kene kovucu sprey yeterli oluyormu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jatvalca

jatvalca

Üye
    Konu Sahibi
kene kovucu sprey yeterli oluyormu?
merhaba arkadaşlar son günlerde hortlayan K.K.K.A hastalığına yol açan keneleri uzak tutmak için bi sprey üretildi.Ama dün gazetede okuduğum bi haberde bu spreylerinde işe yaramadığı hakkındaydı.Sağlık bakanıda açıklama yapıp bu spreyler yeterli oluyor demesiyle aklım iyice karıştı.Bu sprey hakkında bilgi sahibi olan yardım edebilirmi acaba?
şimdiden teşekkürler

dexter88

dexter88

Üye
olur hocam olur... iş görür keneyle temas edebilecek bir bölgede iseniz akşam eve gelince kendinizi şöyle iyice bi muayne edin soyunun varsa arkadaşınız birlikte yapın bu işi.

lovestar

lovestar

Üye
ben bu işin içinde olan birisi olarak kesinlikle diyorum ki bu spreyler işe yaramıyor...keneden korunma da en önemli yöntem araziye cıkıldıgında vücutta mümkün oldugunca acık yer bırakmamak,oldu ya tuttu diyelim 10 günde 3 er gün arayla gidip hemogram dediğimiz kan tahlilini yaptırmak.hemogram da wbc(lökosit) rbc(eritrosit) hct:(hemotokrit)plt(platerit) isimli kan hücrelerine bakılır...dikkat edilen husus plt 100 ün altındaysa lökosit de 5000 in altına düşmüşse hemen bir intaniye servisinde tedavi görmeniz gerekir.kan değişimi yapılır burda eger erken müdahale edilirse kurtulursunuz ama gec kalmış ve umursamamışsanız kene maalesef sizi öldürür.hemde agzınızdan burnunuzdan vücudun cesitli bölgelerinden kanlarınız boşalarak atesiniz 40 derecelerde yavas yavas bilincinizi kaybederek ölürsünüz...

silop_kms

silop_kms

Üye
ne yazıkki bilgim yok...ama duyduğuma göre işe yaramıyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...