İstanbul'a "mobil köprüler" geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
levasinay

levasinay

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul'a "mobil köprüler" geliyor
DHA 2 Eylül 2010









İstanbul Belediye Başkanı Topbaş, yol çalışmalarında hayata geçirilecek yeni uygulamayı anlattı: “Artık şehirdeki yolları yaparken de bundan sonraki çalışmalarda farklı bir strateji kullanacağız. Bu da mobil köprüler oluşturup trafiği aksatmadan çalışma sistemi olacak." Topbaş ayrıca bayramda toplu ulaşımda yüzde 50 indirim uygulanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı , " 7 kilometre 7 kavşak " projesi kapsamında yapılan Kavşağı'nı gazetecilere tanıttı.
TOPLAM MALİYETİ 53 MİLYON LİRA
'nin Yeşilköy'deki binasının çatısından kavşağı 'kuşbakışı' görerek açıklama yapan Topbaş, " Bu kavşakta günde 231 bin 200 civarında araç geçmekte. Bu kadar yoğun bir trafik noktası. Burada ciddi ve güzel bir çalışma yaptık.Kaynağını Ulaştırma Bakanlığı verdi. Projeyi biz yaptık; ihaleyi biz yaptık. Toplam 53 milyon liraya maloldu. 4.5 ay gibi rekor sayılabilecek bir sürede bitirdik " diye konuştu. Topbaş, peyzaj çalışmalarından da bahsederek " Şu anda havalimanın kavşağında 50 bin metrekarelik yeşil alan oluşturduk " dedi. Topbaş Havalimanına gidiş isti maketinde bulunan panel çiçeklerin ışıklandırılacağını belirtti.
YOL İNŞAATI İÇİN MOBİL KÖPRÜLER GELİYOR
Başkan Topbaş konuşmasında şehir içi yol yapımında farklı bir yöntem kullanacaklarını belirterek, " Artık şehirdeki yolları yaparken de bundan sonraki çalışmalarda farklı bir strateji kullanacağız. Bu da mobil köprüler oluşturup trafiği aksatmadan çalışma sistemi olacak. " dedi. Başkan Topbaş, "Şu anda başlatılan yok. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapılıyor. İstihkam çalışmaları var askeriyenin biliyorsunuz. Dere üstünde, nehir üstünde geçişlerde acil köprüler oluşturuyorlar. Gerekirse onlarla görüşmeler yapın dedim. Modüler bir sistem geliştirin modüler sistemleri yan yana eklemek suretiyle hemen orada belki bir yarım gün içinde bir köprü oluşturun, trafiği kapatmadan sistemi çalıştıralım diye böyle bir çalışmayı önerdik arkadaşlarımıza" dedi.
Topbaş, geçici mobil köprülerin ilk olarak Çobançeşme'de Ayamama deresini alttan geçirme çalışmaları sırasında kullanılacağını da belirtti. Topbaş, "Orada bu çalışmayı yaparken böyle bir sisteme gerek duyduğumuzu söyledim. Buradaki trafiği aksatamayız. Hemen bir çözüm bulmamız gerekiyor dedim. Bu bize başka yerlerde fayda verecek. Meydan çalışmaları yaptığımız yerlerde geçişleri de sağlayacak. İlkini bu bahsettiğimiz yerde uygulayacağız" diye konuştu.
BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA YÜZDE 50 İNDİRİMLİ
Topbaş Boğaziçi Köprüsü girişinde trafik yoğunluk tabelası yerine telefon numaraları konulmasıyla ilgili de konuştu. Topbaş, "Kaldırılmıyor. Onlar merkezden kontrollü olarak veriliyor. Onlar dönüşümlü çalışıyor. Yerine bilgi numarası veriyor. Biz trafiğiyle ilgili bir radyo frekansı oluşturabilir miyiz düşündük. Devamlı anons geçebileceğimiz meteorolojik bilgileri verecek trafikle ilgili ikaz yapabilen bir radyo sistemi oluşturmak istemiştik. Ama maalesef yasa gereği böyle bir şey yapma imkanımız yok. " dedi. Topbaş Ramazan Bayramıyla ilgili de konuşarak, "Bayramda belediyesi olarak geçmişte de olduğu gibi toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirim uyguluyoruz. " diyerek zabıtanın görevde olacağını ve ek seferler de konulacağını belirtti. 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili de konuşan Topbaş, vatandaşların mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini vurgulayarak, " Özellikle şahsen ben evet diyeceğim " diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
338
Astrosman
doctorrr
Cevap
3
Görüntüleme
427
Astrosman


Üst Alt