İran'ı vurmaya hazırız

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete maliktir. Bu faziletleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalb ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz.

Baylar ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensublar memleketi olamaz. En doğru ve en hakikî tarikat, medeniyet tarikatıdır.

Bizi yanlış yola sevk eden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, sâf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir.

Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamağa çalışıyor; kaste ve fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk..

• Beğen
Tepkiler: doctorrr

AVA1453

AVA1453

Üye

herşey ByHaydar ın suçu :haha:

- - - Eklendi - - -

ilk padişahları kastetmedim şuan saltanat sistemi olsa şu zamanda olabilecekleri söyledim ;)

Yazindan hiç te böyle anlaşılmiyor ama

Kendini çok ileri görüşlü zannediyorsun sanırım?

Olmaması için nedenin var mı?

Su anda kraliyet sistemiyle yönetilen bir çok ülkeler var biliyorsun değil mi bunların başını ingiltere çekiyor

bunlar kraliyet ile yonetiliyorken sen kalkıp Saltanat in günümüzde sağlıklı olarak yapalamayacağını mi söylüyorsun?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
İngiltere kraliyetle yönetilmiyor.Baska örnegin var mı yönetilip de büyük bir ülke olan ?

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Yonetim sekillerinden cok adalet onemlidir. Cumhuriyetle yonetilip katliamlar yapan niceleri var. Kraliyetle yonetilmis olup halka refah getirilen nice zamanlar olmustur.
Demokrasi ve cumhuriyet yillardir bir kesimi irtica tehlikesi adiyla ezmekte,teror estirmektedir. Daho on sene once okul ogrencilerinin haftalarca iskence altinda dayanilmaz acilari haftalarca gecirdiklerini bilirim. Onlari cirilciplak soyup t.. lerine elektirik veren kral degildi.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İngiltere kraliyetle yönetilmiyor.Baska örnegin var mı yönetilip de büyük bir ülke olan ?
İngiltere'nin yönetim biçimi anayasal monarşidir. En üstte aynı zaman da devlet başkanı olan kral veya kraliçe bulunur. Şu an İngiltere'de devlet yönetiminin başında Kraliçe II. Elizabeth bulunmaktadır. Ancak bugünün İngiltere'sinde kraliyet ailesinin varlığı semboliktir. Yani devlet yönetiminde bağımsız hareket etmeleri söz konusu değildir. Kraliyet ailesi ülkeyi temsil etmek için vardır, yönetmek için değil. Ancak zaman zaman kraliyet ailesinin ülke yönetimi konusunda fikir beyan ettiği de olmaktadır.

Yönetimde doğrudan söz sahibi olmadıkları halde kral veya kraliçenin mutlaka onaylaması gereken kanunlar da vardır.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Bahsettiginiz seyler uç noktalar.ideolojik görüsleriniz için rejim karalama durumu söz konusu olamaz.Asırlar öncesinin sisteminde güzel gözüken noktaları anlatıyorsunuz ve bunları herkes biliyor.Krallık yada benzer sistemde adaletsiz bir durumu tartısmak yada hak aramak gibi bisey olmadıgı için demokrasinin görülen kötü yanları seriatta yada krallıkta görünmüyor.
Çünkü cezası kelle.

HaqperesT

HaqperesT

Üye

Birlesik kralligin (ingiltere-united kingdom-UK) basinda kralice bulunur tek bir kanun bile onsuz yururluge giremez ve istedigi herhangi bir kanunu reddebilir.

- - - Eklendi - - -

Bahsettiginiz seyler uç noktalar.ideolojik görüsleriniz için rejim karalama durumu söz konusu olamaz.Asırlar öncesinin sisteminde güzel gözüken noktaları anlatıyorsunuz ve bunları herkes biliyor.Krallık yada benzer sistemde adaletsiz bir durumu tartısmak yada hak aramak gibi bisey olmadıgı için demokrasinin görülen kötü yanları seriatta yada krallıkta görünmüyor.
Çünkü cezası kelle.

Uc noktalar mi? Ikibinli yilardan oncesi iskence rutin bir islemdi.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Seriat sistemi mi istiyorsunuz yani? Demokrasi de rahat batıyor sanırım?

- - - Eklendi - - -

Bu nasıl bir islem?

• Beğen
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
:aman2:

Korktum tüylerim ürperdi içim bir tuhaf oldu :s

Midem bulanıyor :s

Allah kahretsin! Bunlar şeriatı uygulamasını bilmiyorlar! Şeriat bu değildir uyanık olun millet!

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye

Seriat kurani kerimin emirleridir.
Israil 3000 yillik musevi seriati ile yonetiliyor.
Seriata hukukcularin bakis acisi soyledir cezalarinin caydiriciligi yuksek ve ceza verilmesi en zor hukuk sistemidir. Hirsizlarin ve tecavuzculerin korkulu ruyasidir. Cunku oyle bir sistemde pis insanlar barinamazlar.
Mantigin Yil hesabiyla calisiyorsa demokrasinin kokeni eski yunanlilara dayanir. Yani demokrasi daha ilkel sayilmali bu hesapla.

arkadaşım şeriat direk dinle alakalı bişey değildir. Herşeyin bi şeriatı(kuralı) vardır. Illa şeriat istiyorsan, demokrasinin de şeriatlari (kuralları) var. Hem demokrasi hiç kimseye dinsiz ol demiyor.

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

herşey ByHaydar ın suçu :haha:

- - - Eklendi - - -

ilk padişahları kastetmedim şuan saltanat sistemi olsa şu zamanda olabilecekleri söyledim ;)

- - - Eklendi - - -

sen oturup bir Jean Jacques Rousseau bir Karl Marx bir Voltaire okudunmu cahilce yorumlar yapma canım çağa ve kafaya göre düşün şuan saltanat sistemi olsaydı o zamanki gibi sağlıklı bir şeklide süreceğini mi zannadiyorsun.

Bana hiç bulaşma :aman2: :ehe

• Beğen
HaqperesT

HaqperesT

Üye
arkadaşım şeriat direk dinle alakalı bişey değildir. Herşeyin bi şeriatı(kuralı) vardır. Illa şeriat istiyorsan, demokrasinin de şeriatlari (kuralları) var. Hem demokrasi hiç kimseye dinsiz ol demiyor.

Yonetim bicimlerinden once adalet taraftariyim velevki benimsedigim yonetim bicimi bile olsa karsi cikarim.
Allah cc kendi hukumlerini tercih etmemi istiyor aksi durumda inancsizlardan olacagimi soyluyor. Ben de onun hukumlerini tercih ederim velev ki bilim ve mantik kabul etmesin.
Ben Allahin kanuna uyarim; isteyende yok kanunumu Allah koyamaz deyip kendisi cikarir ozet budur.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Senin şeriat diye basite indirgediğin şey Allah'ın kurallarıdır. Demokrasi ne? Adam birine tecavüz ediyor 3 5 yıl sonra serbest eh tabi içerde kendisine bakılıyor nede olsa, sonra çıkıyor birde bakmışsın bir daha. Zamanında as bu şerfsizi diğerlerine de ibret olsun olmaz mı? Bir de merak ediyorum bu amerikanın demokrasi götürdüğü ülkeler vardı ne alemdeler şimdi. Bizden daha ileri demokrasiye rahipler değil mi?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Seriat kural demektir Allahın kuralı ve siz bu kuralları kalkıp rejim yaparsanız bunu elinde bulunduran kisiler tüccarlıga soyunur.
Elestiri ve hak arama sıfıra iner kendi çıkarları dogrultusunda kullanırlar.Demokrasi de cezasız kalan suç var mı az yada çok ?
İnsanlık degisti,hırsızlıgın olmasını kimse istemez ama sen gidip kolu bacagı kopartırsan olmaz bu iş çünkü hırsızlık olmaması için sahane bi ekonomi gerekli hatta en büyük en güçlü ülkede bile bu mümkün degil!
Biraz tartısıp düsünüp bilip konusmak gerek seriat kuralı hakkında.O günlerin zihniyeti ve insanıyla bu gününün insanını yönetemezsiniz.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Seriat kural demektir Allahın kuralı ve siz bu kuralları kalkıp rejim yaparsanız bunu elinde bulunduran kisiler tüccarlıga soyunur.
Elestiri ve hak arama sıfıra iner kendi çıkarları dogrultusunda kullanırlar.Demokrasi de cezasız kalan suç var mı az yada çok ?
İnsanlık degisti,hırsızlıgın olmasını kimse istemez ama sen gidip kolu bacagı kopartırsan olmaz bu iş çünkü hırsızlık olmaması için sahane bi ekonomi gerekli hatta en büyük en güçlü ülkede bile bu mümkün degil!
Biraz tartısıp düsünüp bilip konusmak gerek seriat kuralı hakkında.O günlerin zihniyeti ve insanıyla bu gününün insanını yönetemezsiniz.

Arkadasim kimsenin zihniyeti degil anlamazliktan mi geliyorsunuz anlamadim ki?

Biz Allah cc tan bahsediyoruz eskilerin zihniyetinden degil.(kabul etmeyebilirsiniz ama saptiramazsiniz). Bizi hizaya getiren Allah cc olmali senin onun bunun kisisel gorusu degil.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Verdigim resimlerde 8 yasında bir çocugu hizaya getiren essek kadar adamlar? Seriat bunu mu emrediyor?
Ben kuralları tartısmıyorum haşa inkar da etmiyorum.Ama tartıstıgımız nokta yönetim sekli.
Desen ki insanımızı tartısalım bu kurallar dogrultusunda,insanlıgın haline alacagı cezalara bakalım,olur.Ama bunu kalkıp rejim haline getirirsek olmaz.1500 sene önce olsa olurdu.

doctorrr

doctorrr

Üye
Yazindan hiç te böyle anlaşılmiyor ama

Kendini çok ileri görüşlü zannediyorsun sanırım?

Olmaması için nedenin var mı?

Su anda kraliyet sistemiyle yönetilen bir çok ülkeler var biliyorsun değil mi bunların başını ingiltere çekiyor

bunlar kraliyet ile yonetiliyorken sen kalkıp Saltanat in günümüzde sağlıklı olarak yapalamayacağını mi söylüyorsun?
o kraliyet sembolik canım benim ;)

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Verdigim resimlerde 8 yasında bir çocugu hizaya getiren essek kadar adamlar? Seriat bunu mu emrediyor?
Ben kuralları tartısmıyorum haşa inkar da etmiyorum.Ama tartıstıgımız nokta yönetim sekli.
Desen ki insanımızı tartısalım bu kurallar dogrultusunda,insanlıgın haline alacagı cezalara bakalım,olur.Ama bunu kalkıp rejim haline getirirsek olmaz.1500 sene önce olsa olurdu.

Resimlerde ne olup bitiyor birincil sorunum degil, once evimin onune bakarim.

Allah cc emirleri kiyamete kadar gecerlidir. 1500 yil degil 7500 yil gecse de boyledir.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
şeriatın kanunlarına göre kişinin günahlarından dolayı dünyada aldığı ceza, ahirette göreceği azabı hafifletmek için değil midir?

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Resimlerde ne olup bitiyor birincil sorunum degil, once evimin onune bakarim.

Allah cc emirleri kiyamete kadar gecerlidir. 1500 yil degil 7500 yil gecse de boyledir.
Resimlerde ne olup bitiyor birincil sorunum degil, once evimin onune bakarim. :nono:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...