işte ilk Oyunum Olan KOMANDO'dan KISA BİR VİDEO.Sizce Nasıl.

Sponsorlu Bağlantılar

fatih54102

fatih54102

Üye
ozaman söyle bakalım Qt ile mi yapılacak Carbide ile mi bize net cevap lazım. Edit ise onu da belirt.

slant1111

slant1111

Üye
Taslak güzel görünüyor :) başarılar :oke:

akinorta

Üye
ozaman söyle bakalım Qt ile mi yapılacak Carbide ile mi bize net cevap lazım. Edit ise onu da belirt.

ben çözdüm fps creator ile kod yazmadan game maker gibi bir araçla yapıyor. Aratın görürsünüz fps creator olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
ben çözdüm fps creator ile kod yazmadan game maker gibi bir araçla yapıyor. Aratın görürsünüz fps creator olması lazım.

Doğru mu bilmiyorum gerçekten çözüme mi ulaştın da bence arkadaş kendi söylemeden veya tahmin istemeden söylememiz biraz yanlış olur...

- - - Eklendi - - -

Ama baktım da doğru tahmin:D

R58

R58

Üye
    Konu Sahibi

carbide deyil QT donanımlı olacak ama Biraz daha farklı olacak.
not; carbide tema yapımında kullanılır ve ve benim kulladığım oyun prosunda çok zayıf kalır ve benin şuanki oyunu bu grafiklerle hiçbi s60^3 işletimli cihaza edit yapılamaz

akinorta

Üye
ben çok gizli bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Videoyu görünce tanıdık geldi ama adını hatırlamıyordum. Sonradan hatırladım birazda inceledim nesneleri benzettim ve tahmin ettim. Yanılmış olabilirim yani sonuçta tahmin.

- - - Eklendi - - -

carbide deyil QT donanımlı olacak ama Biraz daha farklı olacak.
not; carbide tema yapımında kullanılır ve ve benim kulladığım oyun prosunda çok zayıf kalır ve benin şuanki oyunu bu grafiklerle hiçbi s60^3 işletimli cihaza edit yapılamaz

arkadaşların carbide dediği carbide c++ dır. Senin dediğin carbide is carbide.ui dir. Carbide.ui ile tema, carbide c++ ile uygulama hatta işletim sistemi yazılır.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
ben çok gizli bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Videoyu görünce tanıdık geldi ama adını hatırlamıyordum. Sonradan hatırladım birazda inceledim nesneleri benzettim ve tahmin ettim. Yanılmış olabilirim yani sonuçta tahmin.

- - - Eklendi - - -

arkadaşların carbide dediği carbide c++ dır. Senin dediğin carbide is carbide.ui dir. Carbide.ui ile tema, carbide c++ ile uygulama hatta işletim sistemi yazılır.

Maşallah.:DPeki Symbian böyle bir şey mi ya?:s

R58

R58

Üye
    Konu Sahibi
yani gizli deyil ama android oyunlarında kullanılan bir program.

R58

R58

Üye
    Konu Sahibi
Yorumda söyledim nova ile aynı olacak oynanış,tarzı vb adam hala gelip on kere nasıl olacak diyor ya.cıldırıyımmı,duvarlarımı yumrukluyum bilemedim en iyisi sinirden güleyim bari :D

akinorta

Üye
Maşallah.:DPeki Symbian böyle bir şey mi ya?:s

soruyu anlamadım :)

- - - Eklendi - - -

Yorumda söyledim nova ile aynı olacak oynanış,tarzı vb adam hala gelip on kere nasıl olacak diyor ya.cıldırıyımmı,duvarlarımı yumrukluyum bilemedim en iyisi sinirden güleyim bari :D

merak ettiğim şu : hatta net konuşayım : bu çalışmalarını hiç symbian telefonunda test ettin mi.

R58

R58

Üye
    Konu Sahibi
o kadar kolay deyil kardeş oyunun bi konusu ve hikayesi var.buna uygun yapmak zorundayız.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Yani ben de ilk görüşte vad diye düşünmüştüm.Hani şu 6600'da oynadığımız.Ama biraz farklıymış.
Akinorta sorum şuydu : Symbian da mı c++ carbide ile yazılmış bir sistem?

akinorta

Üye
çok emin değilim ama symbianın ilk ve orjinal hali avkon çekirdeği üzerine kurulu carbide ++ ve symbian c++ nın beraber kullanıldığı bir sistem. Ama belle ile büyük çoğunluğunu qt ye taşıdı. Kalan kısmı ise hala symbian c++ idi. Ve ekran görüntülerinden gördüğüm kadarıyla tamamen qt ve qt quick üzerine taşınmış. Ki büyük ihtimalle symbianın belleden sonraki sürüm qt 5 ve qtquick 2.0 üzerine kurulu olacak bunu da yeni telefonlarla pazarlayacak....
Sadece benim öngörüm bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL ve Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Olabiler.:D

ANIL

ANIL

Admin
Ki büyük ihtimalle symbianın belleden sonraki sürüm qt 5 ve qtquick 2.0 üzerine kurulu olacak bunu da yeni telefonlarla pazarlayacak....
Sadece benim öngörüm bu şekilde.

Geçenlerde qt 5 demo yayınlandı fakat symbian için çıkmayacağı söyleniyordu.

oyuncudragon

oyuncudragon

Üye
FPS Creator'un symbian ile ne ilgisi var?
windows için tasarlanmış bir fps oyun yapma yazılımı halbuki :hmmm

fatih54102

fatih54102

Üye
Fps creator u biliyorum o kadar güzel bir şey değil fps creator. Oyun yapmak için kendi oyun ve fizik motorunu kendin yazman lazım yoksa oyun fazla tutmaz. Örneğin valve firması Half life adlı oyunda Source ve Goldsrc motorlarını kullanmasaydı bu kadar tutacağını düşünmüyorum.fps creator belirli motorları kullanır.

Aslında şöyle bir sistem yazılmalı bence. Hepimizin bildigi half life ın oyun motoru olan Goldsrc tabanlı mobil e hitap eden fps creator tarzı bir şey. Böyle bir şey olursa hammer editor ile haritayı 3dsmax ile modellemeyi vb. Yapıp çok güzel oyunlar yapılabilir. Buffer aralığını düşük tutup loading sayılarını arttırırsak istediğimiz Ram optimizasyonunu sağlayabiliriz. Ben symbian ın bunu kaldırabileceğine inanıyorum. Üniversitede ileri düzey c++ almayı amaçlıyorum bu sayede bunun gibi projeleri geliştirecek bir grup kurabilirim.

Sonuç olarak Fps creator ile yapılacak olursa ve emek harcanırsa güzel oyunlarda yapılabilir. Bu oyunu yapana başarılar diliyorum.

Birde carbide tema yapma programı değildir. Carbide symbian ortamında native C++ derleyicisi gibidir Qt yi ise C# gibi düşünebiliriz

Üst Alt