Koza Mantısı Nasıl Yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Koza Mantısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr un
1 yumurta
1 tutam tuz
İçi için; 1 bardak nohut
1 tatlı kaşığı karabiber Kızartmak için;
Sıvı yağ Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sarımsaklı yoğurt Yapılışı:
Yarım kilo un yoğurma kabına alınır. 1 tutam tuz
ve 1 yumurta eklenir. Azar azar suyla birlike hafif
sert bir kıvam alana kadar yoğrulur. İç harç
hazırlanana kadar üzeri örtülerek dinlenmeye
bırakılır. İçi için; 1 bardak nohut arzuya göre tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberle robotta çekilir. Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır. Her beze unlu
zeminde açılıp iri kare parçalara kesilir. Her
karenin ortasına nohutlu iç yerleştirilir ve mantı
bohça şeklinde kapatılır. Tavaya bol sıvıyağ
konulur ve mantılar altın rengi alana kadar kızgın
yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır. Derin bir tencerede önceden hazırlanmış et suyu biraz da
normal suyla birlikte kaynatılır. Kızaran mantılar
hafif ılıklaşınca et suyuna atılıp hafif yumuşayana
kadar bekletilip servis tabağına alınır. Ayrı bir
tavada da dolo dolu bir yemek kaşığı tereyağı
eritilip mantıların üzerine dökülür ve mantılar yağlanır (Mantıların yapışmasını önler) Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağında 1’er tatlı
kaşığı biber ve domates salçası kavrulur. Biraz
suyla kıvamı açılır. Mantıların üzerine sarımsaklı
yoğurt dökülür ve salçalı sos gezdirilir. Koza mantı servise hazırdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
312
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
384
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
432
Gulu Gulu


Üst Alt