Kuran degisti mi ? ( degistirildi mi ? )

Sponsorlu Bağlantılar

Salihyet

Salihyet

Üye
Bu arada kaynağınızda ki şahıs tamamen kur'an-i kerimde kafasına takılan her soru için bir kitap yazmışa benziyor, pek memnuniyetsiz bir şahıs gibi geldi bana oysa ki cevaplar Risale-i Nur Külliyatında mevcuttur, kişinin kaygısı teoride düşünsel olsa da gerçek hayatta bariz şekilde görülüyor ki Finansaldır.. Siz bu kaygı ekmeğine yağ sürmektesiniz, hiç açıp okudunuz mu ? Hiç okuyup tatbik ettiniz mi ?

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Zararın neresinden dönersen kardır . Kurani kerim e inanmak ve 5 vakit namaz kılmak istersen sana her türlü yardımda bulunabilirim . Sana lem'alar mektubat ,risalinur dan güzel güzel şeyler okuyabilirim . Gittiğin yol yol değil . Bir kere de olsa şansımı denemek istedim belki inanırsın diye . Sana gerçek kaynak gösterebilirim . Gerçekten kurani okumanın ve hatim indirmenin zevki bambaşka. ... Sözlerim sana bu kadar . Gerisi sana kalmış .

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
a)Peygamberın okuma yazma bılmedıgını soyluyorsun fakat kuran ı peygamberımızın yazmı soldugunu ya da onun düşüncelri oldugunu savunuyorsun.okuma yazma bilmeyen insan bunu nasıl becerebilir? Ayrıca diyelim ki o düşünceler peygambere ait ve katibin eliyle yazılmış olsun peki sence insanlar toplum düzen için bir peygamber ortaya çıkarsalar o şahıs neden okuma yazma bilmeyen bir insan olsun burda bi gariplik var acıkcası:)
b)yazmış bulunduğun il 3 satırda peygambere vahiy meleğinin gelip 'ikra' demesinden (oku) ''Kura'an saçma!'' diyebiliyorsan buna gülerim:) Yahu koca peygambere vahiy meleğinin gelmesi kadar doğal bir şey var mı?
c)Bir çok yerde (allah kudreti demeyin) diyorsun. Sen din ile bilimi birbirine karıştıyorsun.Mucizesi olmayan peygambere peygamber denir mi?
d)Ben edbiyat öğrencisiyim ama '(Bahsettıgın manada) ''Kuran Dili'' dıye bır uygarlık dilini senden duyuyorum.Arapçanın farklı varyasyonları desen anlarım ama sanki uzaylı dili gibi bir dilden bahsediorsun gibisin.Yanlış çevrilme yapılbilir ama imla hatası olur o kadar;sen tutup komple bı cumleyı anlayamayıp kafandan sallayamazsın di mi?Ayrıca peygamberin aklındaki vahiy katıplerce yazılmakta ve nüshaları da aynı şekilde oluşturulmaktadır.Yani kuranın farklı bir dile çevrilmesinden bahsedıyorsan senın dedıgının haklılık payı olur ama sen bam başka bir dil diyorsun,kayıplara karısan bır kuran dılı dıyorsun,; senın kuran Dili dediğin kuran şerhi olmasın ya da kuran öğrenim setinin üzerındeki yazılar (elif be te se cim..):)
e)Kuran da kadının şeytan olduğu söylenir diyorsun ama anı kuran insanın hayvan olduğunu da söyler ama hangi insan?Katıller canıler yobazlar zulm edenler hayvan dıye tabır edılır.zina yapan bir kadına insanıın aklını başından cıkaran ortalığa fitne fesat salan bir kadna da gayet doğal şeytan derim ben:):)
f)Peygamberımzıın gunes tutulmasını fırsat bılıp insanları korkutup kendısıne secde ettırdıgını soyluyorsun.Olayı bılmıyor,konusuyorsun ve saptırıyorsun.O ; sadece gunes tutulmasında değil,dıger buyuk dogal afetlerde de ınsalara korunmak ıcın tanrıya secde etmlerını ve korunmalarını soylemıstır yanı bıldıgımız dua etmek.Evet o olayda gunes tutulasmasından korkan ahalı secdeye durmuştur ama ALLah 'a durmustur.(bkz):''Güneş tutulmasının(Kusuf' un) kıyamet işareti sayılması'' ayrıca son dönem yasanan depremlerde tüm dünya secdeye durdu kıme durdu sana mı peygambere mı Allah a mı?
g)Kurandakı ayet sayısı meselesıne gelınce al da oku bira arastırman yeterdı;
) İslam bilginlerinin çoğunluğuna göre surelerin başında yer alan Besmele, Kur'an-ı Kerim'den bir âyettir Ancak, bunlardan her birinin, başında bulunduğu sûreden bir parça ve sûrenin ilk âyeti olup olmadığı konusunda farklı görüşler ortaya koymuşlardır Şafiî âlimler, söz konusu "Besmele"leri, başında bulundukları sûrenin bir parçası saydıkları halde Hanefî bilginler, bu Besmelelerin, başında bulundukları sûrenin bir parçası olmayıp, her birinin o sûreden ayrı müstakil bir âyet olduğunu, sûrelerin arasını ayırmak ve teberrûk olunmak (bereket ve feyzinden yararlanılmak) için indirildiğini söylemişlerdir
b) Bazı sûrelerin başında, "Yâ-sîn, Hâ-Mîm, Elif-Lâm-Mîm-Râ, Tâ-Hâ" gibi "huruf-u mukattaa" denilen harfler, bir kısım bilginlerce, müstakil birer âyet kabul edilmiş, diğer bir kısım bilginler ise bu gibi harfleri, başında bulunduğu sûrenin ilk âyetinin bir parçası saymışlardır
c) Bazı uzunca cümleler, bir kısım bilginlerce iki veya üç âyet sayılmışken, diğer bazı bilginlerce tek âyet itibar edilmiştir Netice olarak ayet sayısının, kıraat imamlarından Nâfî 6217; Şeybe 6214; Mısırlı bilginler 6226; bir rivayete göre İbn-i Abbas 6616 olduğunu söylemişlerse de, Kufelilerin görüşü olan 6236 sayısı kabul görmüş ve yeryüzünde basılı bütün Mushaflarda ayetler bu sayıya göre numaralandırılmıştır Halk arasında bilinen 6666 sayısının herhangi bir dayanağı olmayıp, muhtemelen çocuklara kolay öğretmek amacıyla yuvarlak olarak söylenmiş bir rakamdır Bu ihtilaflar ayetlerin numaralandırılmasıyla ilgili olup, Kur'an'ın metni ve muhtevası ile ilgisi yoktur

h)Kuran halıfeler tarafından degıstırıldı dıyorsun hıc aklın kesmez mı koskoca Osmanlı zamanında binlerce kuran varken ve o kadar nufus varken tüm kuranlar toplanabılsın ve yenılerı uretebılılınsın?en azından bır tanesı kalır:) Sen hiç birbirinden farklı kuran gördün mü?:) 3 halıfe 3 ayrı donemde degısım yapcak ve bu 3 degısım sonrası butun kıtaplar bırıbırıne benzeyebılecek(istisnası bile cıkmayacak):) komık gelıyor.
ı)tanrıdan haberı olmayan ınsanlardan bahsetmıısın ve onların halını sormussun.Günümüz cagında ya tanrıyı bılen vardır ya da tanrııyı bılıp ona ınanmak ıstemeyen tanrıdan haberı olmayan yoktur yanı.Ha eskı zamanlardan bahsedıosanilk cag gıbı mesela,o zamanlar semavı dınler yoktu yanı bır kural yoktu.Pekı dıceksın kı nolcak o ınsanlar ?Onlar da tıpkı bebekler ve özurluler gıbı ARAF adı verılen mekanla mukelleftırler.Cennet ve cehennemın arası yanı.
İ)Kur'an sıhır yoktur dıyorsun.Yahu sen kuran ı okudugundan emın mısın?Aksıne kuran sıhırden buyuden uzak durun der yasaktır.Pekı sorarım sana uzak durulması gereken ve yasaklanan bir sey nasıl olmaz, var kı yasaklanmıs dı mı? bıraz mantık lutfen;)Diyorsun ki peygamberde nasıl sıhır var? O sıhır degıldır mucızedır ve uyarı yapmıssın allah vergısı demeyın dıye. ya hu yınelıyorum mucızesı olmayan bır peygamber sence komık degıl mı?:)
J)Hiç bir dini savaş savasılarak kazanılmaz karsı tarafta ölenler de ınsan dıyorsun.İslam dini hıc bır zaman savastan yana olmamıstır ve aksıne mekkelı yahudıler kafırler tuccarlar tarafından ezıyet gormuslerdır canını yakana naparsın? tam aksıne osmanlı devletı taa ispanyalara kadar uzanıp oradakı muslumanlara yardım etmıs dıger dınlere ulasmıs onlara da yardım etmıs bır devlettır ayrıca fethettıgı hıc bır yere zulm goturmemıstır aksıne korumaa almıstır bak ıstanbuldakı kılıseler hala durur.
k)Yuakrıda kuslaradn bahsederken sanırım fil suresınden bahsedıorsun. Ne bilyorsun belkı o zamanki bir kuş türü bayagı iridir.o zamanın 2,3 metrelık adamlarının kemıklerı hala cıkıyor 1 metrelıkucabılen bırkuş neden olmasın ki?Olmadı bir de dınsel bakalım;ben buna gayet dogal mucıze derım kı her dınde mucızevı olaylar yasanmıstır baabılırsın.
l)Alıntı yapmıs oldugun yerlerde sureklı kuranın bır celıskı oldugunu soyluyosun ve bu celıskılı sozlerı bır tanrının yazmayacagını soylyorsun bu konu ıcın yukarıda verdıgım lınkı tıklayabılır aydınalanbılırsın;)
m)Peygamberın bır övunme hastalıgınn oldugunu soyleyıp durmussun,yahu ınsaf sence o kadar övunme hastası olan bır ınsanın mezarı yok denecek kadar basit olur mu? Ayrıca gıymıs oldugu elbseler ve yedıgı yıyecekler hıc de övunulecek cınsten degıl.O, çogu zaman karnına tugla baglamıstır aclıga dayanmak nefsını terbıye etmek ıcın ve hıc bır sofradan tam tok kalkmamaıstır.
n)Nisa süresınden bahsetmıssın acıklayayım ;şimdi düşün ki askerde teğmensın senın ıkı ust rutben olan yüzbası tuttu bı ussun olan ustegemene emır verdı ve o usttegmende o emrı senın uygulamanı ıstedı. Şimdi sorarım sana senın uygulayacagın o emır üstegmenın mı yoksa aslında yüzbaşının emri mi?
o)Kurandakı ayetlerden bazılarının tanrı tarafında degıstırılme ıtımalını sacma bulmussun.
Sen neden kuranın kıtap olarak degıl de sayfa sayfa ındıgını sanıyorsun?Gidişat neyse ona göre bır duzenleme mevcuttur.senın mantıgınla gıdecek olsak madem oyle Allah bızı hıc yaratmasaydı zaten sonumuz bellı kımı cennete kımı cehenneme orda zaten bı acıklama yapar:)
Ayrıcaşarap helalken harap kılınmıştır çünkü daha önceden namaz yoktu mıllet namazda sapıtınca haram kılındı tabı sadece namaz ıcın degıl...
Elimden geldıgınce acıklama yapmaya calıstımumarım bıseylerı anlatabılmsıımdır ama yukarıda yazmıs oldugun ıddıalar cok agır ama cok da basıt ben 21 yasında tecrubesız bır ınsanken bır alım senın agzını actıramayack bır duruma getırebılır senı. bı daha genc beyınlerın kafasını bulandıracak seylerde bulunmazsın umarım.
Zaten insanların ınanmıs oldugu tek sey olan su kuran da yalan dıye bı dedıkodu ıftıra yayılırsa mıllet neye ınanacagını sasırır.Bunlar mısyonerızmn faalıyetlerıdrı uzak durun

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
abi linkleri kaldırsana :hmmm

Salihyet

Salihyet

Üye
isa kur'an dili günlük kullanım dili olarak değil, kur'an okurken ki arapçada bi takım farklılıklar olan bir dil ( dil bile denmesi doğru mu bilmiyorum ) Fakat kur'an-i kerim'i anlamak için arapça + tefsir gibi dersler almak yeterli ;)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
:oke:çözülmesi zor olmasa gerek

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
ne kadar aydınlatmaya çalışşakda aydınlanmıcakınız ama sonuna kadar burdayım isterse bu konu 30 sayfa olsun, iddaa dediğiniz gerçekleri çürütücek hiç bi kanıt yok elinizde sadece bekleyin şu anda dışardayım belgelerim ve kitaplarım evde ve büyük ihtimalle gece evde olucam ve sabaha kadarda uğraşmam gerekse bile onları anlıcağınız bi biçimde toparlayıp buraya yazıcam ayrıca o 14. maddede copy paste dediğiniz linkde araştırma beraber yapılıp beraber yazılmıştır bütün kaynaklarda sayfanın sonunda belirtilmiştir ilgili sayfadan kaynaklara bakabilirsiniz..:oke: şunuda hemen ekleyim ben hiç bi zaman tanrıyı inkar edici bir yazı yazmadım yada yazdıklarımda tanrının olmadığından bahsetmedim tanrı vardır ama muhammed onu kullanarak insanları himayesi altına toplamaya çalışmıştır bundan bahsediyorum ve sadece akşamı beklemenizi istiyorum.. Ama lütfen çoğu copy-paste demeyin onları yazmak bizim yıllarımız aldı birazcık rahat davranıyım bu konuda dimi..:(

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Bence siz ön yargılarından kurtulmayı deneyın öne sürdüğünüz iddiaların neredeyse tamamının çürüdüğü yzmıs olduklarımızla soylememek mumkun değil.Hepsını okudunuz umarım.Elinizde bir takım belge dıye öne sürecegınız dokumanların var oldugunu soyluyorsunuz ama unutmayın ki o birikim dediğiniz yalanlamalarla baş etmek o kadar da güç olmadı.Yine baş edebiliriz amacınızın farkındayım sabaha kadar çalışın hazırlanın ve yıne buraya güya mantıksız ve celıslkıli alıntılar yaparak bir sürü cümlecıkler koyun,tıpkı daha önce yaptıgınız gıbı...Yine payınızı alırsınız

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
yaa gene gereksiz bir konu..uzatmak istemiyorum ama misyonerce bir başlık ve çok asılsız cümleler ve sözler..

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
inanın misyoner değilim, zaten size hristiyanlığa inanın demiyorum her din yalandır diyorum ve yazıcam hepsini..

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Mübarek eli kalem tutan herkes yazıyor bir şeyler, sen misyonerden de betersin be adam.İnanacak bir şeyi olmayandan korkulur,yaz gitsin yine üstümüze yıklıcaksın vaktimizi harcıyacaksın

aLone

aLone

Üye
ya şunu kale bile almayın ya çürütcekmiş neyi çürütüyon sen senin gibi çok kafir müslümanlığı çürütmek isteyen çıktı ama başarılı olamadı haddini bil ! :@

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ya şunu kale bile almayın ya çürütcekmiş neyi çürütüyon sen senin gibi çok kafir müslümanlığı çürütmek isteyen çıktı ama başarılı olamadı haddini bil ! :@
ara sıra bazı kafası bulanıklar çıkar böyle..şimdi konuyu uzatmak istemiyorum bunların acaba hiç Kur'an'dan Kur'an ilimlerinden haberi var mı? copy pastelerle ve birilerinin laflarıyla bişey yaptıklarını zannediyorlar..biz o kadar yıl inceledik bir tane Kur'an'ın değiştirildiğine dair delil bulamadık bunlar nasıl buluyorlarsa hayrret..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Anlaşılan kafirsin. Bütün gece hiç durmadan açıkla bakalım ne kadar kolpa varsa . buradaki insanları dinsiz yapamazsın bunu da iyi bil . Kopyala yapıştır ile bu işler olmuyor . Kaynak biz de çıkaralım hadi kolay gelsin bakalım

--------------- Ekleme ---------------

Tartışma çıkarmayalım arkadaşlar bakalım görelim neler uyduracak yine . Ağzını payını iyice verelim ki ibretlik olsun cümle aleme .

aLone

aLone

Üye
hayır kopyala yapıştır yapıyo okuma zahmetinde bulunmuyorum yoksa veririm ağzının payını

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar sakin olalım, bu şahıs kuran-ı kerim hakkında hiç bir şey bilmiyor, kulakdan dolma kendi ütopyasında kurguladığı şeyleri bize sunmaya çalışıyor kendince.. Fakat Kur'an arapçasını bilen oturduğum yerde 5,000 kişi bulabilirim senin için, ey insan sen nerede yaşıyorsun ? Sadece Fatih de bu sayıyı bulabilirim..

1. kimse okuma yazma bilmiyoken bişey yazamaz (sakın allah kudreti demeyin)
Allaha inanmıyorken kudretini nasıl sorgulayabilirsin ?
2. diceksinizki katipler yazdı onların yanlış yazmadığı ne malüm
Allahın Kur'an-i kerim ayetlerinde de belirttiği gibi asla ve asla değiştirilmediği belirtiliyor, bu da kur'an-ı kerim'in bir çok konuda eşsiz bir bilgi kaynağı oluşuyla ispatlanmıştır..
3. diyelimki doğru yazdılar, kuran muhammed zamanında bitmedi diğer ayetler kimin rüyasına girdi?
Kur'an kitap halinde hz. Muhammed (sav) 'e inmiyor, ayet ayet iniyor, incil bozulduğu için, diğer ayetlerden kastınız şu saydığınız 6666 ayet miydi ?
( S.A.V. ) Belirtildiği gibi bir çok peygamber vardı yer yüzünde, bu sınırlı bakış açısına ne açıklayabilirim ? Gerekli cevabınızı veda hutbesinde bulabilirsiniz..
4. hadi diyelimki gene doğru oldu, ama o zamanlarda mekke ve medineyi bi şekilde yönetmek gerekiyodu bunun için en güzel yol insanlığı bişeye inandırmaktı bütün tarih boyunca kullanıldığı gibi adı din denilen şeydi bunun en güzel yolu o yüzdende yazıldı böle bişi..
Bu bir soru değil, bu sizin zihninize oynadığınız oyun ( oyunun adı kör ebe olmalı, göremediğinizden dolayı )
5. Arapça bilen varsa bilir kuran dili diye bi dil var ve dünyanın en zor dillerinden biri, şimdi bu dili günümüzde bilen yok hatta sadece günümüzde değil osmanlı veya selçuklu zamanında bile hakkıyla bilen yoktu o kuran çevrildiği zaman yanlış çevirildi bunlar kanıtlı olarak günümüzde var.
Dünyanın en zor dili olduğu tamamen bir safsatadır, bir çocuğa 5 yaşında kur'an arapçasını zorlanmadan öğretebiliyorsunuz, bu yetişkinin zihninde de aynı kalıcı etkiyi bırakıyor, siz yaradanı inkar ettikçe kur'an da size bu orantıda zor ve kabul edilemez gelecektir, bence bir defa mealiyle birlikte okumayı deneyiniz..
6. eğer kuran okuyan varsa bilir, kuranda 6666 ayet olduğu yazar ama sadece 6243 tane vardır yani uydurma olduğu belli geri kalanlar nerde :bilmem:
Casting mi aradınız kur'an-ı kerimde ? Merakımdan soruyorum :)
7. şuda var kuranda kadının şeytan olduğu öne sürülür siz kalkıp buna inanırmısınız..
Saçma olduğunu söylememe gerek yok, islamda kadına çok büyük bir önem veriliyor, yakılan kadınlar islamla birlikte refaha kavuşuyor, fakat siz belki de mağralarda doğan kız çocuklarını müslümanlar yiyor sanıyorsunuz, fakat bu bilgileri kimden almışsanız o kişiler sizi epeyce yemiş :oke:
8. hadi bunuda geçtim muhammed güneş tutulması olduğunda dünyanın sonu geldi kıyamet kopcak diye diye insanları secdeye yatırmıştır..Gerçekten her güneş tutulduğunda dünyanın sonu geldiğine inanırmısınız..? :bilmem:
Kulakdan dolma bilgilere devam ediyorsunuz.. Hiç bir dayanağınız yok..
9. Arşivlerdeki belgelere göre kuran osmanlı zamanında, 3 halife tarafından değiştirilmiştir (çoğu ayet o günün şartlarına uyarlanmıştır) çünkü insanları yönetmek gerekiyodu. (araştırısanız bulursunuz)
Bahsettiğiniz dönemde sadece dizgi ve düzenli basım gerçekleşmiş fakat bu bir değişim/kayıp meydana getirmemiştir, eğer Peygamber efendimizin vefatıyla oluşacak aksamadan bahsedecek olursanız da ilgili kaynakda görebilen insanlar için oldukça bilgi var..
10. kurana göre islamı seçmeyen hiç kimse cennete giremicektir fakat bu dünyada bırakın islamı tanrıdan bile haberi olmayan milyonlarca insan var onların yeri nere sırat köprüsündemi kalcaklar:)(sakın tanrı düşünür demeyin)
Kur'an-i kerimde de yer aldığı gibi bir çok peygamber inmiş, bir çok elçi insanları aydınlatmaya çalışmıştır, bu çağrıya olumlu cevap veren toplumlar bu gün islamla bağları kalmayan toplumlardır, hazırlanıp bir yere gitmeye benzemiyor sıraat köprüsü, yani hayallerinizin çok ötesinde, sanmayın ki Allah (c.c) 'ın adalet konusunda zaafı olsun.. :)
11. kuranda derki, sihir mucize gibi şeyler asla yoktur olmicaktırda. Fakat şöle bi yanılgı var muhammed kurana göre bi sürü mucize yaratmıştır sihir benzeri şeyler uygulamıştır (tanrı vergisi değil yalan)
Öncelikle sayın değerli arkadaş sihir, hokkabazlık vs. bu eylemlerin ötesinde peygamberlik..
Andolsun ki Allah, müminlere, içlerinde kendilerinden onlara bir peygamber göndermekle lütufta bulunmuştur. (Ki O) Onlara ayetlerini okuyor, onları arındırıyor ve onlara Kitab'ı ve hikmeti öğretiyor. Ondan önce ise onlar apaçık bir sapıklık içindeydiler. (Al-i İmran Suresi, 164)
Peygamberlik kanıt ile mâruf olunduğundan dolayı bu teziniz de çürümek durumundadır, kur'an-i kerimde verilen mucizeler yer almaktadır, sizin belirttiğiniz ise kendi tapındığınız kişiler için geçerlidir ( bknz; david copperfield ( onun ismi bile peygamberden gelmektedir )
12. Hiç bir dini savaş kazanılarak yayma çabası içine girilmez çünkü o ölenlerde insan..
Helak olan kavimlerin sebepleri ile savaşların sebepleri orantılıdır, ne için bazı kavimler helak olmuştur, ne kadar cani topluluklar vardır bunu araştırda gel ;)
13. Hiç bir kuş tuğla büyüklüğünde taşları kaldırıp insanların üstüne yağdırcak kadar kuvvetli değildir..
Mucizeye inanmıyorsunuz, kuran ve islama hatta Allah (c.c) bile, namazda okunan surede size göre hikaye gibi gelen sure mevcut, bu sureyi okumayarak Peygamberlerin hikmetlerine, Allahın yüceliğine inanmayarak buna da kendinizce bilimsel bir açıklık getirmişsiniz..

14. Sorunuz copy paste olduğu için ilişmedim bile..

SELAMETLE..

salihin yazdıkları yeter zaten heralde arkadaşa

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
32 - Secde Bismillahirrahmânirrahîm

1.Kendisinde hiçbir şüphe bulunmayan bu Kitab'ın indirilişi, âlemlerin Rabbi tarafındandır.

2.Yoksa "Onu Muhammed uydurdu" mu diyorlar? Hayır o, kendilerine senden önce hiçbir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi uyarman için, doğru yolu bulsunlar diye Rabbin tarafından indirilmiş gerçektir.

------------------------
29 - AnkebutBismillahirrahmânirrahîm
12. İnkar edenler iman edenlere, "Yolumuza uyun da sizin günahlarınızı yüklenelim" derler. Halbuki onların günahlarından hiçbir şey yüklenecek değillerdir. Şüphesiz onlar kesinlikle yalancılardır.

-----------------------------
2 - BakaraBismillahirrahmânirrahîm

15.Gerçekte Allah onlarla alay eder (alaylarından dolayı onları cezalandırır); azgınlıkları içinde bocalayıp dururlarken onlara mühlet verir. (bunu iyi oku )..

17.Onların durumu, (geceleyin) ateş yakan kimsenin durumuna benzer: Ateş tam çevresini aydınlattığı sırada Allah ışıklarını yok ediverir de onları göremez bir şekilde karanlıklar içinde bırakıverir.

4.İnkar edenler, "Bu Kur'an, Muhammed'in uydurduğu bir yalandan başka bir şey değildir. Başka bir topluluk da bu konuda ona yardım etmiştir" dediler. Böylece onlar haksız ve asılsız bir söz uydurdular.

"(Bu Kur'an, başkalarından) yazıp aldığı öncekilere ait efsanelerdir. Bunlar ona sabah akşam okunmaktadır" dediler.

Şimdilik bu kadar ...

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Kur'an asla ve asla degistirilmedi ve degistirilemez. Yuce mevla bu gercegi kurani biz indirdik ve koruyusu yine biziz ayeti kerimesiyle sabittir. Kuran basindan sonuna kadar Allah kelamidir. Bunda en ufak bir suphe duyulmamalidir. Bunda suphe duyan varsa imanini gözden gecirip hemen tevbe etmelidir. Aksi halde husrana ugrayanlardan olur. Ateistlere gelince onlarda Allaha inaniyorlar fakat nefislerini seytana sattiklari icin bunu iclerinden aciga vuramiyorlar. inancsiz insan olacagini sanmiyorum. Herkez birseylere inanir. Amma hak amma batil inanir.inanmayan insan bile inanmadigina inanir. Ama su bir gercektirki Allah nurunu tamamlayacak ve mahserde gercekleri gorecekler. Laaaa ilahe illallah Muhammeden Resulullah.

Aynen Allah tarafından korunan bir kitabı kimin değiştirmeye gücü yeter inanmayın

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Arkadaşlar Konuya yazıpta sayfaları arttırmayın ki bu çözülmesi zor bir durum gibi görünmesin, saphire arkadaş yazsın, ona cevabı olan yazsın ondan sonra, bu konu 4 sayfada kapansamı daha iyi, 14 sayfada mı? dediğimi anlamışsınızdır umarım...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
geçen sene de başka bir forumda aynı konuyu tartışıyoruz adam Kur'an-ı okumayı bilmez,hayatında bir kere okumamış bana bu konuyu tartışıyor ilginç..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
kaynak bulamadı galiba :hmmm :ehe

Üst Alt