Sibirya soğuğu donduracak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Sibirya soğuğu donduracak
Sibirya’dan gelen soğuk ve kar yağışlı hava, bu hafta yurdun büyük bir kesimini olumsuz etkileyecek. İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olacak kar yağışı nedeniyle tedbirler artırıldı.



Marmara Bölgesi’nde yarın Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bursa boyunca kar yağışı etkili olacak. Trakya'ya fazla kar düşmeyeceğinden şiddetli don ve buzlanma bekleniyor.

İç Anadolu'nun batısında yarın kar hafif yağacak. Ancak Yozgat, Sivas ve Kayseri arasında yoğun kar yağışı etkili olacak, köy yolları kapanabilir.

Ege'nin güneyinde yarın fırtına, iç kesimlerinde kar etkili olacak. Kuvvetli soğuklar en az üç gün kalacak. Havanın açık olduğu illerde zirai don riski var.

Sezonun en kuvvetli soğukları güneye kadar inecek. Doğu Akdeniz'deki yağışlar hafifledi. Antalya hava sıcaklığı 8 derece olacak.

Güneydoğu'da çok kuvvetli yağış var. Diyarbakır'a ise kar yağıyor.

Doğu Anadolu'da yoğun kar ve tipi sebebiyle şartlar olumsuzlaşacak. En yoğun kar, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis gibi orta kesimlere yağacak.

Batı Karadeniz'de yarın Bolu ve Zonguldak'tan, Kastamonu ve Sinop'a kadar kar var. Amasya-Tokat arasına yoğun yağacak. Doğu Karadeniz'deki kuvvetli yağmur Salı günü kara dönecek.

ÜÇ BÜYÜK KENTTE DURUM


İstanbul’da bu gece saatlerinden itibaren kar yağışı görülecek. Zayıf olarak etkili olacak yağış, yarın öğleden sonra ve akşam saatlerinde yoğunluğunu artıracak. İstanbul’da sıcaklık 2 derece olacak.

Ankara'da üç gün hafif kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık gündüz 1, gece -5 derece olacak.

İzmir'de yarın hava parçalı bulutlu olacak. Ama Sibirya soğukları etkili olacağından sıcaklık 4-5 dereceyi geçmeyecek.

TOPBAŞ: BU KEZ SIKINTI OLMAYACAK


Beklenen kar yağışı için önlemleri artırdıklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye hizmetlerinde bu kez sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

Başkan Topbaş, “Daha duyarlıyız, bu kez sıkıntı yaşamayacağız” dedi.

Topbaş, ulaşımın kilitlenmemesi için İstanbulluların üzerine düşen tedbirleri almalarını da istedi.

Kadir Topbaş, vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda bir kez daha uyardı.

908 ARAÇ VE 2 BİN 666 PERSONEL


Belediye, metrobüs ve otobüs seferlerini artırarak 320 ek sefer düzenleyecek, diğer otobüs hatlarına da 880 ek sefer uygulayacak. İstanbul Şehir Hatları vapurları, yoğunluğa göre ek sefer yapacak.

Belediye ekipleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda ana arterlerde kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını da başlattı. Ekipler buzlanma ve ani hava değişimlerine karşı hazırda bekletiliyor.

Trafik ekipleri, ''kış lastiği'' uygulamasıyla ilgili bazı bölgelerde denetimlerde bulunacak.

82 ayrı noktada 2 bin ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılabilecek.

Karla mücadelede toplam 908 araç, 2 bin 266 personel İstanbul halkına hizmet edecek.

Her bölgenin öncelikli güzergahlarında istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5 Karayolu'na müdahale edecek şekilde hazırlık yapıldı.

Ekipler, ayrıca 3 saat önceden buzlanma konusunda bilgilendirilecek. İlk bilgilendirmeden sonra, ekipler 45 dakika sevk ve idare edilecek. Bu önlemlerle zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımının önüne geçilmesi planlanıyor.

Kritik kavşaklarda ise 40 adet kurtarıcı, muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı 24 saat hazır bekletilecek.

TUNCELİ’DE OKULLAR TATİL


Öte yandan, Tunceli'de kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Ovacık ve Pülümür'de bir gün ara verildi.

NTVMSNBC
 


Astrosman

Astrosman

Üye
Aha uşak tatil yapacak :aha:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

jotem173
Cevap
0
Görüntüleme
323
jotem173
ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
426
ANIL
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
350
Haydar


Üst Alt