İran'ı vurmaya hazırız

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
şöyle birşey var biz dinin vicdani bir husus olduğuna inanıyoruz hem bu zamanda şeriat ile yönetilemeye kalksak yine şeriatın gereklerini kendine göre yorumlayıp uygulayan yöneticiler olacak insan her zaman nefsine göre hareket eder :oke:

HaqperesT

HaqperesT

Üye

o kraliyet sembolik canım benim ;)

Guldurme adami sembolik falan degil. Kralice tum kanunlari onayan son yerdir.
Olsa bile gercek cumhuriyetler boyle davranirlarsa artik gercek cumhuriyet kalkmistir ve yeni tur bir yonetim bicimi var demektir.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
şöyle birşey var biz dinin vicdani bir husus olduğuna inanıyoruz hem bu zamanda şeriat ile yönetilemeye kalksak yine şeriatın gereklerini kendine göre yorumlayıp uygulayan yöneticiler olacak insan her zaman nefsine göre hareket eder :oke:
Dinin amacı toplum davranışlarını değiştirmek, yanlış olanları engelleyip, birey ve toplumun dünya ve ahiret mutluluğunu sağlayacak düzenlemeler yapmaktır...
Sadece vicdanda kalan bir din bunu nasıl gerçekleştirebilir.

Aaman kardeşim din vicdan işidir deme, böyle diyen hristiyanları görüyoruz maalesef.

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Seriat sistemi mi istiyorsunuz yani? Demokrasi de rahat batıyor sanırım?

- - - Eklendi - - -

Bu nasıl bir islem?

Ey arkadaşım kaçıncıya söyleyeceğim irandaki şeriat şeriat değildir iran zaten sapkın bir mezhebe ùyedir iran ve benzeri şii vs ülkeler yùzünden müslümanlık yanlış tanınıyor gayri müslimler tarafından gerçek şeriat peygamber efendimiz 4 halife 1299-1699 yılları osmanlısında yaşanan şeriattir bu böyle biline üstelenmeye .

HaqperesT

HaqperesT

Üye

Her yonetimde boyleleri vardir aqa :D din sadece vicdana degil ahlaka, ekonomiye, sanata aklina gelen herseye seslenir. Tuvalet adabini bile ogretir gerisini artik sen dusun.

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
laiklik iyidir , GERÇEK VE DÜZGÜN UYGULANAN ŞERİAT daha iyidir artık yeter bunlar riskli konular kimsenin imanının kaymasını istemem lütfen :locked:

doctorrr

doctorrr

Üye
dinde zorlama yoktur...şeriat gelince siz bu kadar rahat olacağınızı mı zannediyorsunuz tüm lüksünüz israf haramdır denilip alınacak :nono:

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
dinde zorlama yoktur...şeriat gelince siz bu kadar rahat olacağınızı mı zannediyorsunuz tüm lüksünüz israf haramdır denilip alınacak :nono:
Olm bak git . Hadi ordan . Ne diyon sen. Ne diyo bu liseli . Biraz siyer oku bre cahil . Yeter :locked:

doctorrr

doctorrr

Üye
Olm bak git . Hadi ordan . Ne diyon sen. Ne diyo bu liseli . Biraz siyer oku bre cahil . Yeter :locked:
okudum kardeşim merak etme üslubuna dikkat et ayrıca neyin doğru neyin yanlış olduğunu gayette iyi biliyorum azıcık düşün kafa yor emi kafan acımaz...

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye

okudum kardeşim merak etme üslubuna dikkat et ayrıca neyin doğru neyin yanlış olduğunu gayette iyi biliyorum azıcık düşün kafa yor emi kafan acımaz...
Tamam hacı siz doğruyu bildiğiniz şekilde dolaşın ayrıca ben bağnaz değilim ok bütün tarihi olaylar hakkında
yorum üretiyor ve keşke diyorum not alıyorum otobüsteyken laikliğin gereği olarak karı kıza bakmak yerine onları düşünüyorum . Kapitalizminiz ve Volteriniz size kalsın ben almıyayım.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Müslüman insan zengin olamaz dense simdiki kapitalist sisko göbekli is adamlarımız ne derdi yada misinleme olarak ne yapardi da ülkenin herseyi alt üst olurdu?
Seriat iyi uygulansa en iyi sistem o olurdu diyosunuz da.Laiklikte kötü olan ne? Eziyet iskence falan dedi bi arkadas bu mu kötü yanı?
Ee ama laiklikte iskence sart yada emir degil ki.Demek ki laiklik te düzgün uygulansa çok çok daha iyi olucak.
Laiklik sana dinsiz ol demiyor ki.İbadetini yap rejim seni çok baglamaz yerin hazır olur cennette merak etmeyin.
Orta yolu bulun diyor aristo.Orta yolu bulmamıs insanlar yani muhalifler her konuda mutlak olucaktır.
Herkesi memnun etmek imkansız..

:locked:

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Müslüman insan zengin olamaz dense simdiki kapitalist sisko göbekli is adamlarımız ne derdi yada misinleme olarak ne yapardi da ülkenin herseyi alt üst olurdu?
Seriat iyi uygulansa en iyi sistem o olurdu diyosunuz da.Laiklikte kötü olan ne? Eziyet iskence falan dedi bi arkadas bu mu kötü yanı?
Ee ama laiklikte iskence sart yada emir degil ki.Demek ki laiklik te düzgün uygulansa çok çok daha iyi olucak.
Laiklik sana dinsiz ol demiyor ki.İbadetini yap rejim seni çok baglamaz yerin hazır olur cennette merak etmeyin.
Orta yolu bulun diyor aristo.Orta yolu bulmamıs insanlar yani muhalifler her konuda mutlak olucaktır.
Herkesi memnun etmek imkansız..

:locked:

İşte fark ne biliyor musun ? Senin aklına orta yol denince aristo geliyor benim aklıma orta yol denince hz.Muhammed (sav) geliyor. :locked:

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Islamda zenginlik yasaklanmis degil sadece paranin para kazanmasi (kapitalizm) yasaklanmistir. musluman dunyanin en zengini olabilir ancak kapitalist olamaz. Isciye hakkini fakire zekatini verecektir.

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Islamda zenginlik yasaklanmis degil sadece paranin para kazanmasi (kapitalizm) yasaklanmistir. musluman dunyanin en zengini olabilir ancak kapitalist olamaz. Isciye hakkini fakire zekatini verecektir.
Bi koç holding bi sabancı zekat verse Türkiye'de fakir kalır mı ?

doctorrr

doctorrr

Üye
Tamam hacı siz doğruyu bildiğiniz şekilde dolaşın ayrıca ben bağnaz değilim ok bütün tarihi olaylar hakkında
yorum üretiyor ve keşke diyorum not alıyorum otobüsteyken laikliğin gereği olarak karı kıza bakmak yerine onları düşünüyorum . Kapitalizminiz ve Volteriniz size kalsın ben almıyayım.
karı kıza bakmak ha :ah vay anasını demek şimdiye kadar boşa parmaklarımı yormuşum...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Iki dakika uyuduk muhabbet kaydı galiba.:ehe
Neyse konuya döneyim, hadi be ölümsüzlük bulunmuş ha ışte buna gülerim. peh :)

doctorrr

doctorrr

Üye
alırsın padişahını şeriatını üç beş sene sonra özgürlük savaşçısı olursun...

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
alırsın padişahını şeriatını üç beş sene sonra özgürlük savaşçısı olursun...
Dinim için her şeyimi veririm. Rahat için dinimi satmam ben kaçar yoksa ağzım bozulcak ban alcam siye iyi laiklikler :p

doctorrr

doctorrr

Üye
din her daim halkı uyutmak için bir araç olarak kullanılmıştır şu an ülkemizdede durum böyledir ben burda dinime laf söylemiyorum haçlı seferleride bu şekilde başlamıştır...

- - - Eklendi - - -

Dinim için her şeyimi veririm. Rahat için dinimi satmam ben kaçar yoksa ağzım bozulcak ban alcam siye iyi laiklikler :p
bu kadarsınız işte...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...