LAZ CAMİSİ ( üstün laz mühendisliği)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Salihyet

Salihyet

Üye
Biliyordum bunu :) Çok geçerli..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
40 yıl düşünsem böyle birşey aklıma glemezdi yaw :ehe

Odysseus

Odysseus

Üye
Konu daha önce verildi ancak verilen konuda sadece en üstteki resim vardı. Bu yüzden konu açık kalsın. Teşekkürler Enes. :kop:

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim ... o kadar da aradım sitede bulamadım yaw

Namizake

Namizake

Üye
süper komik valla

Bora

Bora

Üye
Verilmişti ama bunda daha fazla resim var. Süper:D

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
verildiğini görmedim

e_r_EN

e_r_EN

Üye
Edinilen bilgiye göre, Fatih Sultan Mehmet, Rum Pontus İmparatorluğu'nu Osmanlı topraklarına kattıktan sonra ziyaret için geldiği Trabzon'da arkadaşı olan Kadir Ağa'yı sorar. Kadir Ağa'nın yaylada düşmanla savaşırken şehit düştüğünü öğrenen Fatih Sultan Mehmet bir Cuma günü Kadir Ağa'nın mezarını ziyaret eder ve mezarın bulunduğu yerde beraberindekilerle Cuma Namazı kılar. Bu tarihten sonra yurdun her tarafından binlerce vatandaş, her Temmuz ayının üçüncü Cuma günü Kadırga Yaylası'na Cuma Namazı kılmak için akın ediyor. Kadir Ağa'dan adını alan Kadırga Yaylası'nda, 2 minareli yapılan açık camide, vatandaşlar çimenler içinde Cuma Namazı kılıyor..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ilginç miş ama iyi bir gelenek haline gelmiş

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Edinilen bilgiye göre, Fatih Sultan Mehmet, Rum Pontus İmparatorluğu'nu Osmanlı topraklarına kattıktan sonra ziyaret için geldiği Trabzon'da arkadaşı olan Kadir Ağa'yı sorar. Kadir Ağa'nın yaylada düşmanla savaşırken şehit düştüğünü öğrenen Fatih Sultan Mehmet bir Cuma günü Kadir Ağa'nın mezarını ziyaret eder ve mezarın bulunduğu yerde beraberindekilerle Cuma Namazı kılar. Bu tarihten sonra yurdun her tarafından binlerce vatandaş, her Temmuz ayının üçüncü Cuma günü Kadırga Yaylası'na Cuma Namazı kılmak için akın ediyor. Kadir Ağa'dan adını alan Kadırga Yaylası'nda, 2 minareli yapılan açık camide, vatandaşlar çimenler içinde Cuma Namazı kılıyor..
baya ilginç şaka gibi ya üstü açık camii
yazlık cami gibi bişey bu dicem ama üstü açık güneş geçer başına ;
havadar oldugu kesin yayla ya:ehe

Mebuchadnezzar

Üye
Ya benim toprakların kafası çalışıyo hem malzemeden tasarruf hem tertemiz havada ibadet bende gitsem mi nerdeydi burası :d

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
hahaha

e_r_EN

e_r_EN

Üye
bildiğim kadarıyla Kadırga Yaylası'nda burası bence burası direk cami amacıyla yapılmamış süre gelen namaz kılma adeti içinde o bölge böyle çevrilmiş de olabilir

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
olabilir lazların ne yapacağı belli olmaz ... bu hikayeleri biz fıkra olarak falan anlatıyoruz ama onlar normal karşılıyorlar .. değişik ama eğlenceli

berkan55

berkan55

Üye
konu onceden verilmisti olsun eline saglik

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sağol :oke:

oguzhan3419

Üye
emegıne saglık kardes laz aklı işte

aLLbiNo

aLLbiNo

Üye
:D Çimende Namaz Kılmak Daha Sebab Ondan Yaptılar Kesin :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...