir yolu varmı? Yoksa Lollipop kullanmaya devam edeceğim.Lollipopu bootloader kaldırmadan Linux ile root yapabiliyorum ama Marshmallowda kilidi kaldırmak gerekiyor root için. Rom falan da kuramıyorum.

Şu anda ekran kullanımı 53 dakika şarj %79 Ortalama 4 saat gidiyor yani.Otomatik aydınlatma açık.Parlaklık ayarı 100 ama kendi kafasına göre ayarlıyor parlaklığı.Şarj ve ısınma ile ilgili sıkıntısı olan arkadaşlara önerim Greenify kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.Whatspp ve FB Messenger haricindeki bütün uygulamaları kapatıyorum arkaplanda.Root olursa sistem uygulamalarını da kapatıyorum.Deneyin zararlı çıkmazsınız

• Beğen
yurdaer86

yurdaer86

Üye
  • Beğen
Tepkiler: serdar_gs ve abcderhan
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
volte gibi ayarlar benim kullandığım versiyonda yoktu
Türkiye romunu kurdum ama pişman oldum eski yazılıma geri döndüm
Çok birşey fark edeceğini sanmam batarya konusunda bütün dünya şikayetçi.

@BomberMAn TR01 xda ya baktın mı ben telefonu alalı 9 ay oldu hiç rom root işine girmedim takipte etmedim açıkçası ilk defa bir telefonda stock romu bu kadar uzun süredir kullanıyorum herhalde :)

kadirzoom

Üye
Ithal olan telefonda turkiye romu kurulmazsa guncelleme gelmiyormu ?

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Ithal olan telefonda turkiye romu kurulmazsa guncelleme gelmiyormu ?

Hangi ülke romu kurulu ise o ülke adına güncelleme dağıtıma başlandığı zaman gelir

kadirzoom

Üye
Hangi ülke romu kurulu ise o ülke adına güncelleme dağıtıma başlandığı zaman gelir

Acemilik kotu sagol.
Peki hangi rom yuklu onu nasil anlariz

• Beğen
BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Çok birşey fark edeceğini sanmam batarya konusunda bütün dünya şikayetçi.

@BomberMAn TR01 xda ya baktın mı ben telefonu alalı 9 ay oldu hiç rom root işine girmedim takipte etmedim açıkçası ilk defa bir telefonda stock romu bu kadar uzun süredir kullanıyorum herhalde :)

Batarya için Greenify şiddetle öneriyorum.Herhangi bir ortaklığım çıkarım yoktur.

XDA başta olmak üzere araştırmadığım forum konu kalmadı. G4'e rom atabilmenin tek yolu Bootloader kilidini açmak.Bunun için de LG'nin sitesinden Developer bölümünden Device ID ve Device IMEI ile bir dosya almak gerekiyor.Benim IMEI farklı bir cihaza ait olduğu için ben bu dosyayı indiremiyorum. Dosya cihaza özel veriliyor. Bu işle uğraşan olduysa Device ID ile IMEI arasında bir bağlantı var mı bakabilir misiniz? LG Up ile Marshmallow yükleyebiliyorum sadece. Ama onda da root işini kernel dosyası ile yaptığımız için Bootloader kilidinin açık olması şart. Lollipopta buna gerek yok. Bilgisayarda Linux Mint ile root yapıp kullanabiliyorum. Yeni bir yöntem çıkana kadar yapacak başka bişey yok gibi görünüyor

• Beğen
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
@BomberMAn TR01 doğrudur valla hiç denemedim araştırmadım. Gerekte duymadım stock kullanmak istedim gayette stabil özellikle sıfır cihaz alıp birden hemen rom root işine girmedim. Söylediğine göre bootlader kilidi falan açmak gerekiyor yok imei almak ona ayıracak zamanımda yok tek sıkıntı şarj onada çözüm bulamadım. Greniffyi iyi biliyorum Note 3 te kullanmıştım hatta satın aldım işini iyi yaptığı aşikar fakat bildirimleri kısıtladığı için silmiştim :D Marshmallowda sözde doze modu var fakat hiç sevmedim. Lolipop kullanırken yatmadan önce bıraktığım şarj uyandığımda en fazla maximum %1 gidiyordu marshmallowdan sonra uyandığımda bakıyorum en az %4-5 arası gitmiş oluyor. Ayrıca lolipopta şarjı fulledikten sonra en az 20-25 ekran aldıktan sonra %99 seviyesine düşüyordu marshmallowda 3-5 dakka kullansam hemen %99 a düşüyor. G5 çıktı artık yavaş yavaş G5 romları gelir ondan sonra bakarız duruma göre stabil kaliteli bir rom çıkarsa deneriz rom root artık :D

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
@BomberMAn TR01 doğrudur valla hiç denemedim araştırmadım. Gerekte duymadım stock kullanmak istedim gayette stabil özellikle sıfır cihaz alıp birden hemen rom root işine girmedim. Söylediğine göre bootlader kilidi falan açmak gerekiyor yok imei almak ona ayıracak zamanımda yok tek sıkıntı şarj onada çözüm bulamadım. Greniffyi iyi biliyorum Note 3 te kullanmıştım hatta satın aldım işini iyi yaptığı aşikar fakat bildirimleri kısıtladığı için silmiştim :D Marshmallowda sözde doze modu var fakat hiç sevmedim. Lolipop kullanırken yatmadan önce bıraktığım şarj uyandığımda en fazla maximum %1 gidiyordu marshmallowdan sonra uyandığımda bakıyorum en az %4-5 arası gitmiş oluyor. Ayrıca lolipopta şarjı fulledikten sonra en az 20-25 ekran aldıktan sonra %99 seviyesine düşüyordu marshmallowda 3-5 dakka kullansam hemen %99 a düşüyor. G5 çıktı artık yavaş yavaş G5 romları gelir ondan sonra bakarız duruma göre stabil kaliteli bir rom çıkarsa deneriz rom root artık :D

Greenify ücretsiz sürümleri nette var boşuna para vermişsin.
Ben cihaza root yapmayınca kendimi bi eksik hissediyorum :D Rom kurmak için değil de root için araştırıyordum. Rom olarak bi CM13 var o da stabil değil daha. Zaten Lollipop ile Marshmallow arasındaki şarj farkından dolayı iki gün sonrasında hemen geri döndüm Lollipopa. Root yapınca Greenify sistem uygulamalarını da uyutabiliyor. Bildirim gelmesini istediğin uygulamaları uyutma zaten. Messenger Whatsapp vs kalsın diğerlerinin köküne kibrit suyu :D Özellikle de bazı oyunlar arkaplanda çok fazla batarya tüketimine sebep oluyor. Telefonda en çok şarj götüren oyun Candy Crash uygulama ise Facebook. Messenger açık kalsa yetiyor bana. İlla roota gerek yok Greenify kullanmak için. Rootsuz da kullanabilirsin. Marshmallow ile Lollipop arasında dağlar kadar bi fark yok zaten. Çok küçük görseld değişiklikler. Ben o kadar şey için iki üç saatlik batarya ömründen olamam :D

• Beğen

Üst Alt