Kayseri Mantısı

Sponsorlu Bağlantılar

dr fire

dr fire

Üye
    Konu Sahibi
Kayseri Mantısı
Malzemeleri:
Hamuru için
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Tuz
İç için:
250 gram Kıyma
(yağsız)
1 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Üzeri için sos:
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya
Margarin (50 gram)
4-5 diş sarmısak
1/2 kilogram Yoğurt
Kırmızıbiber
Yapılışı:
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını
açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek . kulak
memesi yumuşaklığında bir hamur yoğu-ralım.
Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp
üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim.
Bir kabın içine çentilmiş soğanı, kıymayı, kıyılmış
maydanozu, tuzu ve karabiberi alıp ka rıştıralım.
Bezeleri, unlanmış bir zeminde 0.1 mm.
kalınlığında açalım. Açtığımız yufkaları 1 cm.lik
kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına
kıymalı içten koyarak, dört köşesini üstte
birleştirdim. Bir tencereye suyu alıp kaynatarak
içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim.
Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide
yumuşayana dek haşlayalım ve delikli kepçeyle
servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını
eriterek salçayı, dövülmüş sarımsakları ve
kırmızıbiberi ekleyip yarım dk. kavuralım. 2-3
çorba kaşığı mantıların haşlanma suyunu ekleyip
sosu bir taşım kaynatalım. Mantının üzerine
sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek
servis yapalım

Afiyet olsun :)
 


MaxiHan

MaxiHan

Üye
:D:D teşekkürler eline, klavyene sağlık :D
 
achambo

achambo

Üye
şu mantı tanelerini büyük yapıyolar ya sinir oluyorum küçük küçük olsun çok daha güzel oluyo:tebessüm:

Teşekkürler
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Evet :d:
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
429
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
462
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu


Üst Alt