x-scarface
Üye
Kısır Tarifi
Gerekli malzemeler
İki su bardağı ince bulgur
Bir demet taze soğan
Yarım demet maydanoz ve dereotu
İki tatlı kaşığı kuru nane
İki çorba kaşığı kadar domates salçası
İki çorba kaşığı biber salçası
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir limonun suyu
Salata yaprakları
Hazırlanışı
1- Bulguru güzel bir şekilde ayıklayın ve 3 defa yıkayın.
2- Yıkanan bulguru tencere içerisine alın. Üstüne bulgur hizasından az olacak biçimde sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak bulgurun suyunu tamamen çekmesini bekleyin.
3- Bulgurun soğumasının ardından ince bir şekilde kıyılan taze soğan, dereotu, maydanoz, domates, nane, biber salçası, karabiber, tuz, pulbiber, kırmızıbiber, zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştırın.
4- Kısırı salata yaprağı içerisinde servis edebilirsiniz.
Gerekli malzemeler
İki su bardağı ince bulgur
Bir demet taze soğan
Yarım demet maydanoz ve dereotu
İki tatlı kaşığı kuru nane
İki çorba kaşığı kadar domates salçası
İki çorba kaşığı biber salçası
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir limonun suyu
Salata yaprakları
Hazırlanışı
1- Bulguru güzel bir şekilde ayıklayın ve 3 defa yıkayın.
2- Yıkanan bulguru tencere içerisine alın. Üstüne bulgur hizasından az olacak biçimde sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak bulgurun suyunu tamamen çekmesini bekleyin.
3- Bulgurun soğumasının ardından ince bir şekilde kıyılan taze soğan, dereotu, maydanoz, domates, nane, biber salçası, karabiber, tuz, pulbiber, kırmızıbiber, zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştırın.
4- Kısırı salata yaprağı içerisinde servis edebilirsiniz.