iPhone Nokia'yı Bitirecek!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
iPhone Nokia'yı Bitirecek!
iPhone Nokia'yı Bitirecek!



Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, teknoloji harikası olarak açıkladığı son model ürününün lansmanını sürekli geciktirince, Apple’ın devrim yaratan telefonu iPhone’dan büyük darbe yedi. iPhone’un teknolojisiyle mücadele edebilecek bir ürünü piyasa süremeyen Finli Nokia, pazar payında büyük kayıp yaşadı.

Şirketten yapılan açıklamada Nokia’nın borsadaki hisse senedi değerlerinin yüzde 9.6 oranında değer kaybederek 14.20 euroya düştüğü belirtildi. 2005’ten bu yana en düşük seviyeleri gören Nokia’nın iPhone’la başedebilecek ürünün lansmanının ne zaman yapıp tekrar ayağa kalkacağı ise merak konusu oldu.

Nokia’dan yapılan açıklamada ise şirketin 2008 yılının 3. çeyreğinde pazar payının bir önceki çeyreğin verilerine göre düşeceği belirtildi. Bunun sebebi olarak da rekabet ettikleri firmaların fiyatlarında indirime gitmesi ve yeni telefon modellerinin pazara girmesi gösterildi. Ancak sektör uzmanları ise Nokia’nın pazar payının düşmesinin birinci nedeni olarak dokunmatik ekrana sahip olan iPhone’un piyasada büyük başarı elde etmesi ve Nokia’nın rakibini küçümsemesi olarak gösteriyorlar.

Şu anda cep telefonu pazarında rakiplerine büyük fark atan iPhone üreticisi Apple ise 2009 sonuna kadar 40 milyon adet daha iPhone üretmeyi planladığını açıklayarak rakiplerinin gözünü korkuttu. Nokia üçüncü çeyrek sonuçlarını 16 Ekim’de açıklayacak.

Geri sayım başladı
iPhone 3G telefonlarının Türkiye’deki satışı için geri sayım başladı. Ağustos ayı içinde Apple firmasıyla Türkiye’de iPhone 3G’nin satışı için bir anlaşma yapan Turkcell satış tarihini 26 Eylül olarak belirledi.

Ürünün Türkiye’de satışını gerçekleştirecek bir başka firma Vodafone’un da bu ay sonunda satışa başlaması bekleniyor. Satış fiyatı henüz açıklanmayan iPhone’dan almak isteyenler ise Turkcell ve Vodefone’un internet sitesine girerek telefon için ön sipariş verme listesine kayıt olabiliyorlar.

259 $’a kumanda kirliliğine son
YAPILAN bir araştırmaya göre İstanbul’da her iki evden birinde 5’ten fazla kumanda bulunuyor. Logitech’in yeni ürünü Harmony One, tek bir ürünle evlerdeki kumanda enflasyonuna son veriyor. Dokunmaya duyarlı renkli ekranıyla DVD veya TV izleme gibi ev eğlence etkinliklerine tek bir dokunuşla ulaşmayı sağlayan Harmony One, 259 dolar + KDV fiyatla satılıyor.

Harmony One’ın yanı sıra diğer yeni teknoloji ürünlerini de tanıtan Logitech’in bir diğer ilgi çeken ürünü ise özellikle gece çalışanlar için tasarlanan ışıklı klavye “Logitech illuminated Keyboard.” Logitech’in tabanından çerçevesine 9.3 mm olan en ince tasarımlı klavyesi, eğlence uygulamalarını hızla yönetmek için medya ve ses kontrol tuşları da sunuyor. Logitech, yatak odasında ya da salonunda iPod veya iPhone’dan müzik dinleyenlere de yeni iki hoparlör dock’u sunuyor. Logitech Pure-Fi Express Plus, İPod ve 3G iPhone ile uyumlu.

ensonhaber
 


schumici

schumici

Üye
fiyatını düşük tutarsa nokia ya zararı olabilir
 
buki09

buki09

Üye
Video kayıt yok mms özelliği bulunmuyor, görüntülü görüşme yok,radyo yok,2 mp kamera.
bu kadar eksikle nokia yı sarsamaz bile n95 8gb hala daha iyi..n96 yı söylemiyorum bile
 
schumici

schumici

Üye
iphone 3g bunların çoğunu halletti:oke:
 
maliakg

maliakg

Üye
iphone yalaaan en kral n98 yakında geliyo bakalım onla baş edebilecekmi
 
Furkan96

Furkan96

Üye
guzel bi telefon degil IPHONE 3G zaten en populer marka ise Nokia bence bir sey olmaz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt