Kim Demiş ATAMIZ dinsiz die

Sponsorlu Bağlantılar

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
(Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Afrika’daki Bedevi Bizden Daha Medeni) laiklik anlayışınız Atatürk'ünüzün insanların kıyafetlerine karışması galiba :) ? biz Osmanlı torunuyuz.
Medeniyet dediğin tabi ki bedeni açmak değildir. Ayrıca Mustafa Kemal medeni olmak için bedeninizi açın da dememiştir. Konu içerisinde medeni hal ile ilgili şu paragraf her şeyi özetliyor.( Tabi anlamak isteyene )
Başörtüsü ve kadın meselesine yaklaşımı nasıldı?

Dr. Kılıç, Atatürk'ün tesettür konusundaki fikirlerinin, bugün sadece peçeyi kaldırttığı şeklinde ele alınmasını eleştiriyor. Oysa kayıtlı birçok konuşmasında Atatürk, İslam kadınının tesettürle de sosyal hayatta yer alabileceğini, bu konuda aşırıya kaçan yahut büsbütün önemsemeyen örneklerin yanlış olduğunu vurgular. Yani onun karşı çıktığı, tesettür konusunda ifrat ve tefrit ölçüleridir. Mustafa Kemal Müslüman kadının, Avrupalı kadından farkı olmadığını, kadınların ilerlemede önemli rolleri olduğunu da belirtir. Kılıç, Atatürk'ün Müslüman kadının eğitimli olmasını istediğini vurguluyor. Müslüman kadının da örf ve geleneği koruyarak, Avrupalı kadınla yarışabileceğini, bunun mümkün olduğunu tekrarlar. Ahmet Faruk Kılıç'ın altını çizdiği nokta, Atatürk'ün medeniyet algısında yatıyor: Ona göre her ülke halkının kendi köklerinden ortaya çıkan bir medenileşme reçetesi vardır. Bu reçetede dini, milli ve geleneksel değerler göz ardı edilemez.

Ek olarak, konu geneliyle yazmış olduğunuz mesaj arasında uçurumlar var. Bunun böylece fevri şekilde papağan gibi ezberletilmiş bilinçaltı ve güdülerle sarfedilmesinin amacı medeniyyet kelimesine bakış açısına direkmen bir saldırı mahiyeti barındırdığı ortadadır. Siz Osmanlı torunusunuz da biz torbadan çıkma mı yız ? Osmanlı torunu iseniz bunu neden hayatınızın hemen hemen her zerresine uygulamaya çalışmadınız da kullanıcı ( rumuzunuz ) adınız, bir sözde Osmanlı torununa yakışmayacak şekilde yabancı kelime ile nitelenmiş ? Görüşlerimizi sarfederken lütfen samimi olalım - ki sizin görüşünüz bana hiç samimi gelmedi. -
Ek olarak Medeni Kanun insanların kıyafetlerine karışmak demek değildir, Medeni Kanun' u açıp incelediğinizde çokça açık giyinmiş ve toplum edebini, adab-ı muaşaresini rencide edici şekilde giyinilmiş kıyafetlere de yasak koyar ; uygulamayız ayrı mesele...
Mesajınızı yeni gördüm, üzerinden 1 haftaya yakın süre geçmesine rağmen şükür ki tartışma ortamı çıkmamış. Bu yüzden konuya gelecek yeni mesajların da tartışmaya sebebiyet verici şekilde olmamaları adına konuyu kilitliyorum. İyi günler..
 


Üst Alt