Duyuru Konularda "En İyi Cevap" olarak işaretleme ve En İyi Cevaplar

Sponsorlu Bağlantılar

Mert

Mert

Üye
Söylediğinle bu sistemin ne alakası var acaba merak ediyorum bir butonu çok büyüttün.
Hadi parayla satılan bir üyelik olup daha fazla oy verse tamam haklısın dicemde.
En iyi cevap sadece buda o kadar önemli değil.
Bence değişmesin böle kalsın.
Sıfır emeği olan ve sadece üyelik için açan ile sitede yıllarca emeği olan bir admin ve yönetici nin aynı oyu vermesi saçma olurdu gayet adil bir şey
Değişirse saçma olur emeği arttıkça oyuda artar zaten.
En sonunda bunu söylüyorsunuz işte, alt tarafı bir buton. Sizin için öyle olabilir ama benim düşüncelerimin bir başkasının düşüncelerinden somut olarak daha düşük olması beni rahatsız ediyor. Hala oylarımıza farklı değer verilmesini adil görüyorsun, aklım almıyor gerçekten bunu. Hor gördüğün yeni üyenin gerçek hayattaki birikimini, donanımlarını biliyor musun acaba?

• Beğen
Tepkiler: 0MG90

asigsasi

asigsasi

Üye
En sonunda bunu söylüyorsunuz işte, alt tarafı bir buton. Sizin için öyle olabilir ama benim düşüncelerimin bir başkasının düşüncelerinden somut olarak daha düşük olması beni rahatsız ediyor. Hala oylarımıza farklı değer verilmesini adil görüyorsun, aklım almıyor gerçekten bunu. Hor gördüğün yeni üyenin gerçek hayattaki birikimini, donanımlarını biliyor musun acaba?
@Admin arkadaşlar gerekli cevabı verecektir

• Beğen
Tepkiler: .NeXuS. ve Mert
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Değerli arkadaşım @asigsasi yönetici kardeşim size her zaman olduğu gibi samimi bir şekilde durumu izah etmeye çalışmış. Ancak sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var. Bizler burada kimsenin bilgisini becerisini ölçmüyoruz. Foruma alınan @Admin veya @Yönetici arkadaşlarımız herhangi bir sınavla da alınmıyor. Forum içi aktiflik ve bilgisi, yardımseverliği ile genelde seçiliyor. Buraya kadar sanırım bir sıkıntı yoktur umarım. Gelelim yönetici arkadaşların puan konusuna. Başlarda yüksek olan puan şu an makul seviyeye indirildi. Ben şahsım adına söyleyim benim için de cevabımın puanı önemli değil . Burada amacımız foruma yeni gelen veya forumda o konuda daha önce sorun yaşamayıp ihtiyacı olduğunda konuya bakan arkadaşa yardımcı olmak. Bu mesajların sıralamasını değiştirirken elbette sizlerin arasında olmayıp, Yönetim kadrosunda olan arkadaşların bir ayrıcalığı olmalı. Buradan sizlerin bilgisiz ve eşit olmayan bir durumunuzun olduğunu çıkarmak anlamsız.

Değerli arkadaşım anlamadığınız bir husus olursa tekrar sorunuz. Özetle size şunu söyleyebilirim zamanla özellik kullanıldıkça çıkan tabloda ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Son olarak bizler sizlerin günlük yaşantınızda sahip olduğunuz bilgi ve beceriye göre foruma üye olmanızı sağlamıyoruz. Ancak her forumun bir kuralı oluyor. Bir destek sitesin de örneğin rütbelerle ast-üst şeklinde hitap ediliyor. Siz bu yazdığınızı orada da dillendirdiğinizi düşünün. Bizler pc ekran başlarında kimlerin olabileceğini az çok tahmin ediyoruz. Özelikle de şahsım. 20 yılı bu sektörde geçirdikten sonra bu tecrübeyi az çok sahip olduğumu düşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmişizdir.

Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Reşwan, bulutsuzgece, asigsasi ve 1 kişi daha
Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
Demek birilerinin 1 oyu bizim 5, 4, 3, 2 oyumuza bedel olabiliyor. Bu forumda yıllarca rütbenin bir öneminin olmadığı vurgulandı. Hepimizin eşit bir şekilde forumda hoş vakit geçirebileceği söylenip durdu. Son güncellemeye kadarmış güzel günler.

Bu butonu bu kadar dert etmeye gerek yok @asigsasi ninde dedigi gibi alt tarafı bir buton. Mesela su anda benim en azından 10 tane en iyi olarak işaretlenen mesajım olması lazım ama şu anda durum "sıfır" yani kafaya takacak birsey yok zaten uyeler butona basmaya bile tenezzul etmiyor.
Örnek vermek gerekirse Mesela şu konuya bak Yardım - Galaxy S5 Modlu Google Play Sorunu - MaxiCep yardım isteyen üyenin sorunu çözülmüs ama herhangi bir butona basmaya tenezzül etmemiş :)

En iyisini geçtim beğen butonunu bile kullanmaya eriniyorken uyeler diger butonları dert etmeye hiç gerek yok ;)

• Beğen
Tepkiler: .NeXuS. ve asigsasi
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Olmasa da bir şey kaybedilmeyecek bir buton doğru. Ama şuanki yapısıyla üyeler arasında eşitsizlik olduğunu yüzümüze vuran bi' buton. Konuda bulunan yazıda "Yöneticilerin daha yüksek puanla en iyi cevabı seçmesi, daha tutarlı ve gerçek cevaplar olabileceğinden böyle bir ayrım söz konusu." diye bi ibare var. Bir üye bir yöneticiden daha tutarlı yorum yapamaz yani, yönetici üst insan mı?
Herkesin oyunun eşit olması gerektiğini düşünüyorum. Yöneticilik, geçmişte her seferinde söylendiği gibi forumun idare kısmında kalmalı, daha öteye geçmemeli.
Yönetici, birçok üyeden daha fazla sitede aktif ve konulara / bölüme hakim üye olduğu için zaten yönetici seçilmiş durumda, dolayısı ile normal bir üye ile aktifliğini, bilgisini ve bölümdeki ilgisini karşılaştırmak oldukça yanlış. Siz üye olarak kendinizi düşünüyorsunuz, peki bugün üye olan "yeni üye" her konuya girip "en iyi cevap" olarak saçma içerikleri işaretlerse ne olur? Yönetici puanıyla bu gibi durumların önüne geçmiş olacak.

Bu tartışmaya kapalı bir konudur bu konuda sığ düşünmeyiniz.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe, Reşwan, Nextman ve 3 diğerleri
Murat Alper

Murat Alper

Üye
yakında artık belli bir en iyi cevap sayısıda birikince üyeler için yakında maxi kutlamalar bölümüne üyelerimiz şu kadar en iyi cevapım oldu diye kutlama konusu açmazlarsa bir şey bilmiyorum :kıskıs: :ehe

Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
yakında artık belli bir en iyi cevap sayısıda birikince üyeler için yakında maxi kutlamalar bölümüne üyelerimiz şu kadar en iyi cevapım oldu diye kutlama konusu açmazlarsa bir şey bilmiyorum :kıskıs: :ehe

Kutlama konuları çok komik oluyor herhalde?
Kutlama konusu açan olmazsa hiçbirşey bilmediğini kutlamak için bir konu açarsın artık ;)

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper ve asigsasi
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Eşitlik her zaman doğru sonuçlar vermez, adaleti sağlayabilmek en doğrusu ve en güç olanı. Üyelerle yöneticiler arası bir ayrımdan ziyade tecrübelilerle tecrübesizler arasında bir ayrım yapıyor bu puanlama sistemi. Dosya ekleme yetkisine sahip olanlar 2 puan verebiliyorlar çünkü biz o üyelere güveniyoruz, belli bir tecrübe eşiğini geçtiklerini düşünüyoruz ve servera yükleyecekleri dosyaların sorumluluğunu üstlenebileceklerini düşünüyoruz.

Bence tartışma konusu olacaksa üyelerle, dosya ekleyen üyeler arası puan farkı tartışılmalı bu daha mantıklı. Yöneticiler zaten ayrıcalıklı yetkilere sahipler, uygun görürse en iyi cevabı bile siler yönetici. Ben var olan adaletsizliğin üstüne eklenmiş başka bir adaletsizlik göremiyorum açıkçası. Yöneticinin bölümünü düzenlemesine yardımcı olur bu en iyi cevap puanları, bu da öyle çok büyük yardımcı olacak, hayat kurtaracak değerde bir unsur değil, abartmamalı.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan, Ozan, asigsasi ve 2 diğerleri
Murat Alper

Murat Alper

Üye
Kutlama konuları çok komik oluyor herhalde?
Kutlama konusu açan olmazsa hiçbirşey bilmediğini kutlamak için bir konu açarsın artık ;)
ya komik değil aksine hoşuma gidiyor baskasının sevincini paylaşmak yanlış anladın sen beni ben sadece şaka mahiyetli dedim onu :(

• Beğen
Tepkiler: .NeXuS. ve Bahadir_fb
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
eşitlik olsaydı herkes aynı olurdu
ali ile ahmet neden aynı degil?
isim leri farklı oldugu icin degil duruşu farklı oldugu icin.

herkesin nasıl bir istegi veya görüşü varsa yahut yapamıyorsa önce kendine bakıp sonra başkalarını tartmalı ki sorunlar cözülsün ;)
mesela bir toplumda lider veya yönetici kademeleri olmasa yahut herkes eşit olsa
o toplumda 10 kişi isen 10 ayrı yol oluşur buda düzeni haliyle bozar
cünkü benim dedigim olsunlar oluşur, toplumlarda cok bulundum liderlik yada öncülük yapma istegim hic olmadı

sitenin yöneticisi kurucu admini böyle bir karara varmış haklı olarak
herkesin kabul etmesi gerekmiyor
karşı cıkanlar hatta haksızlık oldugunu düşünenler olur gayet normaldir

fakat ortada bir mücadele var bilgi var tecrübe var yardım var
şimdi @Reşwan yahut @EroL ile ben nasıl aynı konumda olabilirim :)
adamların farkı elbette olmalı emek ve tecrübe diyoruz ya ;)
hak eden almalı arkadaş ;)

• Beğen
Tepkiler: Bilişim Profesörü, Reşwan, .NeXuS. ve 1 kişi daha
Mert

Mert

Üye
Ben aldım cevabımı, tartışmaya kapalı konuymuş ve eşitliği istemek çok sığ bi düşünceymiş. Bi tartışma olduğunda üye arkadaşlarım toplanıp danaya girer gibi mesaja girer artık. Kolay gelsin güzel yöneticilerimize, iyi forumlar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ben aldım cevabımı, tartışmaya kapalı konuymuş ve eşitliği istemek çok sığ bi düşünceymiş. Bi tartışma olduğunda üye arkadaşlarım toplanıp danaya girer gibi mesaja girer artık. Kolay gelsin güzel yöneticilerimize, iyi forumlar
Ortada bir eşitsizlik olsaydı gereken yapılırdı. Bu konu bu Yüzden tartışmaya kapalı keyifli forumlar.

• Beğen
Tepkiler: .NeXuS.
NEXUS

NEXUS

Üye
O zaman ayın üyesi de seçilmesin , rütbe farkı oluyor eşitsizlik değil mi :hmmm , hatta rütbe Diye birşey olmasın nasıl olsa herkes aynı rütbede değil :)

Mert

Mert

Üye
Ortada bir eşitsizlik olsaydı gereken yapılırdı. Bu konu bu Yüzden tartışmaya kapalı keyifli forumlar.
Hocam, benim oyum 1 sayılıyor, seninki 5 sayılıyor. Ötesi mi var yapma lütfen :D Zaten Erol adminimiz de kabul ediyor eşitsizliğin olduğunu. Adaleti sağlamak için olduğunu söylüyor, kabul etmek durumundayım.
O zaman ayın üyesi de seçilmesin , rütbe farkı oluyor eşitsizlik değil mi :hmmm , hatta rütbe Diye birşey olmasın nasıl olsa herkes aynı rütbede değil :)
Abicim sen ne diyon allasen :D

NEXUS

NEXUS

Üye
Hocam, benim oyum 1 sayılıyor, seninki 5 sayılıyor. Ötesi mi var yapma lütfen :D Zaten Erol adminimiz de kabul ediyor eşitsizliğin olduğunu. Adaleti sağlamak için olduğunu söylüyor, kabul etmek durumundayım.

Senin yorumuna verilecek cevap işte :) uzatma istersen değişmeyecek. Başka sitelere gir , paralı üyelik bile görürsün.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

Ben Erol adminin yazdıklarında böyle bir sonuç göremedim. @Ozan da açıklamayı yapmış daha fazla konuda yorumda bulunmamak en doğrusu olsa gerek.

• Beğen
NEXUS

NEXUS

Üye
Ben Erol adminin yazdıklarında böyle bir sonuç göremedim. @Ozan da açıklamayı yapmış daha fazla konuda yorumda bulunmamak en doğrusu olsa gerek.
Bence diğer mesajları silin.
Tek öle düşünen o :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
  • Beğen
ByKatre

ByKatre

Üye
bence forumdaki rütbe ye göre de olabilir atıyorum albay 4 yarbay3 binbaşı 2 gibi :)

@Safak

@Safak

Üye
buton seklinde olsa en iyi cevap mavi begen veya linti butonu gibi arkaplanda olsun

Üst Alt