iPhone X'in üretimi tamamıyla durduruluyor!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
iPhone X'in üretimi tamamıyla durduruluyor!
Apple firmasının aldığı yeni kararla birlikte oldukça düşük ilgi gören iPhone X modelinin üretimine son vereceği iddia edildi.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Akıllı cep telefonu pazarının kalbini oluşturan Cupertino merkezli Apple firması, OLED ekranıyla birlikte dikkatleri üzerine çeken iPhone X modeli hakkında çarpıcı kararlar almaya hazılanıyor. Şirketin büyük umutlar vaat ederek geliştirdiği bu cep telefonu düşük satış rakamları doğrultusunda tam bir hayal kırıklığı yaşatmayı başarırken, üretimin kademi olarak azaltılacağı ve eldeki stokların tüketileceği tahmin ediliyor.

iPhone 8 Plus modeliyle iPhone X modelleri karşılaştırıldığında çok önemli farklılıkların olmadığını gören tüketiciler tercihini daha düşük fiyat etiketi nedeniyle iPhone 8 Plus'tan yana kullanıyor. 40 milyon olan üretim hacmini bir anda 20 milyona indirecek olan şirketin, daha sonra yeniden üretim hacmini yarı oranında düşüreceği ve bu işlemden kısa bir süre sonrasında ise iPhone X'in satışlarının düşük seyretmesi taktirinde üretimi durduracağı düşünülüyor.

Apple'ın böylesine bir karar alması ardından ilk defa iPhone 5c sonrasında bir modelin üretimine tek nesil sonrasında son vereceğini söyleyebiliriz.

Apple analisti Ming-Chi Kuo bakın neler söylüyor
Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ming-Chi Kuo; ''Çin´de büyük ekranlar çok talep görüyor ve Çinli tüketicilere göre iPhone X´in ön üst tarafındaki siyah polarize ‘çentik’ ekranı gereksiz küçültüyor. Özellikle de daha ucuz olan iPhone 8 Plus´ın özellikleri X modeline göre biraz daha iyi" değerlendirmesinde bulundu.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt