Kalamar Tava (6 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kalamar Tava (6 Kişilik)
Kalamar Tava (6 Kişilik)​





Malzemeler
6 Orta Boy Kalamar
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Un
Tuz
Sos İçin:
1 Kutu Doğranmış Domates
1/2 Yarım Havuç
2 Arpacık Soğanı
1 Diş Sarmısak
1/2 Kereviz
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen



Yemegin Yapilisi:
Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım. Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım(bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için)
Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım. Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartalım.
Sos İçin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım. Kerevizi aynı irilikte doğrayalım. Tavaya sıcı yağı koyalım. Havucu soğanları sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek soteleyelim. Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalım. Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim.AFIYET OLSUN...​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
314
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
384
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
466
Gulu Gulu
Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
392
rear2011


Üst Alt