kadın hakları kadar erkek hakları neden savunulmaz

Sponsorlu Bağlantılar

bu acemi makalesini nasıl buldunuz?

• katılıyorum

Kullanılan: 10 50.0%
  • kısmen katılıyorum

Kullanılan: 4 20.0%
  • gereksiz bir yazı

Kullanılan: 2 10.0%
  • kadın karşıtı bir yazı

• memleketin filozofu sen misin kardeşim?

• Kullanılan toplam oy
    20
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
kadına şiddet uygulayınca daha anlayışlımı olucak yani?
karşılıklı saygı sevgi anlayış olmalı tabi hiçbirşey tek taraflı olmaz.
hem kadına bi kez el kaldırıldımı saygı yerini korkuya bırakır bu şekilde bir ilişki sürdürülemez zaten.

şiddet hiçbir sorunu çözmez..
bizde zaten onu konusuyoruz dimi.İki tarafta birbirine saygı sevgi gösterirse neden kavga cıksın.

'Şeref'

Emekli Yönetici
döven erkekleri zaten ben erkek diye saymam.Ama kavga sırasında bi tokatı o kadar abartılı görmemek lazım.
saygı bumu yani? kadın fiziksel açıda zayıf diye tokat atmak .. kavga tabiki olucak ama tokadın biri onu olmaz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: minoo, s@hr@, buketcik ve 1 kişi daha
minoo

minoo

Üye

kadına şiddet uygulayınca daha anlayışlımı olucak yani?
karşılıklı saygı sevgi anlayış olmalı tabi hiçbirşey tek taraflı olmaz.
hem kadına bi kez el kaldırıldımı saygı yerini korkuya bırakır bu şekilde bir ilişki sürdürülemez zaten.

şiddet hiçbir sorunu çözmez..

Arkadaşım söylenecekleri söylemiş zaten :oke:

• Beğen
Tepkiler: 'Şeref'
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
erkeklerin neden hakları savunulmaz. bize dayak atan yokki, her işin üstesin den gelebiliyoruz gücümüz kuvvetimiz var şükür. Evet çalışıp riskli işler yorucu işler yaparak tükenen erkekler var ama ne için mutlu bir yuvası olduğu için çocukları na bakmak için katlanıyor. Sabır ve sükunet diyorum aile içinde olacak sorunlar da karşılıklı konuşarak müzakere diyorum. sabaha kadar iç sabah gel yat akşam geri devam. Sonra kadın ekmek desin üstüne dayak yesin. Ben buna keyfi şiddet derim. işsiz verimsiz gayretsiz dolaşır akşam kahveye gider çocuklar düzensiz okur. Laf dinlemeyen çocuklar olurlar zamanla sonra kadın derki sen nasıl baba sin. Oda derki sen nasıl avrat sin lan.. Demesiyle bir tokat. Buna da sorumsuz baba derler. Aslında hem kadın için hem erkek için geçerli bir çok sebepler var. Tek taraflı düşünmüyorum örnek te verdiğim gereksiz yapılan şiddet e karşıyım. Haklarımızı aramak peşinde değilde ahlaki değerlerimizi korumaya bakalım. Bir evde ahlak varsa o evde şiddet olmaz. stres sıkıntı bunalım geçimsiz lik gibi haller geçicidir yada sürsün fark etmez şükür eder dua eder siniz. Ama kalbindeki ahlaki kaybederse insan bir çok şey kötüye gider. Bu hem kadın hem erkek içindir.

• Beğen
Tepkiler: minoo, 'Şeref', buketcik ve 1 kişi daha
Aege

Aege

Üye
bırakın erkeğin kadına vurmasını kimsenin kimseye herhangi bir sebeple el kaldırması kabul edilebilir birşey değildir kimse dayağı hak etmez dayak hiç birşeyin çözümü değildir ne kadın ne de bir erkek dayağı hiçbir şekilde dayağı hak etmez bence.ayrıca kadınlar haklarını daha fazla korumaya çalışıyorlar çünkü erkeklere kadınların haklarının olduğu hatırlatılmazsa kadınların haklarını kısıtlıyorlar

• Beğen
Tepkiler: 'Şeref', fly cat, buketcik ve 2 diğerleri
greenmile

greenmile

Üye
çünkü erkeğin her dalda kadınlara karşı ezici bir üstünlüğü vardır.Bu yüzden savunulmaması normal erkeğe karşı ezilen kadın çoktur.Erkeğin bir kadına ezilmesi istisnadır yada o erkek erkek değildir.Etrafınıza bir bakın herşeyde erkek hegemonyasını göreceksiniz:)Üstüne hak savunacaksak yandı memleket

• Beğen
Tepkiler: minoo ve s@hr@
kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
pınar ahın tuttu galiba... mesajı yazdın modem adaptörüm yandı...

bir kaç gündür yoktum bir geldim baktım maxicep'in yeni yüzü...

ozan başarınızı kutluyorum...

Kesinlikle. Hayvana şiddete de karşıyım. Kadının erkeğe uyguladığı şiddete de, çocuklara uygulanan şiddete de.
Ama kadınlar bu konuda çok daha çaresiz haldeler. O yüzden kadına şiddete hayır diyoruz.

hah işte bu...
bu şiddet uygulamasındaki esas meselenin erkeğin kadının hissayıtını tanımadığından kaynaklanıyor...
kadın neden ısrar eder... neden tartışmaya açık davranır, neden üsteler...
eşinden güzel bir kaç söz işitmeyen kadın eşine karşı daha anlayışsız olarak davranış gösterebiliyor...
erkek de devamlı olumsuz davranış görünce... daha sert ve asık suratlı olup bir süre sonra şiddete başvurabiliyor.
burada kilit erkektir ki bir kaç güzel söz söylese sindirilmesi gereken bir canavar gibi gördüğü eşi nasıl meleğe dönüşür.
bu ise şiddete ulaşmadan bir çok sorunu halledebilir...

burada kadın da güler yüz görmek için güzel söz beklemesi de işleri iyice gerginleştiriyor..

keşke yazıda bunu da belirtseydim...

gerçi her durum için bir konu açmışım..

http://www.maxicep.com/aile-evlilik...er-guluvereyim-sana-kisir-dongusu-462923.html

şunu da incelerseniz
demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

----------Eklendi @ 07:39:16 ---------- Yazıldı @ 07:31:54 ----------

şimdi dayak yemenin sorumlusuda mı kadın oldu çok konuşuyor döv gitsin gibi olmuş...
ev eşyası istedi bütçemiz yeterli değil döv gitsin...
işten sinirli geldim döv gitsin...
işte arkadaşla tartıştım ona derdimi anlatamadım döv gitsin bumudur yani....

ablacığım

sorunlara karşı tarafların birbirine daha anlayışlı davranmadıkları da malum..
ben burada şiddeti savunmuyorum...
sebepleri ortaya koymaya çalışıyorum ki bu konuyu okuyan arkadaşlar öğrensin ki kız / erkek şiddet sebeplerinden uzak dursun...

mesele bu

canturgay

canturgay

Üye

eğer konu aile içi şiddetse...
kimse kimseye durduk yere bir şey yapmaz...
her insanın bir damarı vardır o damara basmanın alemi ne?
kadın ısrarcı davranışları çok sergiler, bazı erkekler dayanamaz ve kadını mağdur edebilir.
tabii burada erkek şiddet uyguluyorsa en büyük etkenlerden biri de kadının hissiyatını tanımıyor ve ona göre davranmayarak karşılaştığı etki altından kurtulmak için şiddete başvuruyor olabilir. burada kabahatin çoğu erkeğindir. Kadının kabahati ise erkeğin hissiyatını tanımadan fazla üzerine gitmektir.
eğer ki erkekte, psikolojik sorunlar veya alkol gibi kötü alışkanlık varsa burada kadın elbette her açıdan mağdurdur.

nasıl kadın karşıtı bi yazı anlamadım ben :) olayların oluşu aynen bu şekilde.Bi insanın sevmediği şeyi yapmayacaksın, gözünün içine içine sokmayacaksın ...istisnalarıda abim yazmış zaten
suçu her zaman karşındakinde aramamak gerek dön birde kendine bak

zaza

zaza

Üye
çok derinlere dalmışsınız siz :)

aslında psikolojik baskıyı bertaraf etmenin tek yolu hiç umrunda olmamış gibi davranmak çünkü kadın üstüne geldikçe ve erkek bundan hoşnut olmadığını belli ediyorsa o kavga olacak demektir. Benim denediğim bir yöntem var zamanında annemden duyduğum şeylere sinir olurdum ama olgunlaştıkça alternatif yollar buldum yani demem o ki eğer psikolojik baskı hissediyorsan kadın ne derse desin takmıyacan kendimden biliyorum denenmiştir sadece annem üzerinde değil birçok kadın üzerinde denedim, en çok verimi nenemden aldım ben buradan erkeklere tek bişey söyleyebilirim madem onu dövecek kapasiteye geleceğinizi düşünüyorsunuz o zaman evden uzaklaşın çünkü karşılık verdikçe zararlı çıkan erkek oluyor. Baskıya baskıyla karşılık vermek her zaman iyi sonuçlar çıkarmaz birazda alternatif düşünün defansa gidip kontra ataklar yapın emin olun işe yarar zaten bu durumdan sonra kadın hatasını anlar sende şiddet uygulayan biri olarak görünmezsin :)

Samsun55''

Samsun55''

Üye
bazı gıcık kadınlar hak ediyor ama napacan işte :D neyse sopaya hayır diyoruz :ehe

Tuba

Tuba

Üye
Ben konuya daha fazla bişey demiycem toparlamışsın konuyu güzel olmuş... tabikide tek taraflı olmaz ama erkeklerin konuşmak yerine ilk başvurdukları ya bağırmmak çağırmak etrafı kırıp dökmek yada dayak tek çözüm yolu bu sizin gözünüzde ama karşınızdaki insan konuşarak herşeyi anlatabilirsiniz...

hiç bir kadın dayağı hak etmez eğer hak ettiğini düşünüyorsanız ayrılın eşinizden çünkü O kadın dayak yemek için evlenmedi....

• Beğen
Tepkiler: minoo
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
pınar ahın tuttu galiba... mesajı yazdın modem adaptörüm yandı...<br />
<br />
bir kaç gündür yoktum bir geldim baktım maxicep'in yeni yüzü...<br />
<br />
ozan başarınızı kutluyorum...<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
hah işte bu...<br />
bu şiddet uygulamasındaki esas meselenin erkeğin kadının hissayıtını tanımadığından kaynaklanıyor...<br />
kadın neden ısrar eder... neden tartışmaya açık davranır, neden üsteler...<br />
eşinden güzel bir kaç söz işitmeyen kadın eşine karşı daha anlayışsız olarak davranış gösterebiliyor...<br />
erkek de devamlı olumsuz davranış görünce... daha sert ve asık suratlı olup bir süre sonra şiddete başvurabiliyor.<br />
burada kilit erkektir ki bir kaç güzel söz söylese sindirilmesi gereken bir canavar gibi gördüğü eşi nasıl meleğe dönüşür.<br />
bu ise şiddete ulaşmadan bir çok sorunu halledebilir...<br />
<br />
burada kadın da güler yüz görmek için güzel söz beklemesi de işleri iyice gerginleştiriyor..<br />
<br />
keşke yazıda bunu da belirtseydim...<br />
<br />
gerçi her durum için bir konu açmışım..<br />
<br />
<a href="http://www.maxicep.com/aile-evlilik-ve-iliskiler/sen-bir-gul-ver-guluvereyim-sana-kisir-dongusu-462923.html" target="_blank">http://www.maxicep.com/aile-evlilik-ve-iliskiler/sen-bir-gul-ver-guluvereyim-sana-kisir-dongusu-462923.html</a><br />
<br />
şunu da incelerseniz <br />
demek istediğimi daha iyi anlarsınız.<font color="Silver"><br />
<br />
<font size="1">----------Eklendi @ 07:39:16 ---------- Yazıldı @ 07:31:54 ----------</font><br />
<br />
</font><br />
<br />
ablacığım <br />
<br />
sorunlara karşı tarafların birbirine daha anlayışlı davranmadıkları da malum..<br />
ben burada şiddeti savunmuyorum...<br />
sebepleri ortaya koymaya çalışıyorum ki bu konuyu okuyan arkadaşlar öğrensin ki kız / erkek şiddet sebeplerinden uzak dursun...<br />
<br />
mesele bu
<br />
<br />
Allah razı olsun. açıklamak İstediğim herşeyi belirtisin

CoDeYs

CoDeYs

Üye
bende katılıyorum ama neden araştırma sonucunda kadınlar öküz sever yazıyor acaba ?

şiddet ne erkege nede kadına nede hayvana.

bakınız kadının kocasına yaptıgı sey nedır sımdı erkelere el kalkmaz dersınız dımı

ve buda tabı kadınlara el kalmaz dıyenler ıcın

sonucta sebelerı bılmedıgız ıcın el kalkar kalkmaz bu bızım yapabılecegımız bısey degıl neden - genel olarak sebeler dıyebılıyorum o ankı pıskolojı dıyebılırm

zaza

zaza

Üye
o ne lan baştaki videodaki kadın adamı öldürecek be :D

buketcik

buketcik

Üye
çılgınlık:D

CoDeYs

CoDeYs

Üye
burda bosuna tartışma oldugunu anlamak lazım da

buketcik

buketcik

Üye
ee sonuş ne ozaman .anladık diyelim.ozaman düzeleceklermi.yine yaparlar:ehe

zaza

zaza

Üye
bazı erkekler şeytana uyuyorsa biz ne yapalım ama bazı kadınlarda var şeytana uy diyor :D

buketcik

buketcik

Üye
erkekler kendilerini savunabiliyor demekki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt