aLone
Üye
™ мγdяєaм;1574597' Alıntı:Erkek Mi Sandın Beni
Koçum Felan Ne Ayak Aslanım ?![]()
yok canm ne erkeği

Aman yarabbiii ne kadar basit cümleler bunlar nasıl oluyor da hiç de o kadar önemlı olmayan durumlar önemlı gosterılıyor. İyı dusunmenızı isterim dediğinize göre Mekkeli aydınlar daha önce tek tanrılı yeni bir dinin temmellerini atmışlardır.Yani getırılecek din bir suni dindir.O halde sorularıma cvp veriniz:
1)Neden bir din getırılecekse o dının temsılcısı olarak okuma yazma bilmeyen bir insan seçilir?Daha kültürlü ve daha etkili alimler varken neden okuma yazmayı bilmiyen bir zat seçildi?
2)Mekkedeki aydın kesim zengın kesımdır ve bu zenginler köle tıcaretıyle uğraşan putperestlerdir.Sizce o zengınlıktekı putperestler nasıl oluyorda kendılerını yerın dıbıne sokacak böyle bir din yaratıyorlar ? Amac tek tanrıılı bır dın yaratmak olsa ınanın o zengın putperestler kendı cıkarlarını koryacak sekılde yaratırlardı.Çünkü islamda kölelik yoktur ve herkesın hakkı eşittir yani bu durum zengın mekkelılerın aleyhınedır.bilinir ki o kadar güçlü bir kesme karşı bir din oluşturalamaz yani enazından onların cıkaralrı korunurdu.Ama islam dını onların kalbınden vurdu.
3)Mekkede dınsel bır bosluk yoktu.Herkesın ınandıgı bır putu tanrısı vardı ve hıc bır kabıle dını gunlerde bırbırıyle savasmaz putlarını zıyaret ederlerdı.Ha söylemek ıstedıgınız şuysa evet birleştırıcı acıdan bır dınsel boşluk vardı dıyelım kı getırılecek yenı dın bu dınsel boşlugu doldurmak ıcın getırılldı pekı sorarım sizlere zaten kölelerin bir diniözgürlüğü yoktu daha doğrusu dinle uğraşacak takatları yoktu sahiplerının esırıydıler ve onlara endexlıydıler.Geriye zengın kesım olan tüccarlar kölelerın sahıplerı kalıyor yanı mesele onları bırlestırmekse neden yenı gelen dın tersıne kölelerın sahıpleıyle eşıt oldugunu savunsun?Bu bir aptallık olmaz mı?
4)Yeni gelen dın kabenın kutsallıgını korudu dıyorsunuz evet dopru ınsanların birçogunun mabedı sayılan kabe neden yıkılsın kı?Bi de şöyle düşünelim eğer kabenın kutsallığı tam anlamıyla koruncak olsa içresindeki putlar yıkılmaz yıne putperestlerın bu putları ziyaret edebılmesı sağlanırdı ama tersine büyük bir cüretle hepsı yıkıldı yanı kutsallık sadece teorık olarak kaldı bir kilisenın camıye cevrılmesı gıbı.Bundan nasıl oluyor da öne surduklerınızı desteklıyıcı hal buluyorsunuz anlamıyorum bu gayet olağandır.
5)Şunu cevaplayabilirseniz yukarıda yazdıklarınızın hepsine inanacağım:Parağrafa giriş cümlenizde Muhammed İn 12 yaşında bile ğeygaber olacagının izlenımlerının görüldüğünü söylüyorsunuz ve yavaş yavaş amcası ve yakinlerının O' nu peygamber olarak cıkartacaklarının 12 yaşındayken bile belli olduğunu söylüyorsunuz ve peygambere 40 yaşındayken peygamberlik müjdesi verildiayrıca siz yeni bir dininve çok büyük derecede yayılacak olanyeni bir dinin temsilcisi olarak 12 yaşında bir çocoğu seçseydiniz onu 40 yaşına kadar hala okuma yazma bilmeyen bir insan olarak bırakırmıydınız?40 yaşına gelmiş bir insanın okuma yazma bilmeyeni ben peygamberım dese mi daha inandırıcı olur yoksa geniş bilgilerle donatılmış her türlü eğitimi almış aydın bir insanın ben peygamberım dıyısımı daha etkılıyıcı olur?
Burada büyük bir çelişki yok mu?????
abi bırak ben artık bu arkdaşın saçmalıklarına cevap vermeye gerek duymuyorum neden elimizi yoralım ki

ayrıca siz yeni bir dininve çok büyük derecede yayılacak olanyeni bir dinin temsilcisi olarak 12 yaşında bir çocoğu seçseydiniz onu 40 yaşına kadar hala okuma yazma bilmeyen bir insan olarak bırakırmıydınız?40 yaşına gelmiş bir insanın okuma yazma bilmeyeni ben peygamberım dese mi daha inandırıcı olur yoksa geniş bilgilerle donatılmış her türlü eğitimi almış aydın bir insanın ben peygamberım dıyısımı daha etkılıyıcı olur?