kvk ya gidip dönen cihaz hakkında güncellendi

Sponsorlu Bağlantılar

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
    Konu Sahibi
kvk ya gidip dönen cihaz hakkında güncellendi
bugün sarı lumia 920 mi kvk yolladım 1-cihazı sallarken gelen büyük ihtimalle bataryadan gelen ses 2-karşıya giden sesteki gariplik kiminle konuşursam konuşayım abi nerdesin sesin bi tuhaf geliyor diyorlar 3- cihazı yeterince kullanamamak bi kaç dakika oyun oynasam yada internete girsem rahatsız edici ısınması ki telefonu sadece konuşmak için almadık rahatca kullanamayacaksak neden para verdik yoksa canavar gibi n8 im var onu kullanırdım bu sebeblerden dolayı cihazın gerekirse değiştirilmesini yoksa para iadesini talep ettim bakalım ne cevap gelecek sonucu burdan yazacam.

- - - Eklendi - - -

daha önce bu sebeblerden gönderen varmı bi bilgisi olan varsa yorum yaparmı sonuç ne olur?

evet arkadaşlar bugün itibari ile cihazımın aynısını yollamaışlar verilen raporda kalibrasyon yapıldı. mekanik onarım yapılmıştır. yazılım yüklendi ve teslim haline getirildi ilk incelemem ise evet sallantı kesilmiş bilmiyorum nasıl yaptılar ısınma ses sorunu şimdilik denemedim bakalım sonuç nasıl
merak ettiğim bu mekanik olayı mekanik onarımı yapılmıştır diyor peki şimdi cihazım açılmış parça değişmiş gibi oldu peki bu yasal olarak ayıp sayılmaz mı?

katil_197

katil_197

Üye
Bu sorun herkeste var ben cpı güzel bisey sandım aldım ama keske almasaydım iphone bataryası daha çok gidiyor ve bunun kasar ısınmıyordu

ÖEY

ÖEY

Üye
Telefondan sallayınca ses gelmesi dışında hepsi bende vardı. Servise gönderdim ve yazılım yükleyip ertesi gün geri verdiler. İşin bayağı zor yani eğer sağlam sinirlerim ve zamanım var diyorsan sana kolay gelsin:oke:

orian

orian

Üye
Ya ben telefonu vermeden once nokiayı aradım. Bayağı da ilgilendiler telefonda . Sonra teknik servise verdim. Dedim tel donuyo. Ama yalan söylemim üstüne bir kaç sorun da ben ekledim çünkü arkadaşım Nokia teknik serviste çalışıyordu o söyledi. Bende dedim tel şarja taktığımda dokunmatiği çalışmıyor bazen kapanıp açılıyor. Servisteki çocuğa da dedim "ortak şenlik bişey yok kendini benim yerime koy 1650 Tl dedim. Haklısın dedi. Sen bana Bi güzellik yap bende sana dedim. Aldı teli iki gjn bekletti üçüncü gün istanbula yolladı ama ben 3 saatte Bi atıyorum istanbulu. Nasıl oldu kesin olmalı vs vs vs baktım swap bilmem ne değişti dedi swap mb mi ne. O da anakart oluyormuş. Telde hiç bir sorun yok çok şükür. Antepliyim çocuğa Bi baklava yedirdim nokiayı da arayıp teşekkür ettim :)

hasansen_83

hasansen_83

Üye
ben 10 gundur cıhazı beklıyorum hala işlem sırasına gırmemıs ne iştir arkada sanlamadım gıttı bu kvk ıyıcene işin şeyı cıkarmaya başladı yapamıyorsanzı deyınkı yapamıyoruz

nanotex

nanotex

Üye
Benimki genpa :hmmm

hasansen_83

hasansen_83

Üye
nasıl genpa senın servıs genpa mı

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
telefonu aldığım 2.günü Bende kvk ya vermiştim..Malesef benimkini garanti dışı bulmuşlardı sim kartı takılan yer bozukmuş telefonu aldığımdan beri.Bende arayıp konuştum telefonu kullanmak nasip olmadı aldığım gibi size gönderdim dedim.Yapabileceğimiz birşey yok diyip bana 130 tl yi ödettirdiler malesef müşteri haklarına gittim aldığım cevap ise telefonu alırken dükkandan çıkmasaydınız keşke dediler.Böyle saçmalık duymadım dedim bende.O telefonla konuşurken karşı taraf sesimi ya az duyuyor yada kesik kesik gidiyor bundan bende çok rahatsızım ama bir kere kvk bana yamuk yaptı 130 Tl sıfır telefona para ödetti ben bir daha da güvenip göndermem ömrüm boyunca kullanırım artık öyle :hmmm

Birde para veya yeni cihaz istemekte gün süresi var diye biliyorum 30 iş günü yada 20 birde aynı hatadan 6 ay içerisinde 3 kez mine giderse yada 1 yıl içerisinde farklı hatalardan dolayı 6 kez olması gerekiyordu galiba servise gönderilirse talep etme hakkımız varmış.Ama Türkiye'de ne kadar işler bu kanun bilemeyiz

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
    Konu Sahibi
evet arkadaşlar bugün itibari ile cihazımın aynısını yollamaışlar verilen raporda kalibrasyon yapıldı. mekanik onarım yapılmıştır. yazılım yüklendi ve teslim haline getirildi ilk incelemem ise evet sallantı kesilmiş bilmiyorum nasıl yaptılar ısınma ses sorunu şimdilik denemedim bakalım sonuç nasıl
merak ettiğim bu mekanik olayı mekanik onarımı yapılmıştır diyor peki şimdi cihazım açılmış parça değişmiş gibi oldu peki bu yasal olarak ayıp sayılmaz mı

OozyStaw

OozyStaw

Üye
ne ayıpı adam çıkarttığının yerine sıfır donanım takıyor

PureFood

PureFood

Üye
Benim cihaz Tim'den alınma, kvk etiketi var. İlginç

- - - Eklendi - - -

Hocam ayrıca ısınmayı falan test etsen önce ? Bar mı gelişme

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
    Konu Sahibi
ısınmayı test ettim arkadaşlar eskisinden hiç bir farkı yok aynen devam demekki buda bu ısınmanın bataryanın gevşekliğinden olmadığını gösteriyor diğer ses olayını ve şarj süresini de denediğimde paylaşırım

hasansen_83

hasansen_83

Üye
Benim cihaz geleli 1ay olucak nerdey se oyun oynarken cihaz isinıyo ekran kilidi kapa aç yapinca cihazın sesi gidiyor. Çıkmıyo ne müzik calardan nede zıl sesinden telefon görüşmesi yaparken de benim ses karşı tarafa gitmıyor telefonu resetleyın ce normale dönüyor cihaz yıne kvk yolu gözüktü anlayacağın

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
    Konu Sahibi
ne ayıpı adam çıkarttığının yerine sıfır donanım takıyor

4077 sayılı yasanın 4.maddesinin 1. fıkrasında ayıplı malın tarifi yapılmıştır.Buna göre " Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar," ayıplı mal olarak kabul edilir.

şimdi bu yoldan çıkarak bizlerin cihazları açılıp parça değişikliği yapılması cihazın değerinde bi zarar oluşmasına yol açmaz mı ayıpdan kastım bu yazılımsal hatalarda tamam bi şekilde cihazın özellikleri kayıp a uğramadan hallediliyor ama mekanik onarım bence cihazımın ekonomik açısından zarara uğratmış tır kanaatindeyim

suyunsesi

suyunsesi

Üye
İçinden parça çalsalar atıyorum telefondan kamera sarsıntı engelleyen mekanik parçasını çıkarıp atsalar nasıl anlayacağız?

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
    Konu Sahibi
bu başlıkta benim ricam bu kvk ile sorunlarımızı burdan takip edelim bilgilerimizi paylaşalım bir elin nesi var iki elin sesi var demişler bizde burdan fikir alışverişi yapalım artık her şey eskisi gibi değil kanunlar çerçevesinde hakkımızı arıyalım yıllarca yeteri kadar sömürüldük artık buna dur demek lazım diye düşünüyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

İçinden parça çalsalar atıyorum telefondan kamera sarsıntı engelleyen mekanik parçasını çıkarıp atsalar nasıl anlayacağız?

anlıyamıyacağız çünkü cihazın içini göremiyoruz söküp bakmak lazım oda bizi aşıyorki biz yaptığımızda garanti dışı kalıyor yeni bir cihaza mekanik onarım yazmışlar yani buda demekki parça değişikliği yaptılar bu garanti kapsamında hangi müdahalelerde yapılan onarımlar cihaz değiişimi şartlarını taşır bu konuda bilgili arkadaşlarımız açıklama yaparlarsa iyi olur bizlerde bilgileniriz.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
parça değişimli tamirde cihaz değişimi veya fatura bedelinin iadesi koşulu fatura tarihinden itibaren 1 ay içinde yapılan işlemlerde geçerli diye hatırlıyorum.

Lumiance

Lumiance

Üye
ısınma olayı herkesin de bildiği üzere kullanılan uygulamaların stabilite yoksunluğundan kaynaklı. mesela real football oynuyorum 10 dklık bir maçtan sonra telefonun üzerine yumurta kırsan pişecek dereceye geliyor nerdeyse. ama asphalt 7 oynuyorum daha uzun süreli. fakat öyle çok aşırı bir ısınma söz konusu olmuyor. bir de hiç başınıza geldi mi bilmiyorum ama bende oyun süresini çok uzattığım takdirde telefon şarja takılı olduğu halde bile şarjı bitip kapanıyor. bir kaç kez karşılaştım bu sorunla

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
    Konu Sahibi
iyide bizler çıkacak güncelleme ile bu sorunlar giderilecek diye bekledik geçmi kaldık yani

- - - Eklendi - - -

parça değişimli tamirde cihaz değişimi veya fatura bedelinin iadesi koşulu fatura tarihinden itibaren 1 ay içinde yapılan işlemlerde geçerli diye hatırlıyorum.
iyide bizler çıkacak güncelleme ile bu sorunlar giderilecek diye bekledik geçmi kaldık yani

hasansen_83

hasansen_83

Üye
arkadaşlar nıkia kvk ile anlalmayı sonlandırmış artık teleservice bakıyormuş bende yeni gıttım kvk ya şok oldum artık kargo şirketı peşind ekoşucaz anlaşılan :) nokia anladı bu kvk dan bı cacık olmayacağını bu işi beceremeyeceklerını anlaşmayı sonlandırmış

Üst Alt