Öneri İşlemci fena ısınıyor :(

Sponsorlu Bağlantılar

LYSF

LYSF

Üye
    Konu Sahibi
İşlemci fena ısınıyor :(
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar sıkıntı büyük başlıkta olduğu gibi İşlemci aşırı ısınıyor önce böyle bir problem yoktu sonradan ortaya çıktı .bu arada cihaz Laptop toshiba marka önce fan calismiyor gibiydi hiç tık yoktu söküp temizledim macunu sürdüm kapattım fan çalıştı fakat problem duzelmiyor 92 dereceyi gördüm acaba bu sorunu nasıl çözebilirim işlemci yanacak diye korkmaya başladım :(

muxo

muxo

Üye
Servise gönderip iç temizliğini yaptırmalısın. Eğer Artı olarak eskimisse fanları da değiştirtmelisin

UpOneTR

UpOneTR

Üye
iç temizlik yap yada yaptır

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Bence fan tam oturmamış yada macunda sıkıntı olmuş

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Yerinde olsam (garantili ise) veririm servise

LYSF

LYSF

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar eski değil 1 senelik daha fakat garantisi bitti kendi uğraşlarımla temizlemeye çalıştım fakat hala aynı i5 işlemci bu kadar ısınması normal değil diye düşündüm . Fan iyi oturdu eminim ondan gayet güzel çalışıyor da ama iş sıcaklığa gelince 84-92 derece arası

muxo

muxo

Üye
O sıcaklıkta o makineyi yakarsın bu sefer zararın daha fazla olur. Ya servise gönder ya da bu işten anlayan birilerine yaptır. Sebebi ise.
--işlemci macunu eskimiştir. Ya da azdır
--fan oturmamıştır
--ayarlardan fan hızı düşüge gelmiştir. Veya fan bozuktur.
--cihaz içi tozlanmıştır. Veya hava çıkışını engelleyen kablo v.s vardır

Bu gibi sebepler...

Invoke

Invoke

Üye
Anlıyorsan aç temizle, anlamıyorsan bir anlayana ver temizlet.90dereceyi ben de çok gördüm, cayır cayırdı, yanmadı japan sağlam yapıyor :pro: Çok ısınınca kendini kapatıyordu. :D

esmeran3

esmeran3

Üye
Kardeşim Bendede aynı sorun oldu hp de laptop un fanını felan değiştirdiler benim laptop tam tamına 98 Dereceyi gördü ve güvenlik için kendini kapatıyor ve soğuyunca açıyordu servise götürdüm eğer garantin bitmediyse değiştiriyorlar ücretsiz yok cuzi bi ücret alıyorlar

Invoke

Invoke

Üye
Aynen ben de çok geçtim 90dereceleri hatta aylarca öyle kullandım, cihaz sıcaktan sürekli kendini kapatıyordu. :ehe

Bir açtım temizledim. Performanstaki sıcaklıktaki normalleşmeyi geçelim, ses çıkışında dahi hissedilir derece artış hissetmiştim. Cihazın içi öyle tozlanmıştı ki, çipler filan görünmüyordu tozdan :ehe Hoparlörler kapanmıştı =P

• Beğen
Tepkiler: esmeran3
esmeran3

esmeran3

Üye
Aynen ben de çok geçtim 90dereceleri hatta aylarca öyle kullandım, cihaz sıcaktan sürekli kendini kapatıyordu. :ehe

Bir açtım temizledim. Performanstaki sıcaklıktaki normalleşmeyi geçelim, ses çıkışında dahi hissedilir derece artış hissetmiştim. Cihazın içi öyle tozlanmıştı ki, çipler filan görünmüyordu tozdan :ehe Hoparlörler kapanmıştı =P

Bu yüzden cihazı temiz tutmalıyız :)

LYSF

LYSF

Üye
    Konu Sahibi
Anlarım bilgisayar işinden açıp temizledim ve macunu da olması gerektiği gibi sürdüm fanda çalışıyor ama hala çok ısınıyor galiba dediğinizi yapıp servisi ziyaret etmeliyim peki çok pahalı tutar mı acaba zaten laptopu pahali almıştım

Invoke

Invoke

Üye
Anlarım bilgisayar işinden açıp temizledim ve macunu da olması gerektiği gibi sürdüm fanda çalışıyor ama hala çok ısınıyor galiba dediğinizi yapıp servisi ziyaret etmeliyim peki çok pahalı tutar mı acaba zaten laptopu pahali almıştım

Soruna göre değişir, belki şuan düşünmediğimiz bir sorun çıkar :/

LYSF

LYSF

Üye
    Konu Sahibi
Soruna göre değişir, belki şuan düşünmediğimiz bir sorun çıkar :/
Anladım kardeşim benim korktuğum başıma gelecek kesin işlemci arızalı yoksa düzgün çalışan sistem niye ısınsin diğer donanım sıcaklıklarına da baktım hard disk 40 ile 55 derece arası oluyor ekran kartı ise 50 ile 60 derece arası işlemciye geliyorum 84 92 arası :/

Invoke

Invoke

Üye
İşlemcinin daha sıcak olması normal değil mi?

LYSF

LYSF

Üye
    Konu Sahibi
Tamam ama 90 derece normal degil sanki bir sürü bilgisayar kullandım 90 derece ilk oluyor Pentium 4 bilgisayarım bile buna yetisemez

Invoke

Invoke

Üye
Normal demiyorum zaten, tabiki normal değil. Servise götürmek en iyisi olacaktır.

LYSF

LYSF

Üye
    Konu Sahibi
Haklısın kardeşim yarın bırakmaya gideceğim bakalım ne çıkacak işlemci demesinde çok pahalı bildiğim kadarıylaArkadaşlar herkese iyi akşamlar. Sorunu hallettim duyunca şaşıracaksınız çünkü ben şaşırdım bilgisayar şu an sorunsuz çalışıyor servise vermeden önce bilgisayarı formatladım tekrar kontrol ettim şu an bilgisayar boşta iken 45 ile 55 dereceye düştü hala şaşkın durumdayım tüm sorun nasıl olur bi format ile düzelir :S

Invoke

Invoke

Üye
Vayrıs bulaşmıştır.