ben çözdüm fps creator ile kod yazmadan game maker gibi bir araçla yapıyor. Aratın görürsünüz fps creator olması lazım.
Fps creator u biliyorum o kadar güzel bir şey değil fps creator. Oyun yapmak için kendi oyun ve fizik motorunu kendin yazman lazım yoksa oyun fazla tutmaz. Örneğin valve firması Half life adlı oyunda Source ve Goldsrc motorlarını kullanmasaydı bu kadar tutacağını düşünmüyorum.fps creator belirli motorları kullanır.
Aslında şöyle bir sistem yazılmalı bence. Hepimizin bildigi half life ın oyun motoru olan Goldsrc tabanlı mobil e hitap eden fps creator tarzı bir şey. Böyle bir şey olursa hammer editor ile haritayı 3dsmax ile modellemeyi vb. Yapıp çok güzel oyunlar yapılabilir. Buffer aralığını düşük tutup loading sayılarını arttırırsak istediğimiz Ram optimizasyonunu sağlayabiliriz. Ben symbian ın bunu kaldırabileceğine inanıyorum. Üniversitede ileri düzey c++ almayı amaçlıyorum bu sayede bunun gibi projeleri geliştirecek bir grup kurabilirim.
Sonuç olarak Fps creator ile yapılacak olursa ve emek harcanırsa güzel oyunlarda yapılabilir. Bu oyunu yapana başarılar diliyorum.
Birde carbide tema yapma programı değildir. Carbide symbian ortamında native C++ derleyicisi gibidir Qt yi ise C# gibi düşünebiliriz