Kuran degisti mi ? ( degistirildi mi ? )

Sponsorlu Bağlantılar

aLone

aLone

Üye
™ мγdяєaм;1574597' Alıntı:
Erkek Mi Sandın Beni :ehe
Koçum Felan Ne Ayak Aslanım ? :ehe

yok canm ne erkeği :ehe

Aman yarabbiii ne kadar basit cümleler bunlar nasıl oluyor da hiç de o kadar önemlı olmayan durumlar önemlı gosterılıyor. İyı dusunmenızı isterim dediğinize göre Mekkeli aydınlar daha önce tek tanrılı yeni bir dinin temmellerini atmışlardır.Yani getırılecek din bir suni dindir.O halde sorularıma cvp veriniz:
1)Neden bir din getırılecekse o dının temsılcısı olarak okuma yazma bilmeyen bir insan seçilir?Daha kültürlü ve daha etkili alimler varken neden okuma yazmayı bilmiyen bir zat seçildi?
2)Mekkedeki aydın kesim zengın kesımdır ve bu zenginler köle tıcaretıyle uğraşan putperestlerdir.Sizce o zengınlıktekı putperestler nasıl oluyorda kendılerını yerın dıbıne sokacak böyle bir din yaratıyorlar ? Amac tek tanrıılı bır dın yaratmak olsa ınanın o zengın putperestler kendı cıkarlarını koryacak sekılde yaratırlardı.Çünkü islamda kölelik yoktur ve herkesın hakkı eşittir yani bu durum zengın mekkelılerın aleyhınedır.bilinir ki o kadar güçlü bir kesme karşı bir din oluşturalamaz yani enazından onların cıkaralrı korunurdu.Ama islam dını onların kalbınden vurdu.
3)Mekkede dınsel bır bosluk yoktu.Herkesın ınandıgı bır putu tanrısı vardı ve hıc bır kabıle dını gunlerde bırbırıyle savasmaz putlarını zıyaret ederlerdı.Ha söylemek ıstedıgınız şuysa evet birleştırıcı acıdan bır dınsel boşluk vardı dıyelım kı getırılecek yenı dın bu dınsel boşlugu doldurmak ıcın getırılldı pekı sorarım sizlere zaten kölelerin bir diniözgürlüğü yoktu daha doğrusu dinle uğraşacak takatları yoktu sahiplerının esırıydıler ve onlara endexlıydıler.Geriye zengın kesım olan tüccarlar kölelerın sahıplerı kalıyor yanı mesele onları bırlestırmekse neden yenı gelen dın tersıne kölelerın sahıpleıyle eşıt oldugunu savunsun?Bu bir aptallık olmaz mı?
4)Yeni gelen dın kabenın kutsallıgını korudu dıyorsunuz evet dopru ınsanların birçogunun mabedı sayılan kabe neden yıkılsın kı?Bi de şöyle düşünelim eğer kabenın kutsallığı tam anlamıyla koruncak olsa içresindeki putlar yıkılmaz yıne putperestlerın bu putları ziyaret edebılmesı sağlanırdı ama tersine büyük bir cüretle hepsı yıkıldı yanı kutsallık sadece teorık olarak kaldı bir kilisenın camıye cevrılmesı gıbı.Bundan nasıl oluyor da öne surduklerınızı desteklıyıcı hal buluyorsunuz anlamıyorum bu gayet olağandır.
5)Şunu cevaplayabilirseniz yukarıda yazdıklarınızın hepsine inanacağım:Parağrafa giriş cümlenizde Muhammed İn 12 yaşında bile ğeygaber olacagının izlenımlerının görüldüğünü söylüyorsunuz ve yavaş yavaş amcası ve yakinlerının O' nu peygamber olarak cıkartacaklarının 12 yaşındayken bile belli olduğunu söylüyorsunuz ve peygambere 40 yaşındayken peygamberlik müjdesi verildi:)ayrıca siz yeni bir dininve çok büyük derecede yayılacak olanyeni bir dinin temsilcisi olarak 12 yaşında bir çocoğu seçseydiniz onu 40 yaşına kadar hala okuma yazma bilmeyen bir insan olarak bırakırmıydınız?40 yaşına gelmiş bir insanın okuma yazma bilmeyeni ben peygamberım dese mi daha inandırıcı olur yoksa geniş bilgilerle donatılmış her türlü eğitimi almış aydın bir insanın ben peygamberım dıyısımı daha etkılıyıcı olur?
Burada büyük bir çelişki yok mu?????

abi bırak ben artık bu arkdaşın saçmalıklarına cevap vermeye gerek duymuyorum neden elimizi yoralım ki:ehe

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ben bunları çok duydum tanıdık müsteşriklerin iddiaları..hepsine cevap verildi..gerçeği okumak isteyen gider okur..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
gerçeği görmek isteğen görür ama bazıları kendi gözlerine perde indirmişler nadir ;)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Arkadaşlar konuyu sitem yazılarıyla doldurmayın lütfen atacaksanız özelden atın

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bir bildiğimiz vardır abi ...:)

aLone

aLone

Üye
etiketlerde manyak hea:ehe

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
uyduracak birşey bulamadı galiba ömer :ehe

aLone

aLone

Üye
o arada dalıyo zaten bu konuya kardeşim:ehe

uf şimdi bi sürü kopyala yapıştır yapıp gelir gene:ah

Sidretül Münteha

Üye
Uyarı Gelıcekk Biraz Sesinizi Azaltınızz :ehe

Cynical

Cynical

Üye
1. kimse okuma yazma bilmiyoken bişey yazamaz (sakın allah kudreti demeyin)
2. diceksinizki katipler yazdı onların yanlış yazmadığı ne malüm
3. diyelimki doğru yazdılar, kuran muhammed zamanında bitmedi diğer ayetler kimin rüyasına girdi?
4. hadi diyelimki gene doğru oldu, ama o zamanlarda mekke ve medineyi bi şekilde yönetmek gerekiyodu bunun için en güzel yol insanlığı bişeye inandırmaktı bütün tarih boyunca kullanıldığı gibi adı din denilen şeydi bunun en güzel yolu o yüzdende yazıldı böle bişi..
5. Arapça bilen varsa bilir kuran dili diye bi dil var ve dünyanın en zor dillerinden biri, şimdi bu dili günümüzde bilen yok hatta sadece günümüzde değil osmanlı veya selçuklu zamanında bile hakkıyla bilen yoktu o kuran çevrildiği zaman yanlış çevirildi bunlar kanıtlı olarak günümüzde var.
6. eğer kuran okuyan varsa bilir, kuranda 6666 ayet olduğu yazar ama sadece 6243 tane vardır yani uydurma olduğu belli geri kalanlar nerde :bilmem:
7. şuda var kuranda kadının şeytan olduğu öne sürülür siz kalkıp buna inanırmısınız..
8. hadi bunuda geçtim muhammed güneş tutulması olduğunda dünyanın sonu geldi kıyamet kopcak diye diye insanları secdeye yatırmıştır..Gerçekten her güneş tutulduğunda dünyanın sonu geldiğine inanırmısınız..? :bilmem:
9. Arşivlerdeki belgelere göre kuran osmanlı zamanında, 3 halife tarafından değiştirilmiştir (çoğu ayet o günün şartlarına uyarlanmıştır) çünkü insanları yönetmek gerekiyodu. (araştırısanız bulursunuz)
10. kurana göre islamı seçmeyen hiç kimse cennete giremicektir fakat bu dünyada bırakın islamı tanrıdan bile haberi olmayan milyonlarca insan var onların yeri nere sırat köprüsündemi kalcaklar:)(sakın tanrı düşünür demeyin)
11. kuranda derki, sihir mucize gibi şeyler asla yoktur olmicaktırda. Fakat şöle bi yanılgı var muhammed kurana göre bi sürü mucize yaratmıştır sihir benzeri şeyler uygulamıştır (tanrı vergisi değil yalan)
12. Hiç bir dini savaş kazanılarak yayma çabası içine girilmez çünkü o ölenlerde insan..
13. Hiç bir kuş tuğla büyüklüğünde taşları kaldırıp insanların üstüne yağdırcak kadar kuvvetli değildir..

1. Eğer kopyala & yapıştır araştırmacılığını bırakıp doğru düzgün bir araştırma yapsaydın Hz. Muhammed'in Kur'an-ı Kerim'i yazmadığını, kişisel yazıcılarına yazdırdığını bilirdin.
2. Ben sana "Ali ata bak" yazdırsam, bunu düzgün yazamaz mısın? Diyelim ki yazamadın, ben senin yazdığını kontrol edince yanlış yazdığını anlamayacak mıyım? Eğer dini kaynakları zahmet edip biraz kurcalasaydın, Peygamber efendimizin Kur'an'ın yazılmasında ne kadar özenli davrandığını, ayetlerin hadislerle karışmaması için hiçbir hadisi yazdırmadığını, yazanı gördüğünde ona karşı çıktığını, peygamberimizin ayetler haricindeki tüm söz ve davranışları olan hadislerin peygamberimiz öldükten ve Kur'an kitap haline getirildikten asırlar sonra yazıldığını bilirdin. Sen araştırmıyorsan bu yazıyı kopyaladığın kaynağa bildir, onlar senin yerine araştırır belki.
3. Kur'an'ın indirilmesi ve ayetlerin yazılması peygamberimiz zamanında bitmiştir. Ancak bir kitap haline peygamberimizden sonra getirilmiştir. Soralım, doğrusunu öğrenelim...
4. Peygamberimize zaten hayatında iken dini yaymaktan vazgeçmesi karşılığında tüm Arap yarımadasının hükümdarlığı müşrikler tarafından önerildi. O ise "Bir elime güneşi, diğer elime ayı koysanız yine de beni Allah'ın dinini yaymaktan vazgeçiremezsiniz" diyerek bu teklifi reddetti. Teorini gözden geçir sen...
5. Yusuf suresi 2. ayet : "Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an olarak indirdik." Kur'an'ın dili Arapçadır. Kur'an o zamanlarda çok revaçta olan şiir edebiyatına karşı Allah'ın bir muzicesi olarak şiirimsi bir dille ancak insanların bildiği ve yazdığı tüm şiirlerden çok daha üstün bir şiir tekniği ile (Okumayı biliyorsan aç oku, bilmiyorsan öğren) indirilmiştir ki devrin şairleri tek bir ayet duyduklarından bunun bir insan sözü olmadığına hemfikir olmuşlardı. Kur'an Arapça değil diyen kaynağınız kimse söyleyin önce kendi Arapça öğrensin.
6. Kur'anı açtığınızda ayetlerin yerini tayin eden yuvarlak işaretler vardır. İşte bazı alimlere göre, bu iki yuvarlak arasındaki ifadeler ayettir. Fakat bazı alimlere göre, bu iki yuvarlakların aralarındaki ifadelerin bazısı bir ayet değil, iki veya daha fazla ayettir. Kapiş?!
7. Ayeti bul da manasını yaz bakıyım şuraya bir! Ona göre cevap verelim...
8. Kanıt? Var mı sahih bir hadis Peygamberimizin bunu söylediği hakkında? Yoksa üzerine oturduğumuz organımızdan mı uyduruyoruz bazı şeyleri?
9. Kanıt? Araştırdım bulamadım diyelim. Sen araştırıp bulmuşsun ya, yaz kanıdı da biz de bir bakalım...
10. Hz. İbrahim'in kıssasını oku önce. Hani şu güneşi görüp rabbim diyen, sonra ay çıkınca bu güneşten güçlüdür benim rabbim budur diyen... Sonra bir ilmihal aç, kendisine peygamber gelmemiş kavimler nelerle hükümlüdür, oku ve öğren.
11. Önce sihir yoktur diyen ayeti yaz buraya. Sonra da mücizelerde sihir olduğunu kanıtla.. Sonra belki tartışırız bu mevzuyu. Sihir var mıdır, yok mudur, Hz. Musa sihirbazlara karşı nasıl galip gelmiştir, bu Kur'an'da nasıl anlatılır yazarım teker teker...
12. Peygamberimizin hayatını okudun mu sen? Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarında kimdi savaşı başlatan?
13. Sanırım ebabil kuşlarını kastettin burda. O taşlar nohut büyüklüğünde diye rivayet edilmiştir. Nerenden uydurdun sen tuğlayı?
14. İlk 13 tezin o kadar mantıksızdı ki bunu okumaya üşendim.

aLone

aLone

Üye
™ мγdяєaм;1575113' Alıntı:
Uyarı Gelıcekk Biraz Sesinizi Azaltınızz :ehe

tmm kıstık:ehe

kkrrkkyy

kkrrkkyy

Üye
Kur an Allah kelamıdır.değişmesi de sözkonusu bile olamaz...:nono:

Odysseus

Odysseus

Üye
Arkadaslar kendisine kitap gonderilip islamiyeti yayması emredilen peygamberleri hatırlayın. Biz de yanlıs yapıyoruz. Peygamberlerimiz islamiyeti sevgiyle yaydılar. Sabırla, hosgoruyle. Belli ki bu arkadas kendini, kimligini kaybetmis arayıs icinde. Bu arayısında ona daha sakin yaklasırsak, onu kazanabiliriz. Biz kazanamazsak, provokatorler onu kazanacak ve bizim ustumuze salmaya devam edecek. Sakin olalım. Soylediklerini ayetlerle curutelim. Sonucta biz evliya degiliz ki devenin karnına ASA ile vurup yakuttan koskler cıkaralım.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Arkadaslar kendisine kitap gonderilip islamiyeti yayması emredilen peygamberleri hatırlayın. Biz de yanlıs yapıyoruz. Peygamberlerimiz islamiyeti sevgiyle yaydılar. Sabırla, hosgoruyle. Belli ki bu arkadas kendini, kimligini kaybetmis arayıs icinde. Bu arayısında ona daha sakin yaklasırsak, onu kazanabiliriz. Biz kazanamazsak, provokatorler onu kazanacak ve bizim ustumuze salmaya devam edecek. Sakin olalım. Soylediklerini ayetlerle curutelim. Sonucta biz evliya degiliz ki devenin karnına ASA ile vurup yakuttan koskler cıkaralım.

Çok haklısın ama abi karşındaki anlamayıca işte :)

Salihyet

Salihyet

Üye
ARKADAŞLAR ÇIĞIRTKANLIK YAPIYORSUNUZ RESMEN, OKUMADAN GEÇTİM İNŞALLAH KÜFÜR YOKTUR :) ;)

Aman yarabbiii ne kadar basit cümleler bunlar nasıl oluyor da hiç de o kadar önemlı olmayan durumlar önemlı gosterılıyor. İyı dusunmenızı isterim dediğinize göre Mekkeli aydınlar daha önce tek tanrılı yeni bir dinin temmellerini atmışlardır.Yani getırılecek din bir suni dindir.O halde sorularıma cvp veriniz:
1)Neden bir din getırılecekse o dının temsılcısı olarak okuma yazma bilmeyen bir insan seçilir?Daha kültürlü ve daha etkili alimler varken neden okuma yazmayı bilmiyen bir zat seçildi?
2)Mekkedeki aydın kesim zengın kesımdır ve bu zenginler köle tıcaretıyle uğraşan putperestlerdir.Sizce o zengınlıktekı putperestler nasıl oluyorda kendılerını yerın dıbıne sokacak böyle bir din yaratıyorlar ? Amac tek tanrıılı bır dın yaratmak olsa ınanın o zengın putperestler kendı cıkarlarını koryacak sekılde yaratırlardı.Çünkü islamda kölelik yoktur ve herkesın hakkı eşittir yani bu durum zengın mekkelılerın aleyhınedır.bilinir ki o kadar güçlü bir kesme karşı bir din oluşturalamaz yani enazından onların cıkaralrı korunurdu.Ama islam dını onların kalbınden vurdu.
3)Mekkede dınsel bır bosluk yoktu.Herkesın ınandıgı bır putu tanrısı vardı ve hıc bır kabıle dını gunlerde bırbırıyle savasmaz putlarını zıyaret ederlerdı.Ha söylemek ıstedıgınız şuysa evet birleştırıcı acıdan bır dınsel boşluk vardı dıyelım kı getırılecek yenı dın bu dınsel boşlugu doldurmak ıcın getırılldı pekı sorarım sizlere zaten kölelerin bir diniözgürlüğü yoktu daha doğrusu dinle uğraşacak takatları yoktu sahiplerının esırıydıler ve onlara endexlıydıler.Geriye zengın kesım olan tüccarlar kölelerın sahıplerı kalıyor yanı mesele onları bırlestırmekse neden yenı gelen dın tersıne kölelerın sahıpleıyle eşıt oldugunu savunsun?Bu bir aptallık olmaz mı?
4)Yeni gelen dın kabenın kutsallıgını korudu dıyorsunuz evet dopru ınsanların birçogunun mabedı sayılan kabe neden yıkılsın kı?Bi de şöyle düşünelim eğer kabenın kutsallığı tam anlamıyla koruncak olsa içresindeki putlar yıkılmaz yıne putperestlerın bu putları ziyaret edebılmesı sağlanırdı ama tersine büyük bir cüretle hepsı yıkıldı yanı kutsallık sadece teorık olarak kaldı bir kilisenın camıye cevrılmesı gıbı.Bundan nasıl oluyor da öne surduklerınızı desteklıyıcı hal buluyorsunuz anlamıyorum bu gayet olağandır.
5)Şunu cevaplayabilirseniz yukarıda yazdıklarınızın hepsine inanacağım:Parağrafa giriş cümlenizde Muhammed İn 12 yaşında bile ğeygaber olacagının izlenımlerının görüldüğünü söylüyorsunuz ve yavaş yavaş amcası ve yakinlerının O' nu peygamber olarak cıkartacaklarının 12 yaşındayken bile belli olduğunu söylüyorsunuz ve peygambere 40 yaşındayken peygamberlik müjdesi verildi:)ayrıca siz yeni bir dininve çok büyük derecede yayılacak olanyeni bir dinin temsilcisi olarak 12 yaşında bir çocoğu seçseydiniz onu 40 yaşına kadar hala okuma yazma bilmeyen bir insan olarak bırakırmıydınız?40 yaşına gelmiş bir insanın okuma yazma bilmeyeni ben peygamberım dese mi daha inandırıcı olur yoksa geniş bilgilerle donatılmış her türlü eğitimi almış aydın bir insanın ben peygamberım dıyısımı daha etkılıyıcı olur?
Burada büyük bir çelişki yok mu?????

Arkadaş 12 yaşında neler yapılabileceğini şu anda Türkiyenin tüm dünyada söz sahibi oluşunun sebebini bilmiyor ki :) Cahil ve türkçeyi iyi kullanamayan arkadaş senden hiç bir endişem yok, keza dayım din kültürü öğretmeni, keza Fatih / Çarşamba da oturuyorum, burada 10 dk bu soruları sor, ve sana sonsuz cevaplar verdirteyim.. Hoşgörü ve saygı içerisinde seni misafir etmekten mutluluk duyarım.. Gelelim 12 yaşında bir insanın neler yapabileceğine ;

Adı:Fatih Sultan Mehmet
Doğum tarihi:30 Mart 1432
Birinci kez tahta çıktığı tarih:1 Aralık 1444

Matematiğin iyiyse sonuca gidersin ;) yada yardımcı olayım, kapasiteni bilemiyorum..

Tahta çıktığında yaşı:12 yaş, 8 ay
Tahttan ayrılma sebebi:Babası lehine terk
Saltanatının süresi:1 yıl, 9 ay
İkinci kez tahta çıktığı tarih:18 Şubat 1451
Tahta çıktığında yaşı:18 yaş, 11 ay
Tahttan ayrılma sebebi:feragat-ölüm

aLone

aLone

Üye
yok küfür olur mu hiç :ehe

Odysseus

Odysseus

Üye
Evet arkadaslar su anda okudugum bir kitapta yazan metni sizlere iletiyorum. Arkadas umarım faydalanır.

Kur'an cok buyuk bir manadır. Kelamdan maksat nazım ile manadır. Bazı ulemaya gore kuran eczadan müretteptir, ustundur. Kelam iki manaya gelir. Biri kelam-nefsidir. Lafzı ve manası kaimdir. Allah'ın kelamı mektuptur.. Mushaf (kur'an) da mektuptur. Hç Mevlana der ki,

Esteuzubillah
( El kuran-ü kelamüllahi gayrü mahlukin ve men kale mahlukun fehüve kafirun billahi azim. )

İmam-ı Azam Ebu Hanife ile imam-ı Azam Ebu Yusuf altı ay bahse giristiler. Kuranımız kadim midir, yoksa hadis midir ?.. Nihayet ikisi de karara vardılar ki: Her kim Kur'ana mahluk derse kafirdir. Yani Kur'an sahsın eseri degil Allah'ın Kelamıdır...

Diyelim ki sahsın eseri. Hangi sahıs bu kadar mukemmel bir duzan kurabilir. Kopegin bile bir sahibi olmadıgında basıbos gezdiginl biliyoruz. Bizim nasıl bir sahibimiz olamaz. Eshedu en la ilahe illallah ve eshedu enne muhammeden abduhu ve resuluh... ( Ben sahadet ederim ki Allah'tan baska ilah yoktur ve yine sahadet ederim ki Muhammed onun kulu ve elcisidir.

Sende sahadet et kardesim. Kurtulus imandadır. Allah seni cehennemin kafirler icin yaradılan kapısından degil,cennetin müminler icin yarafılan kapısından gecen kullarından eylesin. Seni provokasyon malzemesi yapan din dusmanlarından kurtul. Onlar Allahğn dusmanlarıdır. Zira yuce yaradan kendine dusman olan herkesle savasmayı bizlere emretmistir. Suphe etmem ki bu savası Mümlnler kazanacaktır.

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
oraya bir sayfa dolusu yazı yazdım önce bi onu okuyun ondan sonra burda cevap verin yazdıklarınızın hiç biri benim yazıma verilmiş cevaplar değilki..

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Ceavp bulmak isteyen bir dal parçasında Allah ı görür, gözlerini inat ve inkar mühürüyle dağlamışlara Allah gelse inanmaz.
Hiç mi düşünmüyorsun şehitlerimiz bir hiç uğra mı şehit olduular?Sence onların bir ödülü yok mu?
Onları olmayan bir peygamber mi kucaklayacak,olmayan bir peygamber mi şehadetlik edecek?
Ya hala edilen rivayetlerden hiç birinede mi ınanmazsın?Çanakkaleye gidin mekkeye gerek yok,sadece orayı gezin imanı görün,peygamberımızı görüp de ölüm anında ayaga kalkan komutanlarımızın hikayelerını dınleyın,daha nıceleriini.
Etmeyin,gördünüz işte 16 17 18 yaşınaki genclerımız bıle ınanmıyor o yalanlara.Siz Kuranın gerceklıgını ya da yalanlıgını degıl;artıkkendı haklılıgınızı kanıtlamaya calısıyorsunuz yanı artık şahsılestı mesele.Hıc bırımızın yzdıklarını cevap olarak görmedıgınızı söyluyorsunuz bence bır daha okuyun ve Allahtan korkunuz yoksa kuldan utanın derım.

Salihyet

Salihyet

Üye
oraya bir sayfa dolusu yazı yazdım önce bi onu okuyun ondan sonra burda cevap verin yazdıklarınızın hiç biri benim yazıma verilmiş cevaplar değilki..
Arkadaş 12 yaşında neler yapılabileceğini şu anda Türkiyenin tüm dünyada söz sahibi oluşunun sebebini bilmiyor ki :) Cahil ve türkçeyi iyi kullanamayan arkadaş senden hiç bir endişem yok, keza dayım din kültürü öğretmeni, keza Fatih / Çarşamba da oturuyorum, burada 10 dk bu soruları sor, ve sana sonsuz cevaplar verdirteyim.. Hoşgörü ve saygı içerisinde seni misafir etmekten mutluluk duyarım.. Gelelim 12 yaşında bir insanın neler yapabileceğine ;

Adı:Fatih Sultan Mehmet
Doğum tarihi:30 Mart 1432
Birinci kez tahta çıktığı tarih:1 Aralık 1444

Matematiğin iyiyse sonuca gidersin ;) yada yardımcı olayım, kapasiteni bilemiyorum..

Tahta çıktığında yaşı:12 yaş, 8 ay
Tahttan ayrılma sebebi:Babası lehine terk
Saltanatının süresi:1 yıl, 9 ay
İkinci kez tahta çıktığı tarih:18 Şubat 1451
Tahta çıktığında yaşı:18 yaş, 11 ay
Tahttan ayrılma sebebi:feragat-ölüm

bu cevap milyonlarca defa sanadır, kendi iddaa nı unutuyorsun sanırım.. Sen 12 yaşında aklına girilip peygamberlik aşılandı, islam dini uyduruldu demiyormuydun..

:megafon:

Üst Alt