[KERNEL][CM11][Khan Kernel][TRİM Destekli]

Sponsorlu Bağlantılar

lavasoft95

Üye
@brkvegrk Kardeşim geçmiş mesajlara bak çözümü anlattım

brkvegrk

brkvegrk

Üye
üst mesajlarda "İnstallation aborted" hatası aldığımı belirtmiştim. sorunu
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu videodaki yöntem ile çözdüm. kernel telefonu hafiften hızlandırdı sanki arayüzde hız artışı var. daha önce kernel kullanmıyodum normal olarak cm11 kullanıyodum. kernel ile birlikte önerebilceğiniz ayarlamalar var mı ?

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Elinize saglik @sir mordred @lafactorial

• Beğen
Tepkiler: sir mordred, bayfeat ve lafactorial
hasaneness

hasaneness

Üye
@sir mordred @lafactorial
Adam oldugunuzu daha once hatirlatmismiydim?

• Beğen
Tepkiler: sir mordred, alieroglu04, bayfeat ve 2 diğerleri
bayfeat

bayfeat

Üye
bu arada iyi haberlerim var 2.proje olan F2FS desteği konusunda..
sonunda boot gerçekleşti :) şuana kadar herhangi bir sorun gözükmüyor :)
sonunda Allah'ın izniyle başardık bu işin altından da kalktık(şuanki sevincimi tahmin edemezsiniz :))
@lafactorial Hakan seninle yapamayacağımız bir iş varmı kardeşim çünkü ben göremiyorum :)bu iş gerçekten çok zordu arkadaşlar bilginize recovery derlemek.. kernel derlemek... rom derlemek..
f2fs için kernele 16 bin satır kod ekledik gerçektende yaptığımız üst düzey bir işti.
ilk testler başarısızlıkla sonuçlandı ama sonunda başardık :)bu işte bitti hemen bir sonraki proje olan self-powered otg projesine odaklanma zamanı... :)
hocam valla inanmıyacaksınız ama doğum günüm kutlanır gibi bende inanın kendim başarmış gibi sevindim:D allah başarılarınızın devamını getirsin inşallah iyi yerlere gelirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: hasaneness, sir mordred ve aJHier

DDPROG

Üye
telefonunuzun ekranını çift dokunma ile uyandırmak istermiydiniz :)
aşağıdaki uygulamayı indirin ve sonra ekranı kapatın daha sonrada ekrana çift dokunun :)
aslında uygulama oled ekran tipli telefonlar için yapılmış bir uygulama bizim wonder ise tft ekrana sahip bu sebepten uygulama sorunlu örneğin ekran açılmıyor anca 3-4 kere ard arda basmak gerekiyor ama uygulamanın geleceği var ve yinede olsa çalışıyor :)

ne kadar sorunlu olsada güzel ve gelecek vaat eden bir uygulama

edit:uygulamayı açtıktan sonra double tap menüsünden screen on seçin
Çok iyi uygulama ama ekranı açık tutuyor. Yani tam kapalı olmuyor ekran siyahımsı bi uygulama açıkmış gibi duruyor ve sorunsuz çalışıyor :) ama sarjı çok harcıyor.

T.serdar

Üye
Cm10.2 güncellenmis tekrardan darisi cm11 e

MeeksTR

MeeksTR

Üye
Çok iyi uygulama ama ekranı açık tutuyor. Yani tam kapalı olmuyor ekran siyahımsı bi uygulama açıkmış gibi duruyor ve sorunsuz çalışıyor :) ama sarjı çok harcıyor.
Şarjın çok gideceğini Lumia da ekran tam kapalı olmasına rağmen sistem notunda yazdığını görmüştüm. Şahsen çift dokunarak açılmasındansa çift dokunarak kapatmak daha pratik olur. Ayrıca öyle bir özellik olmadığında bile cebe konulduğunda ekranın içe dönük olduğu zamanda orta tuşa deyip ardından ekran açılınca türlü türlü yerlere girdiğini yaşadım kaldiki bu ekranın sürekli aktif olmasıyla dahada kaçınılmaz olur :)

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Şarjın çok gideceğini Lumia da ekran tam kapalı olmasına rağmen sistem notunda yazdığını görmüştüm. Şahsen çift dokunarak açılmasındansa çift dokunarak kapatmak daha pratik olur. Ayrıca öyle bir özellik olmadığında bile cebe konulduğunda ekranın içe dönük olduğu zamanda orta tuşa deyip ardından ekran açılınca türlü türlü yerlere girdiğini yaşadım kaldiki bu ekranın sürekli aktif olmasıyla dahada kaçınılmaz olur :)

Knockr uygulaması daha öncedende dediğim gibi oled ekrana sahip android cihazlar için çıkarılmış bir uygulama oled ekranlarda her piksel diğerinden bağımsız olarak karartılabiliyor bu sebeptende uygulama oled ekranlarda şarjı pek sömürmüyor ayrıca dediğin şekilde telefon cebe koyulduğunda yakınlık,ışık sensörü algılayarak ekranı tepki vermeyecek konuma getiriyor bu sebepten yanlışlıkla açılmalara karşı önlem alınmış son olarak bence çift dokunmayla açma mükemmel bir özellik hatta bu uygulamadan önce sırf bu özellik içeren kerneller derleniyordu xda'da(touchscreen driver'larıyla oynayarak bu özellik kazanılıyordu) çift dokunmayla kapatma şuan cm11'de mevcut bildirim çubuğuna çift dokunarak rahatlıkla kapatılabiliyor

• Beğen
Tepkiler: MeeksTR
hasaneness

hasaneness

Üye
Knockr uygulaması daha öncedende dediğim gibi oled ekrana sahip android cihazlar için çıkarılmış bir uygulama oled ekranlarda her piksel diğerinden bağımsız olarak karartılabiliyor bu sebeptende uygulama oled ekranlarda şarjı pek sömürmüyor ayrıca dediğin şekilde telefon cebe koyulduğunda yakınlık,ışık sensörü algılayarak ekranı tepki vermeyecek konuma getiriyor bu sebepten yanlışlıkla açılmalara karşı önlem alınmış son olarak bence çift dokunmayla açma mükemmel bir özellik hatta bu uygulamadan önce sırf bu özellik içeren kerneller derleniyordu xda'da(touchscreen driver'larıyla oynayarak bu özellik kazanılıyordu) çift dokunmayla kapatma şuan cm11'de mevcut bildirim çubuğuna çift dokunarak rahatlıkla kapatılabiliyor
+1

• Beğen
Tepkiler: Bysalih41 ve aJHier

DDPROG

Üye
Peki siz bu ekranı dokunarak açmayı Khan kernele portlıyamaz mısınız?

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Peki siz bu ekranı dokunarak açmayı Khan kernele portlıyamaz mısınız?

Bu bizim için çok zor neden diye sorarsanız kernelin içindeki touchscreen driver'ları yeni baştan yazmak lazım ki bizim yetenek ve bilgilerimizi kat be kat aşıyor maalesef (ayrıca bu iş o kadar zor ki driver'da yanlış yere konan bir slash / işareti bile dokunmatiğin çalışmamasına neden olabilir)

hasaneness

hasaneness

Üye
Bu bizim için çok zor neden diye sorarsanız kernelin içindeki touchscreen driver'ları yeni baştan yazmak lazım ki bizim yetenek ve bilgilerimizi kat be kat aşıyor maalesef (ayrıca bu iş o kadar zor ki driver'da yanlış yere konan bir slash / işareti bile dokunmatiğin çalışmamasına neden olabilir)
Gelistiricilerin githublari ise yaramazmı?

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Gelistiricilerin githublari ise yaramazmı?

bizim wonder'ın touchscreen çok farklı bir modelde(melfas mcs8000 touchscreen)
bu sebepten driver'ı tekrar yazmak gerekirki bunu da aşırı deneyimli usta bir geliştirici yapabilir(anca arco gibi mesela)

• Beğen
Tepkiler: bayfeat ve hasaneness
Bysalih41

Bysalih41

Üye
Sende yaparsin usta

• Beğen
Tepkiler: sir mordred

DDPROG

Üye
Ama arco da yapmaz herhalde çünkü bu telefonun ömrü doldu gibi artık.

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Ama arco da yapmaz herhalde çünkü bu telefonun ömrü doldu gibi artık.

isterse yapar fakat arco custom kernel geliştiricisi değil ve yukarda bahsettiğim çift dokunmayla açma özelliği(dt2w, double tap to wake özelliği) custom kernellere mahsus bir özellik
arco cm takımında ve cm geliştiricisi o sebepten custom kernellerle ilgilenmiyor

DDPROG

Üye
Kernel geliştirilirken hangi dil kullanılıyor c++ mı?

Takipçi Satın Al

Üst Alt