Karşılaştırma L1320 kamera performansında L820 ile kıyaslanabilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
Çok özür dilerim ya :) sabahtan beri ders çalışıyorum kafam durdu kusura bakmayın lütfen

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve Burak Altun

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
bu konuya bir açıklık getirirmisiniz ali kemal bey 820 de 8mp mi 8.7 mi eğrki 8.7 ise neden windowsphone sitesinde 920 yi 8.7 gösterirken 820 8mp geçiyor @papakudioflu

sekajmer

sekajmer

Üye
bu konuya bir açıklık getirirmisiniz ali kemal bey 820 de 8mp mi 8.7 mi eğrki 8.7 ise neden windowsphone sitesinde 920 yi 8.7 gösterirken 820 8mp geçiyor @papakudioflu
abi ben sana açıkladım ya :) pureview olmadığından kameraya odaklanmamış bir telefon olduğu için 8 mp deyip geçiyorlar. 920 ise Nokia'nın kameraya önem verdiği teli olduğundan üzerine basılıyor. Bende 820 yi ilk aldığımda araştırdım ve bu sonuca vardım :) kesin 8.7 mp ya :) yoksa 8 mp(4:3) çekemez değil mi ?

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
abi ben sana açıkladım ya :) pureview olmadığından kameraya odaklanmamış bir telefon olduğu için 8 mp deyip geçiyorlar. 920 ise Nokia'nın kameraya önem verdiği teli olduğundan üzerine basılıyor. Bende 820 yi ilk aldığımda araştırdım ve bu sonuca vardım :) kesin 8.7 mp ya :) yoksa 8 mp(4:3) çekemez değil mi ?
ya neden (4.3) çekemesin 8 mp li bir kamera 4.3 çekim yaptığında çözünürlük ekşitmeden çekim yapması lazım 16.9 oranına aldığnda ise 5mp lik bir çözünürlük sağlar şimdi senin kullandığın 820 de 4.3 ayarı yokmu

sekajmer

sekajmer

Üye
ya neden (4.3) çekemesin 8 mp li bir kamera 4.3 çekim yaptığında çözünürlük ekşitmeden çekim yapması lazım 16.9 oranına aldığnda ise 5mp lik bir çözünürlük sağlar şimdi senin kullandığın 820 de 4.3 ayarı yokmu
bende bunu anlatıyorum ya :) yapıyor diyorum. Gmd var bende düz 8 mp ve 4:3 ayarı yok

PureFood

PureFood

Üye
Ben sadece GsmArena'ya güvenirim 8 MP diyor :D

Invoke

Invoke

Üye
8mp 4:3 çekim yapabilir. :D

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Ben l820'nin daha iyi çekebileceğini düşünüyorum.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Lumia 820 tabiki de 1320 den daha güzel resimler çekecektir. Ali bey gerekli açıklamayı yaptı. Diğer konu olan L820 nin kamerasının kaç mp. olduğu sorusu ise benim kafamı karıştırdı. Ben onu 8 mp biliyorum.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Lumia 820 tabiki de 1320 den daha güzel resimler çekecektir. Ali bey gerekli açıklamayı yaptı. Diğer konu olan L820 nin kamerasının kaç mp. olduğu sorusu ise benim kafamı karıştırdı. Ben onu 8 mp biliyorum.

bende 8 biliyorum ama arkadaş ısrarla 8.7 diyor ali kemal beyden açıklama bekledik ama cevap vermedi ayrıca 8mp 4.3 oranında çekim yapmaz mış çok ilginç @papakudiofluayrıca 720 de bile 4.3 seçeneği varken 820 de neden olmasın

sekajmer

sekajmer

Üye
8.7 !!!! Araştırmaya koyuldum bakalım 8 mi 8,7 mi

alasulumurat

alasulumurat

Üye
arkadaşlar Nokia nın kendi sitesinde 8,7 yazıyor. Ayrıca ben L820 kullanıyorum 4:3 ve 16:9 çekim yapabiliyorum fakat 16:9 da 7mp, 4:3 de ise 8,7mp çekiyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Lumia 820 8MP kameraya sahip. Nokia Türkiye sayfasında infografik hatası var.

• Beğen
Tepkiler: cesurpolis61
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
arkadaşlar Nokia nın kendi sitesinde 8,7 yazıyor. Ayrıca ben L820 kullanıyorum 4:3 ve 16:9 çekim yapabiliyorum fakat 16:9 da 7mp, 4:3 de ise 8,7mp çekiyor.
evet nokıanın sitesinde 8.7 yazıyor windowsphonede ise 8 olarak belirtiyor 4.3 çekiminde 8.7 mp çektiğini nasıl nerden anladınız

alasulumurat

alasulumurat

Üye
evet nokıanın sitesinde 8.7 yazıyor windowsphonede ise 8 olarak belirtiyor 4.3 çekiminde 8.7 mp çektiğini nasıl nerden anladınız
Bazı kamera programlarında ayarlara girdiğinde ölçeklendirme ayarlarında 16:9 yanında 7mp, 4:3 yanında da 8mp yazıyor. Nakia sitesinde 8,7 dediği için 8,7 diye yazdım yukarıda ama Ali Kemal abimiz 8 diyorsa 8 dir.
Ama 4:3 ve 16:9 arasında mp farkı olduğu doğru.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Bazı kamera programlarında ayarlara girdiğinde ölçeklendirme ayarlarında 16:9 yanında 7mp, 4:3 yanında da 8mp yazıyor. Nakia sitesinde 8,7 dediği için 8,7 diye yazdım yukarıda ama Ali Kemal abimiz 8 diyorsa 8 dir.
Ama 4:3 ve 16:9 arasında mp farkı olduğu doğru.
elbette mp farkı olacak 4.3 çekimlerinde çözünürlük eksilmeden yani kameramız 5mp ise 5mp çekim yapar 16.9 oranında ise normal olarak bu çözünürlük düşer çok araştırmıştım 820 sd kartlı olmasından 820 alacaktım ancak kameranın 8mp olmasından almamıştım ama arkadaş o kadar emin 8.7 var diyorki bir anda ortalık karıştı
8.7 !!!! Araştırmaya koyuldum bakalım 8 mi 8,7 mi
hadi kolay gelsin ama araştırmanı iyi yap bakalım 8mp lik 820 sayende 8.7 lik kameraya sahip olacakmı:D

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'nın global sitesinde de 8.7 yazıyor.

alasulumurat

alasulumurat

Üye
Yabancı sitelerin birinde 16:9 ile 8mp resim çekebilmek için 8,7mp olarak üretildiği yazılmış :)
L820 ne telefonmuş be olay oldu...

• Beğen
Tepkiler: sekajmer

Üst Alt