★ Lg G2 Kullanıcıları Kulübü ★ 2.27 Ghz Snapdragon 800 ★

Sponsorlu Bağlantılar

McBoltt60

McBoltt60

Üye
Aynen öyle ama sonuçta kasıyor bu da telefondan dolayı değil kaşan oyunlar da ondan dolayı. 1 2 sene daha oyunların alayini kasmadan çalıştırır g2 ama real racing ne olur bilmem :D

Evet 1 2 sene rahat götürür.
Real racing oynamam zaten en son s3minide oynadım kasa kasa az bişey bi dahada yüklemedim.:d
Bana chess free yeter arada bir acemi olarak telefonu yeniyorum o kadar :D
Real racing yuklemyi düşünüyordum ki kasma var diye okdum g2 tel.. Bilince imkansız a varan bir is kasma vss
Enn iyisi mod seklinde hersey full iken oynamak tabi real racing de gmail istiyor kaydedecek artik
clash of clans gibi hesap kaydet mesi normal yükleyip bi yerlere geleyim bare .d

• Beğen
Tepkiler: dragonmhmt

maskedboy

maskedboy

Üye
Arkadaşlar iki gün boyunca kullandım telefonu 8 saat ekran süresi aldım dün gece. 7 aylık telefon. fu ll şebeke interneti ile geziyorum telefonda 8 saatin 7.30 saati internette gezinmedir başka bir şey için kullanmıyorum zaten telefonu belki 10-15 dakika telefon görüşmesi . Son zamanlar sarjim benimde kötü gidiyordu bazen 4 bazen 5 bazen 6 saat alıyordum en fazla. fakat bi kac şeyi düzelttikten sonra iyi gitmeyi başladı.

LG G2 şarj artık eskisi gibi gitmiyor diyenlere çözüm:

-telefonu daima kapalı sarj edin cok önemli, aldığımdan beri hep kapalı sarj ediyorum fakat gece 11de takar sabah 7 de alirdim. Böyle yapmayın 3 - 3.30 saat kapalı sarj edip öyle alın.

-Telefonu Çift mod yada wcdma da tutmayın GSMe alın sadece.

-Ekran parlaklığını %50 ye alıp otomatik yapın. (etki ediyor)

-Ayarlardan kullanmadığınız işinize yaramayan ne kadar uygulama varsa devre dışı bırakın.

- Ayarlar mobil veriden int. girmesini istemediğiniz uygulamaları engelleyin.

-Asla ve asla Du speed boster, clean master virüs programı, batarya programi vs. sakın yüklemeyin.
bunları yaparak 7 saat ekran süresi mi alıyorsun ayrıyetten parlaklığı neden %50 de otomatik parlaktıkta kullunıyorsun benim bildiğim otomatik parlaktıkta durmadan ışığı algılamaya çalıştığından daha pazla şarj yemiyor mu neyse dediklerinin çoğunu zaten yapıyorum ama kapalı şarj etmenin ne faydası var daha mı sağlıklı oluyor yinede bilgi için teşekkürler :yuru

Özellikle şebeke de çok fark ediyor GSM de kullanın mümkünse.

neden kapalı şarj ediyorsun daha mı sağlıklı ve otomatik parlaklık daha fazla şarj yemiyor mu ?

marist

marist

Üye
Arkadaşlar birkaç sorum var yanıtlarsanız memnun olurum.

1. Telefondaki lg backup ile alınan yedek ve lg pc suit ile alınan yedek arasında fark var mi?
2. Factory reset ile atılan format yada ayarlardaki fabrika ayarlarına dönünce telefonun pili zarar görür mü? Çünkü format öncesi %70 75 olan şarj format sonrası %100 olmuştu ve sanki çabuk gitti gibime geldi 2 saatlik ekran süresi aldim?
3. Lg suit yedekleme geri yuklerken telefon yeniden başlatılıyor bölümünde takılı kalıp "yedekle'nin kurtarma moduna geçişi başarısız " diye hata vermesinin sebebi nedir?

Buraxlive

Buraxlive

Üye
neden kapalı şarj ediyorsun daha mı sağlıklı ve otomatik parlaklık daha fazla şarj yemiyor mu ?

Kapalı sarj öneriyorum çünkü telefon açık sarj olurken android bilindiği üzere kendi programlarını çalıştırmaya devam ediyor bu uygulamalar telefona yük oluyor ve telefon sarj olurken aynı zamanda çok ufak ufak ta deşarj oluyor. Açık da sarj olabilir ama ben en iyi sekilde kullanmak istiyorum diyosan ben sana kapalı sarji öneririm.

McBoltt60

McBoltt60

Üye
Kapalı sarj öneriyorum çünkü telefon açık sarj olurken android bilindiği üzere kendi programlarını çalıştırmaya devam ediyor bu uygulamalar telefona yük oluyor ve telefon sarj olurken aynı zamanda çok ufak ufak ta deşarj oluyor. Açık da sarj olabilir ama ben en iyi sekilde kullanmak istiyorum diyosan ben sana kapalı sarji öneririm.
fazla zamanin varsa
kapali yapicak isen
kokten sarji bitir
yani
tel. sarj i bittiginde ac kapanacaktir zaten 3 4 defa yap boyle sarj ederken ! isareti cikacaktir...

Buraxlive

Buraxlive

Üye
fazla zamanin varsa
kapali yapicak isen
kokten sarji bitir
yani
tel. sarj i bittiginde ac kapanacaktir zaten 3 4 defa yap boyle sarj ederken ! isareti cikacaktir...

Tamamen bitirmeyi gerek yok %10 da kapatıyorum öyle sarj ediyorum bazende %5

marist

marist

Üye
Arkadaşlar birkaç sorum var yanıtlarsanız memnun olurum.

1. Telefondaki lg backup ile alınan yedek ve lg pc suit ile alınan yedek arasında fark var mi?
2. Factory reset ile atılan format yada ayarlardaki fabrika ayarlarına dönünce telefonun pili zarar görür mü? Çünkü format öncesi %70 75 olan şarj format sonrası %100 olmuştu ve sanki çabuk gitti gibime geldi 2 saatlik ekran süresi aldim?
3. Lg suit yedekleme geri yuklerken telefon yeniden başlatılıyor bölümünde takılı kalıp "yedekle'nin kurtarma moduna geçişi başarısız " diye hata vermesinin sebebi nedir?
Arkadaslar yok mu cevap verecek ?

saylhamiosun

Üye
Merhabalar sevgili dostlar;Yaşadığım bu kötü tecrübe doğrultusunda artık yoğurdu daha da üfleyerek yiyorum.Umuyorum ki sizlerin de bu tip tecrübeler yaşamaması adına farklı bir örnek teşkil eder.

Bir süre önce birazcık da keyf-e keder İphone 5C 16gb cihazımı sahibinden.com alışveriş sitesinde satmak veya takaslamak üzere yayınladım.

Geçtiğimiz günlerde 32GB LG G2 cihazını satmayı,alternatif olarak da İphone cihazları ile takas yapmayı düşünen birisinin ilanına denk geldim.

Bahsi geçen arkadaşa takas konusunda öneride bulundum.Kendisi direkt olarak,kendisini cihazım ile ilgili herhangi bir bilgilendirmeye bile tabii tutmadan takas teklifimi onayladı.

Fakat işin enteresan tarafı;Gerek yazışmalarımızda,gerekse takas esnasında,şahıs hiçbirşeye itiraz etmeden herşeyi onayladı.

Nacizane takas ve direkt alışveriş gibi konularda doğal olarak cihazın durumu ve içeriği hakkında karşılıklı bilgi alınması taraftarıyım.

Şahıs; Cihazı yeni aldığnı,Android işletim sisteminden sıkıldığını,Cihaz,Kulaklık ve Şarz envanterinin kendisinde olduğunu...
Fakat;Cihazın kutu ve faturasının memlekette olduğunu ve en kısa sürede bu eksikleri de tarafıma kargolayacağını beyan etti.

Ben de kendisine;''Teknoloji ve cihazlar benim şahsım açısından tamamen teferruat önemli olan insan olmak,keza ben adam olanın ayağına gider ve hakettiği toleransı gösteririm'' şeklinde nezaket odaklı inceden bir uyarıda bulundum.

Nihayetinde takas anı gelip çattı ve şahısla buluşarak gayet pozitif bir şekilde takası gerçekleştirdik.Takas esnasında zaman zaman nezaketen ''bakın cihaz bu ben söylediklerimin arkasındayım ve içinize sinmediyse yada sormak istediğiniz birşey var mı? gönlünüz olsun 1 hafta cihazı kullanın olası bir problemde bana geri dönüş yapabilirsiniz'' şeklinde şahısı yokladım.Fakat herzaman ki gibi,herşeyi onaylarcasına ''problem yok sana güveniyorum'' yanıtını vermekle yetindi.

Netice itibariyle ''alan razı veren razı' modundayız şimdilik :)) Tabii takas esnasında ''ayyy yanıma para da almamışım'' bahanesiyle 12tl kahve parasını şahsıma kilitlemeyi de ihmal etmedi :)))

Takas esnasında şahıs kendi rehberini güvence altına alıp yedeklemeyi tercih ederken,benim ''durun telefonu sıfırlamadan rehberimi yedekleyeyim'' teklifimi hiç umursamadı bile :))

Telefonları ziyadesiyle takasladık ve evlerimize döndük.

İşler şuan itibariyle sarpa sarmaya başlıyor arkadaşlar;Şahıs facebook arkadaşlık listesine beni ekleyemeyeceği halde(çünkü profilim gizli ve aramalarda dahi görünmüyorum) bir de baktım arkadaşlık isteği göndermiş.ŞOKKK 1

İnternet yazışmalarımızda sık sık cihaz konusunda şahsı yokladığımda ''sorun yok,sana güveniyorum,hallettim'' tarzında cevaplar aldım.

Onun açısından bir problem olmadığı kanaatine vardım fakat kendi adıma birkaç sorunu dipnot olarak kenara not aldım.

1. Şahsın cihaz ile birlikte verdiği kulaklık LG kulaklığı değildi ve bozuk çıktı.
2. Şahıs cihazı sıfırladı ve rehberim buhar oldu.
3. Takasladığım cihaz atıplı ve eksik bir mal gibi elimde durmaktaydı,çünkü kutu/garanti belgesi ve kulaklık gibi aksesuarları eksikti.

29 Aralık Cumartesi(28 Aralık da memleketinde olacaktı ve pazartesi itibariyle cihazın eksiklerini tarafıma kargolayacaktı) akşamı şahıstan bana bir telefon geldi.

Kendisi;Cihaza alışamadığını,cihazını geri istediğini ve benim 1 haftalık bir opsiyon bıraktığımı ve sözümü yemememi söyledi.

Ben de bunun üzerine kendisine şu yanıtı verdim.

''Merhabalar;
Takası yaparken size gösterdiğim anlayışın farkındayım.
Fakat dikkat ettiyseniz size cihazı eksiksiz teslim ettim,ve sizin de cihazınızın eksik kısımlarını bana en yakın zamanda(ki o en yakın gün pazartesi günüydü) gönderebilmeniz adına gereken toleransı sağladım.
Fakat sanırım bu kötü tecrübeyi yaşamalıymışım ki iki büyük kaybım oluştu.

1. Bir daha kolay kolay ulaşamayacağım insanların numaraları,malesef ki sayenizde rehberimden silindi.
2. Kutusuz,garanti belgesiz ve kulaklıksız bir cihaz sahibi oldum.
Not: Sim kart uyumsuzluğundan bahsetmiyorum bile,ki mecburen yeni simkart çıkarttırdım. Dolayısıyla bu yaşadığım durum,gösterdiğim toleranslar konusunda tekrar düşünmeme sebep oldu ve net söylüyorum ki; SOĞUDUM ve RADİKAL davranmak zorundayım.

Daha fazla problem yaşamamak ve bu diyaloğu bu konu hakkında uzatmamak adına...
Keza siz benim yerimde olsaydınız şuan ve kendinizi benim yerime koyarak biraz düşünürdünüz;
CİHAZI GERİ İADE EDİP ETMEMEK KONUSUNDA,ki siz de etmezdiniz.

Size muhattablığımız boyunca ve takas esnasında gereken toleransı gösterdim ve üzerine basarak da sordum ''CİHAZ BU İSTİYOR MUSUNUZ?'' şeklinde ve vazgeçebilirdiniz.

Ama siz her defasında;
''Sorun yok,tamam,kullanabilirim'' tarzında cevap verdiniz.
Yani siz tercih hakkınızı kendi rızanız ile kullandınız,ben de kendi rızam ile...

İki tarafında bu kötü tecrübeden ders alması lazım;
Siz artık kararlarınızda net olacaksınız (sık sık farklı cihazlar denemekten vazgeçmek ve adapte olamayacağınız cihazlar kullanmamak konusunda) ben de yoğurdu üfleyerek yiyeceğim.
Keşke bunları söylüyor olmasaydım,keşke bunları konuşuyor olmasaydık,ama ilahi adalet işte...

Açıkçası ''herşeyde bir hayır var'' derler ya herşeyde demekki bir hayır yokmuş;
Sizin memlekete gidişiniz,kutu-garanti belgesi ve kulaklığın memlekette kalması,bana problemli başka kulaklık vermeniz ve beni uyarmamanız,eksiklerin bana ulaşmaması v.s aslında sizin vazgeçeceğinize işaretmiş.

Tabir-i caizse siz zaten hazırlıklıymışsın da bende ilanımdaki güzel ifade tarzım,takas esnasındaki samimiyetim sayesinde ve tolerans göstererek işinizi kolaylaştırmışım sanki,neresinden bakarsanız bakın durum böyle görünüyor malesef.

Ama keşke en başından RED etseydiniz,o akşam vazgeçseydiniz ve keşke yukarıda bahsettiğim kayıp/lar yaşanmadan vazgeçseydiniz.

Sonuç olarak;En azından şu dakikadan itibaren herşeyin hayırlısı olsun.
Cihazınıza alışmanız ve güle güle kullanmanız dileğiyle,iade talebini kabul etmeyeceğimi de belirtmek isterim. Çünkü bunca problemimin üstüne(ki malesef ki bu durum bile problem olarak bana geri döndü) açıkçası incir çekirdeğini doldurmayacak bir durum ekleyip,ne stress kaldırabilirim ne de ev ile tekrar papaz olabilirim.OLAMAM üzgünüm.

Dilerseniz ve isterseniz cihazınızın kutu,garanti belgesi ve kulaklığını gönderebilirsiniz,en azından azıcık da olsa telafi etmiş olursunuz.
Çünkü eksiksiz teslim aldıysanız eksiksiz teslim etmek kafii gelir.
Göndermesseniz de canınız sağolsun,bir işinize yaramazlar en fazla hatıra olarak saklarsınız.Teşekkürler Hoşçakalın!!!''

Netice itibariyle geldiğimiz nokta şu;Şahıd eğer cihazını göndermezsem,cihazının faturası ile savcılığa gidip beni şikayet edeceğini ve cihazını o şekilde alacağını,benim de zor durumda kalacağımı belirtiyor.

Kimbilir belki de savcılık tehdidiyle göz korkutup benim cihazı ona göndermemi ve iki cihazında üzerine yatmayı planlıyor kimbilir?

Savcılık prosedür gereği şahsın şikayetini almak zorunda,fakat bu tip abes bir durumu ne kadar dikkate alırlar bilemem.Keza beni savcılığa getirtebilmesi için birazcık da işi gayri ciddiye bindip yalan beyanda bulunması gerekiyor.

Telefonumu çaldı gibi...

Ki bu tezi çürütebilecek her türlü kayıt ve done elimde mevcut olup,yalan beyan verdiği ispatlanacağı gibi tazminat davası açma hakkımda doğacak.

Şimdi gelelim sorularımıza;

1. Bu kişi durumu savcılık boyutuna getireiblir mi,süreç nasıl işler ve sonuç ne olur?
2. Rehberimin şahıs tarafından silinmesi,tarafıma ayıplı eksik ürün teslim edilmesi (Neticede mağdur olan benim,ama sırf alışamadığı mazeretiyle cihazını geri isteyen de kendisi) durumu sözkonusu bu hususlar sürece nasıl etki eder?Keza şahıslar arası iade konusunda iki tarafında bariz elle tutulur negatif sebepleri ve rızası olmalı,bu kıstaslar gerçekleşmediği müddetçe pek mümkün değil gibi görünüyor.
3. Savcılık,mahkeme gibi noktalara gelirsek eğer veya direkt olarak ben bu şahıstan cihazın eksiklerini nasıl temin edebilirim?

Konu ile ilgili fikir ve tespitlerinizi paylaşmanız dileğiyle.Teşekkürler...

An itibariyle şahıstan gelen cevap;
''sabah savcı beye faturayı ve adresini bildirdim.''

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: noss_bar
srdrrr

srdrrr

Üye
Merhaba. LG G2 sahibiyim. wifi ye bağlanmak istediğimde şöyle bir uyarı alıyorum ve bağlanamıyor.
"zayıf internet bağlantısı engellendi." Bu sorunu nasıl aşabilirim.

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Merhaba. LG G2 sahibiyim. wifi ye bağlanmak istediğimde şöyle bir uyarı alıyorum ve bağlanamıyor.
"zayıf internet bağlantısı engellendi." Bu sorunu nasıl aşabilirim.

Bildirim çubuğundaki wifi açma kapamaya uzun bas
Açılan pencerede navigasyon tuşlarından olan ayarlara tikla oradan gelişmiş ayarlara gir
Ordan resimde paylaştığım resimdeki yer işaretliyse kaldır
İnş düzelir.

• Beğen
Tepkiler: srdrrr

gentlemans_27

Üye
Arkadaslar merhaba nette aradim fakat bulamadim.cihazin ustunde kızılötesinin yaninda kucuk bi delik daha var ne ise yaradigini bilen var mi.reset tusu falan mi

srdrrr

srdrrr

Üye

Bildirim çubuğundaki wifi açma kapamaya uzun bas
Açılan pencerede navigasyon tuşlarından olan ayarlara tikla oradan gelişmiş ayarlara gir
Ordan resimde paylaştığım resimdeki yer işaretliyse kaldır
İnş düzelir.

Denedim sorun çözüldü.Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: dragonmhmt
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Merhabalar sevgili dostlar;Yaşadığım bu kötü tecrübe doğrultusunda artık yoğurdu daha da üfleyerek yiyorum.Umuyorum ki sizlerin de bu tip tecrübeler yaşamaması adına farklı bir örnek teşkil eder.

Bir süre önce birazcık da keyf-e keder İphone 5C 16gb cihazımı sahibinden.com alışveriş sitesinde satmak veya takaslamak üzere yayınladım.

Geçtiğimiz günlerde 32GB LG G2 cihazını satmayı,alternatif olarak da İphone cihazları ile takas yapmayı düşünen birisinin ilanına denk geldim.

Bahsi geçen arkadaşa takas konusunda öneride bulundum.Kendisi direkt olarak,kendisini cihazım ile ilgili herhangi bir bilgilendirmeye bile tabii tutmadan takas teklifimi onayladı.

Fakat işin enteresan tarafı;Gerek yazışmalarımızda,gerekse takas esnasında,şahıs hiçbirşeye itiraz etmeden herşeyi onayladı.

Nacizane takas ve direkt alışveriş gibi konularda doğal olarak cihazın durumu ve içeriği hakkında karşılıklı bilgi alınması taraftarıyım.

Şahıs; Cihazı yeni aldığnı,Android işletim sisteminden sıkıldığını,Cihaz,Kulaklık ve Şarz envanterinin kendisinde olduğunu...
Fakat;Cihazın kutu ve faturasının memlekette olduğunu ve en kısa sürede bu eksikleri de tarafıma kargolayacağını beyan etti.

Ben de kendisine;''Teknoloji ve cihazlar benim şahsım açısından tamamen teferruat önemli olan insan olmak,keza ben adam olanın ayağına gider ve hakettiği toleransı gösteririm'' şeklinde nezaket odaklı inceden bir uyarıda bulundum.

Nihayetinde takas anı gelip çattı ve şahısla buluşarak gayet pozitif bir şekilde takası gerçekleştirdik.Takas esnasında zaman zaman nezaketen ''bakın cihaz bu ben söylediklerimin arkasındayım ve içinize sinmediyse yada sormak istediğiniz birşey var mı? gönlünüz olsun 1 hafta cihazı kullanın olası bir problemde bana geri dönüş yapabilirsiniz'' şeklinde şahısı yokladım.Fakat herzaman ki gibi,herşeyi onaylarcasına ''problem yok sana güveniyorum'' yanıtını vermekle yetindi.

Netice itibariyle ''alan razı veren razı' modundayız şimdilik :)) Tabii takas esnasında ''ayyy yanıma para da almamışım'' bahanesiyle 12tl kahve parasını şahsıma kilitlemeyi de ihmal etmedi :)))

Takas esnasında şahıs kendi rehberini güvence altına alıp yedeklemeyi tercih ederken,benim ''durun telefonu sıfırlamadan rehberimi yedekleyeyim'' teklifimi hiç umursamadı bile :))

Telefonları ziyadesiyle takasladık ve evlerimize döndük.

İşler şuan itibariyle sarpa sarmaya başlıyor arkadaşlar;Şahıs facebook arkadaşlık listesine beni ekleyemeyeceği halde(çünkü profilim gizli ve aramalarda dahi görünmüyorum) bir de baktım arkadaşlık isteği göndermiş.ŞOKKK 1

İnternet yazışmalarımızda sık sık cihaz konusunda şahsı yokladığımda ''sorun yok,sana güveniyorum,hallettim'' tarzında cevaplar aldım.

Onun açısından bir problem olmadığı kanaatine vardım fakat kendi adıma birkaç sorunu dipnot olarak kenara not aldım.

1. Şahsın cihaz ile birlikte verdiği kulaklık LG kulaklığı değildi ve bozuk çıktı.
2. Şahıs cihazı sıfırladı ve rehberim buhar oldu.
3. Takasladığım cihaz atıplı ve eksik bir mal gibi elimde durmaktaydı,çünkü kutu/garanti belgesi ve kulaklık gibi aksesuarları eksikti.

29 Aralık Cumartesi(28 Aralık da memleketinde olacaktı ve pazartesi itibariyle cihazın eksiklerini tarafıma kargolayacaktı) akşamı şahıstan bana bir telefon geldi.

Kendisi;Cihaza alışamadığını,cihazını geri istediğini ve benim 1 haftalık bir opsiyon bıraktığımı ve sözümü yemememi söyledi.

Ben de bunun üzerine kendisine şu yanıtı verdim.

''Merhabalar;
Takası yaparken size gösterdiğim anlayışın farkındayım.
Fakat dikkat ettiyseniz size cihazı eksiksiz teslim ettim,ve sizin de cihazınızın eksik kısımlarını bana en yakın zamanda(ki o en yakın gün pazartesi günüydü) gönderebilmeniz adına gereken toleransı sağladım.
Fakat sanırım bu kötü tecrübeyi yaşamalıymışım ki iki büyük kaybım oluştu.

1. Bir daha kolay kolay ulaşamayacağım insanların numaraları,malesef ki sayenizde rehberimden silindi.
2. Kutusuz,garanti belgesiz ve kulaklıksız bir cihaz sahibi oldum.
Not: Sim kart uyumsuzluğundan bahsetmiyorum bile,ki mecburen yeni simkart çıkarttırdım. Dolayısıyla bu yaşadığım durum,gösterdiğim toleranslar konusunda tekrar düşünmeme sebep oldu ve net söylüyorum ki; SOĞUDUM ve RADİKAL davranmak zorundayım.

Daha fazla problem yaşamamak ve bu diyaloğu bu konu hakkında uzatmamak adına...
Keza siz benim yerimde olsaydınız şuan ve kendinizi benim yerime koyarak biraz düşünürdünüz;
CİHAZI GERİ İADE EDİP ETMEMEK KONUSUNDA,ki siz de etmezdiniz.

Size muhattablığımız boyunca ve takas esnasında gereken toleransı gösterdim ve üzerine basarak da sordum ''CİHAZ BU İSTİYOR MUSUNUZ?'' şeklinde ve vazgeçebilirdiniz.

Ama siz her defasında;
''Sorun yok,tamam,kullanabilirim'' tarzında cevap verdiniz.
Yani siz tercih hakkınızı kendi rızanız ile kullandınız,ben de kendi rızam ile...

İki tarafında bu kötü tecrübeden ders alması lazım;
Siz artık kararlarınızda net olacaksınız (sık sık farklı cihazlar denemekten vazgeçmek ve adapte olamayacağınız cihazlar kullanmamak konusunda) ben de yoğurdu üfleyerek yiyeceğim.
Keşke bunları söylüyor olmasaydım,keşke bunları konuşuyor olmasaydık,ama ilahi adalet işte...

Açıkçası ''herşeyde bir hayır var'' derler ya herşeyde demekki bir hayır yokmuş;
Sizin memlekete gidişiniz,kutu-garanti belgesi ve kulaklığın memlekette kalması,bana problemli başka kulaklık vermeniz ve beni uyarmamanız,eksiklerin bana ulaşmaması v.s aslında sizin vazgeçeceğinize işaretmiş.

Tabir-i caizse siz zaten hazırlıklıymışsın da bende ilanımdaki güzel ifade tarzım,takas esnasındaki samimiyetim sayesinde ve tolerans göstererek işinizi kolaylaştırmışım sanki,neresinden bakarsanız bakın durum böyle görünüyor malesef.

Ama keşke en başından RED etseydiniz,o akşam vazgeçseydiniz ve keşke yukarıda bahsettiğim kayıp/lar yaşanmadan vazgeçseydiniz.

Sonuç olarak;En azından şu dakikadan itibaren herşeyin hayırlısı olsun.
Cihazınıza alışmanız ve güle güle kullanmanız dileğiyle,iade talebini kabul etmeyeceğimi de belirtmek isterim. Çünkü bunca problemimin üstüne(ki malesef ki bu durum bile problem olarak bana geri döndü) açıkçası incir çekirdeğini doldurmayacak bir durum ekleyip,ne stress kaldırabilirim ne de ev ile tekrar papaz olabilirim.OLAMAM üzgünüm.

Dilerseniz ve isterseniz cihazınızın kutu,garanti belgesi ve kulaklığını gönderebilirsiniz,en azından azıcık da olsa telafi etmiş olursunuz.
Çünkü eksiksiz teslim aldıysanız eksiksiz teslim etmek kafii gelir.
Göndermesseniz de canınız sağolsun,bir işinize yaramazlar en fazla hatıra olarak saklarsınız.Teşekkürler Hoşçakalın!!!''

Netice itibariyle geldiğimiz nokta şu;Şahıd eğer cihazını göndermezsem,cihazının faturası ile savcılığa gidip beni şikayet edeceğini ve cihazını o şekilde alacağını,benim de zor durumda kalacağımı belirtiyor.

Kimbilir belki de savcılık tehdidiyle göz korkutup benim cihazı ona göndermemi ve iki cihazında üzerine yatmayı planlıyor kimbilir?

Savcılık prosedür gereği şahsın şikayetini almak zorunda,fakat bu tip abes bir durumu ne kadar dikkate alırlar bilemem.Keza beni savcılığa getirtebilmesi için birazcık da işi gayri ciddiye bindip yalan beyanda bulunması gerekiyor.

Telefonumu çaldı gibi...

Ki bu tezi çürütebilecek her türlü kayıt ve done elimde mevcut olup,yalan beyan verdiği ispatlanacağı gibi tazminat davası açma hakkımda doğacak.

Şimdi gelelim sorularımıza;

1. Bu kişi durumu savcılık boyutuna getireiblir mi,süreç nasıl işler ve sonuç ne olur?
2. Rehberimin şahıs tarafından silinmesi,tarafıma ayıplı eksik ürün teslim edilmesi (Neticede mağdur olan benim,ama sırf alışamadığı mazeretiyle cihazını geri isteyen de kendisi) durumu sözkonusu bu hususlar sürece nasıl etki eder?Keza şahıslar arası iade konusunda iki tarafında bariz elle tutulur negatif sebepleri ve rızası olmalı,bu kıstaslar gerçekleşmediği müddetçe pek mümkün değil gibi görünüyor.
3. Savcılık,mahkeme gibi noktalara gelirsek eğer veya direkt olarak ben bu şahıstan cihazın eksiklerini nasıl temin edebilirim?

Konu ile ilgili fikir ve tespitlerinizi paylaşmanız dileğiyle.Teşekkürler...

An itibariyle şahıstan gelen cevap;
''sabah savcı beye faturayı ve adresini bildirdim.''

Başına gelenlerden dolayı geçmiş olsun mesajını baştan aşağı okudum. Ben bu sitede yıllarca yöneticilik yaptım ve hala yapmaktayım ne seni tanırım nede takas ettiğin kişiyi yazından yola çıkarak ve emin ol tamamen tarafsız yorum yapmak istedim.

iki cihazın ikinci el değerleri eşit mi bilmiyorum anlaşmanız tam olarak nasıl belli değil her neyse hadi fifti fifti yapmışsınız alan razı veren razı ise veya varsayarak takas yapmışsınız aranızda yaşanan olay tamamen sözel resmi bir satış sözleşmeniz yok veya takas esnasında şahitleriniz var mıydı anladığım kadarıyla yok o yüzden iş kanun önüne geldiğinde ne yazık ki sözler laflar ve gerek ahlak kuralları gerekse din kuralları geçerli olmuyor. tamamen hukuk kuralları geçerli karşı tarafın takastan vazgeçmesi senin adına belki haksızlık veya olumsuz bir durum gibi gelebilir ama kanun böyle demiyor malesef satılan malın iadesi konularını biliyorsun gerçi bu resmi bir satış değil ama bilemiyorum sen kendin de sözel de olsa 1 haftalık bir süre tanımışsın herneyse genede idade etmek zorunda değilsin dedik ya din ve ahlak kuralları yok onunda bu konu hakkında bir hukuki talebi olamayabilir bunu da bilemiyorum

Senin en büyük hatan cihazın özellikle de faturasını ve diğer aksesuarlarının eksik olduğunu bildiğin gördüğün halde takası gerçekleştirmiş olman bu senin en ama en büyük hatan sırf bu yüzden haklı olsan da veya olduğunu düşünsen de haksız durumdasın sen kendi cihazının faturasını veriyorsun ama aldığın cihazın faturasını almıyorsun ve kendinde söylemişsin karşı taraf ya cihazım çalındı diye şikayeti yaparsa yapabilir ve yapmış diyorsun tekrar söylüyorum ahlaki ve dini yönden tabiki de yalnış haram iftira yalan da şikayet bulunmuş olabilir ama hukuk önünde ben çalmadım mı diyeceksin yalnış anlama ama tüm hırsızlar aynı şeyi söylüyor ben çalmadım polis abi savcı amca çalmadıysan nerde faturan? ne diyeceksin savcıya anlatta anlat dinleyen olursa tabi adamın elinde fatura var bu konuda ne yapacaksın bende bilmiyorum

sen rehberinin silindiğinden şikayetçisin bu konuda tamamen haksızsın cihaz takas etmeye gidiyorsun sen rehberini neden önceden yedeklemiyorsun ve silmiyorsun karşı taraf rehberini yedeklerken sen ne yaptın kahvemi içtin bu rehber olayında kesinlikle haksızsın hatta karşı tarafın rehberini silmesine bile sevinmelisin sildiyse tabi yani hırlısı var hırsızı var sapığı var o rehberdeki kişilerin numaralarına neler yapabilir sen düşün alıp nette paylaşşa nerden bileceksin sen cihazı hiç tanımadığın birine rehberini temizlemeden neden veriyorsun on dakikalık muhabetle nasıl bir güven duyarsın bu rehber kaybı kesinlikle senin hatan

gelelim diğer konuya 1 hafta içinde iade etme sözü vermişsin karşı taraf bunu kullanmak istiyor sense hala kulaklık ve faturadan bahsediyorsun iade etmemek istiyorsun neden kaybının telafisini istiyorsun kaybın ne rehber eksik aksesuar ve 12 tl kahve parası mı? Üzgünüm ama rehber senin hatan cihazı eksik alman senin hatan 10 dklık insana güvenmek senin hatan ve 12 tl kahve parasınıda ödemek zorunda değildin

yani iş hukuka düşerse ki verebilir vermeyebilir belki verdi belki blöf yapıyor belki yapmıyor bilemiyorum muhatap olan sendin

Kısacası ben olsam belli artık bu işten hayır gelmeyecek takas yaptığım kişi ile tekrar buluşlurum al cihazını kardeşim ver cihazımı faturamı kardeşim tamam mı tamam çeker giderim konuyu kapatırım sen hakkını ister helal et ister etme bu senin bileceğin iş benim gözüm de bakış açımda durum bu tespitim bu

saylhamiosun

Üye
Arkadaşlar işler malesef ki sarpa sarmaya başladı.
Galiba hakikatten bu durumu pişmiş tavuk dahi yaşayamaz.Ama burası türkiye öyle değil mi?
Şahısın bana resimlerini gönderdiği kutu cihazın kutusu yanında da teknoeksper garanti kartı mevcut,fakat teknoeksperde sorguladığımızda cihaz o şirkette görünmüyor.Şahıs garip garip yanıtlarla karşılık vermeye başladı.
Şahısa bu cihaz teknoeksperde görünmüyor dediğimde önce ''aaa nasıl olur imkansız çok şaşırdım'' derken,devamında ''şimdi arkadaşı aradım evet garantisizmiş,zaten bende uygun fiyata sıfır ama garantisiz faturasız almıştım.Gel sen yanma getireyim cihazını ver cihazımı'' demeye başladı.

Şimdide diyor ki; ''arkadaş garantisiz olduğunu söylemişti şimdi hatırladım'' demeye başladı.

Ama ben ilk etapta garantisini sorgulamadan garantisini,kutusunu ve eksiklerini yolla dediğimde hiç renk vermedi.Nezaman ki zorladım ve garanti sorguladım işin ve kişinin rengi ortaya çıkmaya başladı. (

Son kez imei sorgulayacağım ve lg stoklarından kontrol ettireceğim ve sonuç problemli ise geri iade edeceğim.Fakat kendi cihazımı acaba eskisi gibi geri alabilecek miyim?

Merak ettiğim sadece şu;İMEİ sorgulamasından nasıl bir sonuç çıkarsa problemdir,nasıl bir sonuç çıkarsa problem değildir.Problem çıkmazsa eğer;fatura v.s yok elimde ben bu cihazın garantisinden nasıl yararlanacağım?
Elemanla konuşuyorum da;Yazdıklarına bakıyorum o kadar rahat ki,sürekli bu işi yaparmışcasına relax...Hakaret ediyorum ''biz dostuz sana kıyamam'' diyor.

''ver cihazı yanma'' diyor ve ben başkasına kakalayacaktın o yanacaktı degil mi diyorum; ''evet ama sende onlarda yanmasın'' diyor bana..Şaşırdım kaldım.

Zorlamasam garanti olayını söylemeyecektin degil mi diyorum ''evet'' diyor.

Yani dostunu düdükleyecektin öyle mi diyorum; ''evet'' diyor.

Alışmışsınız harbi salakları kandırmaya diyorum;Pispis sırıtıyor ya eleman

Bir de pişmiş pişmiş dalga geçiyor benimle; ''sen çok dürüst bir insansın sana gıptayla bakıyorum.sana yapmamam gerektiğini anladım'' diyor ya

Yarabbim deliricem üstelik bu herif pazar günü benim yaşadıgım semte gelecek öldürmem lazım herhalde bunu
Buarada cihazı sorgulattım ithalat yoluyla kaydedilen imei görünüyor.

The SLayeR

The SLayeR

Üye
Arkadaşlar işler malesef ki sarpa sarmaya başladı.
Galiba hakikatten bu durumu pişmiş tavuk dahi yaşayamaz.Ama burası türkiye öyle değil mi?
Şahısın bana resimlerini gönderdiği kutu cihazın kutusu yanında da teknoeksper garanti kartı mevcut,fakat teknoeksperde sorguladığımızda cihaz o şirkette görünmüyor.Şahıs garip garip yanıtlarla karşılık vermeye başladı.
Şahısa bu cihaz teknoeksperde görünmüyor dediğimde önce ''aaa nasıl olur imkansız çok şaşırdım'' derken,devamında ''şimdi arkadaşı aradım evet garantisizmiş,zaten bende uygun fiyata sıfır ama garantisiz faturasız almıştım.Gel sen yanma getireyim cihazını ver cihazımı'' demeye başladı.

Şimdide diyor ki; ''arkadaş garantisiz olduğunu söylemişti şimdi hatırladım'' demeye başladı.

Ama ben ilk etapta garantisini sorgulamadan garantisini,kutusunu ve eksiklerini yolla dediğimde hiç renk vermedi.Nezaman ki zorladım ve garanti sorguladım işin ve kişinin rengi ortaya çıkmaya başladı. (

Son kez imei sorgulayacağım ve lg stoklarından kontrol ettireceğim ve sonuç problemli ise geri iade edeceğim.Fakat kendi cihazımı acaba eskisi gibi geri alabilecek miyim?

Merak ettiğim sadece şu;İMEİ sorgulamasından nasıl bir sonuç çıkarsa problemdir,nasıl bir sonuç çıkarsa problem değildir.Problem çıkmazsa eğer;fatura v.s yok elimde ben bu cihazın garantisinden nasıl yararlanacağım?
Elemanla konuşuyorum da;Yazdıklarına bakıyorum o kadar rahat ki,sürekli bu işi yaparmışcasına relax...Hakaret ediyorum ''biz dostuz sana kıyamam'' diyor.

''ver cihazı yanma'' diyor ve ben başkasına kakalayacaktın o yanacaktı degil mi diyorum; ''evet ama sende onlarda yanmasın'' diyor bana..Şaşırdım kaldım.

Zorlamasam garanti olayını söylemeyecektin degil mi diyorum ''evet'' diyor.

Yani dostunu düdükleyecektin öyle mi diyorum; ''evet'' diyor.

Alışmışsınız harbi salakları kandırmaya diyorum;Pispis sırıtıyor ya eleman

Bir de pişmiş pişmiş dalga geçiyor benimle; ''sen çok dürüst bir insansın sana gıptayla bakıyorum.sana yapmamam gerektiğini anladım'' diyor ya

Yarabbim deliricem üstelik bu herif pazar günü benim yaşadıgım semte gelecek öldürmem lazım herhalde bunu
Buarada cihazı sorgulattım ithalat yoluyla kaydedilen imei görünüyor.
Geçmiş olsun sakin ol..

saylhamiosun

Üye
Sakinim ne önerirsin The Slayer;eleman pazar günü benim semtime gelecek.
Cihazı ver cihazı al,ben aldıgım adama geri vericem,cihaz problemli ve garantisi yok'' diyor.

Bende; madem sorunlu ve garantisi yok neden aldın,bunu bile bile almışsın ve bana kakalamaya kalktın?'' dedim. ''eşeklik ettim düzeltmeye çalışıyorum sen de yanma'' diyor.

Cihazın kutusunu ve garanti kagıdını yollayacaktı,şimdide tutturmuş ''ver cihazı al cihazını geri vericem'' diyor.

Amaa işin ilginci cihazda sorun yok,cihazda sorun varsa aldıgı adam neden tekrar geri alsın?Kafamda deli sorular?

Ne yapayım alayım mı cihazımı geri,ama sorun olmadıgına nasıl emin olacagım?

The SLayeR

The SLayeR

Üye
Valla bilemiyorum kardeşim bir an önce o üçkagtcıdn kurtlmya bak

saylhamiosun

Üye
Canım kardeşim The Slayer sen olsaydın eleman geldiğinde ne yapardın?Bir yandan cihaz tertemiz problemsiz,diğer yandan benim garantili iphone 5c cihazım,öte yandan gözlerim bozuk küçük yazıları okuyamıyorum.LG ile rahat ediyorum.Yeni kılıf bile ısmarladım cihaza off be offfff

Peki cihazın lg garantili mi yoksa paralel mi oldugunu nasıl anlayacağız?

Sorguladım şöyle çıkıyor;
IMEI NUMARASI KAYITLI
İthalat yoluyla kaydedilen IMEI
Üretici: LG Electronics Inc. Pazar Adı: LG G2 Model Bilgileri: LG LG-D802 (TR ibaresi yok)
Ürünün garantisi konusundaki araştırmalarım sonucunda aşağıdaki resimde görebileceğiniz sonuca ulaştım arkadaşlar...

ERHAN58

ERHAN58

Üye
arkadaşlar g2 de bu arkadaki tuş ve kamera çevresinde ki çelik görünüm neyin nesidir ?

saylhamiosun

Üye
Karşı tarafın yaptığı bu kadar yanlış hareket ve yalan dolandan sonra(tabii bende dersimi almış bulunmaktayım.Şöyle bir karar aldım durumu adaletli hale getirmek için;

Eleman pazar günü gelecek,cihazın kutusunu garanti kağıdını alacağım + ona verdiğim kulaklığıda alacağım.Konu kapanmış olacak...Bu ona ders olsun.

Çünkü bu kadar pişmişlik,afedersin döneklik,yalan dolan fazla....

Benim sinirlendiğim nokta bu aslında işte;NETLİK YOK anladın mı?Ben zaten takas esnasında tüm opsiyonları kendisine sunmuşum,onunda kalkıp bana şunu demesi gerek;''ya kardeşim bir yola girdik ben kabul ettim ama cihazın aslında durumu bu'' gibi...

Ama ben bu kadar net ve hassas davranırken o kalkıp alavare dalavare işlerine girerse işler değişir.Ne opsiyon kalır ne prosedür!!

Cihazın garantisi yok demesi,tamam kutuyu gönderiyorum diyerek devamında 90 derece dönmesi yan yattı çamura battı v.s hepsi beni caydırıp cihazı alabilmek için.Çünkü değiştirdiğine pişman.Sorun alışamaması v.s değil kesinlikle

Neticede iki tarafın rızası ile gerçekleşmiş bir konu eşitliğin bir şekilde sağlanıp konunun kapanması gerek değil mi?

Nihayetinde ne anladık bu işten;HERZAMAN Kİ GİBİ KİMSEYE GÜVENMEYECEK VE GÜVENECEОİMİZ İNSANLARI ÇOK İYİ SEÇECEОİZ.

Üst Alt