Kuran degisti mi ? ( degistirildi mi ? )

Sponsorlu Bağlantılar

Sidretül Münteha

Üye
Sapphire_o6 Sorun Ne ?

Salihyet

Salihyet

Üye
"Vahiy katibi"nin başına neler geldi neler: ( hepsi kaynaklarıyla ispatlarıyla yazıdadır..)

Adam, önce müslüman olmuştur. Ama sonra ne olursa olur, bırakır Islam'ı. Ve bir de açıklama yapar:

"Muhammed'e ben öğretiyordum, ve benim öğrettiklerim Kur'an'a vahiy olarak yazılıyordu.." bu açıklamayı kendisinin yaptığı ilgili belgeler ve aktarıcılar tarafından doğrulanmıştır..
Sonra, adam ya öldü, ya da öldürüldü bu bilinmiyor. Ölüsüne gelince, bir türlü gömüldüğü yerde kalmıyordu (tanırının cezalandırması =)). Muhammed'in adamları şunu yayıyordu:
"Bu olay, Tanrı'nın gazabının yansımasıdır. Adam, Tanrı'yı çok öfkelendirdi. Şimdi durum ortada. Gömülüyor, toprak da kabul etmiyor, edemiyor, Tanrı'dan korkuyor. Onun için de kafiri, mezarının dışına fırlatıyor. 'Ibret almak' gerek.."
Gerçekten de adam gömülüyordu, ama, birkaç gün sonra, sabahleyin bakılıyordu ki, adam mezarın dışında. Birkaç kez olmuştu bu.
Fakat muhammed'in arkadaşlarından Enes (Malik Oğlu), çok sonra, şöyle anlatıyor olayı:
"Bir adam vardı. Neccaroğullarından..Hristiyan'dı, Müslüman olmuştu. Bakara ve Ali İmran surelerini okumuştu. Peygambere de vahiy yazıyordu. Sonra, yeniden Hristiyan oldu ve kaçıp Hristiyanlara katıldı. 'Ben ne öğretip kendisi için yazdımsa, Muhammed yalnızca onu bilir, başka bir şey bilmez,' demeye başladı." (Bkz.Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l Menakıb/25,c.4,s.181-182;Tecrid, hadis no:1477)
Enes'in anlattığına göre, Tanrı adama öfkelenmiş, boynunu kopararak öldürmüş. Hristiyanlar, gömmüşler adamı. Ama sabah bakmışlar, ölüsü mezarın dışında, hemde kefensiz. Hristiyanlar ise, "Muhammedin adamları kefenini soymuş, kendisini de işte böyle ortada bırakmışlar.." diye konuşmuşlar. Adamı bir daha gömmüşler. Bu kez biraz daha derince. Ertesi gün sabah yine aynı durum sonra tekrardan aynı konuşmalar sonra yeniden ve daha derine gömme. Sonra aynı durum ve aynı yorumlar. Bir kez daha ve derince gömme. Aynı durum. Bakmışlar ki bu böyle sürüp gidecek, adamı gömmekten vazgeçmişler artık.
Bu adamın söylediğini söylemiş, yani "ben ne diyorsam, ne yazıyorsam o vahiy oluyor.." demiş, muhammed'in "Tanrı'dan falan vahiy almadığını" söyleyerek, Islam'ı bırakmış birisi daha var: Ebu Serh Oğlu Sa'd Oğlu Abdullah. Ama , onun başına yukarıdaki olay gelmedi nedense (niye öldürtmedi acaba onu).. Muhammed tarafından idamına karar verilmişti. Ne var ki, Halife Osman'ın süt kardeşiydi. Ve Osman'ın araya girmesiyle, bağışlandı. Sonra, Mısır Valisi bile oldu. (Ölüm.656-657. Bkz. Islam Ansiklopedisi.)

1- Kafası güzel adamla konuşuyormuşuz elbet ankaraya yolum düşecektir, o zaman daha derinlemesine konuşuruz, fakat sen burda atıp tutmaya devam edeceksen işimzi uzun.. Her yazdığını takip edecek fırsat bulamıyorum artık ama ;
2- Ölümü kaynaklarca açıklanmış fakat senin ütopyanda bu ölüme yaptığın yorum talk show cu işi olmuş, yani sen inanmak istemediğin şeylere inanmıyor, bir daha neden olmadı diye sorgulama ihtiyacı hissediyorsun, hz. Musa ( a.s ) o zaman asasıyla her yürüdüğünde dokunduğu yerden su fışkırmalı ? sende mucizelerden hareket ederek her olanın tekrar tekrar bayağı bir şekilde ispatlanmasını mı istiyorsun? Senin mükemmel mantığının erişemediği konularda tıkanıp kaldığın için anlamanı beklemiyorum fakat kaynakları alıp yorumlarsan bu kaynakla oynamak olur Yani viskini alıp ( haşa ) Kur'an-ı kerim i değiştirmeye kalkma !

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bütün günah şeyleri bilim mi söylüyor :ehe birisi sizi fena keklemis bence :ehe birşey dikkatimi çekti . Verdiğin kısa cevapları kopyala yapıştır yapmıyorsun . Ilginç doğrusu :ehe

aLone

aLone

Üye
merak etme her türlü içkiyi tattım ben yararlı mı zararlı mı biliriz.bi zamanlar o bilim sigarayada yararlı demiş

ayriyeten bu iş internetle olmaz tamam mı senin verdğin kaynağın doğruluğunu nerdenj bile bilirim ben

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
gider araştırırsın o sahte kitap kuranı çok iyi bilip okumuşsunuz ya hepiniz ben okumamışım.. :) :)

Sidretül Münteha

Üye
Yaaa Sen Kimsin Dee Neyee Sahte Diyorsun Akıllı Konuş !!!!!!!!

Salihyet

Salihyet

Üye
ilgili kaynakta zaten belirtmişim kaynağını o kaynağı bulup açarsan zaten görüceksin belgeyi aklın yolu olan bilim derki günde bir kadeh şarap kanseri önler..

bunu da kanıtla o zaman, kanser hastalığı vesilesi ile, insan hücresi ile bile Allah ( c.c ) a ulaşabilirsin, sen önce saygılı olacaksın, "uydurma" "muhammed" gibi cümle görürsem tavrım daha sertleşecektir, biz sana konuşma hakkı tanıyoruz, çünkü hem eğlenceli oluyor dinsiz birinin çırpınışı + herkes özgür deniliyor, sana özgürlük sağlıyoruz ( o halde biz tanrımıyız? )

( ne hayal gücün nede felsefen var, acıyorum sana ki öldüğünde Allah(c.c)'a ulaşacaksın.. )

Cynical

Cynical

Üye
Fatiha'nın bir dua olduğunu çözmüşsün. Ilerleme var.. Şimdi de araştır bakalım dua ayeti nedir? Kuran'da kaç yerde geçer? Kuran'da niye hitap şekli peygambere gibi gözüktüğü halde hüküm tüm müslümanlaradır? Atalarımız niye 'Kızım sana diyorum, gelinim sen anla' demislerdir?
Bunları halledince sıra '2 dil arasında bire bir tercüme yapılabilir mi'ye gelir. O zaman da o (De ki) o ayetin başına neden konulmuş diye tartışırız. Hadi kolay gelsin...

aLone

aLone

Üye
bak canım kardeşim hadi sen sus burası bi forum sadece buraya mesaj yazılmıyo seninde ne amaçla girdğin belli ondan kimseyi ikna bi kişiyi bile ikna edemezsen lütfen git bu siteden

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
"

1- Kafası güzel adamla konuşuyormuşuz elbet ankaraya yolum düşecektir, o zaman daha derinlemesine konuşuruz, fakat sen burda atıp tutmaya devam edeceksen işimzi uzun.. Her yazdığını takip edecek fırsat bulamıyorum artık ama ;
2- Ölümü kaynaklarca açıklanmış fakat senin ütopyanda bu ölüme yaptığın yorum talk show cu işi olmuş, yani sen inanmak istemediğin şeylere inanmıyor, bir daha neden olmadı diye sorgulama ihtiyacı hissediyorsun, hz. Musa ( a.s ) o zaman asasıyla her yürüdüğünde dokunduğu yerden su fışkırmalı ? sende mucizelerden hareket ederek her olanın tekrar tekrar bayağı bir şekilde ispatlanmasını mı istiyorsun? Senin mükemmel mantığının erişemediği konularda tıkanıp kaldığın için anlamanı beklemiyorum fakat kaynakları alıp yorumlarsan bu kaynakla oynamak olur Yani viskini alıp ( haşa ) Kur'an-ı kerim i değiştirmeye kalkma !
ben hiç bişeyi değiştirmeye kalkmıyorum eğer böle bişey olsaydı çok saçma bi icat olan televizyona çıkardım :D ortada bi kitap var buna inananda bi kesim var ben sadece diyorumki bu kitap yalandır gerçekte böle bi kitap yoktur hiç bir ilahi güç bu kitabı göndermemiştir muhammedin uydurmasıdır bunu kanıtla dediniz kaynaklarıyla beraber açıkladım yazdım ama siz hala yalan söylüyosun ben kaynakları nerden bilcem diyosunuz bende gidip kuranı okuduğunuz gibi araştırıp bulun okuyun diyorum sizin kuranınızın allahı okuyun demiyomu..?? içki içiyorum demek kafam güzel demek değildir..

aLone

aLone

Üye
ya diyelim ki hz.muhammed uydurdu 14 asırdan beri nasıl aynı haliyle kalcak bana bi kere söyle ya şimdi hakaret etcem ben ceza alcam allahım sabır ver ya çok zor cahil insanlarla uğraşmak

Salihyet

Salihyet

Üye
Kanıtlar zaten aynı kaynaklardan alınıyor, fakat sen bilim adamı edasıyla baktığın için hiç bir şeye somut kanıt olmadan inanamıyorsun, keza hala hakaret ediyorsun terbiyesizlik edersen ceza alacaksın, sana fazlasıyla tahammül ettiğimi düşünüyorum, eğer TV'ye çıkmak istersen çık, içkini içmek istiyorsan iç, ve kafanı kaynaklarına göm bu kadar basit, ıspat değil çamur atarak bir arpa boyu yol alamazsın.. ( Sen kendi içinde sorular sormaya başladığında cevap arayacaksın ve yine konumuzun en başına döneceğiz, sende kur'an-i kerim'e ulaşacaksın.. Sanki hayat yok, biz yokuz.. :) komik.. ) )

djsalih91

djsalih91

Üye
kuranın değiştirildiğinden şüphesi olanların akıl sağlının yerinde olup olmadığından da şüphe etmeleri gerekir :nono:

Nazy

Nazy

Üye
ben hiç bişeyi değiştirmeye kalkmıyorum eğer böle bişey olsaydı çok saçma bi icat olan televizyona çıkardım :D ortada bi kitap var buna inananda bi kesim var ben sadece diyorumki bu kitap yalandır gerçekte böle bi kitap yoktur hiç bir ilahi güç bu kitabı göndermemiştir muhammedin uydurmasıdır bunu kanıtla dediniz kaynaklarıyla beraber açıkladım yazdım ama siz hala yalan söylüyosun ben kaynakları nerden bilcem diyosunuz bende gidip kuranı okuduğunuz gibi araştırıp bulun okuyun diyorum sizin kuranınızın allahı okuyun demiyomu..?? içki içiyorum demek kafam güzel demek değildir..
dostum seni çok profesyonel bir misyoner ikna etmiş:)
Allah kurtarsın diyor başka birşey demiyorum
başka bişey desem buradan birbirimizi ikna edemeyip kavga etmemiz söz konusu olacak

zaten Türkiye nin herşeyi yok oldu dinimizide böyle yok etmeye çalışıyorlar
ve yorumlarından okuduğum kadarıyla bu işi başarıyorlar yavaş yavaş...

ama eminim bu yazdıklarını 5 yıl önce yazmaya cesaret edemezdin

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
Fatiha'nın bir dua olduğunu çözmüşsün. Ilerleme var.. Şimdi de araştır bakalım dua ayeti nedir? Kuran'da kaç yerde geçer? Kuran'da niye hitap şekli peygambere gibi gözüktüğü halde hüküm tüm müslümanlaradır? Atalarımız niye 'Kızım sana diyorum, gelinim sen anla' demislerdir?
Bunları halledince sıra '2 dil arasında bire bir tercüme yapılabilir mi'ye gelir. O zaman da o (De ki) o ayetin başına neden konulmuş diye tartışırız. Hadi kolay gelsin...
hah şöle yaa bi mantıklı ve seviyeli cevap veren buldum.. dua ayeti dediğin şey kurana geçmiş olan bi nevi hadis gibi şeydir (ama asla hadis değildir) hatırladığım kadarıyla ise 26 veya 27 yerde geçiyodu gelelim hitap şekli siz öyle görmek istediğiniz için peygambere gibi görünüyo aslında bütün ayetlerde olduğu gibi hitap şekli muhammedden tanrıyadır (biraz önce açıkladım..) ha gelelim iki arası tercümeye hiç bir dil tam olarak başka bi dile çevrilemez bende bunu söylüyorum kayıp ve değişiklikler olmuştur ama ta en başta zaten ilahi bi güç tarafından gelmeyen bi kitap olduğu için bunu düşünmeye bile gerek yoktur.

Cynical

Cynical

Üye
Arap edebiyatı hakkında bilgin nedir hocam?

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Senin çırpındigini görmek çok hoşuma gidiyor :ehe hz. Muhammed sav. In tırnağına kurban ol sen . Başka bir forum olsa sana gün yüzüne çıkmamış cevaplar verirdim . Peki birşey soracağım kurani kerim uydurma diyorsun ama kökeni nereden geliyor . O zamanlıker atan miydi senin . Bu uydurma yeni mi çıktı yani . Bir de insan kendine sürekli sorular sorar düşünür cevap bulmak için bir dine inanması gerekir . Ama sen dinleri eş geçip kendini boşluğa atmışsın . Ve buradaki insanları bir nevi yalnız olduğun için inandırmaya çalışıyorsun . Ama bu insanlar akıllı . Elinde viski olan ve dinsiz birine kimse inanmaz .

Salihyet

Salihyet

Üye
konu amacından saptığı ve misyonerlik çalışmasının aşırıya kaçmasından dolayı :locked: Lütfen konuyu amacına yönelik bilgilendirme amaçlı kullanalım, şüphe bırakıp dayanaksız fikirler sitemize yakışmamaktadır..

Üst Alt