Iett Otobüslerinde Wifi Internet Dönemi

Sponsorlu Bağlantılar

spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Iett Otobüslerinde Wifi Internet Dönemi


Haber özel video :

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bir şehrin modernliği, gelişmişliği, o şehirde yaşayan insanların toplu taşım araçlarını kullanma oranlarına bağlıdır. Kent içindeki insanlarımızın her kesimi, toplu taşımayı rahatlıkla kullanabiliyorsa, o şehir moderndir ve gelişmiştir" dedi.

Topbaş, 100 yeni İETT otobüsünün hizmete alınması dolayısıyla Beylikdüzü Belediyesi etkinlik alanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dünyada bütün şehirlerde ciddi bir gelişim ve değişim yaşandığını belirterek, değişimi gören ve takip eden ülkelerin ve şehirlerin geliştiğini söyledi.

Dünya nüfusunun yüzde 50'den fazlasının şehirlerde yaşadığını, yakın gelecekte bu oranın yüzde 60-70'lere ulaşacağına işaret eden Topbaş, hayatın hızlı gelişim ve değişimine ayak uydurmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Topbaş, belediye olarak başta ulaşım olmak üzere İstanbul'un her alanda sorunlarını çözmek adına, kentin 1/100000 çevre düzeni planlarını 14 farklı departmanda incelediklerini anlatarak, ulaşımdan ekolojiye kadar her alanda yapılması gereken kararları ortaya koyduklarına vurgu yaptı.

"Toplu taşıma sosyalleşmenin bir unsuru"


Dünyanın bütün metropollerinin, ulaşım noktasında yeni çözümler aradığını, yoğunlaşan kent hayatının en önemli unsurunun, erişim ve ulaşım olduğunu aktaran Topbaş, şöyle konuştu:

"Bir şehrin modernliği, gelişmişliği, o şehirde yaşayan insanların toplu taşım araçlarını kullanma oranlarına bağlıdır. Kent içindeki insanlarımızın her kesimi, toplu taşımayı rahatlıkla kullanabiliyorsa, o şehir moderndir ve gelişmiştir. Biz özellikle toplu taşımanın tercih edilir hale gelmesi için, kaliteli, konforlu, güvenli ve hızlı erişim sistemlerini devreye sokmaya çalışıyoruz. Toplu taşıma araçları sosyalleşmenin de bir unsurudur, kentleşmenin de bir unsurudur. Büyükşehir Belediyesi olarak bütçemizin yüzde 55 gibi büyük bir oranını ulaşıma yatırdığımızı, ifade etmek istiyorum."

İktidar partisi oldukları için kendilerine özel kaynak gelmediğini, bütün büyükşehirlere hangi oranda pay geliyorsa aynı oranda pay aldıklarını söyleyen Topbaş, "Kaynaklarımızı doğru kullandığımız ve yapacağımızı iyi bildiğimiz için hizmetlerimiz görünür bir şekilde artarak devam ediyor" dedi.

İstanbul'u toplam 776 kilometreye erişen bir raylı sisteme kavuşturmak istediklerini belirten Topbaş, "Bulunduğunuz bölgelerin değerini bilin. Nerelere metro yapılacak, oralardaki kıymet artışı birilerinin eline geçmesin" ifadelerini kullandı.

Günlük yolcu sayısında 2 milyonu geçtiklerini bildiren Topbaş, İstanbul'un 2019'da günlük 11 milyon kapasiteli bir raylı sistem ağına sahip olacağını kaydetti.

HEM İNTERNET HEM ŞARZ İMKANI

Ulaşımda tek bilet sistemine geçerek, entegre bir sistem gerçekleştirdiklerini ifade eden Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir şehir, '300-400 otobüs alıyorum' dese, otobüs firması fabrika kurar. Biz bin 705 otobüs aldık. Cumartesi günü de Kartal'da 110 tanesini daha devreye sokunca, bin 705 tanesi tamamlanıyor. Böylece 930 milyon ödeyerek almış oluyoruz. Büyük bir bedel bu."

En gelişmiş teknolojileri kullanmaya çalıştıklarına işaret eden Topbaş, "Bugün burada devreye soktuğumuz 100 otobüsten 10 tanesi wirelesslı, yani internet kullanabileceksiniz. Dünyada yeni bir trend başlıyor, akıllı sistemler, akıllı şehirler. Dünyada nadir örneklerden bir tanesi olarak, İstanbul'da yeni otobüslerimizi wireless sistemli olan akıllı otobüs haline getirdik. Bugün 100 tane otobüsün 10 tanesi, bu sistemle başlıyor. Daha sonra bu 100 taneye tamamlanacak. Arkasından tüm filoyu bu hale getireceğiz. Bütün filolarımızda İstanbul'da yolculuk yapanlar, diğer toplu taşımanın tamamında wireless sistemlerine erişebilecekler" ifadelerini kullandı.

Topbaş, vatandaşların otobüslerde telefonlarını şarj etme imkanı bulacağını kaydederek, "Diğer taraftan otobüslerimizde en az 10 tane olmak üzere hızlı telefon şarj fişleri, prizleri bulunuyor. Otobüse binen insan, telefonunu hızlı bir şarjla doldurabilecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Topbaş, beraberindekilerle kurdele keserek otobüsleri hizmete soktu.

Açılış sonrası Topbaş, kablosuz internet ağı (wireless) bulunan bir otobüse binerek, gazetecilere sistem hakkında bilgi verdi.

Twitter kaynak :
 


Üst Alt