[KERNEL][CM11][Khan Kernel][TRİM Destekli]

Sponsorlu Bağlantılar

linkinparkmm

linkinparkmm

Üye
şöyleki ram'in swap yapıldığı alan internal storage'dir ve internal storage sd karttır
sd kartın hızı ram'in hızından 10 kat daha düşüktür diyebilirim çünkü ram'de giriş çıkış işlemleri(I/O input/output) hızlı olması için okuma/yazma hızı çok yüksektir ama aynı şey sd kart için geçerli değildir
o yüzden ram swap yapıldığında gerçek ram gibi davranmaz,verimli değildir ama yinede kullanmak sana kalmış kardeşim

ayrıca ram swap yerine cm11'de default olarak aynı işi gören bir işlev var zram diye geçiyor. zram sd kartta 64 mb'lık alanı kullanıyor ve eğer ram'de taşma olursa işlemler bu 64 mb'lik alana aktarılıyor. yani zram=64 mb'lik ram swap gibi de düşünülebilir
Usta zram ile swap ın bi farkı var mı varsa nedir?

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Usta zram ile swap ın bi farkı var mı varsa nedir?

bildiğim kadarıyla yok ama şunuda unutmayın zram'in fazla olması(yada ram swap'ın fazla olması) sistemde aşırı lag üretiyor
bakın kanıtlarla konuşayim arco cm11'e zram'i ilk eklediğinde boyutunu 124 mb civarı yapmıştı

ama kullanıcılardan sistemin aşırı lag'lı olduğunu geri bildirimini alınca zram'i yarı yarıya düşürdü(yaklaşık 64 mb'lık boyuta)

• Beğen
Tepkiler: fecral ve linkinparkmm
fecral

fecral

Üye
@sir mordred zram'in ben de faydalı olduğu kanaatindeyim. (multitasking'e önem veren biriyim.) fakat bazen kasmalar yaşıyorum bu huyumdan dolayı. turbo boost ram swap'in telefonu biraz rahatlattığını düşünerek kullanıyordum. (belki de öyle görüyordum, plasebo (: ) neyse zaten artık kaldırdım. trim'e kötü bir etki oluştursun istemiyorum. anladığım kadarıyla zram de hayli hayli bu ram rahatlatma işini iyi yapıyor zaten.

bu arada zram'i "performance control" programını kullanarak biraz arttırsam sıkıntı çıkarır mı?

(ayrıca konunun dışına çıkıp mesaj kirliliği oluşturduysam kusura bakmayın.)
teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: linkinparkmm ve sir mordred
linkinparkmm

linkinparkmm

Üye
Teli aldığımdan beri tripple swap(350mb) + 211 mb zram kullanıyorum swap yada zramsız ram azlığından dolayı tel kasıyor swap açınca kasmalar olmuyor oyunlarda bile naximum verim alıyorum. Sana bi lafım yok ama cm11 deki kasma başka bişeyden olmuş olabilr mi

fecral

fecral

Üye
Teli aldığımdan beri tripple swap(350mb) + 211 mb zram kullanıyorum swap yada zramsız ram azlığından dolayı tel kasıyor swap açınca kasmalar olmuyor oyunlarda bile naximum verim alıyorum. Sana bi lafım yok ama cm11 deki kasma başka bişeyden olmuş olabilr mi
kafam iyice karışmış durumda (: swap ram ile kasma olmuyor dedin, canım istedi valla (: ayrıca ram manager pro programının "daha fazla çoklu görev(multitasking)" kullanıyorum. acaba bir çatışma mı oluşturuyor telefon bölümlemeleri içinde?

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
@sir mordred zram'in ben de faydalı olduğu kanaatindeyim. (multitasking'e önem veren biriyim.) fakat bazen kasmalar yaşıyorum bu huyumdan dolayı. turbo boost ram swap'in telefonu biraz rahatlattığını düşünerek kullanıyordum. (belki de öyle görüyordum, plasebo (: ) neyse zaten artık kaldırdım. trim'e kötü bir etki oluştursun istemiyorum. anladığım kadarıyla zram de hayli hayli bu ram rahatlatma işini iyi yapıyor zaten.

bu arada zram'i "performance control" programını kullanarak biraz arttırsam sıkıntı çıkarır mı?

(ayrıca konunun dışına çıkıp mesaj kirliliği oluşturduysam kusura bakmayın.)
teşekkür ederim.

aynen kardeşim dediklerin harfi harfine doğru zram optimal seviyede kullanıldığında multitasking için yararlı bir işlev

performance controlden artırabilirsin baktın sistemde laglar oluştu zram'i kısarsın

ayrıca xda'da duymuştum zram'i kapatınca laglar gidiyormuş,sistem daha da smooth oluyormuş denemedim ne kadar doğrudur bilmiyorum sende deneyebilirsin istiyorsan

• Beğen
Tepkiler: fecral
linkinparkmm

linkinparkmm

Üye
kafam iyice karışmış durumda (: swap ram ile kasma olmuyor dedin, canım istedi valla (: ayrıca ram manager pro programının "daha fazla çoklu görev(multitasking)" kullanıyorum. acaba bir çatışma mı oluşturuyor telefon bölümlemeleri içinde?
Çatışma olduğu sanmıyorum ram manager da bu seçeneği seçmen sadece ram azaldığında görevleri öldürmemek ile sonuçlanır,görevleri öldürmemek kasma yapabilir yannış mıyım usta @sir mordred

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Çatışma olduğu sanmıyorum ram manager da bu seçeneği seçmen sadece ram azaldığında görevleri öldürmemek ile sonuçlanır,görevleri öldürmemek kasma yapabilir yannış mıyım usta @sir mordred

bahsettiğiniz uygulamayı kullanmadım arkadaşlar ama görevleri öldürmek ram'i rahatlatır kasmaları en aza indirir bunu söyleyebilirim :)

• Beğen
Tepkiler: fecral
-Oruc

-Oruc

Üye
usta bu basebandi kullananlar
bilgi verebilirmi duzgun calisiormu

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
usta bu basebandi kullananlar
bilgi verebilirmi duzgun calisiormu

Ben şuan avrupa tabanında en güncel baseband olan XXLMI kullanıyorum şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım

• Beğen
Tepkiler: Bysalih41
Bysalih41

Bysalih41

Üye
Kesinlikle sorun yok

fecral

fecral

Üye
XXLMI avrupa'yı kullanıyorum. sorun yok.

ONUR5544

ONUR5544

Üye
Pil kullaniminda en iyisi bulgaristan basebandımı ?

lafactorial

lafactorial

Üye
Pil kullaniminda en iyisi bulgaristan basebandımı ?
Ben çoğu basebandı denemiştim bir zamanlar. Hiçbiri arasında belirgin bir fark göremedim en son Türkiye için olana dönmüştüm ve hala onu kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ONUR5544 ve aJHier
-Oruc

-Oruc

Üye
saf cm11 linkini atabilirmi biri lutfen forumda verilenler hata verio
Ben şuan avrupa tabanında en güncel baseband olan XXLMI kullanıyorum şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım

acaba link verirmisin

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Lmi gayet iyi bence lmj kullabdim neredeyse hepsini denedim

• Beğen
Tepkiler: hasaneness ve sir mordred
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: hasaneness
aJHier

aJHier

Üye
hocam yeni kernel projesi vardi. bu kamera ile ilgili olani .
bir gelisme var mi onda

• Beğen
Tepkiler: sir mordred
fecral

fecral

Üye
hocam yeni kernel projesi vardi. bu kamera ile ilgili olani .
bir gelisme var mi onda
ve de şu ekranın az şarj yemesi için bir çalışma yapacaktınız. ne alemde bu çalışmalar acaba? (:

(soruyoruz ama sadece meraktan. yanlış anlamayın hocam @sir mordred )

• Beğen
Tepkiler: sir mordred ve aJHier
-Oruc

-Oruc

Üye
Usta birsey sorcam bugun saf cm11 yukledim ama depolama hatasi verio galeriye girdigimde

Takipçi Satın Al

Üst Alt