iPhone satışlarında, beklenmedik şekilde artış devam ediyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iPhone satışlarında, beklenmedik şekilde artış devam ediyor
Akıllı telefon pazarının önemli ismi olan Cupertino'lu Apple firması, akıllı telefon satışlarında beklemediği şekilde artış yaşıyor.


Teknoloji dünyasının en önemli şirketi olarak karşımıza çıkan ve 1 trilyon dolara yaklaşan değeriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Apple firması, tam anlamıyla beklemediği bir 2018 yılıyla karşı karşıya kaldı. Tüketiciler ve analistlerden gelen açıklamalara göre şirketin bu seneye özel olarak geliştirdiği çentik ekranlı iPhone X modeli tepkilerin odağında olurken, iPhone 8 ile iPhone 8 Plus modelleri de önemli yenilikler içermediği için sevilmiyordu.



Yayınlanan yeni rapora baktığımızda geçen seneye göre satış rakamlarını oldukça üst seviyeye taşımayı başaran şirket, her çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre satış rakamlarını arttırmayı başarmış. Bu çeyrek içerisinde yani Eylül ayında yeni iPhone modellerinin tanıtımını gerçekleştirmeye hazırlanan şirketin bu tanıtımlarla birlikte artışın devam edeceği düşünülüyor.







Akıllı saat pazarında yaşanan önemli düşüşü de düzeltmek adına çalışmalarını sürdüren şirket, aslında Google'ın ana firması olan Alphabet ile küresel pazarda oldukça önemli bir yarışın içerisinde yer alıyor. Dünyanın ilk 1 trilyon dolarlık şirketi olma unvanını eline geçirmeyi hedefleyen firma, bir anca önce Eylül ayının gelmesini ve yeni iPhone modellerini tanıtmayı hedefliyor.



Ancak şirketin bu unvanı ele geçirmesi için sadece yüzünü akıllı telefon sektörüne değil, tablet bilgisayar, akıllı saat ve diğer ürünlerine de çevirmesi gerekiyor.
iPhone satışlarında, beklenmedik şekilde artış devam ediyor
 


Üst Alt